Hey,
Jeg ved der har været lignende tråde, men lidt anderledes, tror jeg.
Vil gerne invitere min mor, hendes kæreste og min lillebror på middag, men altså, jeg er ikke ligefrem chef til at lave mad, men vil alligevel gerne lave noget godt, og tror også godt jeg kan lave svært mad, har bare aldrig prøvet det :)
Har overvejet at gå allin og lave den helt store middag, og har i den forbindelse kigget på: hamlovers.dk/, og tænker at til de priser, får jeg noget godt kød, eller får jeg bare alt for meget, som jeg så intet kan bruge til efter?
Eller bedre sider? Det behøver fx ik være skinke, kender bare ikke andre sider :)
Vil gerne give mere info, men ved ikke hvad? Skal jeg droppe det, eller kan jeg faktisk lave et lækkert måltid, uden at have prøvet?
Invitere på middag
Svin er tilbehør, aldrig hovedret, det letteste kød at tilberede perfekt er imo Rib-eye steaks.
Go greek
Græske frikadeller
Tomatsalat
Ovnbagte kartofler
Tzatziki
Middelhavsbrød
Det vil du ikke gå galt i byen med. Smider gerne opskrifterne herind.
Razga skrev:
Go greek
Græske frikadeller
Tomatsalat
Ovnbagte kartofler
Tzatziki
Middelhavsbrød
Det vil du ikke gå galt i byen med. Smider gerne opskrifterne herind.
ja tak
Hvis du virkeligt vil imponere, så lav noget underspillet med som bare sidder lige i skabet og smager fantastisk - Her er svin et rigtigt godt bud.
En nakkefilet som du gourmetsalter/marinerer og steger hel og serverer med nye kartofler vendt i en vinaigrette med kapers og dild, grønne grillede asparges med citron og gedeost og langtids bagte tomater.
Dessert - Rababertrifli
Hold det simpelt! Så bliver mor glad, og så er du glad.
Siden det er dig vil jeg foreslå:
Forret: Hot Wings
Hovedret: Frysepizza
Dessert: Et stykke af den hvide frost der sidder på siderne i fryseren.
Ellers ville jeg have forslået:
En god bøf
Hjemmelavede kartoffelbåde vendt i olie og krydderier
Broccolisalat
Nemt, lækkert og ligetil.
Men lav det kun hvis du synes, din mors kæreste skal være heldig. For det går lige i trusserne på tøserne :)
angående bøffer så hjælper det for donks i et køkken at marinere dem, de bliver mere møre, og som sagt rib eyes er de letteste at stege perfekt, bøffer af filet kræver lidt mere, mørbrad kan let smage kedeligt.
nogle løgringe, hvidløg, en sjat soya en bunke krydderier + olie i nogle poser og to bøffer i hver og lad dem ligge mindst et par timer i køleskabet.
tag dem ud 20ish min før de skal steges.
er umuligt ikke at få dem møre.
hasselbagte kartofler + salat, ellers som krisrem.
snyd med en god købesauce imo.
Det ville være en dødssynd af marinere rib eyes i soya og hvidløg...
Verdens nemmeste ret.
Køb en Römertopf/stegeso (max. 200 kroner). Snit nogle løg, selleriknold, porrer og gulerødder. smid 2/3 del af grøntsagerne i bunden af Römertopf/stegeso hæld noget mørk øl eller vin på. Tag en kalvesteg gerne med ben eller en oksetyksteg som har fået godt med salt og peber og smid ovenpå grøntsagerne. Dæk stegen med de resterende grøntsager.
Sættes ind i en kold ovn som tændes på 180 grader. Efter 2-3 timer har du det møreste stykke samt en fantastisk sauce i bunden som lige kan få lidt maizena. Server kartofler sammen med grøntsagerne.
Ty, jeg ved ikke rigtigt hvad jeg vil lave endnu, skal lige undersøges - men det ser enormt lækkert ud, og jeg har egentligt ikke behov for mere at vælge imellem :o)
Det hvide, der sidder på indersiden af fryseren. Bahahaha!
Den her er der gevinst i hver gang !
Ser en smule kompliceret ud men er faktisk overraskende nemt.... Og det smager fantastisk.
Alternativt kan du bruge et bryst du skærer halvt igennem på langs og breder de to "lommer" ud så du får en stor flade der er mulig at rulle.
Fyldet er jo også muligt at skifte hvis du ikk er hooked på det der :)
gl med projektet :)
Bridgeking skrev:Razga skrev:
Go greek
Græske frikadeller
Tomatsalat
Ovnbagte kartofler
Tzatziki
Middelhavsbrød
Det vil du ikke gå galt i byen med. Smider gerne opskrifterne herind.
ja tak
Græske deller
www.maduniverset.dk/opskrift.php/1888/kalv-/-flaesk-opskrifter/Graeske-frikadeller
Laver den personligt uden oliven. Nok til 3-4 personer
Tomatsalat
Skær 2-3 håndfuld tomater i mundrette bidder. Bland med lidt olivenolie (gerne ikke ekstra-jomfru) og et skvæt balsamico. Smag til med oregano, salt og peber
Ovnbagte kartofler
Skær ud i den størrelse du synes, bland med olie, krydr med salt eller andre krydderier og smid dem i ovnen på 200 C i 25-35 minutter afhængig af størrelsen. Ca 4-500 g per person.
Tzatziki
www.tzatziki.dk/tzatziki-med-graesk-yoghurt
Jeg bruger denne uden dild. Husk rigeligt med hvidløg ;)
Middelhavsbrød
www.sol.dk/debat/99-min-bedste-opskrift/1180889-et-fantastisk-madbrod-til-middelhavsretter/1180889?limitstart=0&limit=400
Absolut fantastisk
thx razga
Er specielt int i det brød.
klakk123 - Det er vel ikke første gang det er set??
Ville blot tilkendegive at JEG synes forslaget var godt - Men hvis du hygger dig, så er det fint.
Og her troede jeg lige, ud fra overskriften, at jeg kunne score mig et gratis måltid...
er der pizza
Husk at tænke over hvor meget du kan lave inden de kommer og hvor meget der er behov for at lave når de er der. Det er meget vigtigt du ikke er alt for meget væk fra bordet for så forsvinder ideen ligesom med at invitere folk på middag.
Lavede selv for nylig denne middag som gjorde jeg kun var væk ca. 15 min i alt.
Svamperavioli (klargjort til at putte i vandet 3 min inden vi skulle spise)
Paella (alt lavet klart og samlet lige inden de kom også kunne det simre for sig selv mens vi spise forret.)
Chokolademoussekage (lavet dagen inden)
@bridge
Det bliver virkelig lækkert hvis du gør præcis som der står i opskriften og husker at bruge alm. ovn og ikke varmluft.
@razga
Lyder som alt for meget gær og alt for lidt hævning til det er en awesome brød :) Æltning og hævning er de vigtigste ting når man vil lave et godt brød.
Brødet skal ikke æltes - det er det for flydende til.
Du kan vende tilbage når du har smagt det :-)
Nu er jeg ikke kendt for min kokkerering, men det lyder faktisk til at jeg kan give et råd her:
1) Hold det simpelt! Pas på med at have for mange ting i gang samtidig. Tiden er en enorm stressfaktor, hvis man er madlavningsfisk.
2) Lav noget af det i forvejen. Du kan evt. låne min egen selvopfundne opskrift på en 12-ingredients Vincentz Salat (Patent Pending). Det kan laves flere timer i forvejen.
Jeg synes at det er en misforståelse at god mad er kompliceret mad. Forbered noget i forvejen, og så kan du komme langt med det simple. Husk at din mor bliver mere imponeret over noget relativt simpelt der kan spises, end noget kompliceret der går galt. Simplicity is the ultimate sophistication.
Og endnu et: ØV FØRST! Lav retten et par gange før dig selv/venner/katten inden slaget skal stå.
@razga
Nej det var jeg klar over med den ratio af mel og vand at det var ret flydende det var også mere generelt jeg snakkede :) Dog vil jeg stadig mene at 50g gær er overkill til et brød som hæver så lidt det burde ikke have tid nok til at arbejde og derfor bliver resultatet en gæret smag.
MichaelS Du er lidt gal på den med hvad der er vigtigst for smagen. Det er ligge tiden der er mest afgørende, altså den tid du har brødet til at ligge inden du fortager den endelige hævning. Men ja køretiden er også vigtig for hvordan dejen udvikler sig.
Når det så er sagt så er 50g gær voldsomt meget i en dej med så lidt væske/mel.
bestil ude fra, og smid det på en tallerken, som det var dig selv der havde lavet det :)
Pisfisk skrev:
Jeg synes at det er en misforståelse at god mad er kompliceret mad.
God mad er absolut ikke kompliceret. Mit favoritkøkken, er det nordøstfranske. Simpel rustik simremad. kanin, rodfrugter, god vin... så er det lige får vi er i mål ;)
Verdens bedste forret (eller "skovtursret"), er et stykke friskbagt godt lyst brød. Overhældt med en GOD olivenolie og herpå saften fra en GOD tomat (de kan så være pokkers svære at finde i Danmark) og et par strimler røget vildsvin (kan findes hos de fleste velassorterede slagtere) :)
Den her er simpelthen bare fantastisk. Samtidig er en svinefilet meget taknemmelig at arbejde med. Får den 10 minutter for meget i ovnene, har det ikke den store betydning for resultatet.
Kombinationen af rosmarin og hvidløg er bare rent guf.