Hvordan laver jeg en alletiders chili con carne?

#1| 0

Som overskriften lyder, så ville jeg gerne høre PN har af gode idéer til at lave en kanon chili con carne :)

Dog skal det siges at jeg på ingen vis er nogen Michelin kok :D

Redigeret af Alexanderbp d. 17-02-2013 15:17
17-02-2013 15:23 #2| 2

OkseKød - enten hakket eller i tern.
Løg
Chili
Kidney Beans (enten fra dåse eller hvor du selv har udblødt og kogt bønnerne)
Peberfrugter
Flåede, hakkede tomater (ikke så meget, hvis du bruger bønner med tomat-chilisauce .. mere hvis du laver helt fra bunden selv)
Salt, peber, sukker, limejuice

er grundingredienserne imo.

Steg kød, tilsæt masser af hakkede løg. Tilsæt peberfrugter (2-3 forskellige farver, det ser flot ud og smager godt)
Tilsæt tomater eller tomatsaucen fra kidney beans på dåse.

Tilsæt chili, salt og peber. Lad simre 10-15 minutter.
Tilsæt bønnerne og lad dem blive varmet godt igennem.

Smag til med salt, peber, mere chili, sukker og lidt limejuice (sødt, salt, bittert for at aktivere alle smagsløgene munden)..

Redigeret af tuznelda d. 17-02-2013 15:24
17-02-2013 15:23 #3| 0

Rule no. 1: chili con carne laves IKKE på hakket oksekød

17-02-2013 15:25 #4| 0

Rigtig chili con carne laves på reelle kødstykker, der langtidssteges til de bliver helt møre (a la gammeldags oksegrydesteg)..

Men det går hurtigt og nemt med oksehak.

17-02-2013 15:27 #5| 3

Har hørt hestekød skulle være godt og billigt, brug det.

17-02-2013 15:28 #6| 1
grillkokkerier.dk/2011/03/03/chili-con-carne/#axzz2LAOI0Hj3

Det bliver ikke bedre, dog vær opmærksom på at det tager laaaang tid!

Men det smager genialt
17-02-2013 15:29 #7| 0

Jeg har ikke selv lavet retten men de gange jeg har smagt den hos en god kammerat havde han god succes med at tilsætte lidt chokolade.

17-02-2013 15:31 #8| 0

-bønner +majs
og ja der skal obv en god chokolade i.

17-02-2013 15:35 #9| 0

Tomatpuré skal der IMO også i. Og gerne både chili og tabasco. Ligeledes er chokolade fint.. Eller som tuz, men hold peberfrugten oppe af gryden ;)

17-02-2013 15:37 #10| 0

Jeg har flere gange, med succes, lavet en kombi af følgende to opskrifter:

www.griseriet.dk/?p=507
grydeskeen.dk/chili-con-carne-den-til-weekenden/menu/hovedret/

17-02-2013 15:37 #11| 0

Start med at søg på pn.
Der er allerede posts, hvor der bliver nævnt:
Kanel
selleri
spidskommen

Ellers youtube Heston Search of perfection - chili con carne

Redigeret af Jones d. 17-02-2013 15:38
17-02-2013 15:42 #12| 0

Du skal ikke have chili con værne, men en chili gryde ala den texas chili gryde min bror serverede til sidste mandeaften/fødselsdag, du finder opskrift nede i linket herunder. Er så heldig at smage en ny hvert år :)
Der findes utallige variationer, har kun prøvet at være hjælper sidste år, så har ikke mange råd at give, bortset fra: jo længere simre tid jo bedre.

chilihouse.dk/shop/cms-opskrifter.html

Hmm, læste lige på den, vi havde flere ingredienser i, men det kan man jo sel justere..
Bla. -som tilbehør-Masser af nachos, guacamole, salsa, grønt i skåle, mexikanske ris, osv.

Redigeret af grovfil d. 17-02-2013 15:50
17-02-2013 15:51 #13| 2

Spidskommen - og der skal ikke spares på det!

17-02-2013 16:18 #14| 0
gastromand.dk/chili-con-carne-heston-blumenthal/

Eller endnu bedre Hestons "original" opskrift.

Hvilket kød vil i forøvrigt helst bruge til CC, skank?
Redigeret af Jensen d. 17-02-2013 16:19
17-02-2013 17:10 #15| 0

Kanel, spidskommen og god mørk chokolade er bare et must i Chili con Carne.

17-02-2013 17:21 #16| 0

Jeg laver normalt selv en med:
Hakket oksekød
Løg
Hvidløg
Peberfrugt
Chili (så meget man nu lyster)
Røde bønner uden den der klamme tomatsovs de ligger i
Flåede tomater - evt. med tilsat chili
Edit: Og self. lidt oksekødsbuillon. Gerne hjemmelavet.

Og en krydderiblanding bestående af:
Salt+Peber
Paprika
Chilipulver
Spidskommen
Kanelstang (tages obv. op igen)

Til allersidst, dvs. nærmest lige før servering hakkes og udrøres en passende mængde mørk chokolade (så mørk du kan få den) i. Skidtet serveres med tortilla chips. Saltet/med smag er op til den enkelte. Men guf - det er det sgu.

Redigeret af Bad3xo d. 17-02-2013 17:23
17-02-2013 18:42 #17| 0

Jeg har selv haft held med denne nogle gange, og jeg er absolut heller ikke en stjerne i et køkken.

Chili con carne

Redigeret af huckleb d. 17-02-2013 18:43
17-02-2013 18:45 #18| 1

Kan anbefale at tilføje perleløg, de suger saften og smagen fra retten utrolig godt og smelter på tungen, når de har fået lov at stå og simre i et par timer.

17-02-2013 18:58 #19| 0
Moderator

Der SKAL chokolade i en ordenlig chili con carne. Alt andet, er bare kødsovs...

17-02-2013 21:02 #20| 0

Et ord: kalvekæber

18-02-2013 00:04 #21| 0

Kalvekæber?
Nu er du jo galt på den!
Du vil en OKSE og det skal smage af dyr! Ikke en eller anden bambi like kræ der knap nok kan stå på sine egne ben...
Man skal sq være bange for retten både i levende form og når den er færdig tilberedt med rigeligt chili!!!

//spis mere PQlsemix

18-02-2013 00:12 #22| 0

Smid en halv mørk øl i sammen med chokoladen

18-02-2013 00:52 #23| 0

Turbofluen @

Spot on

18-02-2013 01:00 #24| 0

Man kan sgu sagtens lave en lækker chili con carne på hakket oksekød. Et godt råd er at stege den hakkede oksekød seperat på en meget varm pande før man adder diverse ting. Brun kødet godt af, ungdgå derfor at hakke kødet ud over hele panden før begge sidder er godt ristede nærmest. På den måde holder du en masse smag i kødet. Derudover er det vigtigt, som mange siger, at gi den helst mindst 4 timer. Jeg spæder den løbende op med en mild oksebouillon. Spidskommen needless to say...

18-02-2013 07:56 #25| 1

Jeg har gode erfaringer med en blanding af hakket kød og kød i tern. Så får man stadig kødsovskonsistensen, og de delikate møre kødstykker.

Serveres IKKE med ris. Imo bør der være så mange bønner i at det eneste nødvendige tilbehør er guacamole og creme fraiche.

18-02-2013 10:28 #26| 0

Jeg lavede brdr. Prices chili con carne. Opskrift fundet på nettet.

Det stod og simrede i 6-8 timer, mens drengene spillede fodbold og poker.

Det er - i al beskedenhed - den bedste chili, jeg har smagt.

18-02-2013 13:02 #27| 1

Jeg foreslår at samtlige bidragsydere i denne tråd laver deres bedste bud på den lækreste chili grydel, lad os sige om f.eks. 14 dages tid og serverer den for et panel af dommere - mig selv som en af dem naturligvis - så skal jeg med glæde hjælpe PN med at finde frem til den bedste!

Damn jeg er (lækker)sulten nu!

18-02-2013 13:28 #28| 0

Oksespidsbryst giver IMO klart den bedste Chili - kraftig smag og lækre trevler. Evt. giv den lidt røg på grillen først, hvis man er til den slags :)

En god sjat Balsamico til at give lidt syre, og så selvfølgelig kaffe, øl, chokolade og Hestons chilismør tilsat til sidst.

18-02-2013 15:06 #29| 0

Jeg melder mig gerne sammen med Jungleras som smagsdommer...

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar