Aner intet om kød, og aldrig lavet bøffer før af andet end hakkekød.
Hvilket kød skal man bruge ? ikke nødvendigvis bøffer, men steges på panden skal det vel ? der er jo en milliard forskelligt i reklamerne
oksetykstegsfilet
rib eyes
entrecotes
lammekølle
kalvespidsbryst
okseklump
osv
osv
osv
osv
osv
osv
jeg er komplet lost, hvad er pokernets favorit kød ?
Hvilke Bøffer/kød
Du skal gå ned til Flemming inden klokken 13, og bede ham vejlede dig ud i det fantastiske skotske Angus kvæg :) (forudsat du er hjemme i Hjørring obv)
Han har garanteret et hav af idéer mht. både udskæringer og tilberedning.
www.slagterskoven.dk/
OKSEMØRBRAD!!! Men det er også pisse dyrt :)
Jeg er helt klart til bøffer stegt på pande eller grill. Mine favoritter er oksefilet, tykstegs bøffer eller en solid ribeye. UHHMMMM RIBEYE
Gå dog for guds skyld ned til din slagter og få lidt råd og vejledning. Du kan selvfølgelig være heldig med godt kød i et supermarked, men jeg synes der er for stor varians på dette.
Go appetit :-)
ImStillA har allerede fanget den :) Oksemørbrad er klart det bedste, jeg køber det hos min lokale slagter for 80 kr. pr. 100 g. afpudset til bøffer selvfølgelig.
Hvisd dette ikke er en mulighed, så ville jeg helt klart vælge entrecotes og der er kvickly/superbrugsen`s premium kød helt iorden..
Se vejledning her
www.youtube.com/watch?v=MtIiR7DBAqY
Rib eyes og entrecotes kan jeg rigtig godt lide.
En T-bone steak sidder også lige i skabet.
Mvh Simon.
Oksefilet er også fint, hvis mørbrad er for dyrt. Ofte er kg-prisen dog næsten den samme, men oksefilleten er nok nemmere at finde på tilbud...
Højreb og tyndsteg er, så vidt jeg ved, det samme som oksefilet - det er blot hver sin ende af oksefilleten.
En fedtmarmoreret oksefilet ser ikke så pæn ud, fordi det ser ud til, at det er elendigt kød med meget fedt. Men når det er stegt, er det synlige fedt væk og kødet er superlækkert...
En oksefilet kan laves som en steg, men du kan også selv (eller bede slagteren om det) skære den i bøffer, inden du steger den. På den måde kan du selv bestemme, hvor tykke skiverne/bøfferne skal være.
Husk dog at lægge stegen og skær som hvis det var et franskbrød. Så er du rimelig sikker på at skære rigtig i forhold til, hvordan kødfibrene ligger. Skærer du på langs af stegen, bliver kødet ofte sejt efter stegning.
Hvis du køber t-bones, så få slagteren til at skære dem skæve, så mørbradsiden er tykkere end den anden :-D