Lammeculotte - how to? Nu med billeder!

#1| 0

Hepbaa.

Jeg står med en lammeculotte på 700 gram, og har søgt nettet tyndt for en awesome opskrift/fremgangsmåde til, hvordan sådan en satan bliver god. Og der står en masse forskelligt, og ovntiden svinger fra 20-40 minutter. Det gennemgående tema er dog, at man bør brune den på en pande inden, hvilket jeg også er stor fan af.

Men hvad ellers? Umiddelbart tænker jeg: Ridt lidt i kødet og gnub lidt salt på. Brun 3-5 minutter på en pande og så ind i ovnen i et ildfast fad med lidt hvidløg, salt, peber og olie ved 200 grader i 25 minutter. Jeg har ikke et stegetermometer, så jeg opererer med gefühl-tider.

Andre gode råd? Andre fremgangsmetoder? Er det helt retardo?
Bottomline er dog, at det ikke gør noget, hvis kødet er til den røde side. Det må i hvert fald på ingen måde være gennemstegt.

Edith siger jeg har fucket up. Det er selvfølgelig IKKE en kalveculotte men en LAMMEculotte. Tak for info :)

Edith siger også, at der nu er billeder:
www.pokernet.dk/forum/kalveculotte-how-to.html#post2612599

Redigeret af dingdongdynamo d. 01-05-2012 17:59
01-05-2012 12:12 #2| 0

Du skal ALTID have et stegetermometer!!
Så ville du vide den skulle have til lige omkring 60graders kernetemperstur .. Intet mindre, intet mere!

Når det så er sagt, som spillet .. Ville jeg give den omkring 20-25 min .. Føl dog frem. Den skal være som når du sætter tommel og pegefinger sammen uden at presse.

Det er ydermere vigtigt den hviler mindst lige så lang tid som den har fået i ovnen.

Og ja, smid en masse hvidløg og rosmarin ned til den, så får du også en lækker stegesky som du selvfølgelig laver sovs af.

01-05-2012 12:14 #3| 0

Edit: jeg vil alligevel ikke udtale mig om tiden .. Det afhænger meget af tykkelsen.

Gå ud og køb et stegetermometer med det samme, du får brug for det mange gange i dit liv!

01-05-2012 12:23 #4| 0

Jeg plejer at ridse den og så gnubbe den i en blanding af olie, salt, peber og pressede hvidløg, rosmarin og salvie. Og så ellers brunes på pande og i ovnen en halv times tid plus minus afhængig af størrelsen. Personligt synes jeg ikke den nødvendigvis skal hvile i lige så lang tid som stegetiden. 15 min er nok for en lille steg. Men det er smag og behag.

Hvis der ikke rigtig er fedtkant på behøves du ikke ridse den.

Redigeret af cyberbanan d. 01-05-2012 12:24
01-05-2012 12:26 #5| 0
Stegning

Denne artikel giver dig et fint indblik i hvordan du bør stege dit kød.
01-05-2012 12:32 #6| 0

hæld en god slat rødvin ud over den, det kan du bruge til sovs bag efter :)

01-05-2012 12:35 #7| 0

Det bliver som regel rigtigt godt sou vide - har lavet calveculotte sådan et par gange med stor succes...

01-05-2012 13:38 #8| 0

Okay. Tak for forslagene! :)

Sous vide er ikke en mulighed.
Men "langtidsstegning" vil kunne lade sig gøre, hvis jeg går i gang nu. Jeg har netop købt et stegetermometer. Når nu jeg har 4 timer ish til det, hvad ville jeres fremgangsmetode så være? Brune den nu og så smide den i ovnen ved 80 ish grader og så tjekke jævnligt?

I øvrigt.

Full view af lammet:
d.pr/i/aI75
View til vurdering af tykkelse (ifht. en 5'er):
d.pr/i/pfws

Edith siger jeg har fucket up. Det er selvfølgelig IKKE en kalveculotte men en LAMMEculotte. Tak for info :)

Redigeret af dingdongdynamo d. 01-05-2012 14:11
01-05-2012 14:06 #9| 2

Lorte tråd bliver herre sulten

01-05-2012 14:07 #10| 1
dingdongdynamo skrev:
Okay. Tak for forslagene! :)

Sous vide er ikke en mulighed.
Men "langtidsstegning" vil kunne lade sig gøre, hvis jeg går i gang nu. Jeg har netop købt et stegetermometer. Når nu jeg har 4 timer ish til det, hvad ville jeres fremgangsmetode så være? Brune den nu og så smide den i ovnen ved 80 ish grader og så tjekke jævnligt?

I øvrigt.

Full view af kalven:
d.pr/i/aI75
View til vurdering af tykkelse (ifht. en 5'er):
d.pr/i/pfws


Sikker på det er en kalveculotte du har fået med dig hjem?
01-05-2012 14:09 #11| 0

Hahahaha, jeg stod og kiggede på kalve kødet hos kødpusheren. Nej, det er selvfølgelig en lammeculotte :D Jesus, jeg er en idiot.

01-05-2012 14:12 #12| 1

Hahahahahaha .. Det er sjovt :)

Det samme gælder stadig.. Bare endnu mere hvidløg og rosmarin og måske nogle grader mere end de 60, da det ellers bliver liiiiiidt for rødt ..

01-05-2012 14:14 #13| 0

Men dvs. hvis jeg skal have det færdig til kl. 18 - hvad så? I ovnen kl. 16 ved 100 graderog jævntligt tjek temperaturen eller hvordan?

01-05-2012 14:16 #14| 0

Du skal igang nu hvis du vil langtidsstege ..
Kl. 16 er for sent ..

01-05-2012 14:28 #15| 0

Coolio. Men 100 grader med varmluftsovn. Ildfast fad med lidt guf af det hele?

01-05-2012 14:28 #16| 0

Hvis der er en fedtside eller fedtkant på, så rids den og gnub groft salt i ridserne.
Snit også noget hvidløg i små spidse stænger, som du stikker ind i kødet.
Tænd for ovnen og sæt den på 80 grader (uden varmluft).
Brun kødet på en MEGET varm olieret pande i 2 minutter på hver side. Gem den "brugte olie" til sovs senere.
Stik stegetermometeret i kødet og indstil termometeret til at bippe dig, når temperaturen når 55 grader.
Sæt kødet i ovnen på en rist med et ildfast fad med en sjat vand i under risten.
Når termometeret bipper, skruer du ovnen ned til 65 grader og sætter samtidig termometeret til at bippe ved 57 grader.
Når termometeret bipper, åbner du ovnlågen, skruer ovnen ned til 60 grader og lader ovnen stå åben et minuts tid, sætter termometeret til 59 grader og lukker ovnen.
Når termometeret bipper, mangler kødet kun at hvile sig ca. 20 minutter. Kødet skal ikke dækkes med sølvpapir eller andet.

01-05-2012 14:29 #17| 0

Vandet (med "køddryp" bruges også til sovsen.

01-05-2012 14:49 #18| 0

Nu er den brunet. Men jeg skal lige være helt sikker - lammet skal IKKE i et ildfast fad men bare direkte ind på en rist? Og under risten skal der så være et ildfast fad til at samle saften? Yes?

01-05-2012 14:51 #19| 0

DDD

Potato potato :)

01-05-2012 15:06 #20| 0

Cool. Nu må vi se :)

Men tusind tak for hjælpen. Den er meget værdsat!

Det bliver til semi langtidsstegt lammeculotte og kartofler, svitsede peberfrugter, svampe og broccoli på hver sin bund af peberfrugte-, svampe- og broccoli mos, der stadig er lidt rustikt. Derudover en rødvins sauce med safterne fra kødet.

Redigeret af dingdongdynamo d. 01-05-2012 15:08
01-05-2012 15:13 #21| 0

Bunden (mosen), lyder spændende, hvordan laver du den? :)

01-05-2012 15:24 #22| 0

Jeg ved ikke, hvor tydeligt det fremgik af min beskrivelse. Men planen er, at lægge hver ingrediens på en mos derfra. Altså så peberfrugterne ligger på en peberfrugtemos osv.

Peberfrugterne får bare en tur på panden for lige at blive varmet igennem, så hælder jeg noget hvidvin til og så får de 2 minutter sammen med hvidvinen, indtil det er næsten dampet af. Egentligt mest fordi jeg synes peberfrugter i sig selv godt kan være lidt for bitre på den trælse måde, og så samtidig for at "bløde dem lidt op", hvis det giver mening. Derefter får de bare en tur i blenderen, hvor jeg smager til med salt og peber og lidt sukker. Det er som sagt en ret rustik mos, fordi jeg godt kan lide, at der er lidt bid i.

Svampene ryger også bare en tur på panden med rigeligt smør - brødrene Price style. Når det "værste" væske er forsvundet fra svampene får de også en tur i blenderen. Her smager jeg til med det overskydende væske, salt og peber og en smule smør.

Broccolien får 6-7 minutter i kogende vand indtil de er lige ved at være lidt kedelige at se på. Så hælder jeg vandet fra på nær en lille smule, som jeg gemmer til tilsmagningen. Samme som ovenfor. En tur i blenderen og så tilsmage med det overskydende broccolivand, salt og peber og smør.

Det samme kan med fordel gøres med ærter, så det bliver en form for puré. Det er virkelig lækkert.

01-05-2012 15:28 #23| 0

Så blender du bare det hele sammen og så sidder den der bare? :) Rigtig konsistens, osv.?

01-05-2012 15:31 #24| 0

Altså - hver mos for sig :) Dvs. en bund af broccolimos med hele broccoli ovenpå, en bund af svampemos med hele svampe ovenpå, en bund af peberfrugtemos med hele peberfrugter ovenpå.

Håber det giver mening. Tænkte nemlig nok, at jeg have fået formuleret det lidt skævt.

01-05-2012 15:32 #25| 0

Pics evt?

01-05-2012 15:34 #26| 0

hehe lyder helt genialt!
Pics ville være nuts ja..

01-05-2012 16:36 #27| 0

lortetråd bliver pisse sulten +10000 :D

bon appetit dingdong :)

01-05-2012 16:41 #28| 0

Hvem skal du Iøvrigt imponere? :)

01-05-2012 16:42 #29| 4

I så fald det er et pigebarn er det naturligvis hende vii skal have et billede af. I det tilfælde bliver maden mere eller minde overflødig :)

01-05-2012 17:21 #30| 0

Hvis du synes peberfrugterne er for bitre, så prøv de her snackpeberfugter, de har dem allesteder efterhånden, det er sødere.
Det har været et hit herjemme hos ungerne, pludselig spiser de fyldte peberfrugter osv.

01-05-2012 17:43 #31| 0

Vi skal da helt klart have billeder når retten er klar til servering.
Det lyder super lækkert!

01-05-2012 17:47 #32| 9

Det ser sgu da meget godt ud :)





Tak for hjælpen, drengene!

Redigeret af dingdongdynamo d. 01-05-2012 18:17
01-05-2012 18:07 #33| 0

Ku være man sku ha lam til aften, det ser sgu lækkert ud:)

01-05-2012 18:10 #34| 1

Det var enormt godt, i hvert fald. Super duper mørt og tilpas rødt.
Og så smagte mosen reddi reddi godt :)

01-05-2012 20:38 #35| 1

Nu fik jeg selvfølgelig ikke taget billede af saucen. Men den blev virkelig også god. Så tusind mange gange tak :)

01-05-2012 21:02 #36| 0

Ser godt ud OP. Velbekomme :)

01-05-2012 21:52 #37| 1

Super, rødt kød er TOP DOLLAR!

01-05-2012 22:01 #38| 1

Sorry for hijacking.

Men hvorfor faen skal alt kød være så rødt idag. Hvad er der nu galt med at gennemsteget det?

01-05-2012 22:17 #39| 0

Helt gennemstegt er da for klamt. Men ja, det der er nok også lige en tand for rødt til mig

01-05-2012 22:17 #40| 3

Ikke for at være bagklog - men hvorfor HULAN har du ikke lavet nogle andre kartofler end de frysepapskiver der ligger der ???

Ellers ser der lækkert ud - omend en smule for rødt efter min smag..

X

01-05-2012 23:13 #41| 0

Kartoflerne :(

Ærgeligt med al den væde fra kødet :(

Ville gerne have pics fra hvad der ligger under det grønne :(

Men ALT ALT for lækkert ellers :)

02-05-2012 06:11 #42| 2

Billederne er en smule misvisende. SÅ rødt var det dog ikke. Min kæreste har et lidt bedre billede, som jeg vil se om jeg evt. kan få fingrene i. Og væden er bl.a. fra mig, der tog en spiseskefuld af den afdryppede væde fra det ildfaste fad og hældte over kødet, da det lå på tallerkenen.

Enig i at rødt kød er overvurderet og at et gennemstegt stykke kød sagtens kan være lækkert. I dette tilfælde var det dog VIRKELIG lækkert. Utrolig saftigt og meget mørt. Det tog mig næsten tibage til mine sous vide-eksperimenter for nogle år siden.

Og sorry guys - men kartoflerne ER hjemmelavede. De er tripple cooked. Først kogt normalt, derefter skåret ud og friturestegt meget lidt og slutteligt cirka 20 minutter i ovnen, mens kødet hvilede. Det er gjort som et kompromis, da min kæreste ikke er så vild med kartofler, hvis de er totalt sprøde/knasende, medmindre det er pommes frites.

02-05-2012 09:27 #43| 0
dingdongdynamo skrev:
Hahahaha, jeg stod og kiggede på kalve kødet hos kødpusheren. Nej, det er selvfølgelig en lammeculotte :D Jesus, jeg er en idiot.

Tak.
02-05-2012 09:28 #44| 1

jesus fuck det er rødt :D

02-05-2012 11:09 #45| 2

At gennemstege et stykke lam, kalv, okse og tildels svinekød er en direkte hån mod dyret.

02-05-2012 11:12 #46| 6

xitaah

kødet skal vel heller ikke ligne en brugt tampon

02-05-2012 11:21 #47| 0

Phillip

Sjov oneliner, omend ret søgt.

02-05-2012 17:29 #48| 0

fed menu!!

dog en kende rødt .. nok 10 min mere.

har altid lagt den i marinade dagen før med alt hvad man syns, hvidvin, eddikke, hvidløg en masse og peber og salt , osv , blir den kun bedre af.

edit; stooor forskel på råt kød, og rødt kød;)

Redigeret af totimom d. 02-05-2012 17:31
02-05-2012 17:46 #49| 2

For rødt? Kødet er 100% perfekt min verden..... Ser satme lækkert ud !

02-05-2012 17:52 #50| 2

what? for rødt? er da perfekt det der :)

04-05-2012 17:24 #51| 0

Kalvekød der er 57 grader - er det meget meget rødt eller?

Redigeret af clientadvis d. 04-05-2012 17:24
04-05-2012 19:27 #52| 0

@ clientadvis

Ja. Min endte med en kernetemperatur på omkring de 62 grader.

04-05-2012 20:17 #53| 0

Nu var det kalv :) - men det blev helt perfekt. Men kom først igang kl. 16.00 og kødet var færdig allerede kl. 17.30 ved 90 grader på varmluft. Næste gang vil jeg komme igang lidt tidligere og ved lavere temperatur. Vil også prøve en lammeculotte en dag som dig. Vil også prøve din ide med at lave pure. Kan være jeg så kan få ungerne til at spise svampe og peberfrugt.

20-08-2012 23:49 #54| 0

Det er da ikke lam på de billeder??

20-08-2012 23:57 #56| 0

Kan kød blive for rødt?

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar