Julefrokost menu - gode forslag

#1| 0

Hej PN,


Jeg står igen i år for menuen til den årlige drengejulefrokost.


Sidste år var det 24-timers bøf med fritter og sovs men vil i år tilbage til den mere traditionelle i og med den ligger tidligt.


Udover det vanlige sild, fiskefilet, æg, frikadeller, flæskesteg etc.. så laver jeg også en omgang tartelletter. Skal de serverves efter fisk men før det andet?


Og så vil jeg også gerne lave en enkelt ret som er lidt usædvanlig men stadig indenfor julefrokosttemaet. Nogle gode bud?


mvh


Prangstar

06-11-2016 15:16 #2| 0

Tarteletter - efter fisk og før det lune med brød.



Jeg ville lave en spinatroulade med flødeost og røget laks som det "usædvanlige men inden for julefrokosttemaet".


Det smager virkelig godt!! http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=14583&personer=


Evt en sandwichtorta ( svensk "smørrebrødslagkage" af sandwichbrød, laksemousse og pyntet med rejer, hårdkogte æg i skiver, dild, agurk og citronbåde)


http://royalgreenland.dk/btc/Opskrift.aspx?ProductID=PROD66

Redigeret af tuznelda d. 06-11-2016 15:18
06-11-2016 15:40 #3| 0

confiteret and



06-11-2016 15:53 #4| 0
tuznelda skrev:Tarteletter - efter fisk og før det lune med brød.



Jeg ville lave en spinatroulade med flødeost og røget laks som det "usædvanlige men inden for julefrokosttemaet".

Det smager virkelig godt!! http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=14583&personer=

Evt en sandwichtorta ( svensk "smørrebrødslagkage" af sandwichbrød, laksemousse og pyntet med rejer, hårdkogte æg i skiver, dild, agurk og citronbåde)

http://royalgreenland.dk/btc/Opskrift.aspx?ProductID=PROD66

Du gav mig en ide til noget andet :)

To lige store dele af røget og fersk laks. Skæres fint i firkanter og blandes med salt, peber, citron og dild og så på et stykke ristet franskbrød - tror den kommer på menuen.

Redigeret af prangstar d. 06-11-2016 15:54
06-11-2016 16:06 #5| 0

Sidste års menu lyder bedre.

06-11-2016 16:31 #6| 3

Æbleflæsk! :)

06-11-2016 17:32 #7| 1

Varme finker & julesylte.

06-11-2016 18:22 #8| 4

Hvis du gerne vil ramme en ordentlig juletartelet, så lav fyldet med fasan, æble og selleri... Almindelig opbagt sovs på bouillon af fasanskrog og vinger (hvis det er muligt, ellers hønsefond), mættet med tern af kogt eller bagt selleri, æbletern og confiteret eller pocheret fasan (plukket). Lav et mix af sprødstegt bacon i tern, rå æbletern og frisk plukket timian til at drysse over.


En virkelig god garniture til laks på denne årstid er rosenkål plukket ud i enkelte blade som du steger i ~30 sekunder på en brandvarm pande i lidt olie (kom kålbladene på lige når olien begynder at ryge lidt), taget af panden når de har fået farve men stadig er sprøde og vender med salt, citronskal, peberrod (skal være friskrevet!) og hakket dild.

07-11-2016 15:05 #9| 0
henrikthing skrev:Hvis du gerne vil ramme en ordentlig juletartelet, så lav fyldet med fasan, æble og selleri... Almindelig opbagt sovs på bouillon af fasanskrog og vinger (hvis det er muligt, ellers hønsefond), mættet med tern af kogt eller bagt selleri, æbletern og confiteret eller pocheret fasan (plukket). Lav et mix af sprødstegt bacon i tern, rå æbletern og frisk plukket timian til at drysse over.

En virkelig god garniture til laks på denne årstid er rosenkål plukket ud i enkelte blade som du steger i ~30 sekunder på en brandvarm pande i lidt olie (kom kålbladene på lige når olien begynder at ryge lidt), taget af panden når de har fået farve men stadig er sprøde og vender med salt, citronskal, peberrod (skal være friskrevet!) og hakket dild.

Overvejer fasanmodellen. Tak for tip,

07-11-2016 15:39 #10| 0

Rød Ålborg

07-11-2016 16:03 #11| 0
MartinRaser skrev:Rød Ålborg

Det er en selvfølgelighed :)

07-11-2016 16:05 #12| 1

jeg er en sucker for helt plain..

Svinemørbrad bøffer med MASSER af bløde løg.

07-11-2016 19:07 #13| 0
grovfil skrev:jeg er en sucker for helt plain..
Svinemørbrad bøffer med MASSER af bløde løg.

^^ Standard og kan naturligvis ikke undlades, som den Røde Aalborg og Brøndum snaps ikke kan.


-Derudover er der her på egnen tradition for også at lave "æblesild", det vi som barn bare kaldte "Mormors luksus karrysild", med æg, tomat og lidt grønt på toppen. Men altså tilsat æbler: Gør det helt afsindigt meget sødere. :)

07-11-2016 19:23 #14| 1
Moderator
henrikthing skrev:Hvis du gerne vil ramme en ordentlig juletartelet, så lav fyldet med fasan, æble og selleri... Almindelig opbagt sovs på bouillon af fasanskrog og vinger (hvis det er muligt, ellers hønsefond), mættet med tern af kogt eller bagt selleri, æbletern og confiteret eller pocheret fasan (plukket). Lav et mix af sprødstegt bacon i tern, rå æbletern og frisk plukket timian til at drysse over.

En virkelig god garniture til laks på denne årstid er rosenkål plukket ud i enkelte blade som du steger i ~30 sekunder på en brandvarm pande i lidt olie (kom kålbladene på lige når olien begynder at ryge lidt), taget af panden når de har fået farve men stadig er sprøde og vender med salt, citronskal, peberrod (skal være friskrevet!) og hakket dild.

Verdensklasse med fasan i tarteletter! - jeg har et par fugle i fryseren... nu ved jeg hvad jeg skal bruge dem til :)


En god sønderjyst surreb hører sig naturligvis også til... og julekål! :D

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar