Ideer til hjemmelavet snaps!!

#1| 0

Hey guys,

Julen nærmer sig! Og det samme gør julefrokost efter julefrokost :)
Er ikke den store fan af standard snaps!!
Så derfor mixer vi selv snaps. :) nu er vi bare blevet trætte af pære snaps og honningsnaps ..

Så i år vil vi prøve noget nyt.

Vi skal helt sikkert igang med appelsinsnaps.
Brøndum ell. vodka
Vanilje stænger x 2
Sukker
Øko. appelsin (prik huller)
40 kaffebønner

Læg i et patentglas og træk 40 dage..
----
Kom gerne med andre spændende forslag til inspiration :)

Go aften

02-11-2013 19:56 #2| 0

Her skal du HELT sikkert have fat i Tuz ......

02-11-2013 20:03 #3| 0

Idéer til indhold:
1) Skovfyrrekogle (den blev ikke god - men spændende!)
2) Hybenrose (smagte lidt af shampoo, men igen - det er da ikke en normal kedelig snaps)
3) Porse
4) Birkeblade
5) Marehalm
6) Hyldeblomst.

Sæt igang!

02-11-2013 20:23 #4| 0
OP

Uhhhh hyldeblomst....

Fede forslag..
Tak...

02-11-2013 20:29 #5| 5


02-11-2013 20:50 #6| 3

Sakset fra en ven's FB:

Projekt julesnaps# vindstyrke 15++++

02-11-2013 20:59 #7| 0
m.youtube.com/watch?v=QdLWf7TOqJ4&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DQdLWf7TOqJ4
02-11-2013 22:23 #8| 0

Gør dig selv den tjeneste at bruge Brøndum. Vodka har en træls eftersmag der bliver hængende selvom du krydrer godt.

02-11-2013 22:25 #9| 0

Solbær snaps!

02-11-2013 22:30 #10| 0

Tranebær...

02-11-2013 22:31 #11| 0

BaconSnaps :-)

Topic : fumgere Brøndum snaps til formålet?
- superbest har fra i morgen 35cl til 39,95kr.

02-11-2013 22:33 #12| 0
OP

Takker...

Ja brøndum er spitze...

02-11-2013 22:36 #13| 0

Okay, så tror jeg sku jeg henter nogen flasker i morgen og hopper med på experiment vognen. Så følger lige med herinde.

02-11-2013 22:48 #14| 0

Honningsyp er nuts!

02-11-2013 23:52 #15| 4

Lige pt har jeg gang i 4 flasker hindbær/ vaniljesnaps og 1 flaske brombær-snaps.

Det er bare 1 flaske klar Brøndum, 3-500gr frosne bær evt. 2 vaniljestænger (skrab kornene ud først og kom også dem i snapsen) og 6-10 spsk. Sukker.

Vaniljestængerne er kun til hindbærsnapsen. Brombærsnapsen er bare bær, snaps og sukker :-)

Kom hele molevitten i et stort syltetøjsglas og lad det trække minimum 40 dage :-)

De to flasker hindbær-vaniljesnaps jeg medbragte til julefrokosten sidste år, var så stort hit, at jeg i år er blevet bedt om at lave dobbelt så meget i år :-)

Slåensnaps kan I ikke nå at lave klar til i år, men hvis I sætter det i gang nu, så har I den mest fantastiske snaps til næste år. Det smager som flydende marcipan.. fantastisk!.

Det er bare 500gr friskplukkede slåen - frys dem mindst 1 døgn, op i stor syltetøjsglas og hæld en flaske klar Brøndum på.
Lad trække i mindst 6 mdr, men meget gerne længere tid... Jo længere tid det står, jo mere intens bliver smagen.

Hyldeblomstsnaps er på "to do" listen til næste forår... Det lyder simpelthen for skønt.


1 flaske færdig hindbær-vaniljesnaps :) .. der står yderligere 1 flaske færdig snaps i køleskabet og 2 portioner mere, som stadig står og trækker..


et 1,5l syltetøjsglas fyldt med hindbær, vaniljestænger og ca. 1,5 fl. klar brøndum :) .. dem har jeg 2 af i gang.


et 1,5l syltetøjsglas med brombær og 1 flaske snaps. Den har kun trukket 1½ uge men er allerede rigtigt kraftig i brombærsmagen :)


Den sidste sørgelige rest slåensnaps jeg har tilbage :/ ... den bliver der ikke delt ud af til julefrokosten .. den er bare min!

Redigeret af tuznelda d. 03-11-2013 00:18
03-11-2013 00:11 #16| 0

1 flaske Brøndum.
3 flækket valnødder

Skal trække i 3mdr. Giver et fantastisk godt resultat.

03-11-2013 00:31 #17| 0

Fiji

Skal det være modne/ tørrede valnødder eller de umodne grønne...og med eller uden skal?

Jeg har hørt meget godt om valnøddesnaps, men aldrig smagt det, så jeg vil rigtigt gerne prøve at lave det selv.

03-11-2013 00:57 #18| 0

vil også anbefale valnøddesnaps - har ikke selv lavet det men været til en julefrokost hvor vi fik det. Samger fantastisk

03-11-2013 06:43 #19| 0

@tuz
Jeg er mest friste til ar prøve hindbær vanille snapsen, men har desværre kun 32 dage. Har du erfaring med om det bliver et tilstrækkeligt godt resultat? Eller skal man bare lave noget andet?

Hvilken vil I anbefale hvis man kun har 32 dage til den skal drikkes??

03-11-2013 07:06 #20| 0

Hvis du kun har 32 dage, så skal du i hvert fald bruge 500gr hindbær for at få smagen intens nok. Men det kan godt nås hvis du sætter det i gang i dag.

Redigeret af tuznelda d. 03-11-2013 07:07
03-11-2013 08:57 #21| 0

super, tak for råd. Nu er et stk. Tuz-snaps sat over..

03-11-2013 09:10 #22| 0
OP

Tak tuz :-)
Jeg er ret hooked på den slåen snaps.
Men hvor finder jeg lige slåen?

Er ret nervøs for at finde noget forkert i vejkanten og forgifte folk :)
Ka det købes. Nogen steder og smides i fryseren?

03-11-2013 09:10 #23| 0
OP

Hindbær snapsen bliver også lavet i dag..

03-11-2013 09:29 #24| 0

Gad vide hvor mange snaps af den forskellige slags den kære tyz har med til PN Julefrokosten??? :-)

03-11-2013 09:45 #25| 0
Moderator

Valnøddesnaps skal laves af grønne nødder. 3 måneders trækketid er i underkanten.

03-11-2013 12:14 #26| 0
OP

Uptivupti..

Netto har tilbud på patentglas fra i dag af...
Konen er sendt afsted :-)

03-11-2013 13:31 #27| 0

Jinx

Slåen er nogle blå bær, som man finder i naturen. De er nærmest 'matte' i overfladen og er sindssygt bitre i 'rå' form.
Mig bekendt kan man ikke købe frosne slåen .. men hvis du googles nogle billeder af slåen, så er de ret genkendelige og nemme at finde rundt omkring i naturen.

Jeg er så heldig, at min mor plukker et par poser til mig når det er slåen-sæson :-) som det er NU :-)

Redigeret af tuznelda d. 03-11-2013 13:35
03-11-2013 13:35 #28| 0

Mr Nurse.

Jeg må se om jeg kan redde en flaske hindbærsnaps fra at nå til skolens julefrokost :-)

Men det er jo flest mænd, der kommer til PN-julefrokosten, så det skal jo nok ikke være en pink damesnaps til flertallet :-)

Holstt er også meget glad for at lave kryddersnapse, så måske har han en ide til noget, der kan sættes i gang nu og være et hit til januar :-)

03-11-2013 14:34 #29| 0

Skal man koge nogen af tingene først. sukker og hindbær?

03-11-2013 14:41 #30| 0
OP

Nope... I med det hele og luk tæt. :) damn easy..

03-11-2013 14:48 #31| 1

Zuma

Nej, det skal du ikke.

Jeg bruger altid hindbær som er dyrket i min mors have, men koger heller ikke købebærrene fordi alkoholen i snapsen dræber bakterierne (håber jeg).

Der er ingen, der er blevet dårlige af at drikke hindbærsnapsen - heller ikke tømmermænd selvom min kollega SJ sidste år var pivstiv i hindbærsnaps. Hun plejer at få seriøse tømmermænd, men fik absolut ingen tømmermænd denne gang, så vi blev enige om, at vitaminerne forstærkes af sprutten.
Derfor er det faktisk helt sundt at blive fuld i hindbærsnaps :-D

03-11-2013 15:15 #32| 0
OP

Tuz..

Er det ok at åbne og dufte/smage under de 40 dage de skal stå?

03-11-2013 15:16 #33| 0

Tusind tak. . Går i gang med at lave et par flasker i dag. :)

03-11-2013 15:27 #34| 0

Jinx

Det er et must at dufte/ smage undervejs.

Nogle gange skal der tilføres mere sukker og andre gange skal vaniljestængerne fjernes tidligere for ikke at få for gennemtrængende smag.

Så smag og duft endelig en gang om ugen i trække tiden.. bare husk: jo større og flere smagsprøver, jo mindre færdig snaps har du tilbage til sidst :-)

03-11-2013 16:02 #35| 0

Snaps+ål er noget af det bedste der findes, kan de 2 kombineres? Tænker at forsøge med ca 200gr røget ål, et par kartofler, nogle duske petersille og så lade det trække til familiejulefrokosten den 25+26 december. Nogen der har erfaringer med dette? og i så fald hvilken snaps skal jeg anvende?

03-11-2013 16:08 #36| 0

Herligt med lidt Troll :-)

Du skal bare købe en god snaps, evt med dildsmag :-)

Hvis vi taler BideSild, så ville jeg foretrække en alm rød Aalborg med kommen til at tage den grimme smag af silden.

03-11-2013 16:11 #37| 2

Hvad kan man så bruge der tager den grimme smag af kommen? .. yrrrkk

03-11-2013 16:28 #38| 0
tuznelda skrev:
Herligt med lidt Troll :-)

Du skal bare købe en god snaps, evt med dildsmag :-)

Hvis vi taler BideSild, så ville jeg foretrække en alm rød Aalborg med kommen til at tage den grimme smag af silden.


Var nu ikke ment som en trold :) forventer ikke det smager godt men forsøger nu alligevel. Dildsnaps er et no-go, dild kan kun bruges til laks og ikke andet. Er mest til Linie Akvavit eller den røde, så bliver nok en af dem, medmindre nogen har bedre erfaring med andre snapse til formålet. Skal nok uploade billeder af bryggen samt familie-reaktioner på smagen den 25+26.

edit: enig med Mice, kommen smager fælt medmindre det er i en stærk ost.
Redigeret af SVFA_DK d. 03-11-2013 16:30
03-11-2013 17:15 #39| 0

Jeg har bare rigtigt svært ved at forestille mig, at ål på nogen måde vil gøre noget godt for snapsen :-*

Marinerede sild ligger i eddike/ sukker-lage ... Ikke sprit. Der er jo ikke æteriske olier i fisk - kun fed fiskeolie, som jeg ikke tror bliver overført som 'lækker smag' til snapsen.

Jeg ville hellere eksperimentere lidt med nogle tørrede enebær eller forskellige krydderurter. Det må da være muligt at lave en persillesnaps, der kunne spille fint sammen med de øvrige retter/ ingredienser til ålegildet.

03-11-2013 17:18 #40| 0

Prøv at Google "Bjesk for begyndere".

03-11-2013 17:21 #41| 0

Hvis man laver med div. Krydderurter skal man skylle skylle skylle skylle skylle og derefter skal man skylle skylle skylle og endnu mere skylle krydderurterne mere end godt...

03-11-2013 17:41 #42| 0


Fik lavet en blåbær/vanilje i stedet for.

Har for sjov lavet en Lime Snaps :)
03-11-2013 17:46 #43| 0

De skal trække i køleskabet?

03-11-2013 18:07 #44| 0
tuznelda skrev:
Jeg har bare rigtigt svært ved at forestille mig, at ål på nogen måde vil gøre noget godt for snapsen :-*

Marinerede sild ligger i eddike/ sukker-lage ... Ikke sprit. Der er jo ikke æteriske olier i fisk - kun fed fiskeolie, som jeg ikke tror bliver overført som 'lækker smag' til snapsen.

Jeg ville hellere eksperimentere lidt med nogle tørrede enebær eller forskellige krydderurter. Det må da være muligt at lave en persillesnaps, der kunne spille fint sammen med de øvrige retter/ ingredienser til ålegildet.


satser på at ved at bruge røget istedet for fersk/marineret, at en mindre mængde af ålens olie/fedtindhold vil trænge ud i snapsen. Tror det bliver et hit, og du vil helt sikkert tigge mig om opskriften næste år.......en sand landeplage in the making, og jeg opfandt den, bare vent og se (smag) :) du bliver vild med det
Redigeret af SVFA_DK d. 03-11-2013 18:09
03-11-2013 18:16 #45| 0
OP

Uhhhh lime....
Kanon ide!!!

Vi har aldrig haft vores i køleskab.. Bare stået ved stue temp.

03-11-2013 18:28 #46| 0

Limesnaps lyder spændende :-)

Jeg har altid mine snapser i køleskabet .. men det er kun fordi jeg har et kæmpe køleskab, hvor der er plads til de store syltetøjsglas ... Og ingen plads i køkkenskabe/ på hylder o.l.

SVFA .. jeg spiser ikke ål - fordi jeg har set levende ål, hvor ingen ål burde være ... Og fordi den er truet af udryddelse.

Men jeg håber du fortæller om din og familiens oplevelse af ålesnapsen.

03-11-2013 18:50 #47| 0
Moderator

Ål smager godt... Men lad dem være, som Tuz så rigtigt nævner. Der er ikke mange tilbage.

03-11-2013 19:12 #48| 1

Ålen lever i bedste velgående!

03-11-2013 21:23 #49| 0

@ jinXXX


Slåen findes ofte ved stranden. De skal helst tages lige efter den første frost. Problemet her er bare at så tager fuglene dem også. Du kan evt. plukke dem og så fryse dem ned.


Fruen min laver (til min store glæde) julesnaps af en ganske alm. glöggblanding, eks. fra en helsekostbutik. Hun laver så et koncentrat, som der bliver fortyndet. Hun bruger vodka, og det har ingen eftersmag what so ever. Og den smager, efter min mening, pisse godt !!!!!!


Hvis du bor i det midtjyske, kan du få en smagsprøve.


Nuggi


edit: hvis slåen står for længe, kan den godt blive sød og meget mandelagtig i smagen.

Redigeret af Nuggi-Nuggi d. 03-11-2013 21:24
10-12-2013 01:01 #50| 0

Chilinspaps!

Hvor mange af de 'almindelige?' røde chili skal der i (bare dem fra fakta)? 1 stk.? 2 stk.?
Hvor længe skal den ca. trække? 4-7 dage?
Hvordan skal den flækkes? Går ud fra det blot er hele frugten flækket på langs en enkelt gang, og så ned med skidtet med kerner og det hele.

Erfaringer og svar er værdsat.

Pft.

10-12-2013 01:02 #51| 0

Smager den selvfølgelig til undervejs. Overvejer også at tilføje lidt citronskal.
Måske en halv ske honning, er det godt?

10-12-2013 17:59 #52| 0

BUMP!

10-12-2013 19:17 #53| 0

Jeg har ingen erfaringer med chili snaps, men Google giver gode hits på søgning efter chili snaps:

frksaust.dk/julesnaps-med-lakridsrod-og-chili/

m.samvirke.dk/mad/gallerier/lav-egen-snaps.html

www.chilifan.dk/da/forum/?forumID=4&topicID=303

Et af de sidste indlæg i tråden overfor lyder faktisk helt fornuftigt .. med 9 dages trækketid, honning m.m.

Redigeret af tuznelda d. 10-12-2013 19:23
10-12-2013 20:36 #54| 0

Jeg har gang i en chili/citron snaps, tilsat lidt akacie honning. Den bliver prøvesmagt hver dag, så chilien ikke "ødelægger" den. Jeg tror jeg fisker chilien op i morgen.
Skal nok melde tilbage om det bliver en succes.

10-12-2013 22:45 #55| 0

Hvilken fremgangsmåde har du benyttet?

16-12-2013 17:59 #56| 0

Nå, når ikke du vil på banen Pede-b, så må jeg jo:



Gang i lidt forskelligt. Et par brombær- og karamelsnaps er klar.

Chili'en er godt stærk allerede efter få dage! Fremgangsmåde: halv citronskal, tre chilifrugter flækket på langs og hvad der svarer til 1/4 teske akaciehonning ca.

Den kan klart anbefales. Den sparker hårdt.

16-12-2013 18:01 #57| 0

De andre eksperimenter der ses er en julesnaps med kaffebønner, vaniljestænger, sukkerknalder og appelsin, en hvidløgssnaps og en flot lyserød løgsnaps.

16-12-2013 18:07 #58| 0

Brombærsnaps er forresten en vinder. Vil mene at den henvender sig til alle uanset præferencer. Det er ren candy. Derudover kan du fortynde essensen som du vil, med blot at tilføje mere snaps til det filtrerede produkt.

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar