Skal erhverve mig et ordentligt lokum af en kaffemaskine - den skal være let at rengøre, bruge kaffebønner og kunne lave en forbandet god cafe latte.
Hvad skal jeg købe? - og hvilken kaffe drikker (og anbefaler) PN'erne?
Hvilken kaffe drikker Pokernet? Køb af stor kaffemaskine
Der har lii været en tråd om dette,
www.pokernet.dk/forum/hvilken-kaffe.html
måske ikke 100% det samme, men idunno
..
i'm like, wtf - Coffée geeks.
ej, en god kaffe er god i ny og næ.
Nej, det var desværre ikke det samme. Men tak for svar.
Jeg er mere lun på maskinen - ikke så meegt pulveret/bønnerne.
Hvilken prisklasse har du forestillet dig?
Jeg købte selv denne her fætter fra Saeco for godt et år siden:
Og den er jeg superglad for. Kan fås for 26-2800 rundt omkring. Hedder Saeco Black Go.
Mht til bønner, så drikker jeg Java Columbia fra Peter Larsen til hverdag. Skal det være lidt ekstra godt, så noget fra KaffeMekka:
www.kaffemekka.dk/default.asp?Action=List&CategoryID=223
Mht til at lave en god Latte, så er udgangspunktet selvfølgelig, at du først har lavet en rigtig god espresso. Derfra er det kun dig selv, der kan fucke resten op;-)
umiddelbart ikke noget prisloft, men den er til privat brug til 2 personer.
Jeg er ikke den store kaffe feinsmecker. Men de vigtige faktorer er imo fremstilling og bønner.
Det der med Merrild og Gevalia filterkaffe er for mig ligegyldigt og sådan lidt Hr og Fru Hansen fra Herning agtigt.
Så er valget mellem stempel og espresso maskine. Jeg har boet i et 1½ år i et lejet hus med en billig espresso maskine. Sådan noget til en 700-900 kr. Det var ikke godt. Der tager jeg klart klart hellere en stempel.
Derudover er det vigtigt med gode bønner som er friske og at holde maskinen ren. Gamle bønner og/eller en beskidt maskine betyder bitter kaffe.
Hvis du skal have Latte, skal du have en Espresso maskine. Latte = Cafe au Lait = Cafe Con Leche er det samme og betyder bare kaffe med mælk. Det laves på Espresso kaffe og med opvarmet mælk i et forhold der vel er en 1:3 eller 1:4(? jeg er ikke ekspert)
Men hvis du drikker Latte og altså drukner din kaffe i mælk skal du imo ikke ud og betale kassen for en espresso maskine til +20k eller whatever. Svarer imo til at købe en røvdyr whiskey og så drikke den med Cola.
Men altså, min viden om kaffe er ikke så stor. Så tag mit indlæg for hvad det er værd
Havde sådan en i ca. 4 år - super fedt.
Hælder hele bønner i, i toppen - maskine kværner hvad den skal bruge.
Mælk skummer du ved siden af.
Har en Nespresso nu - også med mælkeskummer - det er også et superkøb
Har den her: www.rigtigkaffe.dk/semi-automatiske-espressomaskiner/213-rancilio-silvia.html
Helt tilfreds med den. Den sku desuden være nuts i prisklassen og man får ikke meget mere maskine for dobbelt pris. Skal det være tanden bedre skal du nok op i 10k+ klassen...
@holchknudsen
Godt indlæg. takker.
er dog ikke enig i at cafe late og cafe con leche er det samme. rent sproligt burde det være det - men har ofte fået cafe con leche, hvor det ikke var latte. Eller endda fået begge dele på samme cafe - så der distingeres vist nok.
@pimpefar
Fedt! du har den selv, kan jeg fornemme? Og den er nem og laver en hurtig lækker latte? Den er umiddelbart i pole-position nu :-) Må hellere tjekke den nærmere ud.
Yeah ok. Det passer nok.
Men meningen med min pointe er den samme. Jeg tror ikke på man kan smage forskel på en 3k maskine og en 20k maskine hvis man drikker kaffen med en del mælk. Så har man fandeme fine smagsløg. Og så bliver det måske lidt sprøjt med maskinen til 20k...?
Pimpefars maskine ser liret ud, og laver garanteret en dejlig kop mokka. Men bemærk, at den ikke har indbygget kværn.
Nicolai Sonne fra "SO EIN DING" på dr1 (dr2?) lavede en test af kaffemaskiner, du kan nok godt selv finde programmet - men konklusionen var, at du ikke får en maskine der laver skidegod caffe latte, til en pris under 50K!
Efter det program droppede jeg at købe en sådan maskine, da jeg selv er en sucker for latte :)
Hvad er folks holdninger vedr kapselmaskiner i så fald hvilken?
Perbaad skrev:
Hvad er folks holdninger vedr kapsælmaskiner i så fald hvilken?
DON'T!!!!
@
har netop set programmet - og de tester blot 3 maskiner, så syns ikke det gir et retvisende billede af markedet. Men ellers et fint program med en ægte kaffe-aficionado.
ps. kapsler blir for dyrt i længden.
Synes det er god kaffe griner det her
realmadrid skrev:
@pimpefar
Fedt! du har den selv, kan jeg fornemme? Og den er nem og laver en hurtig lækker latte? Den er umiddelbart i pole-position nu :-) Må hellere tjekke den nærmere ud.
Jep, den er i brug flere gange dagligt. Hvis det skal være på friske bønner kræver det kværn ved siden af. En god én står til 2k, men mindre kan også gøre det.
Jeg drikker mest espresso og americano, men damen drikker latte. Går ikke tilbage til instant coffee lige foreløblig, lad mig sige det sådan :)
hvad er alternativet til friske bønner - beklager hvis jeg spørger dumt - men jeg mener, hvis den ikke har kværn hvad har den så? (er det så blot kaffe-pulver eller hur)?
Det forstår jeg heller ikke lige. Hvorfor give 3700 for en god maskine, hvis du ikke loader den med friskkværnede bønner?
@realmadrid
Du køber selvfølgelig en kværn separat. Hvis du allerede skal du og købe en espressomaskine, så smider du også lidt ekstra penge efter en kværn og køber ikke OBHs til 300,-
Jeg er ingen kaffe-ekspert, men at gi 3700 for en lækker maskine, og så give over 50% oveni, blot for at få bønnerne kværnet...det lyder bizart imo, Kjerstein. Men igen: jeg er helt grøn på dette område - holder blot meget af en god kop latte eller kop kaffe med mælk :-)
@realmadrid
Så lad mig slå det fast. Det er ikke din maskine som laver en god kop 'hurtig latte'. Det er dine gode og udvalgte bønner, din kværn og dine evner til at håndtere maskinen. Herefter kommer maskinens færdigheder, som selvfølgelig også er vigtige.
Drop forestillingen om, at du finder den perfekte maskine som laver en god latte uden nogle af de andre ting spiller ind.
@onde Andy
hva mener du med dont til kapselmaskiner ??
Jeg har arbejdet på diverse Fine restauranter som kok, og ofte frekventeret både Baresso og Starbucks og diverse hippe og moindre hippe cafeer for at få en go cafe latte som er det eneste jeg drikker.... er ret feinschmecker ikke for varm mælk da kaffen smager af risengrød, en god ristet kaffe som smager af noget ordentligt blandingsforhold mellem kaffe og mælk..... jeg har selv købt en nespresso maskine med tilhørende mælkeskummer og jeg synes den kom UMÅDELIGT tæt på toppen af poppen indenfor alle førnævnte områder......
og fuck der er mange cafeer der ikke kan lave en ordentlig latte selvom de har en maskine til 150K+ fordi enten Baristaen er en tosse eller fordi de har en lorte venstrehåndsplukket bjergmokka med pebermynthe-smag eller andet crap
just my 25 cent
Ok, jamen det er jeg med på - det var mere absurditeten i prisforholdet jeg gjorde lystig over :-) men det er muligvis blot mig, der syns det virker lidt bizart.
@real
Du skal også tænke på brugervenligheden i det daglige. Den optimale kop KAFFE er lavet af 96 grader varmt vand, der bliver presset igennem FRISKkværnet kaffe med et tryk på 15 bar. Alt det gør Saeco'en med et enkelt tryk på knappen. Gider du stå og kværne bønner, hver eneste gang du skal have en kop kaffe?
kop mokka? Jeg tror jeg har været lidt uklar i mæglet her: Den skal kunne lave en fin kop kaffe (med mælk) og en glimrende kop cafe latte. Derudover skal den være nem og hurtig at betjene. :-)
@realmadrid
Hvad mener du med 'hurtig at betjene'?
sorry, nem at betjene. nem rengøring - gerne i opvaskemaskine om muligt. :-)
@real
Du finder in nemmere maskine en Nespresso....jeg kan ikke leve uden den maskine...det eneste minus udover kaffen er lidt peberet , er at alle andres kaffe smager af crap...selv mine forældres maskine til 6k smager af sæbevand :)
Nej, det er sikkert ikke forkert. Aner det ikke - jeg er blot rookie på det område:-)
Det var mere, så jeg var sikker på, at vi talte sprog:-)
@jegersqok
men hver kop koster 3 kr'ish, ikke? den er blot langt dyrere i drift, påpeger jeg.
det er med kapsel, ikke?
@realmadrid
Med dine præferencer, så tror jeg bare, at du skal have fat i en fuldautomatisk Nespressomaskine. At det ikke kommer i nærheden af en kop kaffe/espresso/m.m lavet på en manuel maksine, dét er en anden sag.
Derudover så er det sgu lidt et absurd krav, at den - maskine - gerne skal kunne gå i opvaskemaskinen?!
Endvidedre er du stavnsbundet til at købe kapsler, som producenten nu gider lave. Altså ingen mulighed for selv at bestemme 100%, om du vil drikke kaffe lavet af bønner, der er kommet ud af røven på et desmerdyr, f.eks.
er det et absurd krav? Er det ikke standard, at de dele på en maskine der blir snavsede kan komme i "opvskeren" ?
@real
Jo det er en kapselmaskine....men kan ikke se minusset i det....kun prisen pr. kop som ligger på 5 kr. med mælken....mebn det er immervææk MEGET billigere end de 35+ det koster på Cafeer ig dislignende...og hvis du inter forstand har på at lave en latte selv, så er du ret fucked, da det kræver en del øvelse at lave...ikke for sjov der findes barista-uddannelser :)
5 kr pr. kop er for dyrt imo - jeg skal jo heller ikke ha perfekt cafe latte, men blot en god kop latte eller kaffe med mælk. Drikker til daglig instant-kaffe (cafe noir) med mælk i, og det smager ganske ok. Men kunne tænke mig at få den ét gear op - ikke nødvendigvis heeelt oppe og ringe.
Men havde det ikek været for "drifts-prisen", så havde jeg også været på :-) Tak for dit input.
Jeg har forsøgt at sætte et billede en af min espresso maskine, hvis det ikke virker er den her: www.kaffemekka.dk/default.asp?Action=Details&Item=415
Jeg elsker min espresso maskine og ville ikke undvære den, det største minus er som sagt at man bliver lidt kræsen mht. en del anden kaffe.
Men men men smag er meget forskellig, og specielt hvis det med meget lidt rengøring og ingen betjeningstid og ingen skills påkrævede så skal du måske gå efter en kapselmaskine.
En rigtig espresso maskine skal man lære at betjene og forstå før man får god kaffe ud af det, og nej det er ikke fordi det er nogen videnskab, men det tager altså lidt tid at fatte. (super mange af de gode kaffebar med danmarks bedste barristaer laver kurser.) Men det tager altså tid, kærlighed, rengøring og øvelse at lære at bruge dem ordentligt. Men prøv for gud skyld at gå ud og smage lidt forskelligt, eller snak med en forhandler inden du investerer i noget.
Jeg købte mellem jul og nytår en Necafe Dolche Gusto kapsel maskine. Jeg har bestemt ikke fortrudt. Der er et hav af forskellige kapsler, og den brygger ved 15 bar.
Jeg synes det smager fantastisk godt, og synes heller ikke det er så dyrt i længden. En kasse med 12 kapsler koster cirka 42 kr. Lidt dyre en alm. pose kaffe, men smagen er også så meget bedre.
Så kan slet ikke forstå det store "had" til kapsel maskiner. :)
@tweet
Lidt dyrt når man drikker 12-16 kopper om dagen (2 pers)
@hahila
Godt nok liret :)
Perbaad skrev:
Hvad er folks holdninger vedr kapselmaskiner i så fald hvilken?
Jeg er super glad for min nespresso og kan klart anbefale den.
Nej det ikke ligeså god kaffe som en maskine til 5k og hvor man bruger 5 min på at lave en kop.
Men det er ganske udemærket kaffe og så er det utroligt nemt og hurtigt.
aversionen imod kapsler herfra går som sagt på, at en kop kaffe til over 3 kr løber op over tid - husstanden her komme rtil at drikke ca. 10 kopper om dagen = dyrt i længden.
Nu er der jo også forskel på at give 1k for en Nespresso maskine, og 3-4-5k for en "rigtig", bliver altså hurtigt til mange kopper kaffe.
God stil Hahila.
Jeg har den samme som pimpefar, og da jeg købte den hos Risteriet i Kbh fik man gratis et en-dags kursus i at betjene den. Jeg havde en Senseo maskine før, men de to ting kan slet ikke sammenlignes. Jeg kan absolut ikke undvære min espressomaskine, så da jeg er taget til Paris for at studere har jeg selvfølgelig taget den med :-)
således ser et ordentligt hjemmesetup ud ♥
Har selv en Dolce Gusto kapselting og er helt perfekt til mit forbrug (drikker en kop om dagen max). Det er som standard dyrt ja, men det er muligt at købe kapslerne tomme og så selv smide hvad man vil have i, hvis man vil spare penge :)
Lurer lidt på den steen v og hahila har - kaster dog nok ikke 2k efter tilbehør, men mindre kan også gøre det, og har endnu ikke læst nogen indvendinger imod maskinen (som jo også ligner en decideret donna-lucia-dalvadores!).
Kapsler er lækkert - men for dyrt i længden som sagt (derudover er man på røven den dag de blir taget af markedet pga new entrants, som det hedder på fagsprog :D).
clientadvis skrev:
@tweet
Lidt dyrt når man drikker 12-16 kopper om dagen (2 pers)
@hahila
Godt nok liret :)
Det er korrekt. Men der er jo ingen der siger at man behøver at drikke "god" kaffe hver gang. Man kan jo også supplere det med en ganske almindelig kande kaffe. :)
Plejer selv at drikke en om formiddagen, og om aftenen, og så ellers nøjes med "slave" kaffe på arbejdet. :)
Alt i alt ryger jeg vel op på en 15-20 kopper kaffe om dagen. Sick det lyder usundt. :)
Onde Andy skrev:Perbaad skrev:
Hvad er folks holdninger vedr kapsælmaskiner i så fald hvilken?
DON'T!!!!
Prøv en Tassimo. Laver sgu ok kval
GodteTerkel skrev:Onde Andy skrev:Perbaad skrev:
Hvad er folks holdninger vedr kapsælmaskiner i så fald hvilken?
DON'T!!!!
Prøv en Tassimo. Laver sgu ok kval
Altså OK kvali for en kapselmaskine.
Kapsler er IKKE kaffe, det smager nemlig af.. sjovt nok.. kapselkaffe. Men det er et fremragende alternativ til neskaffe.
hvis man ikke lige har 3k til en espressomaskine, så kan man købe disse og få et fremragende resultat:
god fornøjelse
Jeg har sådan en fætter fra kinesiske the hus stående:
Den er til salg hvis du er interesseret
Jeg har kigget lidt på de forskellige forslag, og efter flere ting har været oppe at vende, så har jeg besluttet mig for, at det skal være enkelt at lave og god latte.
Bønner - ikke kapsler.
Så jeg står og overvejer én af følgende:
www.skiftselv.dk/p/Kaffemaskine-Saeco-Saeco-Odea/72abeeaa-7838-42ad-b45d-8bfc9bf489a9 (Den som Jørn Olsen foreslog)
www.elgiganten.dk/product/hjem-pleje/kaffe-espressomaskiner/espressomaskiner/EA8010PN/krups-espresseria-espressomaskine-ea8010pn%3Cimg%20src=
eller
emofabrik.dk/espressomaskiner-kaffebryggere-41/rancilio-silvia-espressomaskine-114.html
Da jeg ofte er ret impulsiv mht kaffe, så gider jeg dog ikke at stå og vente over 2 min, så den må gerne lave kaffen hurtigt, hvilket sidste mulighed vist ikke gør.
Men når tid, easy-to-use og smag skal være de 3 kriterier, så syns jeg de to øverste muligheder virker attraktive. Nogen indvendinger eller kommentarer?
3 fine maskiner du har fundet. Dine egne kriterier for magelighed udelukker ligesom den sidste af dem, selvom det virker som en fin maskine. Nu var det ikke Jørn Olsen, men mig, der foreslog Saeco'en, så den vil jeg sæføli foreslå igen:-)
Kender ikke modellen fra Krups.
Uanset hvad du vælger, så vil du blive glad for den og spørge dig selv: "Hvorfor faen har jeg ikke købt sådan en forlængst?"
ups..haha. Beklager, men takker for input, "onde andy" :-)
Anthraxdk skrev:
Har selv en Dolce Gusto kapselting og er helt perfekt til mit forbrug (drikker en kop om dagen max). Det er som standard dyrt ja, men det er muligt at købe kapslerne tomme og så selv smide hvad man vil have i, hvis man vil spare penge :)
Hvordan fungerer det rent kvalitets mæssigt o.s.v..
evt link.
Stempelkande og blå cirkel.
Jeg tror, jeg har prøvesmagt flere typer kaffe end 99% af den danske befolkning, og det der er stadig meget tæt på top 3. De andre i den liga er ikke kaffer, man som hverdagsdrikker kommer i nærheden af.
I øvrigt er der en pakke på tilbud til 30,- i Super Brugsen i den her uge ;-)
@Asger_b
Problemet - ulempen - er blot, at det tager mere end 30-45s sek at få en latte/kop kaffe. For den udelukkende kvalitetsbevidste kaffedrikker, har du garantrisse ret - men for os dovne kaffedrikkere...
Jamen, stempelkande er mega hurtigt. Kog noget vand, vask stempelkanden mens det koger op, fyld kaffe i, hæld vandet i, lad det trække efter behag, og bum, du har en super kop kaffe.
Jeg drikker sku ret meget kaffe, og jeg synes overhovedet ikke det er noget problem.
Fair nok - du er så priviligeret, at du ikke tilhører de uberdovne. Det gør jeg derimod. For mig er hurtig kaffe: Fin dkop - tryk på knap.
Men tvivler ikke på, at dit resultat blir bedre - men mit gir mere tid til grinding:-)
Sagen er den at min Senseo synger på sidste værs og den har jeg været glad for. Den kan lave enkelt eller dobbelt, er hurtig og jeg synes kaffen smager godt.
Først tænkte jeg at jeg skulle have en Nespresso da flere af mine venner har en sådan og jeg synes det smager fint når man bruger de mørkere kapsler (lilla/sort), men jeg skulle da lige læse lidt på PN først da jeg har set der har været flere tråde gennem tiden og dem har jeg så læst nu.
Nu er jeg så blevet lidt lun på en "Miss Silvia" men har lige et par spørgsmål:
Hvor lang tid går der fra jeg tænder maskinen til jeg har en kop i hånden?
Hvis som jeg frygter vi taler 30 min+ betyder det så den skal stå tændt hele dagen hvis den skal være bare nogenlunde praktisk (arbejder hjemme og drikker en del kommer om dagen?
Kan man justere styrken af kaffen på en eller anden måde? jeg ved ikke om jeg ville kunne drikke Americano hele dagen :)
Jeg har en Bodum kaffekværn kan den bruges hvis jeg køber en Miss Silvia?
Jeg har også en Moccamaster og stempelkander som jeg næsten aldrig bruger og det regner jeg heller ikke med at kommer til. Det passer mig godt at kunne lave en kop af gangen når jeg har lyst.
Har ikke læst hele tråden igennem, men læser tit at folk skriver en masse forkerte ting som deres espresso maskine skal kunne.
Kværn 9 gr. kaffe (fint kværnet)
tilsæt et tampertryk på 20 kg.
Nu skal kaffen ha det der hedder preinfusion, hvilket er et lille skud vand der er nok til at gøre pukken våd. Det skal stå i ca 6 sek.
Så skal resten af vandet igennem som har et tryk på 9 bar (og ikke højere selvom alle reklamer siger det). Vandet må maks ha en temperatur på 96 grader, det er der hvor kaffen bliver brændt på.
Din espresso skulle gerne ende med at være på 30 ml.
Hele brygnings processen skal tage 24-25 sek. (fra preinfusion til den sidste dråbe).
Og du har din perfekte espresso.
Nu varmer du din mælk op til 68 grader (helst en mælk med høj fedtprocent). Tager skummen lidt til side og hælder det mælk som kun er blevet opvarmet ned i din espresso. Så slutter du af med en gang skum på toppen.
Hmm dejlig latte.
@Xander12
Er du tilfreds med din Rancilio? har i længere tid haft kigget på den...
forslag til det bekvemme men sparsommelige.
bare hæld en ske kaffe direkte i en kop varmt vand, lad det stå kort tid, hæld det over i en anden (opvarmet) kop med en lille si på.
Kaffen bliver næsten på højde med de bedste maskiner/cafeer. Længder foran alm kaffemaskine, det tager få min og koster meget lidt per kop.
Asger_b er spot on både mht. lethed og kvalitet.
Egen bønnekværn, lækre bønner efter eget valg - rigtig god kaffe. Og det kan sagtens nås på mindre end fem minutter også.
Jeg tillader mig lige at bumpe en meget brugbar tråd igen.
Jeg har idag kigget lidt rundt efter en maskine der kan dække mit behov.
Jeg har set mig varm på Nespresso og synes egentlig ganske godt om deres kaffe. Er det virkelig så ringe som folk siger? Det skal siges at jeg ikke har drukket kaffe i lang tid, og den maskine mine forældre har, har jeg nydt de espresso jeg har fået.
Jeg har kigget på deres forskellige maskiner; umiddelbart virker "Pixie" okay, er den det, nogen der kan anbefale?
@Iskov
Det er da OK. Lidt på samme niveau som supermarkedsvine til 50 kr. også er OK.
Det kommer lidt an på hvor meget du går op i det. Til langt de fleste er det helt fint. Men skal det være rigtigt godt, så er det ikke nespresso-vejen du skal gå.
Tak for svar Xitaah. Som sagt stiller jeg ikke, endnu, så store krav. Så måske er det vejen frem.
Hvad drikker du selv, og af hvad?
Bor desværre stadig i et hjem, hvor pladsen ikke tillader så mange lækre maskiner. Dog er jeg også af den holdning, at god kaffe starter med gode bønner og en god kværn.
Så jeg sørger egentlig for at få købt nogle gode bønner i en mindre portion, som jeg så enten maler selv, eller får malet i forretningen.
Foretrækker Kenya kaffe (Kenya AA), og det bliver blot drukket som filterkaffe. Skal der være ekstra godt, ryger det i stempelkanden:)
Okay tak for svar!
En anden grund til mit valg nok vil falde på en kapselmaskine er hvor lidt tid det kræver. Jeg har tit travlt om morgenen og derfor passer den også godt til mit behov.
Jeg ville kigge på en "grind and brew" maskine. Er imo et godt alternativ til kapselkaffe, og kan give dig en god, hurtig og nem kop kaffe om morgenen.
Prøv at Google lidt omkring:)
HolchKnudsen skrev:
Hvis du skal have Latte, skal du have en Espresso maskine. Latte = Cafe au Lait = Cafe Con Leche er det samme og betyder bare kaffe med mælk. Det laves på Espresso kaffe og med opvarmet mælk i et forhold der vel er en 1:3 eller 1:4(? jeg er ikke ekspert)
Men altså, min viden om kaffe er ikke så stor. Så tag mit indlæg for hvad det er værd
Cafe con leche er forholdet 1:1
Cafe Latte er forholdet 1:3
Den her har vundet bedst i test, sat ned fra 1900 til 500kr.
www.safeshopping.dk/produkter/962-kaffemaskiner/28939-caffitaly-c3-m2-kapselmaskine-sortsort-inkl-20-kapsler/
kystfluefisk skrev:HolchKnudsen skrev:
Hvis du skal have Latte, skal du have en Espresso maskine. Latte = Cafe au Lait = Cafe Con Leche er det samme og betyder bare kaffe med mælk. Det laves på Espresso kaffe og med opvarmet mælk i et forhold der vel er en 1:3 eller 1:4(? jeg er ikke ekspert)
Men altså, min viden om kaffe er ikke så stor. Så tag mit indlæg for hvad det er værd
Cafe con leche er forholdet 1:1
Cafe Latte er forholdet 1:3
Det tror jeg ikke der er nogen forkromede regler for. På Mallorca i Soller hvor jeg boede i 2 år, var en Cafe Con Leche slet ikke 1:1 men omkring 1:2 eller 1:3. Cortado derimod var typisk 1:1, men ofte kom de ud med Espresso og mælk ved siden af så man selv kunne styre forholdet.
Cafe Latte, Cafe Au Lait og Cafe Con Leche er samme betegnelse på forskellige sprog. Jeg tror ikke forholdet dikteres af betegnelsen så meget som lokale traditioner.