Kaffe drinks
Hey
Har brug for lidt hjælp her
Skal bruge nogle gode kaffe drinks, har fundet lidt rundt omkring på nettet, men kunne godt bruge nogle flere, så hvis i ligger inde med en god opskrift, så må i meget gerne dele den med mig
Det skal helst være med alkohol :) og forholdsvis nemme at lave.
Irish Coffee
Opskrift:
1/2 Irish
1/2 Coffee
På Kungfubar i KBH kan man få følgende:
Espresso Martini (vodka, kahlua, espresso, hasselnødlikør)
Super lækker drink...
Grønlandsk kaffe. Smager godt og gør tøserne lidt nemmere:-)
www.isbjerg.com/1isbjerg/1isbjerg/gl/ag_pudsig_groenlandsk_kaffe.htm
Der må kun komme en dram snaps eller en passende bitter i ellers er kaffen ødelagt.
En god gammeldags kaffepunch går man aldrig galt med! ♥
Af shots er der Galiano Hot Shot :)
Galliano hotshots! Intet over.
Men lav dem nu ordentligt. Rækkefølgen er som følger:
Galliano
Flødeskum
Kaffe
IKKE
Galliano
Kaffe
Flødeskum
Er man ikke blevet relativt gammel, når man efterspørger alkoholiseret kaffedrinks?
@ DonT Det skulle jeg mene, men har dog ikke prøvet. Har selv købt disse: www.dutyfree.gl/templates/product.asp?ProductGuid=54%2E03%2E700%2E0000
Men det er vel bare at prøve med et enkelt glas først:-)
@Onepart: WTF? Grønlandsk kaffe har da alle dage været således:
En tokrone i bunden af koppen. Kaffe i koppen, til mønten ikke længere kan ses. Og så snaps i kaffen, til mønten igen kan ses.
@ Faxklo
Øhh på ingen mulig måde da:-)
Er pt. på grønland, så tror da nok jeg ved hvad vi drikker os blinde i:-)
Har aldrig prøvet at lave den her - men tror at den vil vøre nuts:
Til to drinks:
- 1/2 kop espresso, eller en stærk oplæsning af pulverkaffe
- 1/2 kop isterninger
- 1 kop mælk
- 6 cl Cuba caramel, dumle eller lignende
Blendes til en alkoholisk iskaffe...
Værd et forsøg tror jeg
Jeg har altid troet grønlandsk kaffe var således:
1. Mønt i bunden.
2. Kaffe til man ikke kunne se mønten mere
3. Snaps i kaffen indtil kaffen ikke mere kan ses....
Vi har lavet noget der hedder cowboy kaffe.
- kaffe
- Snaps
- Whisky
- Bailey
Den ser måske en anelse stærk ud, men der smager faktisk nogenlunde. Dog ikke lige så godt som en kaffepunch, det er der dog aldrig noget der slår.
Danish Coffee
Ingredients:
8 cups hot coffee
1 cup dark rum
3/4 cup sugar
2 cinnamon sticks
12 cloves, whole
Preparation:
Heat everything through over low heat and simmer for about 2 hours.
Der er flere klassikere...
De typiske i DK er nævn, men ellers er der
Italiensk kaffe:
Amaretto, kaffe og flødeskum
Mexican kaffe:
Kahlua, kaffe flødeskum og sukker
Carribean kaffe:
Mørk rum, kaffe, flødeskum og sukker
Spansk kaffe:
Tia Maria, kaffe og flødeskum
Dansk kaffe:
Akvavit, kaffe og flødeskum
Russisk kaffe:
Vodka, kaffe flødeskum
De fleste er med en ingredienser som ovenstående eller kan du også tjekke denne side:
www.drinksmixer.com/cat/18/
Gl med det
Tuz la kaffe.
4-6 cl whisky i et kaffegrus.
Fyld kaffe i.
Ca 4 cl bailey on the top ;)
Perfekt.
Tuzla kaffe smager nice! .. især, hvis man husker lidt sukker.
Faxklo ... dét du, og andre, beskriver med kaffe, mønt og snaps hed i gamle dage 'en kaffe-sort' eller en 'kaffe'punch'. Man skulle lægge en tiøre i en kaffekop Og hælde kaffe på til man ikke længere kunne se mønten. Derefter hældte man snaps i til man kunne se årstallet på tiøren igen...
Det smager aldeles hæsligt!
Super
Takker for de mange forslag, der er lidt at gå i gang med
Kanon link Noctra, den havde jeg ikke set
For gammel når man snakker drinks med kaffe?!?!?
Jeg er 19 år og foretrækker kaffepunch, Irish coffee, kaffe med bailey og Galiano shots 1000x over Mokai og andet sukkerbawl!
@SaffronHill
Din Irish coffee mangler da både brun farin og flødskum ellers er jeg enig med dig med blandingsforholdet ;) Men det er nok også mere fordi jeg ikke er den store kaffedrikker.
@RasmusKelm
Hvorfor vil du dog lave den med flødeskum i midten? Er det fordi det gør det nemmere at lægge i lag? Hvis man kan finde ud af at lægge den i lag bør det jo være den opskrift du siger det ikke er.
Fransk kaffe? Samme som en Irish coffee, blot udskifter du whiskey´en med Cointreau.
1/3 Kahlua
2/3 (god) kaffe
Smid det i en shaker fyldt med is. Brug en strainer og hæld det i et glas med 2-3 isterninger.
Simpelt, men NUTS!