Hey,
Vi er flok unge mennesker, der højst sandsynligt skal i køkkenet og bikse lidt lækkerier sammen til nytår.
Jeg forestiller mig det bliver noget fisk til forret (der muligvis kan forberedes lidt i god tid), noget god ko + sovs til hovedret og lidt guffe til dessert, inden kransekagen. Intet er fast og vi søger derfor lidt inspiration.
Hvad skal I have?
Jeres nytårsmenu
Sidste år lavede jeg kammuslinger med blomkålpure til forret. Super nemt, og kammuslingerne skal kun ha' 30-60sec på en varm pande.
Hey..
Her er vi også nogen stykker der starter ud med noget reje eller laks, derefter noget kalv til hovedret, med dertil hørende vin self. Deserten er der ikke helt styr på endnu, og senere self kransekagen... top dollar
Jeg fik de sidste brikker på plads igår .. da det igen i år er mig der er chef-koken hos os :)
vi skal have følgende:
Når nu hende der damen taler, får vi:
Cannapeer af en slags, som er små ringe af butterdej, med en langtidsbagt
tomat, et stykke mozerella og en hvidløgsstegt reje .. i ved, sådan nogle mundhapser.
Forret:
Jordskokkesuppe, med fritterede porrer og bacon knas, samt et lille stykke
bagt torsk.
Hovedretten:
Langtidsstegt oksemørbrad, krydret med enebær og rosmarin
samt 3 kartfofler. en pommes anna, en kartoffelmos hvor der er blandet langtidsbrasseret løg, der moses i samt små ristede kartoffelkugler.
hertil en grillet forårsløg og en glace/sauce med små stykker af gullerødder/pastinak og små halve grønne druer.
Desserten:
Bliver en appelsin-cheesecake med syltede appelsiner på siden
Thats it .. ud over det begynder jeg på saucen allerede imorgen ;)
Hummerbisque
Champagnegranité
Bøffer af Jersore Galloway kvæg, pommes anna, bagt tomat, balsamicoglaserede perleløg og 2 slags sauce
Pannacotta med hvid chokolade og bærcoulis
damster skrev:
Med stærk semf! Og ketchup! Og franske kartofler! Ja tak!!!
[X] stærk semf
[ ] ketchup
[ ] franske kartofler
Hapsere
Små lune ruller med jomfruhummer og vinterurter
Små lune ruller med confiteret and og chili
Eggs benedicte "Æbleskiver"
Forret
Ristet pighvar - brunet smør - grønne syltede urter
Mellemret
Stegte brisler - løg i forskellige texturer
2. Mellemret
Hyldest til MASH
Hovedret
Duebryst - confiterede lår - kejserhatte - senneps emulision
Dessert
Creme brulee - sorbet - bær
Nøjj den lyder god Moose..
Har lige hentet 1 kg frosne jomfruhummer haler ved den lokale fiskehandler til 250 kr for er kg( er det ikke overpris btw?)
250??? Er de lavet af guld?? Giver vist 75kr/kg normalt. Og koster næppe over 125 i en fiskebutik :-D
Der er vist stor forskel i pris på hele hummere og så jomfuhummer haler..
www.filetfabrikkenhanstholm.dk/index.php?id=72
ser ud til din pris måske er ok
Ungerne bliver passet derhjemme af svigerforældrene så konen og jeg skal have denne lækre menu :P
Herhjemme bliver det en super simpel og kedelig menu. Gæsterne værdsætter alligevel ikke de fancyretter, så ingen grund til at bruge dagen i køkkenet. Sålænge maden kan skylles ned med øl og måske på en god dag et glas rødvin, så er de godt tilfredse.
Kalveculotte, tænker bare noget salt, pepper, timian og hvidløg.
Kalkunbryst marineret i noget friskt pesto og svøbt i bacon.
Dertil bliver der formentlig serveret nogle smørstegte kartofler og en championsauce. Samt en bradepande med flødekartofler. Naturligvis bliver der også fixet noget grønt og et stykke groft brød.
@mchael og Moose
Hold da fast det lyder lækkert
Forret: Tunmousse med dild dressing
Hovedret: Kalvefilet
Dessert: Panna cotta ( brøderne prics style obv. ) med en hindbær coulis
Natmad: Hotdog
Vi skal holde nytår med de samme - rent kulinarisk idéforladte og meget kræsne mennesker - så menuen er "som den plejer" .. dog er forretten anderledes fordi jeg skal lave den.
Ingen hapsere desværre
Forret:
Tunmousse med masser af rejer (ja, that´s SO 80´s, men hvad skal jeg gøre?) men da den ene familie ikke kan spise noget, der kan svømme, så laver jeg OGSÅ svinemørbrad, der omvikles med bacon og grilles.. så 2 forskellige forretter for en gangs skyld.
Hovedret:
Grillet oksemørbrad, flødekartofler, hasselback-kartofler, K-salat bearnaise (igen .. det skal være præcis som det plejer..) rødvinssauce, "saml selv salat"-bar og brød (købeflutes, for de smager jo så godt og er så dejligt luftige...) og købedressing..
Og så er der en af de andre mødre, der sørger for en "hjemmelavet pizza" til ungerne (med ketchup i stedet for en god tomatsauce...) for børn på 8-10 år kan jo ikke forventes at ville spise det samme som de voksne..
(mine og Mikkmakks sønner spiser hvad der bliver serveret .. men de 2 andre børn får altid særkost)
Dessert:
Forskellige slags is (fra Carte ´d´or eller lignende) med vaffelrør..
Kransekage:
DEN BAGER JEG KRAFT....... SELV I ÅR!
Jeg står kun for desserten. Her laver jeg en lille anretning af tre små desserter.
Temaet bliver hindbær (det skulle jo passe til årstiden...)
1. Cheesecake med hindbærgele (tror måske den er fra spise med price).
2. Chokolademousse med hindbærcoulis.
3. Hindbærsorbet og vaniljeis på en lille nøddebund.
Derudover laver jeg lidt chokoladeværk og hindbærsirup til pynt, evt. en lille kvist mynte.
Det bliver naturligvis nogle meget små portioner.
Studenter menu ftw i år af tre mandlige idrætsstuderende.
Forret: Ikke besluttet, men vi er ude i noget lækkert skinke pakket udenom noget honningmelon.
Hovedret: Den berømte 24 timers steak, hjemmelavede pommes i olie, samt en bernaice fra bunden.
Dessert: Traditionel frugtsalat med toms pålægschokolade.
Det våde: En lækker og billig skål med vodka og rynkebysaft, samt et par flasker Asti (i know) til maden.
Kold forret: Salat på bagt torsk, bagte jordskokker og selleri, grov sennepscreme og krydderurter
Lun forret: Andeleverpostej, ristede svampe med timian og purløg samt syltede agurker
Mellemret: Granité på rosé og laurbærblade
Hovedretten er stadig på udviklingsstadiet men ender nok i noget a la
Rødt oksekød (formentlig tyndsteg), kartofler stegt i andefedt, blomkålspure og stegte rosenkålsblade
Dessert: Sorbet på danske økologiske æbler og pærer (edit: og calvados!) med syltet citronskal, tuilles og mandel-hasselnøddenougatine
tuznelda skrev:
Vi skal holde nytår med de samme - rent kulinarisk idéforladte og meget kræsne mennesker - så menuen er "som den plejer" .. dog er forretten anderledes fordi jeg skal lave den.
Ingen hapsere desværre
Forret:
Tunmousse med masser af rejer (ja, that´s SO 80´s, men hvad skal jeg gøre?) men da den ene familie ikke kan spise noget, der kan svømme, så laver jeg OGSÅ svinemørbrad, der omvikles med bacon og grilles.. så 2 forskellige forretter for en gangs skyld.
Hovedret:
Grillet oksemørbrad, flødekartofler, hasselback-kartofler, K-salat bearnaise (igen .. det skal være præcis som det plejer..) rødvinssauce, "saml selv salat"-bar og brød (købeflutes, for de smager jo så godt og er så dejligt luftige...) og købedressing..
Og så er der en af de andre mødre, der sørger for en "hjemmelavet pizza" til ungerne (med ketchup i stedet for en god tomatsauce...) for børn på 8-10 år kan jo ikke forventes at ville spise det samme som de voksne..
(mine og Mikkmakks sønner spiser hvad der bliver serveret .. men de 2 andre børn får altid særkost)
Dessert:
Forskellige slags is (fra Carte ´d´or eller lignende) med vaffelrør..
Kransekage:
DEN BAGER JEG KRAFT....... SELV I ÅR!
Du er vist med i det forkerte sjak... Men det er du jo tydeligvis klar over :-)
@Tuz
Prøv dog at fejre nytår med nogle nye mennesker så? (Hvis mikkmakk nægter lukker du bare ned for det varme vand) :)
Pasta og kødsovs. Måske lidt revet ost på toppen hvis jeg virkeligt skal føre mig frem...
Lige et ? Er okse/ko at foretrække frem for kalvekød? Jeg synes altid det kalvekød jeg køber er langt mere mørt(eller til en bedre pris end det mere møre oksekød). Men igen der er dele man jo ikke kan få i kalvekød, da der er dele af dyret der slet ikke er udviklet endnu som på en ko.
Og en sidste ting :P. Man kalder det oksekød, men hvorfor kalder man det aldrig kokød? Stemmer det ikke, at langt det meste kød der bliver solgt er rent faktisk kokød fra kasserede malkekvæg?
Hapser - Courgette-ruller med lidt ricotta/Chili fyld
Forret - Jordskokke suppe med et stykke gedeost og valnødder i bunden og lidt bacon-drys på toppen
Hovedret - Forskellige fyldte kyllingebryster med lidt god serano uden om, lidt grøn kartoffelmos, en lille "tomat-salat" af bøffelmozzarella.
Desserten er sparet væk da ingen i selskabet, inklusiv jeg selv, gider spise skidtet... Så vi nøjes med lidt kransegevinst til klokken 12.....
Shit der er meget indestængt vrede i det indlæg Tuz er kommet med :)
Hvordan fanden kan man have en holdning der siger, at man intet spiser der svømmer? AL fisk er så udelukket - det er sgu da racisme der vil noget ;)
tuznelda skrev:
Vi skal holde nytår med de samme - rent kulinarisk idéforladte og meget kræsne mennesker - så menuen er "som den plejer" .. dog er forretten anderledes fordi jeg skal lave den.
Ingen hapsere desværre
Forret:
Tunmousse med masser af rejer (ja, that´s SO 80´s, men hvad skal jeg gøre?) men da den ene familie ikke kan spise noget, der kan svømme, så laver jeg OGSÅ svinemørbrad, der omvikles med bacon og grilles.. så 2 forskellige forretter for en gangs skyld.
Hovedret:
Grillet oksemørbrad, flødekartofler, hasselback-kartofler, K-salat bearnaise (igen .. det skal være præcis som det plejer..) rødvinssauce, "saml selv salat"-bar og brød (købeflutes, for de smager jo så godt og er så dejligt luftige...) og købedressing..
Og så er der en af de andre mødre, der sørger for en "hjemmelavet pizza" til ungerne (med ketchup i stedet for en god tomatsauce...) for børn på 8-10 år kan jo ikke forventes at ville spise det samme som de voksne..
(mine og Mikkmakks sønner spiser hvad der bliver serveret .. men de 2 andre børn får altid særkost)
Dessert:
Forskellige slags is (fra Carte ´d´or eller lignende) med vaffelrør..
Kransekage:
DEN BAGER JEG KRAFT....... SELV I ÅR!
Hvor er det bare trist læsning.
Håber du og Mikkmakk får en god nytårsaften, trods alt.
Vi får helt sikkert en fin nytårsaften, for det er søde folk at være sammen med.. de er bare kræsne/ stokkonservative ud over det sædvanlige.
En synes ikke det er nytår uden masser af rejer og 2 andre spiser ikke noget, der har levet i vand, haft fjer eller er et 'dyrebarn'..
Så det kan ikke undre, at deres børn er lige så kræsne :)
Jeg måtte kæmpe hårdt for hjemmelavet kransekage ... 'for den fra Bilka er altid god og så smager den ens hver eneste gang'..
Edit: og jeg må indrømme, at jeg nyder at kunne sige 'næ, Mads og Mikkel spiser hvad som helst, så det er ikke nødvendigt med særkost til dem' hver eneste gang vi skal spise sammen med mødregruppen, som nu er gode venner og fast nytårs'sjak' :)
Random gæst til nytår hos Tuz skrev:
"'for den fra Bilka er altid god og så smager den ens hver eneste gang'.."
Hvordan kan du dog holde det ud? Du er et meget tolerant menneske Tuz :D
@ Tuz
Har du forøvrigt lavet morgenmad i form af Eggs Benedict til Mikkmakk med hjemmelavet hollandaise siden han kom hjem fra Vegas?
Han roste dig jo ved at sige at du ville lave alt til ham :-)
Har trukket nitten og skal arbejde hele aftenen på Jensens Bøfhus.. dvs. jeg skal have det mad :( sucks.
Jensen
Næ.. det har han da ikke nævnt med et ord..
Måske skulle jeg prøve det på lørdag eller søndag. Han har fødselsdag i morgen, men skal på arbejde, så evt. Særlig morgenmad må vente til weekenden.
Jeg havde tænkt mig at lave brunch m. Bacon, æg, bacon, pølser, bacon, pandekager, bacon og croissanter .. men Eggs Benedict lyder lettere :)
Hold kæft jeg glæder mig til at carbe op nytårsaften - det bliver i hummer, ko og ost !
Jeg læser til eksamen og er af den grund hoppet med på en af mine gode venners kollegie-fest. Jeg aner ikke en kæft om, hvad vi skal have... men dyrt har det været (200 pr. kuvert). Nu venter jeg så på at få den her aften overstået (nytårsaften har da alle dage været overvurderet), så jeg kan komme til eksamen.
Ville dog lige bidrage med noget til trådens første indlæg:
cDavids skrev:
Sidste år lavede jeg kammuslinger med blomkålpure til forret. Super nemt, og kammuslingerne skal kun ha' 30-60sec på en varm pande.
Siiiindssygt lækkert, hvis det er lavet ordentligt. Kammuslinger er ikke det, som mange gerne vil gøre dem til (snotklatter). Et råd hertil er, at riste nogle mandler på en pande og tilsætte dem i en flot anretning. Mandlerne har liiige den sidste sødme og en minimal bitterhed, der gør retten perfekt.
tuznelda skrev:
Kransekage:
DEN BAGER JEG KRAFT....... SELV I ÅR!
kærvej 9800 hjørring
Hvordan mon den der hummer otten skal have, skal tilberedes?
Skyder på jeg får noget der ligner det tuz beskriver, her spiser alle børn det dog også.
Ved ikke hvad vi skal have i år, da vores gæster har tilbudt at komme med maden i år.
@ tuznelda: Et forslag til en forret der ikke "svømmer" Lækre lune skinkeruller Kan sagtens laves i forvejen.
Jeg står for menuen igen i år, og indtil videre er dette planen.
Forret: Tunmousse - Honningristet crouton - friséesalat - citronpuré - ovnbagt cherrytomater.
Hovedret: Tournedos - Cremet kartoffelmos - Citroncubes - Rødsvinsglace - Bønner i pancetta - Svampe.
Dessert: Tung chokoladekage - Vaniljeis - Friske bær.
Skal på arbejde ved 21-tiden så bliver kun fruen, den bette og jeg selv til Nytår.
Menuen er derfor heller ikke noget at råbe hurra for og så skal den passe til sodavand i år :(
Forret: Fritteret hummer fra Limfjorden (landet af den gamle).
Hovedret: Ribeyes med pommes anna og noget grønt på panden
Dessert: Skildpaddeis (købt)
Men bedre end en std. mandagsmenu :)
Det bliver noget i retning af:
Forret: Øl
Hovedret: Kød
Dessert: Drinks
er vist blevet til
hummerbisque m. limeskum
oksefilet med flødekartofler og 3 slags sauce
hj. lavet islagkage med flødebollebund
Skal heldigvis stå for intet af det, udover at spise det og drikke breezere til ♥
Vagtel "drumsticks" og mini krabbe deller. Hertil en mango salsa og Grisinni (breadsticks)
Bobler: Jacques Selosse, Brut Initial. Degorgeret 2008
Forret #1
Smørstegt pighvar med persille pure og pastinak creme
Primær hvid: Comte Lafon, Clos de la Barre, Mersault, 2006.
Backup: Darviot-Perrin, 1'er cru Blanchot-Dessus, Chassagne-Montrachet, 2007
Forret #2
Stegt vagtel bryst med mos af butternut squash. Hertil stegt vagtel skin, bacon "støv", ristede mandler og en mandarin glace. Serveres med frisk hvid trøffel fra Piemonte (BOOOM!)
Rød:
Bouchard, Grand Cru Chapelle-Chambertin, 2009
Arnoux-Lashaux, 1'er Cru Les Chaumes, Vosne-Romanee, 2009
Hovedret
Helstegt oksemørbrad indrullet i parmaskinke. Hertil kartofler gratineret med mandler og parmesan ost og trøffelsovs på friske hvide trøfler fra Piemonte
Rød:
Luigi Pira, Barolo Vigna Rionda, 2007
Bartolo Mascarello, Barolo, 2007
Desert #1
Diverse oste
Rød:
Giacomo Conterno, Barolo Cascina Francia, 2007
Comte George de Vogue, Grand Cru Bonnes-Mares, 2009
Dessert #2
Sara Bernard kager
Sød:
Har ikke beslutte mig endnu
Dessert #3
Kransekage (hjemmelavet helt fra bunden med hjemmelavet marcipan obv)
Søde bobler:
La Spinetta, Moscato D'asti
Tørre bobler (skulle der være nogen i selskabet uden smagsløg):
Champagne, Jacques Lassaigne, Les Vignes de Montgueux
Lyder fandeme dejligt Holch.
Jeg synes sq vi har lagt os i selen i år ;)
henrikthing skrev:
Kold forret: Salat på bagt torsk, bagte jordskokker og selleri, grov sennepscreme og krydderurter
Lun forret: Andeleverpostej, ristede svampe med timian og purløg samt syltede agurker
Mellemret: Granité på rosé og laurbærblade
Hovedretten er stadig på udviklingsstadiet men ender nok i noget a la
Rødt oksekød (formentlig tyndsteg), kartofler stegt i andefedt, blomkålspure og stegte rosenkålsblade
Dessert: Sorbet på danske økologiske æbler og pærer (edit: og calvados!) med syltet citronskal, tuilles og mandel-hasselnøddenougatine
SHIP IT!
Min kone står for velkomst, forretterne og desserterne. Hovedretten som vist er lavet om til Beef Wellington står herrerne i selskabet for. Fruen er et gudsbenådet talent i et køkken
Det er mig der leger sommelier.
Ser godt ud Holch.
Det er vidst ikke en overdrivelse at sige, at du på nogle områder er godt forkælet ;-)
Jeg er tilpas nørdet til jeg koger min fond idag ..
Holch.. Den er godkendt :)
Mchael skrev:
Jeg er tilpas nørdet til jeg koger min fond idag ..
Min er også lige blevet færdig :)
Jomfruhummerhaler m. hjemmerørt urtedip og brød
Cremet hummerbisque m. grissini
Champagnegranité
Marmoreret oksefilet af fritgående dansk kødkvæg m. rødvinsglacé og cognacsauce, pommes anna, bagt tomat og balsamicoglaserede perleløg
Panna cotta m. hvid chokolade, bærcoulis og honningristede mandler
Så blev det endeligt tilpasset helt i forhold til mit sidste indlæg i denne tråd :)
Har lige læst 7-8 forskellige opskrifter på Pommes Anna .. det skal 100% prøves inden længe!
(som i .. jeg suser lige i Brugsen og handler ind, så jeg kan servere pommes Anna i morgen)
Holch i post #45 tager prisen.
Den menú har udover gæsternes mangeårige beundring ydermere en fordel; når han kort før midnat blander en teskefuld af alle de våde varer og en knivspids af alle varianter af fast føde og blander det nænsomt i en margrethe skål, lukker til med et hengemt lag risalamande fra juleaften hvori der plantes en lunte dyppet i en Martell XO så har han gadens flotteste kl. 24. batteri. A garanterer.
Vi tager mørbraden og masser af spansk vin, Domino del Tares; Bembibre. Det skal være tungt.
vh
Igen styrer Pokernet OT kategorien for vildt!
Mojito (moderne klassisker under vores himmelstrøg , med det er der jo en grund til)
Forret
Øster med 3 smagsvarianter a la Jamie O
Champagne - Hiedsieck Monopole (som fåes til blot 140 kr idag i UK. Har hentet et par kasser)
Hovedret
Halv Hummer (evt kongekrabbe, som jeg egentlig foretrækker). Afhænger af dags formen hos fiskehandleren. Nogen tips til kongekrabbe opskrifter?
Champagne
Dessert
Tja, jeg lader mig nok inspirere at Moose tidligere i tråden. Måske med en smule lakridspulver/anis i bruleen.
Lidt blank men måske Riessiec Sauterne 1997. Elsker sauterne, men den kommer nok i problemer med solbær sorbet'en.
Kebab kl05
Hummerbisque med krepsehaler
Laks med taquan rogn og grøn chili
Beef tataki med sort peber, korianderfrø, fenilkefrø og sake soya
Sushi
Lampchops med grønt
Hvid chokolade marzarin med bær rørt med sake og flormelis
Jeg har kun styr på det af menuen, jeg selv står for... og så lidt rygter ;)
Men den ene forret, bliver også en hummerbisque. En voldsomt indkogt satan, der leder tankerne hen på tjære og bolværk. Den bliver ledsaget af en lækker Sancerre fra Domaine Vincent Delaporte.
Og så er der en hovedret... umiddelbart lidt under niveau, i forhold til de sidste mange år... in intervalstegt peberbøf. Men Det er primært for at få en ret, der ikke bliver dræbt af vinen... Mollydookers vulgære The Boxer (yeah - det lykkedes mig at finde et par flasker)
Og så er der ostene... vinen er ikke besluttet endnu. Men jeg har fundet nogle fatastiske belgiske gedeoste, jeg virkelig glæder mig til.
Derudover, bliver der nogle svinekæber (mere ved jeg ikke), en forret jeg ikke kender, noget champagnesorbet og endnu en dessert.
Til Dronningens nytårstale:
Tørret tang og saltede spanske mandler fra Meyers
Champagne: Selosse, V.O. - degorgeret 2008
Forret: Fiskesuppe på Skagenfoods fiskefond med jomfruhummerhaler, torskebidder og fint snittede grøntsager.
Hvidvin: Raveneau, Chablis Les Clos 2001
Hovedret: Højlandsvildt fra Skotland i flere variationer. Serveres med smørstegte Karl Johan svampe, blomkålsskum, skovbærkompot og pommes - hertil en intens vildt-glace.
Rødvin: Rousseau, Chambertin 2001 + Leroy, Beaux Monts 2001
Dessert: Surprise (bliver medbragt af en gæst, som har insisteret på at holde dessert og tilhørende vin, som en hemmelighed)
Midnat: Kransekage og Banfi, Moscato d'Asti Strevi 2009
Ud på natten: Mojito + Laphroaig Cask Strength
Godt Nytår
Øv øv øv ... Nu skal vi være alene hjemme Nytårsaften
Den ene familie er syge med influenza alle 3 og i familie 2 er manden syg, så vi er på plan C:
Vi skal være os 4 alene hjemme, men deler maden med familie 2, så jeg afleverer grillet oksemørbrad + kartofler, sovs, salat, brød til dem.
Konen hos dem bager pizza til ungerne og køber is + vafler, som jeg så får med hjem hertil.
Forretten (kun til os) bliver stadig en tunmousse med rejer, men svinemørbraden gemmes til en anden gang.
Jeg har kransekagemasse af 1400gr. Marcipan i køleskabet, så jeg bager nu 2 mindre tårne i stedet for et stort overflødighedshorn .. og så afleverer jeg det ene tårn hos familie 2.
Familie1 har helt meldt sig ud af festlighederne i år - men så holder vi en fælles fest i slutningen af januar i stedet for.
Jeg håber ikke, at nogle af jeres planer går i vasken på samme måde som vores i år .. jeg glæder mig bare over, at jeg ikke har købt ind endnu, så jeg ikke brænder inde med en masse overflødige madvarer..
Er blevet inviteret til Raglette med svigermekanikken, hvad fuck det end er?
Jeg er gået i safe pleaser mode anno 2009:
Kammuslinger, serrano, blomkål, mandler.
Jordskokker, røget mørbrad, torsk.
Kalvefilet, pommes Anna, gulerod, pastinak, glace.
Dessert står jeg ikke for.
Guld:
Racklette er en stor "stegepande" der står på midten af bordet. Så er der typisk det kød man godt kan li' samt grøntsager osv .. Så steget man det selv.
Derud over er der nedenunder nogle "skåle" hvor man f.eks kan komme grøntsager i med ost ovenpå som så bliver grillet .. Nogle ynder også at lave små omeletter derned under ..
Er meget hyggeligt at sidde med :)
Nå men det glæder jeg mig til da ;)
HolchKnudsen skrev:
Min kone står for velkomst, forretterne og desserterne. Hovedretten som vist er lavet om til Beef Wellington står herrerne i selskabet for. Fruen er et gudsbenådet talent i et køkken
Det er mig der leger sommelier.
Hvidvine til Forret 1 giver din status af "PN's Vinexpert" format, klasse valg og ville som gæst inderligt håbe at back-up kommer i spil også.
Godt nytår
Hvor er det fedt med fyrværkeri i tråden....................NOT
Godt nytår alle.
Jeg troede min skærm var gået i stykker i starten da de der små pixels fløj op af, indtil de sprængte LOL
Limpy skrev:
Jeg troede min skærm var gået i stykker i starten da de der små pixels fløj op af, indtil de sprængte LOL
Jeg nåede sgu også lige at bande lidt ;)
Forret: røget laks på ristet hjemmebagt surdejsbrød.
Hovedret: økologisk and med brune og franske kartofler.
Dessert: grønlands nemmeste kage med bær, is og flødeskum.
Jeg skal kun lave dessert. Det bliver kanel-gelato med figner i roedvinssirup. Alt hjemmelavet obv.
Kan se der er mange der skal have blomkålspure, og prøver også selv at springe ud i det projekt.. Syntes opskrifterne er lidt forskellige- er der nogen der har en nutsopskrift de vil dele :)
Vh
Vi har bestilt 3-retters menu, fra www.selskabskompagniet.dk
Det ser vi meget frem til!! :-)
Hvor er hende den lækre nøgne dame med champagnen???
Min ven som er kok på Mielcke & Hurtigkarl lægger hus til og står for maden.
Forret: Foie Gras Terrine, med friteret brioche, pumpernikkel crumble, Frissé salat, syltede honning svampe og Balsamico.
Hovedret: Krondyrfilet, med braiseret oksehale, røget kastajnepure, ristet kastanje, pocheret østers og Sc. Bordelaise
Dessert: Creme Brulleé med birkeis og kandiserede tranebær.
Godt nytår!
Guldmageren skrev:
Hvor er hende den lækre nøgne dame med champagnen???
Hun er her: www.pokernet.dkhttps://pokernet.s3.amazonaws.com/images/forum/u_8450151356628094.jpg
Det er min holdning at NSFW-billeder ikke bør postes i tråde som denne.
Godt nytår - og undskyld for fyrværkeri i tråden :)
HK, Newkid og KSPR you win good game.
Vi burde lave et PN nytårs gourmet træf engang :)
Det eneste jeg har sikret mig at der er på menuen er østers, men glæder mig til at gå amokka HK-stylen igen engang.
godt nytår alle sammen
Godt nytår derude! Pas nu på hænderne.
Efter at have været i køkkenet det meste af dagen igår og hele dagen idag, er det endeligt overstået.
Nu er det kun anretningen der stort set mangler :)
Godt nytår alle mad-glade PN'er må jeres menuer
Smage godt og bringe hygge med sig.
Vi kører standard hilbilly gourmet menuen.
Oksemørbrad på weberen med bagt kartoffel, ovnbagte rodfrugter whiskeysovs, og en grøn salat.
Is til dessert
done