Hvid sovs med olie ikke smoer??????

#1| 0

Hey guys and girls...

Er i problemer...
Skal til at lave en hvid sovs til aftensmaden...
Og opdager at jeg hverken har smoer eller margarine :)

Jeg har googlet som tosset men alle steder siger de smoer eller margarine...
Hvilket jo ogsaa altid er hvad jeg benytter...

Men kan man i stedet bruge olie?
Eller bliver det helt af h-til?

Maaske det bare bedre helt uden fedtstof hvis det er muligt?

10-10-2010 21:03 #2| 0

Hmmm.... Ret sikker på at det ikke bliver ret lækkert med olie! :p så ville jeg hellere prøve uden... :P Men ved ikke hvor meget det så har at gøre med hvid sovs... :P

10-10-2010 21:04 #3| 0
OP

hvad hvis man har floede?
Jeg ville lave en hvid sovs med aerter og guleroedder...
ren krise her nu :(

10-10-2010 21:11 #4| 0

Jeg har lige fået hvid sovs med ærter og gulerødder.
Hold kæft det var lækkert!!!

10-10-2010 21:12 #5| 0
OP

lol....

Ja det er sgu super nice...
Havde set frem til en god klassisk dansk sovs her i engeland... :)

10-10-2010 21:14 #6| 0

Du skal bare lade være med at lave sovsen som opbagt og bare jævne den med maizena eller hvedemel udrørt i lidt vand eller mælk. Hvis du ikke ved hvordan man gør dét, så google 'sovsejævning'.

\tuz

10-10-2010 21:16 #7| 0

sovs uden smør, du joker right?

10-10-2010 21:18 #8| 0
OP

Ja overvejede at gaa den vej tuz :)Mange tak for hjaelpen ...
Hygge

10-10-2010 21:23 #9| 0

Nå.. jeg kan da lige skrive hvordan du gør:
2 spsk hvedemel eller maizena (hvidt majsmel) røres ud i ca 1.dl vand el mælk. Når sovsen koger, røres der kraftigt i sovsen mens jævningen hældes i. Hæld kun lidt i af gangen og rør hele tiden i sovsen for at undgå klumper. Når sovsen er tilpas skal den småkoge ca. 1 minut, hvorefter sovsen er klar til servering.(husk salt, hvid peber og evt. Muskat til at krydre med'.

\tuz

10-10-2010 21:28 #10| 0

@OP

Ret sygt du ikke er jyde med det madvalg ;-)

10-10-2010 22:10 #11| 0
OP

ja jyde kan jeg da ikke prale med at jeg er :)

10-10-2010 22:24 #12| 0

Skal dog lige siges at jeg til aften lavede medisterpølse, aspargeskartofler, sovs med bløde løg og asier, så jeg har da også lidt oldschool i mig ;-)

10-10-2010 23:18 #13| 0

Hos mig stod den på hjemmelavet Spaghetti Carbonara med ægte italiensk parmesan og frisk pasta. Valgte at variere den lidt ved at putte hakkede ferske cocktail pølser i (ikke dem på dåse med vand i) hvilket gjorde det endnu bedre.

Smagte intet mindre end genialt!

10-10-2010 23:38 #14| 0
Moderator

retromad ftw!

Selv stod jeg for en gang farserede porrer med 'tofler og sovs der hænger ved gaflen... :)

11-10-2010 03:15 #15| 0

Jeg åd en trane til middag.

11-10-2010 13:30 #16| 0

stuvet ærter og gulerødder mums :)
← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar