Jeg håber ikke at I alle er er en flok dovne usunde donks, for jeg har lige et spørgsmål angående noget husligt, da jeg ikke har en kæreste og derfor er midlertidigt nødt til selv at træde ind på kvindernes domæne, selvom det ikke huer mig..
Jeg har en juicer stående i mit køkken, så jeg kan sgu lige så godt få den brugt.. Jeg kunne godt tænke mig at få flere frugter og grøntsager ind over min kost, så jeg tænker at det kunne være en god idé med en grøntsagsjuice eller to om dagen til at erstatte mellemmåltider, for udover at være utroligt nemt er det jo også sundt og giver energi..
Jeg er total noob til det, prøvede lige at fyre alt muligt i jeg havde liggende, æbler, grape agurk og appelsiner, den første tår var egentlig fin nok, men eftersmagen var vammel og kvalmende... Jeg er en dovenlars så jeg gider ikke læse side op og side ned om det, så meget interesserer jeg mig heller ikke for det, jeg vil bare gerne vide hvad der er nuts at smide i sådan noget for at give det nogenlunde smag.
Derudover kunne jeg også godt tænke mig at vide hvordan det er med skræl, for der står i manualen og mange steder på nettet at man nærmest bare kan fyre grus i lortet og så kommer der juice, men der må vel være grænser? Jeg har obv ikke tænkt mig at fyre ananas, kiwi og bananer i med skræl, men hvad med grape, appelsiner, citroner, lime m.m.? Der er vel mange vitaminer i skrællet, men den bitre smag er også til tider pænt klam, og kan det evt. være farligt? SKAL man købe økologisk i så fald, eller er det skide ligemeget?
Hjælp en juice noob
Køb bogen Den Fede Faste - der er en række super lækre juicer i.
Min egen favorit er en Advocadodrøm (kræver dog du har en blender også)
1 øko citron med skræl
6 øko æbler
Igennem en juicer
2 Advocadoer, 4 spriulina tabeletter og en håndfuld is samt juicen i en blender og så har du en sund juice der smager rigtigt godt.
Har kun prøvet at juice citroner med skræl og det fungerer fint.
Du skal obv kun købe økologisk på dem du laver med skræl da frugterne ellers er overflade behandlede.
Da min juicer i sin tid blev flittig brugt var en af favoritterne Gulerod, Æble og Ingefær.
Mht. det med skrællerne har jeg ikke den store indsigt.... Men plejede dog at skrælle hele balladen
Citroner kan sagtens juices med skræl (NB: bare ikke overfladebehandlede). De er endda ofte bedst på den måde :)
Rødbede eller ingefær er noget, der smager igennem og er ganske godt, synes jeg
Appelsin eller æble er godt til fyld, fordi der er meget saft i dem.
Bananer får man vist ikke ret meget ud af at proppe i. De "forsvinder" nærmest bare, så spis dem ved siden af :)
Ananas er helt sikkert også godt (uden skræl)!
Avocadoen kan laves en del lettere
en halv avocado
3-4 æbler
evt lidt frosne jordbær
citron
I det hele taget er æbler, gulerøder og rødbede nok fedest at juice da de afgiver mest saft.
Appelsiner skal du ALTID fjerne skrællen på. Ellers betyder det ikke så meget faktisk med de andre ting jeg har lavet.
æble,blåbær, annanas og ingefær.
enjoy
Fedt du starter med at snakke om usundhed, og topic så er om at fjerne de bedste og sundeste ting fra frugt og (især) grønt :)
Mindre juice, mindre frugt og mere grønt. Det er vist der vi er pt.
Det er også primært grøntsagsjuice jeg havde tænkt mig at lave, og også kun som en supplement til min nuværende kost.. Men er vel nødt til at finde ud af hvilke grøntsager og frugter der kan give lidt smag, jeg går ikke ud fra at det er nuts bare at hamre et hvidkål gennem sådan en karl, der skal også noget "fyld" i. Jeg tænker selv at agurk er godt til dette formål. Jeg må lige eksperimentere med det jeg har, broccoli, gulerødder, agurk og appelsiner, omend det ikke lige lyder som en kombi der vinder nogle priser