Kalveculotte - flamberet ala Chateaubriand ?

#1| 0

Ey all..

Casen er at kæresten kommer hjem fra en lang dag med foredrag og lang tid på landevejen så vil overraske hende med en hyggeaften med god mad og rødvin :D

Vi har været i Alanya hvor vi på Restaurent Marina begge var tossede med Chateaubriand ( Oksemørbrad der blev forstegt i ovn - og dernæst færdigstegt på en pande med flamberet smør og hvidløg samt en sjat rødvin )

Problemet er så at jeg i min by ikke har kunnet støve en hel oksemørbrad op ( udover til 210 kr pr 1/2 kg hos slagteren )

Valget er så faldet på en kalveculotte da jeg synes smagen deri er super lækker ift f.eks en alm bøf / entrecote.

Er der nogle kloge hoveder herinde der kan svare på om jeg kan behandle den som eks en oksemørbrad og forstege den til ca 45 grader i ovnen, lade den hvile, for så at stege de færdige udskæringer på panden ?

Kan til info tilføje at tilbehøret er stegte rodfrugter og dampede let saltede asparges - samt en portvinssauce med champigning og fond fra kødets stegning.

Mvh X

Redigeret af Xsuited d. 09-09-2011 16:02
09-09-2011 15:58 #2| 3

playah

09-09-2011 16:09 #3| 0
OP

Høhø - vi er bare begge 2 ret så madglade :P

X

09-09-2011 16:20 #4| 0

Jeg laver kalveculotte i weber-grillen i aften. Det kan jeg anbefale, den bliver saftig og mør på den facon.

09-09-2011 16:40 #5| 0
OP

Yeah - har grillet det rigtig mange gange - men vil lige prøve lidt andet i aften. :D

X

09-09-2011 16:57 #6| 0

Blir fandme sulten af at høre den lækre aftensmad OP har gang i.

Held og lykke med kæresten - det ska hun nok sætte pris på :D

09-09-2011 17:07 #7| 0

Synes sku du skal prøve.
Kast dig ud i det, og lad os andre høre hvad resultatet bliver :)

Synes mine røde hotdogs lyder fesne nu!

Redigeret af Matt D d. 09-09-2011 17:07
09-09-2011 17:08 #8| 0
OP

Tjaaa - overvejer stadig.! Stegen er i ovnen og kødet drypper saft på livet løs med i sauce fonden...! Ved bare ikke om jeg synes skiverne er for tyndt skåret til at blive ordentlig saftige og møre af at komme på panden inden. Men tror alligevel at min nysgerrighed overmander min fornuft - as usual! :D

X

09-09-2011 17:11 #9| 0
Xsuited skrev:
Tjaaa - overvejer stadig.! Stegen er i ovnen og kødet drypper saft på livet løs med i sauce fonden...! Ved bare ikke om jeg synes skiverne er for tyndt skåret til at blive ordentlig saftige og møre af at komme på panden inden. Men tror alligevel at min nysgerrighed overmander min fornuft - as usual! :D

X


Skiverne for tyndt skåret?
Du har vel ikke skåret stegen ud endnu??
09-09-2011 17:13 #10| 0
OP

@ Eva

Neeej dog ikke - rolig nu :D

Men jeg synes jo at Culotte skal skæres lidt tyndere end eks mørbrad.. Vil jo nødig have at det virker en anelse sejt...

X

09-09-2011 17:19 #11| 0

Google:
"for at opnå den optimale stegetid, da en culottesteg skal have kortere tid i ovnen desto mere mør den er. Centrumstemperaturen på det tykkeste sted på din culottesteg skal være som følger: 60 grader – rød, 62 grader – rosa, 68 grader – let rosa til gennemstegt. En culottesteg skal ud af ovnen og trække 4 grader før den ønskede temperatur."

De samme grader vi lærte under grunduddannelsen som kok.

Om du kan bruge det ved jeg ikke. Kræver jo også et stege termometer.

09-09-2011 17:21 #12| 0
OP

@ Matt

Har termometer og det hele i :D

Har besluttet at jeg hiver den ud ved ca 50grader. Lader den hvile i ca 10 - 15 min. Skærer nogle ( tykkkere end normalt ) skiver ud og steger dem hurtigt i det flamberede rødvinssmør :D

X

09-09-2011 17:23 #13| 0

@Xsuited: Det vigtigste ved en culotte (udover den ikke må være gennemstegt), er at du skærer den på tværs af kødfibrene.
Når du har skåret en skive, skal skiven være prikket. Hvis den er prikket, har du skåret fint på tværs af fibrene og kødet vil være meget mørt.
Hvis du skærer stegen "forkert" ud, vil skiverne være stribede
Husk at en culotte "drejer" i fibrene, så du skal følge krumningen, så alle skiver er prikkede.

09-09-2011 17:30 #14| 0

Guldkorn fra Pappa Evas far.

Er der slet ingen "Post din aftensmad" tråd herinde? :D

09-09-2011 17:31 #15| 0
OP

@ Evas Daddy


Takker for info - vital med en culotte :D Og ja - vidste det godt - men ved du postede i en god mening :D

X

09-09-2011 19:58 #16| 0

Blev det godt ?

09-09-2011 23:00 #17| 0
OP

hmm - lad mig sige det sådan.. Mørbrad er pr definition bedre til den form for madlavning end Culotte. Synes Culotte er klart bedre som alm udskæring fremfor flambering.. :D altså konsistens og "mørhed" var der ik noget i vejen med - egentlig er det bare bedre med åbne kødfibre fremfor de lukkede.

Men det andet var 100% i skabet ! :D

X

Redigeret af Xsuited d. 09-09-2011 23:02
← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar