Så nærmer den store søndag sig ( superbowl ) og jeg skal have 4 kammerater på besøg til superbowl
Jeg kunne godt bruge lidt inspiration til de burgere vi skal have, det er nemt at google, men ville gerne have lidt fra folk som selv har lavet og spist dem
Natmad er self hotdogs og hotwings
men burgerne som vi skal have ved 19 tiden, kunne jeg godt bruge lidt input til
Hvad laver i af mad den aften ???
Inspiration til Superbowl menu søges
Roeslisburger IMO!
gastromand.dk/gastromands-super-bowl-menu-2011/
Der er virkeligt god inspiration. Ellers går man naturligvis aldrig af vejen for en god gang Roethlishburgers.
dillerflush skrev:
Roeslisburger IMO!
Den er prøvet og den var super, men måske noget andet ( ligeså godt )
Lytter med!
Imo add nachos med absurde mængden cheddar og salsa til natmad/snack
Menuen hos os står på pulled pork burger. Desværre ikke på grillen som ved Gastromand.dk, men er stadig en super lækker ret og kan klart anbefales :)
Min menu bliver:
Pulled pork
Wings
Nachos
Salsa
Guacamole
Banana cream pie
Banana toffee pie
Øl/vand
Efter ovenstående står den nok på:
Chips
Dip (og mere salsa og guacamole)
Popcorn
Skumfiduser
Slik
Hjemmelavede oreos
Havde et par ting mere i tankerne, men at dømme på hvor lidt gas den får efter kl. 22, når udmattelsen fra de første retter har sat sig, så tror jeg rigeligt det dækker.
Vi kommer til at spise nr. 6 herfra:
www.cheeseandburger.com/
Og løgringene bliver lavet på følgende måde:
www.youtube.com/watch?v=0Mz4NTozNXw&list=HL1359398518
Jensen skrev:
Jeg menu bliver:
Pulled pork
Wings
Nachos
Salsa
Guacamole
Banana cream pie
Banana toffee pie
Øl/vand
Efter ovenstående står den nok på:
Chips
Dip (og mere salsa og guacamole)
Popcorn
Skumfiduser
Slik
Hjemmelavede oreos
Havde et par ting mere i tankerne, men at dømme på hvor lidt gas den får efter kl. 22, når udmattelsen fra de første retter har sat sig, så tror jeg rigeligt det dækker.
Hvad tid skal vi komme? :-)
Irritationen over ikke at kunne se Superbowl, bliver kun større når denne tråd er oprettet! FML :(
En Pulled Pork burger er naturligvis altid et hit (og nem at lave): gastromand.dk/opskrift-pulled-pork-temperatur-grill
Sidste år lavede vi en række bagte dips, som var helt absurd gode - jeg regner med at opskrifterne ryger på Gastromand i løbet af ugen - prøv dem:)
Edit: Bemærk i øvrigt de forbedrede svartider:)
Nu har jeg kun lavet pulled pork sous vide og i ovnen. Er der en grund til at min seneste tilberedning i ovnen tog 5 timer timer til 93 grader, hvor min sous vide tilberedning (Erlands opskrift fra Gastromand), tager 25 timer, men allerede er done ved 67 grader. Som jeg husker det var kødet identisk efterfølgende, hvilket undrer mig, da temperaturforskellen vel må gøre et eller andet ved kødet, i.e. vi kan vel ikke tage den ud af ovnen når den rammer 67 grader i midten?
Er det den langsommere nedbrydning af kødet som gør at temperaturen kan være lavere, og hvad er/(bør være) ideelt rent teoretisk?
Jensen skrev:
Min menu bliver:
Pulled pork
Wings
Nachos
Salsa
Guacamole
Banana cream pie
Banana toffee pie
Øl/vand
Efter ovenstående står den nok på:
Chips
Dip (og mere salsa og guacamole)
Popcorn
Skumfiduser
Slik
Hjemmelavede oreos
Havde et par ting mere i tankerne, men at dømme på hvor lidt gas den får efter kl. 22, når udmattelsen fra de første retter har sat sig, så tror jeg rigeligt det dækker.
Som Stonien.. Hvornår må mig og drengene komme? :D
Det er det nemlig Jensen. Jeg er dog ikke klar over, hvilken fremgangsmåde der er den optimale i forhold til nedbrydning af fibrene, men amerikanerne vil nok korse sig, hvis PP ikke blev lavet i grillen:)
liderdider skrev:
Lytter med!
Imo add nachos med absurde mængden cheddar og salsa til natmad/snack
Blend en rød peberfrugt og en stor håndfuld persille til mos, og lad det dryppe af i en sigte til det er helt tørt - bland det med den revne cheddar og gør dig klar på en endnu bedre fråder!
@ Stonie og Grethe
Det er bare en tur i køkkenet drenge. Jeg antager faktisk ikke at jeg skal bruge ret lang tid på det..
Pulled pork tager ingen tid, og passer sig selv. Wings koges dages før, og kræver ikke ret meget inden de ender i ovnen kort tid før serveringen. Så skal der laves en salsa og en gang guacamole, hvilket heller ikke tager lang tid. Banana toffee pie skal der laves en hurtig bund af smør og knust digestive. Resten er done på 10 minutter, bortset fra karamellen som er en dåse kondenseret mælk som koger uden opsyn i tre timer. Banana cream pie tager nok lidt tid, men skal jo have tiden til at gå med et eller andet, men den laves dagen faktisk dagen før, da det skulle give det bedste resultat. Oreos, tja, at lave nogle småkager og smide en klat creme imellem er vel ikke rocket science, så.... (bare jeg kunne sige det samme om PLO) :-)
diedamm skrev:
Det er det nemlig Jensen. Jeg er dog ikke klar over, hvilken fremgangsmåde der er den optimale i forhold til nedbrydning af fibrene, men amerikanerne vil nok korse sig, hvis PP ikke blev lavet i grillen:)
Dog interessant at jeg gav den 5 timer sidst til 93 og du siger 10-12 timer. Tror at jeg starter ud ved lavere temperatur denne gang, så den kan få 10-12 timer. Dog interessant med sous viden, da Erland foreskrev at nakkefileten blev skåret ud, og dermed skal have 24 timer, mens en hel filet skal have 48 timer ifølge ham. Det er klart at det er kerne temperaturen vi går efter, men det kød som er yderste får jo stadig markant længere tid på 67 grader end centrum af fileten, hvorfor der burde være forskel på teksturen i kødet.
Hvordan kan A&W Rootbeer ikke blive nævnt i en Super Bowl sammenhæng?
I øvrigt mht. kage, så kan jeg klart anbefale Mississippi mudpie, imo verdens bedste kage!
Hvordan kan jeg være den første der siger sparerips
Jeg henter ved slagteren, og ryger dem i grillen ved 70 grader med kirsebærtræ.
Hertil hotwings, og nachos med masser af cheddar.
Dessert: banana cream pie.
blivet alt for sulten af den her tråd. kunne sygt godt tænke mig at prøve at smage pulled pork, skal jeg give op, hvis jeg ikke har en grill
bare lav det i ovnen. det bliver ikke helt så godt, men stadig mega fråderen.
er det nemt nok? :-)
Og er det bedst i burger? Nuts dressing til?
@ Jensen
Du skal ikke tilfældigvis se den hos din bror vel?? Så skal jeg sgu nok buste mine søndagstours inden Superbowl og kigge ned ;)
@ Liderdider
Det er bare i ovnen med den. Skal du have den helt lette udgave, som tager 3 minutter fra du har kødet liggende foran dig til det er i ovnen, så kig på nedenstående opskrift. Og mangler du en stegeso/gryde som kan gå i ovnen, så er der tilbud stort set over hele landet på en Rømerstopf (tag den til 6 personer).
thepioneerwoman.com/cooking/2011/03/spicy-dr-pepper-shredded-pork/
@ Jungle
Nej, tilfældigvis ikke, men skal da sige til hvis jeg kommer på de kanter på et tidspunkt, og vi finder ud af at smide et stykke svin i ovnen :-)
@liderdider - PP er pissenemt og bliver også super i ovnen! Det slår en almindelig bøf anyday:)
I skulle prøve at kigge på grillguru.dk det er folk der går op i deres grill.
Snacks:
Nachos
Atomic Buffalo Turds
Menu:
Pulled pork burger med hjemmelavede burger boller og tripple cooked fries
Hotwings
Blueberry ribs
Coleslaw
Bacon Explosion
Desert:
Banana Toffee pie
Snickers Bomb
Og så en ordentlig røvfuld Millers og Buds
Culkasi, bare skriv adresse på PM.
tatar burgeren på grillguru ser osse fræk ud
www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?f=42&t=25745&p=248712&hilit=tatar+burger#p248712
Tatar < alt andet lækkert super-Bowl mad!
Vores spise bliver nok:
Hovedret:
Bacon-Cheese burgere
Spareribs
Hotwings
Pomfritter (hvilke er nuts btw?)
Og nok noget coleslaw eller lign.
Til kampen og snacks:
Nachos med klamme mængder cheddar
God salsa (hvilket er nyt btw?)
Chips
Hotdogs
Drengene var desværre ikke så klar på pulled pork, så måtte bøje mig der.. ;-)
lider , tjek linket og fortæl mig du ikke bliver sulten - udover det har den ikke meget med tatar at gøre , nærmere stuffed meat burger`ish
HomeMade skrev:
grillguru.dk er en niceeee side
Spareripsburger :-)
Det er nemlig en fantastisk side.
De går meget op i deres Spareribs på grillguru og derfor glæder jeg mig sindsygt til at det bliver lidt varmere i vejret.
Ja ok, ser ret lækkert ud homemade!
- hvor anskaffer man sig den der røde ting billigt inden søndag?
Forresten et godt "tip" til hvis man skal lave "alm" burgere.
Ca 1½ æg, 1 spk paprika,en håndfuld revet ost, evt chili ned i kødet.
Nå bøfferne skal formes er det vigtigt de er presset glatte så saften og osten ikke siver ud.
Inden de kommer på panden trykker man så en udhulning i midten af bøffen.
Hvis man nu ikke er så vild med coleslaw hvad vil I så anbefale at man putter i en burger med PP og med hvilken slags dressing?
Smid det i en burrito istedet, med de ting der hører dertil. Jeg tror rent faktisk at jeg foretrækker pulled pork serveret på den måde.
@ Jensen
Har du selv prøvet den Dr. Pepper opskrift? Er blevet ret hooked på den, men i forhold til tråden og de andre opskrifter, virker den her ret anderledes med en meget højere stegetemperatur og meget kortere tid deraf(?)
Ja, lavede den for et par uger siden. Chilien gjorde godt, men sodavanden syntes jeg ikke rigtig gav smag til kødet. Chilien kan købes hos Chilihouse i Studiestræde.
Kernetemperaturen i kødet skal op på 92-94 grader, og jeg startede ud på 150 grader i ovnen som foreskrevet. Jeg måtte dog flere gange sænke temperaturen, og mener at den efter 4 timer allerede var på 87 grader, hvorefter den fik een time mere ved ca 110 grader. Den var perfekt, men ideelt set bør man nok starte ved en lavere temperatur, så den har flere timer til at nedbryde enzymerne i kødet.
Jeg prøver min PP denne gang på grillen, og smider den nok over 12 timer inden, og forventer at den kører i mål på den tid ved 110 grader.
Jeg har forøvrigt altid brugt nakkefilet, da det endnu ikke har fejlet.
Og så kom der lidt ekstra inspiration: gastromand.dk/super-bowl-menuen-2013 - Enjoy! :)
diedamm skrev:
Og så kom der lidt ekstra inspiration: gastromand.dk/super-bowl-menuen-2013 - Enjoy! :)
Der er de alt for sent på den, så jeg holder mig til sidste års menu;
Svinet er gnubbet!
Glæder mig så sick meget til maden!
Svinet har fået 10 timer på grillen nu, Oreos er lavet, den ene tærte ligeså, og resten er ved at være på trapperne :-)
Jensen - ved du om det er muligt, og finde en grill-snask der laver pulled pork, nu vi ikke skal have det i aften?
min har været inde i 12 timer og lige ramt 95 grader lige 10 min mere :-)
Cherry Coke, drumsticks, m&ms peanut butter brownies samt buds obvious