Hvilken kaffe drikker Pokernet? Køb af stor kaffemaskine

#1| 0

Skal erhverve mig et ordentligt lokum af en kaffemaskine - den skal være let at rengøre, bruge kaffebønner og kunne lave en forbandet god cafe latte.
Hvad skal jeg købe? - og hvilken kaffe drikker (og anbefaler) PN'erne?

05-03-2012 16:49 #2| 1

Der har lii været en tråd om dette,
www.pokernet.dk/forum/hvilken-kaffe.html

måske ikke 100% det samme, men idunno
..
i'm like, wtf - Coffée geeks.

ej, en god kaffe er god i ny og næ.

05-03-2012 16:51 #3| 0

Nej, det var desværre ikke det samme. Men tak for svar.
Jeg er mere lun på maskinen - ikke så meegt pulveret/bønnerne.

05-03-2012 16:52 #4| 1

Hvilken prisklasse har du forestillet dig?

Jeg købte selv denne her fætter fra Saeco for godt et år siden:



Og den er jeg superglad for. Kan fås for 26-2800 rundt omkring. Hedder Saeco Black Go.

Mht til bønner, så drikker jeg Java Columbia fra Peter Larsen til hverdag. Skal det være lidt ekstra godt, så noget fra KaffeMekka:

www.kaffemekka.dk/default.asp?Action=List&CategoryID=223

Mht til at lave en god Latte, så er udgangspunktet selvfølgelig, at du først har lavet en rigtig god espresso. Derfra er det kun dig selv, der kan fucke resten op;-)

Redigeret af Onde Andy d. 05-03-2012 17:01
05-03-2012 16:57 #6| 0

umiddelbart ikke noget prisloft, men den er til privat brug til 2 personer.

05-03-2012 17:02 #7| 1

Jeg er ikke den store kaffe feinsmecker. Men de vigtige faktorer er imo fremstilling og bønner.

Det der med Merrild og Gevalia filterkaffe er for mig ligegyldigt og sådan lidt Hr og Fru Hansen fra Herning agtigt.

Så er valget mellem stempel og espresso maskine. Jeg har boet i et 1½ år i et lejet hus med en billig espresso maskine. Sådan noget til en 700-900 kr. Det var ikke godt. Der tager jeg klart klart hellere en stempel.

Derudover er det vigtigt med gode bønner som er friske og at holde maskinen ren. Gamle bønner og/eller en beskidt maskine betyder bitter kaffe.


Hvis du skal have Latte, skal du have en Espresso maskine. Latte = Cafe au Lait = Cafe Con Leche er det samme og betyder bare kaffe med mælk. Det laves på Espresso kaffe og med opvarmet mælk i et forhold der vel er en 1:3 eller 1:4(? jeg er ikke ekspert)

Men hvis du drikker Latte og altså drukner din kaffe i mælk skal du imo ikke ud og betale kassen for en espresso maskine til +20k eller whatever. Svarer imo til at købe en røvdyr whiskey og så drikke den med Cola.

Men altså, min viden om kaffe er ikke så stor. Så tag mit indlæg for hvad det er værd

05-03-2012 17:02 #8| 0
www.elgiganten.dk/product/hjem-pleje/kaffe-espressomaskiner/espressomaskiner/EA8010PN/krups-espresseria-espressomaskine-ea8010pn


Havde sådan en i ca. 4 år - super fedt.

Hælder hele bønner i, i toppen - maskine kværner hvad den skal bruge.

Mælk skummer du ved siden af.

Har en Nespresso nu - også med mælkeskummer - det er også et superkøb

Redigeret af jorn_olsen d. 05-03-2012 22:02
05-03-2012 17:04 #9| 1

Har den her: www.rigtigkaffe.dk/semi-automatiske-espressomaskiner/213-rancilio-silvia.html

Helt tilfreds med den. Den sku desuden være nuts i prisklassen og man får ikke meget mere maskine for dobbelt pris. Skal det være tanden bedre skal du nok op i 10k+ klassen...

05-03-2012 17:04 #10| 0

@holchknudsen

Godt indlæg. takker.

er dog ikke enig i at cafe late og cafe con leche er det samme. rent sproligt burde det være det - men har ofte fået cafe con leche, hvor det ikke var latte. Eller endda fået begge dele på samme cafe - så der distingeres vist nok.

05-03-2012 17:06 #11| 0

@pimpefar

Fedt! du har den selv, kan jeg fornemme? Og den er nem og laver en hurtig lækker latte? Den er umiddelbart i pole-position nu :-) Må hellere tjekke den nærmere ud.

05-03-2012 17:09 #12| 0

Yeah ok. Det passer nok.

Men meningen med min pointe er den samme. Jeg tror ikke på man kan smage forskel på en 3k maskine og en 20k maskine hvis man drikker kaffen med en del mælk. Så har man fandeme fine smagsløg. Og så bliver det måske lidt sprøjt med maskinen til 20k...?

05-03-2012 17:09 #13| 0

Pimpefars maskine ser liret ud, og laver garanteret en dejlig kop mokka. Men bemærk, at den ikke har indbygget kværn.

05-03-2012 17:09 #14| 0

Nicolai Sonne fra "SO EIN DING" på dr1 (dr2?) lavede en test af kaffemaskiner, du kan nok godt selv finde programmet - men konklusionen var, at du ikke får en maskine der laver skidegod caffe latte, til en pris under 50K!

Efter det program droppede jeg at købe en sådan maskine, da jeg selv er en sucker for latte :)

05-03-2012 17:11 #15| 0

Hvad er folks holdninger vedr kapselmaskiner i så fald hvilken?

Redigeret af Perbaad d. 05-03-2012 17:18
05-03-2012 17:11 #16| 2
Perbaad skrev:
Hvad er folks holdninger vedr kapsælmaskiner i så fald hvilken?



DON'T!!!!
05-03-2012 17:12 #17| 1

@

har netop set programmet - og de tester blot 3 maskiner, så syns ikke det gir et retvisende billede af markedet. Men ellers et fint program med en ægte kaffe-aficionado.

ps. kapsler blir for dyrt i længden.

Redigeret af Bridgeking d. 31-10-2023 07:45
05-03-2012 17:13 #18| 1

Synes det er god kaffe griner det her
Redigeret af Caandyghost d. 05-03-2012 17:30
05-03-2012 17:14 #19| 0

Te

05-03-2012 17:15 #20| 0
realmadrid skrev:
@pimpefar

Fedt! du har den selv, kan jeg fornemme? Og den er nem og laver en hurtig lækker latte? Den er umiddelbart i pole-position nu :-) Må hellere tjekke den nærmere ud.


Jep, den er i brug flere gange dagligt. Hvis det skal være på friske bønner kræver det kværn ved siden af. En god én står til 2k, men mindre kan også gøre det.

Jeg drikker mest espresso og americano, men damen drikker latte. Går ikke tilbage til instant coffee lige foreløblig, lad mig sige det sådan :)
05-03-2012 17:17 #21| 0

hvad er alternativet til friske bønner - beklager hvis jeg spørger dumt - men jeg mener, hvis den ikke har kværn hvad har den så? (er det så blot kaffe-pulver eller hur)?

05-03-2012 17:18 #22| 0

Det forstår jeg heller ikke lige. Hvorfor give 3700 for en god maskine, hvis du ikke loader den med friskkværnede bønner?

05-03-2012 17:19 #23| 0

@realmadrid

Du køber selvfølgelig en kværn separat. Hvis du allerede skal du og købe en espressomaskine, så smider du også lidt ekstra penge efter en kværn og køber ikke OBHs til 300,-

05-03-2012 17:21 #24| 0

Jeg er ingen kaffe-ekspert, men at gi 3700 for en lækker maskine, og så give over 50% oveni, blot for at få bønnerne kværnet...det lyder bizart imo, Kjerstein. Men igen: jeg er helt grøn på dette område - holder blot meget af en god kop latte eller kop kaffe med mælk :-)

05-03-2012 17:23 #25| 0

@realmadrid

Så lad mig slå det fast. Det er ikke din maskine som laver en god kop 'hurtig latte'. Det er dine gode og udvalgte bønner, din kværn og dine evner til at håndtere maskinen. Herefter kommer maskinens færdigheder, som selvfølgelig også er vigtige.

Drop forestillingen om, at du finder den perfekte maskine som laver en god latte uden nogle af de andre ting spiller ind.

Redigeret af Kjerstein d. 05-03-2012 17:24
05-03-2012 17:24 #26| 1

@onde Andy

hva mener du med dont til kapselmaskiner ??


Jeg har arbejdet på diverse Fine restauranter som kok, og ofte frekventeret både Baresso og Starbucks og diverse hippe og moindre hippe cafeer for at få en go cafe latte som er det eneste jeg drikker.... er ret feinschmecker ikke for varm mælk da kaffen smager af risengrød, en god ristet kaffe som smager af noget ordentligt blandingsforhold mellem kaffe og mælk..... jeg har selv købt en nespresso maskine med tilhørende mælkeskummer og jeg synes den kom UMÅDELIGT tæt på toppen af poppen indenfor alle førnævnte områder......


og fuck der er mange cafeer der ikke kan lave en ordentlig latte selvom de har en maskine til 150K+ fordi enten Baristaen er en tosse eller fordi de har en lorte venstrehåndsplukket bjergmokka med pebermynthe-smag eller andet crap


just my 25 cent

05-03-2012 17:25 #27| 0

Ok, jamen det er jeg med på - det var mere absurditeten i prisforholdet jeg gjorde lystig over :-) men det er muligvis blot mig, der syns det virker lidt bizart.

05-03-2012 17:25 #28| 0

@real

Du skal også tænke på brugervenligheden i det daglige. Den optimale kop KAFFE er lavet af 96 grader varmt vand, der bliver presset igennem FRISKkværnet kaffe med et tryk på 15 bar. Alt det gør Saeco'en med et enkelt tryk på knappen. Gider du stå og kværne bønner, hver eneste gang du skal have en kop kaffe?

Redigeret af Onde Andy d. 05-03-2012 17:30
05-03-2012 17:27 #29| 0

kop mokka? Jeg tror jeg har været lidt uklar i mæglet her: Den skal kunne lave en fin kop kaffe (med mælk) og en glimrende kop cafe latte. Derudover skal den være nem og hurtig at betjene. :-)

05-03-2012 17:28 #30| 0

@realmadrid

Hvad mener du med 'hurtig at betjene'?

05-03-2012 17:29 #31| 0

sorry, nem at betjene. nem rengøring - gerne i opvaskemaskine om muligt. :-)

05-03-2012 17:29 #32| 0

Mokka=kaffe i min verden. Hvis det er forkert, så er det my bad.

05-03-2012 17:30 #33| 0

@real

Du finder in nemmere maskine en Nespresso....jeg kan ikke leve uden den maskine...det eneste minus udover kaffen er lidt peberet , er at alle andres kaffe smager af crap...selv mine forældres maskine til 6k smager af sæbevand :)
05-03-2012 17:31 #34| 0

Nej, det er sikkert ikke forkert. Aner det ikke - jeg er blot rookie på det område:-)
Det var mere, så jeg var sikker på, at vi talte sprog:-)

05-03-2012 17:32 #35| 0

@jegersqok

men hver kop koster 3 kr'ish, ikke? den er blot langt dyrere i drift, påpeger jeg.
det er med kapsel, ikke?

05-03-2012 17:34 #36| 0

@realmadrid

Med dine præferencer, så tror jeg bare, at du skal have fat i en fuldautomatisk Nespressomaskine. At det ikke kommer i nærheden af en kop kaffe/espresso/m.m lavet på en manuel maksine, dét er en anden sag.

Derudover så er det sgu lidt et absurd krav, at den - maskine - gerne skal kunne gå i opvaskemaskinen?!

05-03-2012 17:34 #37| 0

Endvidedre er du stavnsbundet til at købe kapsler, som producenten nu gider lave. Altså ingen mulighed for selv at bestemme 100%, om du vil drikke kaffe lavet af bønner, der er kommet ud af røven på et desmerdyr, f.eks.

05-03-2012 17:35 #38| 0

er det et absurd krav? Er det ikke standard, at de dele på en maskine der blir snavsede kan komme i "opvskeren" ?

05-03-2012 17:37 #39| 0

@real

Jo det er en kapselmaskine....men kan ikke se minusset i det....kun prisen pr. kop som ligger på 5 kr. med mælken....mebn det er immervææk MEGET billigere end de 35+ det koster på Cafeer ig dislignende...og hvis du inter forstand har på at lave en latte selv, så er du ret fucked, da det kræver en del øvelse at lave...ikke for sjov der findes barista-uddannelser :)

05-03-2012 17:43 #40| 0

5 kr pr. kop er for dyrt imo - jeg skal jo heller ikke ha perfekt cafe latte, men blot en god kop latte eller kaffe med mælk. Drikker til daglig instant-kaffe (cafe noir) med mælk i, og det smager ganske ok. Men kunne tænke mig at få den ét gear op - ikke nødvendigvis heeelt oppe og ringe.
Men havde det ikek været for "drifts-prisen", så havde jeg også været på :-) Tak for dit input.

05-03-2012 17:44 #41| 1


@real

No problemos

just spreading the word :)

happy hunting
05-03-2012 17:50 #42| 1
www.kaffemekka.dk/files/espressomaskiner/izzo_vivi_pid.jpg

Jeg har forsøgt at sætte et billede en af min espresso maskine, hvis det ikke virker er den her: www.kaffemekka.dk/default.asp?Action=Details&Item=415

Jeg elsker min espresso maskine og ville ikke undvære den, det største minus er som sagt at man bliver lidt kræsen mht. en del anden kaffe.

Men men men smag er meget forskellig, og specielt hvis det med meget lidt rengøring og ingen betjeningstid og ingen skills påkrævede så skal du måske gå efter en kapselmaskine.

En rigtig espresso maskine skal man lære at betjene og forstå før man får god kaffe ud af det, og nej det er ikke fordi det er nogen videnskab, men det tager altså lidt tid at fatte. (super mange af de gode kaffebar med danmarks bedste barristaer laver kurser.) Men det tager altså tid, kærlighed, rengøring og øvelse at lære at bruge dem ordentligt. Men prøv for gud skyld at gå ud og smage lidt forskelligt, eller snak med en forhandler inden du investerer i noget.
Redigeret af hahila d. 05-03-2012 17:51
05-03-2012 18:10 #43| 0

Jeg købte mellem jul og nytår en Necafe Dolche Gusto kapsel maskine. Jeg har bestemt ikke fortrudt. Der er et hav af forskellige kapsler, og den brygger ved 15 bar.

Jeg synes det smager fantastisk godt, og synes heller ikke det er så dyrt i længden. En kasse med 12 kapsler koster cirka 42 kr. Lidt dyre en alm. pose kaffe, men smagen er også så meget bedre.

Så kan slet ikke forstå det store "had" til kapsel maskiner. :)

05-03-2012 18:33 #44| 0

@tweet

Lidt dyrt når man drikker 12-16 kopper om dagen (2 pers)

@hahila
Godt nok liret :)


05-03-2012 19:25 #45| 0
Perbaad skrev:
Hvad er folks holdninger vedr kapselmaskiner i så fald hvilken?


Jeg er super glad for min nespresso og kan klart anbefale den.

Nej det ikke ligeså god kaffe som en maskine til 5k og hvor man bruger 5 min på at lave en kop.

Men det er ganske udemærket kaffe og så er det utroligt nemt og hurtigt.
05-03-2012 19:27 #46| 0

aversionen imod kapsler herfra går som sagt på, at en kop kaffe til over 3 kr løber op over tid - husstanden her komme rtil at drikke ca. 10 kopper om dagen = dyrt i længden.

05-03-2012 19:35 #47| 0

Nu er der jo også forskel på at give 1k for en Nespresso maskine, og 3-4-5k for en "rigtig", bliver altså hurtigt til mange kopper kaffe.

05-03-2012 20:23 #48| 0

God stil Hahila.

Jeg har den samme som pimpefar, og da jeg købte den hos Risteriet i Kbh fik man gratis et en-dags kursus i at betjene den. Jeg havde en Senseo maskine før, men de to ting kan slet ikke sammenlignes. Jeg kan absolut ikke undvære min espressomaskine, så da jeg er taget til Paris for at studere har jeg selvfølgelig taget den med :-)

05-03-2012 20:34 #49| 1


således ser et ordentligt hjemmesetup ud
Redigeret af xander12 d. 05-03-2012 20:35
05-03-2012 20:35 #50| 0

Har selv en Dolce Gusto kapselting og er helt perfekt til mit forbrug (drikker en kop om dagen max). Det er som standard dyrt ja, men det er muligt at købe kapslerne tomme og så selv smide hvad man vil have i, hvis man vil spare penge :)

05-03-2012 20:39 #51| 0

Lurer lidt på den steen v og hahila har - kaster dog nok ikke 2k efter tilbehør, men mindre kan også gøre det, og har endnu ikke læst nogen indvendinger imod maskinen (som jo også ligner en decideret donna-lucia-dalvadores!).

Kapsler er lækkert - men for dyrt i længden som sagt (derudover er man på røven den dag de blir taget af markedet pga new entrants, som det hedder på fagsprog :D).

05-03-2012 21:41 #52| 3

Du skal naturligvis ha en Topbrewer

05-03-2012 21:49 #53| 0
clientadvis skrev:
@tweet

Lidt dyrt når man drikker 12-16 kopper om dagen (2 pers)

@hahila
Godt nok liret :)




Det er korrekt. Men der er jo ingen der siger at man behøver at drikke "god" kaffe hver gang. Man kan jo også supplere det med en ganske almindelig kande kaffe. :)

Plejer selv at drikke en om formiddagen, og om aftenen, og så ellers nøjes med "slave" kaffe på arbejdet. :)

Alt i alt ryger jeg vel op på en 15-20 kopper kaffe om dagen. Sick det lyder usundt. :)
05-03-2012 21:57 #54| 0
Onde Andy skrev:
Perbaad skrev:
Hvad er folks holdninger vedr kapsælmaskiner i så fald hvilken?



DON'T!!!!


Prøv en Tassimo. Laver sgu ok kval
06-03-2012 13:48 #55| 1
GodteTerkel skrev:
Onde Andy skrev:
Perbaad skrev:
Hvad er folks holdninger vedr kapsælmaskiner i så fald hvilken?



DON'T!!!!


Prøv en Tassimo. Laver sgu ok kval


Altså OK kvali for en kapselmaskine.
Kapsler er IKKE kaffe, det smager nemlig af.. sjovt nok.. kapselkaffe. Men det er et fremragende alternativ til neskaffe.

hvis man ikke lige har 3k til en espressomaskine, så kan man købe disse og få et fremragende resultat:









god fornøjelse
06-03-2012 14:07 #56| 0

Jeg har sådan en fætter fra kinesiske the hus stående:



Den er til salg hvis du er interesseret

06-03-2012 15:02 #57| 0

Jeg har kigget lidt på de forskellige forslag, og efter flere ting har været oppe at vende, så har jeg besluttet mig for, at det skal være enkelt at lave og god latte.
Bønner - ikke kapsler.
Så jeg står og overvejer én af følgende:

www.skiftselv.dk/p/Kaffemaskine-Saeco-Saeco-Odea/72abeeaa-7838-42ad-b45d-8bfc9bf489a9 (Den som Jørn Olsen foreslog)

www.elgiganten.dk/product/hjem-pleje/kaffe-espressomaskiner/espressomaskiner/EA8010PN/krups-espresseria-espressomaskine-ea8010pn%3Cimg%20src=

eller

emofabrik.dk/espressomaskiner-kaffebryggere-41/rancilio-silvia-espressomaskine-114.html

Da jeg ofte er ret impulsiv mht kaffe, så gider jeg dog ikke at stå og vente over 2 min, så den må gerne lave kaffen hurtigt, hvilket sidste mulighed vist ikke gør.
Men når tid, easy-to-use og smag skal være de 3 kriterier, så syns jeg de to øverste muligheder virker attraktive. Nogen indvendinger eller kommentarer?

06-03-2012 15:51 #58| 0

3 fine maskiner du har fundet. Dine egne kriterier for magelighed udelukker ligesom den sidste af dem, selvom det virker som en fin maskine. Nu var det ikke Jørn Olsen, men mig, der foreslog Saeco'en, så den vil jeg sæføli foreslå igen:-)
Kender ikke modellen fra Krups.

Uanset hvad du vælger, så vil du blive glad for den og spørge dig selv: "Hvorfor faen har jeg ikke købt sådan en forlængst?"

06-03-2012 15:54 #59| 0

ups..haha. Beklager, men takker for input, "onde andy" :-)

06-03-2012 17:55 #60| 0
Anthraxdk skrev:
Har selv en Dolce Gusto kapselting og er helt perfekt til mit forbrug (drikker en kop om dagen max). Det er som standard dyrt ja, men det er muligt at købe kapslerne tomme og så selv smide hvad man vil have i, hvis man vil spare penge :)


Hvordan fungerer det rent kvalitets mæssigt o.s.v..

evt link.
06-03-2012 18:51 #61| 1

Stempelkande og blå cirkel.
Jeg tror, jeg har prøvesmagt flere typer kaffe end 99% af den danske befolkning, og det der er stadig meget tæt på top 3. De andre i den liga er ikke kaffer, man som hverdagsdrikker kommer i nærheden af.

I øvrigt er der en pakke på tilbud til 30,- i Super Brugsen i den her uge ;-)

06-03-2012 19:16 #62| 0

@Asger_b

Problemet - ulempen - er blot, at det tager mere end 30-45s sek at få en latte/kop kaffe. For den udelukkende kvalitetsbevidste kaffedrikker, har du garantrisse ret - men for os dovne kaffedrikkere...

06-03-2012 23:16 #63| 0

Jamen, stempelkande er mega hurtigt. Kog noget vand, vask stempelkanden mens det koger op, fyld kaffe i, hæld vandet i, lad det trække efter behag, og bum, du har en super kop kaffe.

Jeg drikker sku ret meget kaffe, og jeg synes overhovedet ikke det er noget problem.

06-03-2012 23:17 #64| 1

Fair nok - du er så priviligeret, at du ikke tilhører de uberdovne. Det gør jeg derimod. For mig er hurtig kaffe: Fin dkop - tryk på knap.
Men tvivler ikke på, at dit resultat blir bedre - men mit gir mere tid til grinding:-)

07-03-2012 08:16 #65| 0

Haha, alright fair nok ;-)

12-03-2013 16:50 #66| 0

Sagen er den at min Senseo synger på sidste værs og den har jeg været glad for. Den kan lave enkelt eller dobbelt, er hurtig og jeg synes kaffen smager godt.

Først tænkte jeg at jeg skulle have en Nespresso da flere af mine venner har en sådan og jeg synes det smager fint når man bruger de mørkere kapsler (lilla/sort), men jeg skulle da lige læse lidt på PN først da jeg har set der har været flere tråde gennem tiden og dem har jeg så læst nu.

Nu er jeg så blevet lidt lun på en "Miss Silvia" men har lige et par spørgsmål:

Hvor lang tid går der fra jeg tænder maskinen til jeg har en kop i hånden?

Hvis som jeg frygter vi taler 30 min+ betyder det så den skal stå tændt hele dagen hvis den skal være bare nogenlunde praktisk (arbejder hjemme og drikker en del kommer om dagen?

Kan man justere styrken af kaffen på en eller anden måde? jeg ved ikke om jeg ville kunne drikke Americano hele dagen :)

Jeg har en Bodum kaffekværn kan den bruges hvis jeg køber en Miss Silvia?

Jeg har også en Moccamaster og stempelkander som jeg næsten aldrig bruger og det regner jeg heller ikke med at kommer til. Det passer mig godt at kunne lave en kop af gangen når jeg har lyst.

12-03-2013 19:12 #67| 0

Har ikke læst hele tråden igennem, men læser tit at folk skriver en masse forkerte ting som deres espresso maskine skal kunne.

Kværn 9 gr. kaffe (fint kværnet)
tilsæt et tampertryk på 20 kg.
Nu skal kaffen ha det der hedder preinfusion, hvilket er et lille skud vand der er nok til at gøre pukken våd. Det skal stå i ca 6 sek.
Så skal resten af vandet igennem som har et tryk på 9 bar (og ikke højere selvom alle reklamer siger det). Vandet må maks ha en temperatur på 96 grader, det er der hvor kaffen bliver brændt på.
Din espresso skulle gerne ende med at være på 30 ml.
Hele brygnings processen skal tage 24-25 sek. (fra preinfusion til den sidste dråbe).
Og du har din perfekte espresso.

Nu varmer du din mælk op til 68 grader (helst en mælk med høj fedtprocent). Tager skummen lidt til side og hælder det mælk som kun er blevet opvarmet ned i din espresso. Så slutter du af med en gang skum på toppen.

Hmm dejlig latte.


13-03-2013 15:41 #68| 0

@Xander12

Er du tilfreds med din Rancilio? har i længere tid haft kigget på den...

13-03-2013 16:52 #69| 0

forslag til det bekvemme men sparsommelige.

bare hæld en ske kaffe direkte i en kop varmt vand, lad det stå kort tid, hæld det over i en anden (opvarmet) kop med en lille si på.

Kaffen bliver næsten på højde med de bedste maskiner/cafeer. Længder foran alm kaffemaskine, det tager få min og koster meget lidt per kop.

14-03-2013 13:52 #70| 0

Asger_b er spot on både mht. lethed og kvalitet.

Egen bønnekværn, lækre bønner efter eget valg - rigtig god kaffe. Og det kan sagtens nås på mindre end fem minutter også.

03-04-2013 12:52 #71| 1

Så fik jeg også investeret i et udemærket lille sæt ;)
28-12-2013 00:02 #72| 0

Jeg tillader mig lige at bumpe en meget brugbar tråd igen.

Jeg har idag kigget lidt rundt efter en maskine der kan dække mit behov.

Jeg har set mig varm på Nespresso og synes egentlig ganske godt om deres kaffe. Er det virkelig så ringe som folk siger? Det skal siges at jeg ikke har drukket kaffe i lang tid, og den maskine mine forældre har, har jeg nydt de espresso jeg har fået.

Jeg har kigget på deres forskellige maskiner; umiddelbart virker "Pixie" okay, er den det, nogen der kan anbefale?

28-12-2013 00:47 #73| 0

@Iskov

Det er da OK. Lidt på samme niveau som supermarkedsvine til 50 kr. også er OK.

Det kommer lidt an på hvor meget du går op i det. Til langt de fleste er det helt fint. Men skal det være rigtigt godt, så er det ikke nespresso-vejen du skal gå.

28-12-2013 00:53 #74| 0

Tak for svar Xitaah. Som sagt stiller jeg ikke, endnu, så store krav. Så måske er det vejen frem.

Hvad drikker du selv, og af hvad?

28-12-2013 01:02 #75| 0

Bor desværre stadig i et hjem, hvor pladsen ikke tillader så mange lækre maskiner. Dog er jeg også af den holdning, at god kaffe starter med gode bønner og en god kværn.

Så jeg sørger egentlig for at få købt nogle gode bønner i en mindre portion, som jeg så enten maler selv, eller får malet i forretningen.

Foretrækker Kenya kaffe (Kenya AA), og det bliver blot drukket som filterkaffe. Skal der være ekstra godt, ryger det i stempelkanden:)

28-12-2013 01:07 #76| 0

Okay tak for svar!

En anden grund til mit valg nok vil falde på en kapselmaskine er hvor lidt tid det kræver. Jeg har tit travlt om morgenen og derfor passer den også godt til mit behov.

28-12-2013 01:11 #77| 0

Jeg ville kigge på en "grind and brew" maskine. Er imo et godt alternativ til kapselkaffe, og kan give dig en god, hurtig og nem kop kaffe om morgenen.

Prøv at Google lidt omkring:)

28-12-2013 01:19 #78| 0

Lyder spændende, jeg vil gå på udkig!;-)

28-12-2013 10:00 #79| 0
HolchKnudsen skrev:


Hvis du skal have Latte, skal du have en Espresso maskine. Latte = Cafe au Lait = Cafe Con Leche er det samme og betyder bare kaffe med mælk. Det laves på Espresso kaffe og med opvarmet mælk i et forhold der vel er en 1:3 eller 1:4(? jeg er ikke ekspert)



Men altså, min viden om kaffe er ikke så stor. Så tag mit indlæg for hvad det er værd


Cafe con leche er forholdet 1:1
Cafe Latte er forholdet 1:3
28-12-2013 10:13 #80| 0

Den her har vundet bedst i test, sat ned fra 1900 til 500kr.

www.safeshopping.dk/produkter/962-kaffemaskiner/28939-caffitaly-c3-m2-kapselmaskine-sortsort-inkl-20-kapsler/

28-12-2013 11:55 #81| 0
kystfluefisk skrev:
HolchKnudsen skrev:


Hvis du skal have Latte, skal du have en Espresso maskine. Latte = Cafe au Lait = Cafe Con Leche er det samme og betyder bare kaffe med mælk. Det laves på Espresso kaffe og med opvarmet mælk i et forhold der vel er en 1:3 eller 1:4(? jeg er ikke ekspert)



Men altså, min viden om kaffe er ikke så stor. Så tag mit indlæg for hvad det er værd


Cafe con leche er forholdet 1:1
Cafe Latte er forholdet 1:3


Det tror jeg ikke der er nogen forkromede regler for. På Mallorca i Soller hvor jeg boede i 2 år, var en Cafe Con Leche slet ikke 1:1 men omkring 1:2 eller 1:3. Cortado derimod var typisk 1:1, men ofte kom de ud med Espresso og mælk ved siden af så man selv kunne styre forholdet.

Cafe Latte, Cafe Au Lait og Cafe Con Leche er samme betegnelse på forskellige sprog. Jeg tror ikke forholdet dikteres af betegnelsen så meget som lokale traditioner.
29-12-2013 02:17 #82| 0

hvad med denne? - vil gerne have en automatisk og til ca kr. 1700, har jeg ikke set det biligere. Er den helt i skoven?

kaffe

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar