Hvor lang tid kan forkølelses bakterier overleve ?

#1| 0

Har ligget med en super forkølelse de seneste dage og håber der er nogle PNer som har noget viden om bakteriers levetid i forhold til overførelse af forkølelsesvirus.


Efter en forlænget weekend, gik turen til Netto tirsdag formiddag. Her blev der købt godt med især pålæg. Så gik turen op til kassen. Bag kassen lignede ekspedienten 3 dage gammel udskidt æblegrød eller som minimum en 1. klasse forkølelse.

Glæden ved at han skulle scanne mine varer var til at overse. Jeg tager hjem og putter varerne i køleskabet og vasker så hænder. Kort tid efter står den på frokost og her kommer hænderne selvfølgelig i berøring med pålægs pakkerne og med selve pålægget.


Torsdag aften får jeg så hvad jeg personligt oplever som "the mother of all colds". En tsunami af snot følger de næste ca. 36 timer.


Nu er spørgsmålet, hvor lang tid kan forkølelses bakterier overhoved overleve i ca. 5 grader celsius. Er det overhoved realistisk at blive smittet af en forkølet ekspedient, som har rørt ens frost eller kølevarer (jeg går ud fra at bakterier bedst overlever i kulde) 1-2 timer efter man har købt varerne og stillet dem i køleskabet?





19-10-2015 00:15 #3| 0

Forkølelse er en virussygdom.


Edit: Bakterier man godt lide varme (hvad tror du funktionen af et køleskab er?). En 20-25-30 grader er bakterier rigtig glade for. Hvis du lægger lidt fugt oven i har du opskriften på en bakteriebombe uden lige

Redigeret af Bad3xo d. 19-10-2015 00:17
19-10-2015 00:19 #4| 0

Bare hold dig væk fra netto efter en forlænget weekend, så er du good to go!

19-10-2015 00:21 #5| 0

Det er forkølelsestid nu.


Uanset hvor meget du vasker hænder, så bliver du udsat for voldsomme mængder baciller i øjeblikket.


Hvert eneste dørhåndtag du rør..

Hver eneste "godkend" knap på en dankortterminal...

Hver eneste mønt eller pengeseddel...

Hver eneste gang du giver hånd til et andet menneske...

Hver eneste gang du rør noget, som et andet menneske kan have rørt inden for de seneste 3-4 dage...(er tingene i kontakt med stærkt frostvejr er det kun 1-2 timer)

Hver eneste gang du opholder dig et sted med aircondition og andre mennesker..


Hver eneste gang bliver du udsat for forkølelsesvirus.


There is no escape!!

19-10-2015 00:49 #6| 4
tuznelda skrev:Det er forkølelsestid nu.

Uanset hvor meget du vasker hænder, så bliver du udsat for voldsomme mængder baciller i øjeblikket.

Hvert eneste dørhåndtag du rør..
Hver eneste "godkend" knap på en dankortterminal...
Hver eneste mønt eller pengeseddel...
Hver eneste gang du giver hånd til et andet menneske...
Hver eneste gang du rør noget, som et andet menneske kan have rørt inden for de seneste 3-4 dage...(er tingene i kontakt med stærkt frostvejr er det kun 1-2 timer)
Hver eneste gang du opholder dig et sted med aircondition og andre mennesker..

Hver eneste gang bliver du udsat for forkølelsesvirus.

There is no escape!!

Jeg kan sgu ikke lade være med at rette nu, hvor du selv rettede a(u)ktion i en anden tråd. Det hedder 'du rører' - og ikke 'du rør'. God aften! :

19-10-2015 00:54 #7| 2
tuznelda skrev:

Det er forkølelsestid nu.

Uanset hvor meget du vasker hænder, så bliver du udsat for voldsomme mængder baciller i øjeblikket.

Hvert eneste dørhåndtag du rør..

Hver eneste "godkend" knap på en dankortterminal...

Hver eneste mønt eller pengeseddel...

Hver eneste gang du giver hånd til et andet menneske...

Hver eneste gang du rør noget, som et andet menneske kan have rørt inden for de seneste 3-4 dage...(er tingene i kontakt med stærkt frostvejr er det kun 1-2 timer)

Hver eneste gang du opholder dig et sted med aircondition og andre mennesker..

Hver eneste gang bliver du udsat for forkølelsesvirus.

There is no escape!!




Det er sgu bare lidt forkølelse - kom videre!
19-10-2015 05:53 #8| 0

Se det på den lyse side. Du har nu opgraderet dit forsvar mod vira i fremtiden.

Redigeret af SpartacusDK d. 19-10-2015 05:54
19-10-2015 06:42 #9| 2


Bakterier overfører ikke forkølelsesvira.

Forkølelsesvira replikerer bedst ved omkring 33 grader (svt temperaturen i næsen), og overlever sådan set ikke specielt godt uden for kroppen.

Afhængig af medie/temperatur/luftfugtighed etc. er halveringstiden alt fra nogle minutter til et par timer. Det er altså ikke sandt at man generelt risikerer at blive smittet af folk der har været forbi med virus flere dage i forvejen - i modelstudier er smitte fra inficerede overflader efter 48 timer 0% (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/21412799/).

Så der er usandsynligt at du er blevet smittet af mad der har ligget i et par døgn - til gengæld er det næsten sikkert at der har været virus på kasse/dankortterminal/pengesedler/alt hvad ekspedienten har rørt ved, som du sagtens kan være smittet med

19-10-2015 11:39 #10| 0
OP

@Rooger


Tak for seriøst svar

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar