lyder som om du skal have en nespresso?
God kaffe, og fire and forget hænger ikke sammen... det tætteste du kommer er imo en god kværn og stempelkande.
@nanoq: At sige at god kaffe er religion som med telefoner er jeg ikke enig i, når vi er på dette niveau. Det svarer imo til en vindiskussion med folk, der synes at de bedste vine kommer fra 3liters boxe - det kan godt være at folk har stærke meninger, men de har ikke ret ;)
Skal du ud i ordenlig latte/espresso er der ingen vej uden om en selvstændig kværn, en stamper og en espressomaskine. (det kan der vel ikke være tvivl om blandt kaffenørder)
Start evt med en god begyndermaskine som en rancilio silvia (eller den Nanoq nævner, det er længe siden jeg har kigge på de små), og en kværn og prøv dig så lidt frem. (men vær klar over at du kommer til at skifte silviaen ud hvis du er glad for kaffe og har råd :) skal du skære hjørner i starten så køb kun maskinen og brug gode malede bønner.
og husk for guds skyld ordenlige bønner
Det bliver religion, når vi når længere ud, har herhjemme en håndbygget engruppes la Marzocco/simonelli bastard med pid og elektronisk display og direkte vand, mazzer kværn og forskellige stampere, importerer og rister selv mine bønner. så det kan hurtigt gå stærkt :)
Når man først er inde i ordenligt espresso er hastighed aldrig en akilleshæl. 3,5 sekund til at kværne et dobbeltshot og 23 sekunder i gennemløb (inkl presoak) så max 30 sekunder, og så er dagen allerede startet meget bedre.