Da det lørdag er min tur til at være host for vores herre madklub søger jeg lidt inspiration her på PN.
Det eneste der er fastlagt so far er kødet til hovedretten (en okse culotte af irsk herreford) og vinen. Jeg mangler derfor inspiration til tilbehør til kødet.
Derudover kunne det også være lækkert med inspiration til en NUTS forret eller dessert (muligvis bliver det kun en 2 retters, hvis så de 2 retter er superb!)
Skyd løs!
Inspiration til madklub menu søges!
Har du luret på gastromands blog ? der burde være noget for enhver smag.
Lakrids-créme brulée med en sorbet på siden er en hjernedød god dessert. Fik det for nogle måneder siden på en café, har siden lavet det selv, og det er ligeså simpelt som almindelig.
Godt nok ikke den mest robuste herre-dessert, men med en tung hovedret burde den sidde lige i skabet.
Hjemmelavede röstis eller kartoffelgratin på en bund af rodfrugter, sammen med en god hjemmelavet sauce kunne være fint tilbehør. Og så hvis du kan finde nogle rigtig store champignoner, kan du udhule dem og fylde dem med kryddersmør, det smager rigtig godt.
@ahrens
Nej, der må jeg et smut forbi :-)
@jer andre
Tak for jeres bud
Keep em coming, man kan aldrig få for meget inspiration :-)
Bagt kartoffelmos med letristede hakkede hasselnødder i -karoline's klassiker- (hvis der ikke er nogen med nøddeallergi) og hvis du kan få fat i nogle kartofler der koger ud.
Alternativt forkog små ens str. kartofler og rist dem derefter på panden i en god mængde olie med nødder/urter.
Små gulerødder vendt i olie og timian bagt i ovnen.
Ristede svampe
Svampene kan alternativt bruges til en lækker sauce.
Dessert. æbletærte med danske æbler. De er til at få nu med rimelig god smag.
Eller klassikeren gl.dags æblekage.
En amazing forret, der sparker røv og er supernem:
1 rulle god gedeost
akaciehonning
groftkværnet sort peber
frisk rosmarin
skær et par solide skiver gedeost og anret på en lille tallerken. hæld en god sjat honning udover og top med sort peber og rosmarin. skal derefter i en glohed ovn, gerne under grill, i 3-4 minutter til honningen så småt begynder at boble. Tag ud, giv lidt ekstra peber og rosmarin på toppen og servér straks. Gerne med lidt godt brød til.
Nu sidder du måske og tænker "wtf...gedeost og honning"? Det gjorde jeg også selv første gang jeg opdagede denne ret, men det er bare KONGE, så gør dig selv en tjeneste og check den ud - you won't regret!!!
Fedt fedt fedt med forslagene :-) sidder også og gennemroder gastromand pt.
Melder self menuen op når den er helt fastlagt.
Nok lidt off topic, men vil dele anywho, da det sikkert kan inspirere nogle.
En af mine veninder havde på et tidspunkt en sammenskudsmadklub, der kørte forskellige temaer. Bl.a. farvetema, hvilket jeg synes var ret cool og underligt på samme tid. Forestil jer, hvor man ender, når alle skal have en lilla ret med :D
God madklub :)