Som overskriften lyder, så ville jeg gerne høre PN har af gode idéer til at lave en kanon chili con carne :)
Dog skal det siges at jeg på ingen vis er nogen Michelin kok :D
Hvordan laver jeg en alletiders chili con carne?
OkseKød - enten hakket eller i tern.
Løg
Chili
Kidney Beans (enten fra dåse eller hvor du selv har udblødt og kogt bønnerne)
Peberfrugter
Flåede, hakkede tomater (ikke så meget, hvis du bruger bønner med tomat-chilisauce .. mere hvis du laver helt fra bunden selv)
Salt, peber, sukker, limejuice
er grundingredienserne imo.
Steg kød, tilsæt masser af hakkede løg. Tilsæt peberfrugter (2-3 forskellige farver, det ser flot ud og smager godt)
Tilsæt tomater eller tomatsaucen fra kidney beans på dåse.
Tilsæt chili, salt og peber. Lad simre 10-15 minutter.
Tilsæt bønnerne og lad dem blive varmet godt igennem.
Smag til med salt, peber, mere chili, sukker og lidt limejuice (sødt, salt, bittert for at aktivere alle smagsløgene munden)..
Rigtig chili con carne laves på reelle kødstykker, der langtidssteges til de bliver helt møre (a la gammeldags oksegrydesteg)..
Men det går hurtigt og nemt med oksehak.
Har hørt hestekød skulle være godt og billigt, brug det.
Det bliver ikke bedre, dog vær opmærksom på at det tager laaaang tid!
Men det smager genialt ♥
Jeg har ikke selv lavet retten men de gange jeg har smagt den hos en god kammerat havde han god succes med at tilsætte lidt chokolade.
Tomatpuré skal der IMO også i. Og gerne både chili og tabasco. Ligeledes er chokolade fint.. Eller som tuz, men hold peberfrugten oppe af gryden ;)
Jeg har flere gange, med succes, lavet en kombi af følgende to opskrifter:
www.griseriet.dk/?p=507
grydeskeen.dk/chili-con-carne-den-til-weekenden/menu/hovedret/
Start med at søg på pn.
Der er allerede posts, hvor der bliver nævnt:
Kanel
selleri
spidskommen
Ellers youtube Heston Search of perfection - chili con carne
Du skal ikke have chili con værne, men en chili gryde ala den texas chili gryde min bror serverede til sidste mandeaften/fødselsdag, du finder opskrift nede i linket herunder. Er så heldig at smage en ny hvert år :)
Der findes utallige variationer, har kun prøvet at være hjælper sidste år, så har ikke mange råd at give, bortset fra: jo længere simre tid jo bedre.
chilihouse.dk/shop/cms-opskrifter.html
Hmm, læste lige på den, vi havde flere ingredienser i, men det kan man jo sel justere..
Bla. -som tilbehør-Masser af nachos, guacamole, salsa, grønt i skåle, mexikanske ris, osv.
Eller endnu bedre Hestons "original" opskrift.
Hvilket kød vil i forøvrigt helst bruge til CC, skank?
Kanel, spidskommen og god mørk chokolade er bare et must i Chili con Carne.
Jeg laver normalt selv en med:
Hakket oksekød
Løg
Hvidløg
Peberfrugt
Chili (så meget man nu lyster)
Røde bønner uden den der klamme tomatsovs de ligger i
Flåede tomater - evt. med tilsat chili
Edit: Og self. lidt oksekødsbuillon. Gerne hjemmelavet.
Og en krydderiblanding bestående af:
Salt+Peber
Paprika
Chilipulver
Spidskommen
Kanelstang (tages obv. op igen)
Til allersidst, dvs. nærmest lige før servering hakkes og udrøres en passende mængde mørk chokolade (så mørk du kan få den) i. Skidtet serveres med tortilla chips. Saltet/med smag er op til den enkelte. Men guf - det er det sgu.
Jeg har selv haft held med denne nogle gange, og jeg er absolut heller ikke en stjerne i et køkken.
Chili con carne
Kan anbefale at tilføje perleløg, de suger saften og smagen fra retten utrolig godt og smelter på tungen, når de har fået lov at stå og simre i et par timer.
Der SKAL chokolade i en ordenlig chili con carne. Alt andet, er bare kødsovs...
Kalvekæber?
Nu er du jo galt på den!
Du vil en OKSE og det skal smage af dyr! Ikke en eller anden bambi like kræ der knap nok kan stå på sine egne ben...
Man skal sq være bange for retten både i levende form og når den er færdig tilberedt med rigeligt chili!!!
//spis mere PQlsemix
Smid en halv mørk øl i sammen med chokoladen
Man kan sgu sagtens lave en lækker chili con carne på hakket oksekød. Et godt råd er at stege den hakkede oksekød seperat på en meget varm pande før man adder diverse ting. Brun kødet godt af, ungdgå derfor at hakke kødet ud over hele panden før begge sidder er godt ristede nærmest. På den måde holder du en masse smag i kødet. Derudover er det vigtigt, som mange siger, at gi den helst mindst 4 timer. Jeg spæder den løbende op med en mild oksebouillon. Spidskommen needless to say...
Jeg har gode erfaringer med en blanding af hakket kød og kød i tern. Så får man stadig kødsovskonsistensen, og de delikate møre kødstykker.
Serveres IKKE med ris. Imo bør der være så mange bønner i at det eneste nødvendige tilbehør er guacamole og creme fraiche.
Jeg lavede brdr. Prices chili con carne. Opskrift fundet på nettet.
Det stod og simrede i 6-8 timer, mens drengene spillede fodbold og poker.
Det er - i al beskedenhed - den bedste chili, jeg har smagt.
Jeg foreslår at samtlige bidragsydere i denne tråd laver deres bedste bud på den lækreste chili grydel, lad os sige om f.eks. 14 dages tid og serverer den for et panel af dommere - mig selv som en af dem naturligvis - så skal jeg med glæde hjælpe PN med at finde frem til den bedste!
Damn jeg er (lækker)sulten nu!
Oksespidsbryst giver IMO klart den bedste Chili - kraftig smag og lækre trevler. Evt. giv den lidt røg på grillen først, hvis man er til den slags :)
En god sjat Balsamico til at give lidt syre, og så selvfølgelig kaffe, øl, chokolade og Hestons chilismør tilsat til sidst.