Hey guys and girls...
Er i problemer...
Skal til at lave en hvid sovs til aftensmaden...
Og opdager at jeg hverken har smoer eller margarine :)
Jeg har googlet som tosset men alle steder siger de smoer eller margarine...
Hvilket jo ogsaa altid er hvad jeg benytter...
Men kan man i stedet bruge olie?
Eller bliver det helt af h-til?
Maaske det bare bedre helt uden fedtstof hvis det er muligt?
Hvid sovs med olie ikke smoer??????
Hmmm.... Ret sikker på at det ikke bliver ret lækkert med olie! :p så ville jeg hellere prøve uden... :P Men ved ikke hvor meget det så har at gøre med hvid sovs... :P
hvad hvis man har floede?
Jeg ville lave en hvid sovs med aerter og guleroedder...
ren krise her nu :(
Jeg har lige fået hvid sovs med ærter og gulerødder.
Hold kæft det var lækkert!!!
lol....
Ja det er sgu super nice...
Havde set frem til en god klassisk dansk sovs her i engeland... :)
Du skal bare lade være med at lave sovsen som opbagt og bare jævne den med maizena eller hvedemel udrørt i lidt vand eller mælk. Hvis du ikke ved hvordan man gør dét, så google 'sovsejævning'.
\tuz
Nå.. jeg kan da lige skrive hvordan du gør:
2 spsk hvedemel eller maizena (hvidt majsmel) røres ud i ca 1.dl vand el mælk. Når sovsen koger, røres der kraftigt i sovsen mens jævningen hældes i. Hæld kun lidt i af gangen og rør hele tiden i sovsen for at undgå klumper. Når sovsen er tilpas skal den småkoge ca. 1 minut, hvorefter sovsen er klar til servering.(husk salt, hvid peber og evt. Muskat til at krydre med'.
\tuz
@OP
Ret sygt du ikke er jyde med det madvalg ;-)
Skal dog lige siges at jeg til aften lavede medisterpølse, aspargeskartofler, sovs med bløde løg og asier, så jeg har da også lidt oldschool i mig ;-)
Hos mig stod den på hjemmelavet Spaghetti Carbonara med ægte italiensk parmesan og frisk pasta. Valgte at variere den lidt ved at putte hakkede ferske cocktail pølser i (ikke dem på dåse med vand i) hvilket gjorde det endnu bedre.
Smagte intet mindre end genialt!
retromad ftw!
Selv stod jeg for en gang farserede porrer med 'tofler og sovs der hænger ved gaflen... :)