Hvordan laver PN Chili olie?

#1| 0

Jeg er en sucke for en god chili olie. og har prøvet MANGE opskrifter, og er kommet frem til denne. Men den er ikke 100% i skabet endnu.

Kunne godt tænke mig at prøve noget nyt, så hvis nogle har en GOD opskrift. so kom med den.

Min version er.

 

2-3 hele chili

Chili flager

Chili pulver

Hvidløg

Sukker

Salt

Garam masala

Soltørrede tomater
Tomatpuré

olie.

 

Mix alt i en blender og værsgo Chili olie


Redigeret af joppedk d. 29-10-2023 23:42
30-10-2023 07:20 #2| 0

Du antyder ikke om du varmer det op på noget tidspunkt.

jeg formoder du bruger frisk hvidløg.


Jeg varmer olien op, tilsætter hvidløg, de friske chili (skåret, dog behøver det ikke være fint) og lader det lige trække god smag, før jeg kommer resten af ingredienserne i og lader det hele bruse op, før jeg slukker og så lader jeg det egentligt bare stå og køle af og først derefter blender jeg det.


Desuden bruger jeg løgpulver.. men hvad man bruger af krydderier er naturligvis en smagssag. 

30-10-2023 08:12 #3| 0

Asiatisk chili olie:

- Hvidløg

- Thai bird chili 

- Soja

- Sukker

- Hoisen sauce eller østerssauce 

- Stjerneanis (valgfrit)

- halv stick kanel (valgfrit)

 

1:1 blend hvidløg og chili separat. 

 

Start med at dybstege hvidløg til det er gyldent, tilføj derefter chili og steg videre indtil det meste af væsken er fordampet, tilføj stjerneanis og kanel. Smag til med sukker, soja og hoisen. 

Redigeret af kabasn d. 30-10-2023 08:12
30-10-2023 09:22 #4| 0
joppedk skrev:

Jeg er en sucke for en god chili olie. og har prøvet MANGE opskrifter, og er kommet frem til denne. Men den er ikke 100% i skabet endnu.

Kunne godt tænke mig at prøve noget nyt, så hvis nogle har en GOD opskrift. so kom med den.


Min version er.


 


2-3 hele chili


Chili flager


Chili pulver


Hvidløg


Sukker


Salt


Garam masala


Soltørrede tomater
Tomatpuré


olie.


 


Mix alt i en blender og værsgo Chili olie





Elsker selv chili så det basker😋
Mener du chili olie eller sovs?🙃

Hvis du koger din chilisovs op, får du et bedre resultat vil jeg mene.

Evt tilføj lidt spidskommen i blandingen💪
30-10-2023 09:39 #5| 0
joppedk skrev:

Jeg er en sucke for en god chili olie. og har prøvet MANGE opskrifter, og er kommet frem til denne. Men den er ikke 100% i skabet endnu.

Kunne godt tænke mig at prøve noget nyt, så hvis nogle har en GOD opskrift. so kom med den.

Min version er.

 

2-3 hele chili

Chili flager

Chili pulver

Hvidløg

Sukker

Salt

Garam masala

Soltørrede tomater
Tomatpuré

olie.

 

Mix alt i en blender og værsgo Chili olie

Har du mulighed for at skrive mængdeforhold på hver enkelt ingrediens?

 

30-10-2023 10:04 #6| 0
OP
Micebulldogs skrev:

Du antyder ikke om du varmer det op på noget tidspunkt.

jeg formoder du bruger frisk hvidløg.


Jeg varmer olien op, tilsætter hvidløg, de friske chili (skåret, dog behøver det ikke være fint) og lader det lige trække god smag, før jeg kommer resten af ingredienserne i og lader det hele bruse op, før jeg slukker og så lader jeg det egentligt bare stå og køle af og først derefter blender jeg det.


Desuden bruger jeg løgpulver.. men hvad man bruger af krydderier er naturligvis en smagssag. 

 

 Jeg varmer ikke noget op, Det vil jeg prøve næste gang tak.

kabasn skrev:

Asiatisk chili olie:

- Hvidløg

- Thai bird chili 

- Soja

- Sukker

- Hoisen sauce eller østerssauce 

- Stjerneanis (valgfrit)

- halv stick kanel (valgfrit)

 

1:1 blend hvidløg og chili separat. 

 

Start med at dybstege hvidløg til det er gyldent, tilføj derefter chili og steg videre indtil det meste af væsken er fordampet, tilføj stjerneanis og kanel. Smag til med sukker, soja og hoisen. 

 

 Den skal jeg HELT klart prøve.

 

30-10-2023 10:07 #7| 1
OP
Schaffen85 skrev:

Elsker selv chili så det basker

 

 Olie.

Nilsson skrev:

Har du mulighed for at skrive mængdeforhold på hver enkelt ingrediens?

 

 

 Jeg kan prøve. Arbejder i køkken, så normalt laver jeg den bare efter hvor mange liter vi skal bruge.

Skriver den op når jeg kommer hjem.

 

30-10-2023 12:25 #8| 0

Prøv evt. at erstatte sukker med lidt kanel, det giver en lækker dybde. Bare pas på den ikke får for meget, den skal endelig ikke smage af kanel, men bare lige have dybden fra det. 

Personligt er jeg glad for den simple mellemøstlige chili lavet på chiliflager, lidt kanel, salt, tomatpuré og olivenolie.

Redigeret af jewr d. 30-10-2023 12:26
30-10-2023 14:55 #9| 2
OP
Nilsson skrev:

Har du mulighed for at skrive mængdeforhold på hver enkelt ingrediens?

 

 

 Til en potion( ca 1litter)

1-3 hele chili ( du vælger selv hvor stærke de skal være)

Chili flager- 1spskf

Chili pulver- 1 skekf

Hvidløg- 2 tsk

Sukker -1tsk

Salt- ½tsk

Garam masala- 2 spskf

Soltørrede tomater- 500G( et Glas) kan også bruge de dem man kan købe på frost.
Tomatpuré- 500G( en stor dåse)

Citron/lime 1stk presset saft.

 

Blend det hele samme. Smag til. mangler det noget kan du altid tilføje. Er det for stærkt. Så lidt mere sukker/sirup/brun farin.

Er du ikke så meget til smagen af de soltørrede tomater. så kan det sagtens laves uden. Bare lav det med kun tomat pure.

olie. hældes i til sidst, til det dækker.

Redigeret af joppedk d. 30-10-2023 15:04
30-10-2023 14:58 #10| 1
OP
jewr skrev:

Prøv evt. at erstatte sukker med lidt kanel, det giver en lækker dybde. Bare pas på den ikke får for meget, den skal endelig ikke smage af kanel, men bare lige have dybden fra det. 

Personligt er jeg glad for den simple mellemøstlige chili lavet på chiliflager, lidt kanel, salt, tomatpuré og olivenolie.

 

 Jeg kommer Garam Masala i. Der også kanal i..

Den smager stort set som dem der står hos shawarma pusherne.

30-10-2023 18:16 #11| 0
30-10-2023 18:19 #12| 0

Har svært ved det med de billeder... Ovenstående chiliolie kan det hele.

30-10-2023 18:22 #13| 0
OP
Shadowwarrior skrev:

Har svært ved det med de billeder... Ovenstående chiliolie kan det hele.

 

 Man kan også købe 

chucchum hvis man ikke gider lave det selv.  Smager meget godt. dog lidt dyrt.

https://chuchum.dk/

Den  du linker, er kanon til Nudler. Har den selv :)

Redigeret af joppedk d. 30-10-2023 18:27
30-10-2023 18:37 #14| 0
joppedk skrev:

 

 Man kan også købe 

chucchum hvis man ikke gider lave det selv.  Smager meget godt. dog lidt dyrt.

https://chuchum.dk/

Den  du linker, er kanon til Nudler. Har den selv :)

 

 Tak den vil jeg prøve, nogle du ville anbefale derfra af de forskellige varianter ? 

Og tak for opskriften.. den skal jeg lave i weekenden ;)

30-10-2023 18:39 #15| 0
OP
Schaffen85 skrev:

 

 Tak den vil jeg prøve, nogle du ville anbefale derfra af de forskellige varianter ? 

Og tak for opskriften.. den skal jeg lave i weekenden ;)

 

 Har kun prøvet Original og mild. De ikke særlig stærke, men har god smag. De kan købes i føtex og en masse andre supermarkeder.


30-10-2023 18:41 #16| 0

I øvrigt.

De findes sikkert mange steder - men jeg elsker at komme i vest bazaren i Brøndby - der findes ret mange lækre chilier, på mange forskellige måder.


30-10-2023 23:45 #17| 2

Jeg laver en del både chili olie og chilisovs.

 

Jeg har både elever i køkkenet og elever /ansatte til frokost hver dag. Af de erfaringer kan jeg konkludere at vi har meget forskellige tilbøjeligheder smage osv.

Dette er et bud på en generel chilisauce.

 

 

1. Jeg koger også altid olie eller sovs op, også for at dræbe evt bakterier.

 

Sidste produkt jeg fremstillede bestod af:

- 15 forskellige stærke chilier fra grønt torvet i Aalborg fra de glade gartnere. De kalder dem "dræberne fra Nibe"

Trinidad, Scotch bonnet og lidt andet godt.


Der var nogle meget meget stærke i blandt så kan ikke sammenlignes med f.eks en netto/føtex chili.



 

-1 pose tørret chili fra den lokale grønt med mere(ekstra hot) ca 100 gr

- 10 røde peberfrugter

- 2 kg modne cherrytomater ( wefood/Folkekirkens Nødhjælp - kostede 15 kr

 

syntes friske tomater og peberfrugter giver et lækkert touch på smagen.

 

- 3 hele friske hvidløg fra torvet( ikke fed,men hele)

- 3 store ingefær

- 4  store citroner gerne øko så både skræl og saft kan bruges lime er også lækkert.

 

har ofte pizzasauce /tomatpure/ som jeg bruger ca 1kg af også.


Tilsmagning med:


- hvidvinseddike

- sukker 

- salt 

- peber 

Hvilket jo er en smagssag og meget afhængig af de andre ingredienser.

 

Alt blendes og koges op gerne med lidt olie.

 

Efterfølgende er noget af den blevet blendet med solsikke olie og røget i en mindre flaske til tider for at lave en ikke helt så stærk udgave.

 

Husk at skolde glas, evt atamon osv ift.holdbarhed ved større portioner.

 

 

Generelt skal man bare prøve sig frem og finde ud af hvad man godt kan lide selv. Nogle elsker en helt tynd og klar eddike basseret olie.andre vil gerne have en helt tyk tomatpaste med chilikerner og lidt olie.

 

Jeg har prøvet med alt muligt, tænker næsten alt grønt kan bruges. Har blandet andet lavet en orange chilisauce på græskar giver en speciel sødme.

 

Opkog og en stavblender så har i en sauce på 10 min hvis den skal være simpel 🥳



 

 















 




31-10-2023 00:05 #18| 0
OP
Repsak skrev:

Jeg laver en del både chili olie og chilisovs.

 

Jeg har både elever i køkkenet og elever /ansatte til frokost hver dag. Af de erfaringer kan jeg konkludere at vi har meget forskellige tilbøjeligheder smage osv.

Dette er et bud på en generel chilisauce.

 

 

1. Jeg koger også altid olie eller sovs op, også for at dræbe evt bakterier.

 

Sidste produkt jeg fremstillede bestod af:

- 15 forskellige stærke chilier fra grønt torvet i Aalborg fra de glade gartnere. De kalder dem "dræberne fra Nibe"

Trinidad, Scotch bonnet og lidt andet godt.

 

Der var nogle meget meget stærke i blandt så kan ikke sammenlignes med f.eks en netto/føtex chili.

 

 

 

-1 pose tørret chili fra den lokale grønt med mere(ekstra hot) ca 100 gr

- 10 røde peberfrugter

- 2 kg modne cherrytomater ( wefood/Folkekirkens Nødhjælp - kostede 15 kr

 

syntes friske tomater og peberfrugter giver et lækkert touch på smagen.

 

- 3 hele friske hvidløg fra torvet( ikke fed,men hele)

- 3 store ingefær

- 4  store citroner gerne øko så både skræl og saft kan bruges lime er også lækkert.

 

har ofte pizzasauce /tomatpure/ som jeg bruger ca 1kg af også.

 

Tilsmagning med:

 

- hvidvinseddike

- sukker 

- salt 

- peber 

Hvilket jo er en smagssag og meget afhængig af de andre ingredienser.

 

Alt blendes og koges op gerne med lidt olie.

 

Efterfølgende er noget af den blevet blendet med solsikke olie og røget i en mindre flaske til tider for at lave en ikke helt så stærk udgave.

 

Husk at skolde glas, evt atamon osv ift.holdbarhed ved større portioner.

 

 

Generelt skal man bare prøve sig frem og finde ud af hvad man godt kan lide selv. Nogle elsker en helt tynd og klar eddike basseret olie.andre vil gerne have en helt tyk tomatpaste med chilikerner og lidt olie.

 

Jeg har prøvet med alt muligt, tænker næsten alt grønt kan bruges. Har blandet andet lavet en orange chilisauce på græskar giver en speciel sødme.

 

Opkog og en stavblender så har i en sauce på 10 min hvis den skal være simpel

 

 Hey m8 længe siden. Håber alt er vel.

Ja peberfrugt smager virkelig godt i sådan en chili, især hvis man brænder dem først.

Pt er jeg igang med at prøve med div nødder. ind til vider har jeg prøvet valnødder og pistache. Laves præcis som en pesto(uden ost) Smager konge.

Man kan bare lave en pesto, og så tilsætte sin chili blanding. så der 1000 måder i kan gøre det på. Bare gør det i kan lide.

Redigeret af joppedk d. 31-10-2023 00:18
← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar