/Hey all!
Så er det sgu min tur til at oprette sådan en tråd her. Jeg har søgt i nogle af de andre tråde, men synes ikke helt forslagene i de tråde rammer helt den type mad jeg godt kunne tænke mig at servere :)
Vi taler om mad til to, temaet skal være omkring middelhavet og lignende mad. Vi snakker græsk, spansk, italiensk osv.
indkøbsskills: 10/10 (kan sgu i bund og grund godt lide at købe ind, så hold endelig ikke igen, hvis opskriften kræver besøg hos en specialist)
Madlavningsskills: 9/10 (Taget en amatørkok i betragtning)
Jeg har selv noget tapas-lignende forret i hovedet - derfor vil forslag til disse være glimrende! I må dog meget gerne komme med andre forslag!
Hovedretten er jeg semi-blank på. Overvejer at lave en gang melanzane (slags lasagne med grillede auberginer, mozzerella-ost og tomatsovs) med spaghetti til - men vil gerne have flere forslag :)
Til dessert er jeg ude i nogle overvejelser om at lave en gang hjemmelavet tiramisu, men igen er intet sikkert!
Alle dele af middagen er til diskussion, så hvis du mener du har noget bedre, så kom gerne med det :)
Håber i kan hjælpe her ♥
Insparation omkring mad til en date
Dessert bliver forhåbentlig ikke nødvendigt hvis det er en god date ;)
Men tøser er vel vilde med salat, så lav endelig også det til hovedretten
Skjult brag tråd over du har en date? ;)
Gl med madlavningen, kan sige god for tiramisu - tøserne elsker det!
lækkert, nemt og fint
gastromand.dk/marokkansk-salat/
Lav noget "lettere" mad der ikke fylder så meget i maven. Sex bliver bedre hvis man ikke føler af maven er stoppet og/eller fyldt med luft.
@klavs
Jeg tvivler sgu på jeg nok endgame-skills til at jeg kan hive den hjem med en sidney lee-kombination :P
@Maller
Du har sgu nok ret, selvom jeg ikke selv er alt for glad for alt det ukrudt!
@Jannik
Tsk tsk, hvis jeg skulle oprette tråde for at brag'e over en date, ville jeg jo have flere indlæg end Razga :P
Tror sgu jeg holder fast i Tiramisu, det bliver også kun bedre af at blive lavet i forvejen så ladyfingerne suger noget smag ind :P
Kom frisk på hovedret og specielt forret :)
@NDAC
Genialt!!!1 intet mindre.
- Det er sgu lige netop desserten, med et godt glas champange el. mukatvin, der tryller underbukserne af hende - med klasse vel at mærke, ellers kan en papvin i fine glas, med en konstant pegefinger under glasset, der indikerer at hun skal drikke ud hver gang hun tager glasset til miunden under hovedretten vel gøre det :o)
Maller og NDAC +1
Et kvindelig perspektivt: intet for tungt og salat er et must!
Smider nogle favoritforslag ind når jeg kommer hjem :-)
Behøver man virkelig at imponere Tøserne så meget med maden for at score i dag? ... jeg havde været 'lige til at plukke', hvis en mand nogensinde .... NOGENSINDE! havde lavet mad til mig... om det så havde været dåsetomat-suppe, miracoli-spaghetti og regnbueis til dessert..
Hvordan træner man en mand til at lave mad? Gerne konkrete forslag ... husk, at manden har 14 års erfaringer med at få disket op af mig .. og har jeg ikke været hjemme, så er det macD, lokale pizzariaer eller cafeteriaer, der har bespist mand og børn..
.\tuz
Ok here we go :-D
Forret kunne vaere en af de foelgende.. Alle super laekre og ikke for tunge (henviser her til birdman10000's reference om at du maaske faar en ekstra god aften):
Asparges med røget laks og hollandaise
www.anjasopskrifter.dk/showRecipe.asp?recipeID=2450
Chorizokartoffelsalat (jums btw)
www.anjasopskrifter.dk/showRecipe.asp?recipeID=1590
Du kan ikke gaa helt galt i byen med melanzane til hovedret, men kan ogsaa anbefale kenyansk oksegryde.. lidt af en opgave og ikke mindst indkoebsliste men for satan det smager godt..
www.madopskrifter.nu/Opskrifter/Kenyansk+oksegryde.opskrift?0=10807
Dessert... no idea - ikke en stor dessert spiser..
Hjemmelavet sushi ftw ... jeg lavede det i mandags og det var fantastisk! 6 varianter makiruller.. 3 med fisk og 3 vegetar.
Sundt, lækkert, 'let i maven', smukt, sanseligt...perfekt datemad, hvis altså man kan lide sushi!
\tuz
Tak for inputs :)
endte med at blive:
"Forret":
Hjemmelavet focacia med havsalt og olie - dertil rørt feta med tomat, chili og lidt af hvert. En symfoni af blandede oliven, fyldte peperfrugter og noget grillet peberfrugt.
Hovedret:
Holdte mig til melanzane. Fulgte jeres råd og har nu købt ind til en salat med friske spinatblade, ristede valnødder, fintskårne og skrællede pærer, meget fine stykker gorgonzola og så en balsamico-dressing.
Dessert:
Hjemmelavet tiramisu med marsala som "sprut"
@Tuznelda
Tror desværre det er noget, der kommer med den barndom man er vokset op med. Jeg er i mine "unge" år blevet tvunget til at lave mad én gang om ugen og desuden altid levet i en familie, der elskede mad - det har åbenbart smittet af ;)
Desuden tror jeg heller ikke det er decideret nødvendigt at bruge sit a-game omkring med mht. til en date, men hvis jeg var en pige og blev inviteret til date, ville jeg virkelig værdsætte at blive forkælet meed lidt god mad - så derfor gør jeg det :)
Easy on the Gorgon, medmindre du ved, at hun er tosset med skimmelost:)
@diedam
I know, det bliver ikke meget der kommer i, men ved hun kan lide det - så den går alligevel :) men tak for tippet!
I får sgu lige billeder af svineriet, bare for at slå fast det ikke bare er tomt brag :)
Sidste billede er det jeg serverer for hende for at drille hende... Bliver smukt varmet i mikroovnen og derefter serveret - bare for lige at drille hende, hvorefter lækkerierne bliver sat på bordet :)
Forret:
img686.imageshack.us/i/img0006sk.jpg/
Foccacia'en er i ovnen :)
Hovedret:
img168.imageshack.us/i/img0007wb.jpg/
FYI er det mørke ovenpå tomatsovsen kanel - det går sindssygt godt i spænd med tomat!
Dessert:
img222.imageshack.us/i/img0008n.jpg/
Det mad hun får serveret til at starte med for at tage pis på hende:
img524.imageshack.us/i/img0010bm.jpg/
God weekend og GL ved bordene ♥
Ej hvor ser det lækkert ud ... jeg får nok aldrig lært Mikkmakk at lave andet end rod i køkkenet ... men jeg vil straks begynde at tvinge mine sønner til at hjælpe i køkkenet et par gange om ugen hver.. så får de lidt hyggelig alenetid med mor i køkkenet et par gange om ugen .. det bliver mine kommende svigerdøtre forhåbentligt taknemmelige for :-)
Det ser fanme lækkert ud. Altså spaghettien på sidste billede. Forret og hovedret er lidt meh, men hvis man scorer på det, kan det vel gå an.
Desserten ser fantastisk ud. Er den virkelig ligeså stor som hovedretten?
@tuz
Thx :) Det vigtige er bare at du lader dem styre, hvad de laver. Der findes ikke noget værre, som ung/barn, end at blive tvunget til at lave mad og at man så ikke engang selv må vælge, hvad man laver - så kører de helt sikkert sur i det!
Gl :)
@andro
Forretten er "lavet" med udgangspunkt i temaet fra middelhavet. Semi-soltårrede tomater, Pepperonata, marineret feta, marinerede hvidløg, rørt feta og oliven - hvis man er til sådan noget tager det sgu kegler :)
Hovedretter ser lidt "wah" ud vil jeg gerne medgive, men den smager fantastisk :P
@diedamm
Håber jeg :P
Haha, well played med "Top Elios"... og jeg som troede du læste til eksamen ♥
Mortenkk
De får selv lov at vælge ...men .. med en anelse inspiration\ pres fra mig, så vi ikke altid de næste 10 år skal have risengrød, burger, spaghetti m kødsovs eller ris og kødboller i karrysovs..
@casper
Hver ting til sin tid - en highroller som mig har tid til det hele :)
og stop med at skrive i min tråd, det har du slet ikke tid til med Udviklingsmetoder ventede mandag :D
"om det så havde været dåsetomat-suppe, miracoli-spaghetti og regnbueis til dessert"
Lyder lækkert :)
lleclown .. ja, helt tosset er den menu altså ikke :) det ville være regnet for gastronomi på højt plan på det kollegie, hvor jeg boede mens jeg gik på seminariet :)
Desserten er indlysende:
Friske frugter og chokoladefondue, med en god Asti ved siden af. Den vinder hver gang :)
Too late I guess ;P