Kan boller hæve i 10 timer?? Skynd jer

#1| 0

Jeg satte nogle boller over at hæve for 10 timer siden. Faldt i søvn lidt efter de var sat over, og nu opdager jeg så at de har den der lidt "gamle" overflade. En lidt hård overflade. Men kan de puttes i ovnen og spises? Kan de bages uden risiko for min sundhed?

09-09-2010 10:01 #2| 0

selvfølgelig kan de det :)

09-09-2010 10:08 #3| 0

det kan de helt sikkert, no problemo c",)

09-09-2010 10:12 #4| 0

Det var noget af en lur du fik :D

09-09-2010 10:34 #5| 0
OP

Ok takker. Ovnen er sat over til lune morgenboller.

Og ja det var noget af en lur, men dog kun 6 timer. Har bare ikke smidt dem ud efter jeg vågnende, i håbet om at de kunne spises alligevel.

09-09-2010 10:40 #6| 0

Hmm, mine boller har af og til hævet i op til flere uger. De var sgu OK bagefter alligevel !!

09-09-2010 11:05 #7| 0
OP

Nu smager de sgu af Øl :). Gæret har gæret ligesom det gør i øl åbenbart. Smager af helvedes til, men jer er sulten. EOD.

09-09-2010 11:46 #8| 0

straffede engang aben så meget, at jeg havde ondt i løgene i en uge efter.. Så ja.

09-09-2010 11:57 #9| 0

Boller kan sagtens overhæve, så bliver dejen ødelagt, som du åbenbart erfarede. Hvis dejen skal hæve natten over, skal den koldhæve i køleskab med mindre gær end man normalt ville bruge (f.eks. 10-20 g til en normal portion), eller med EKSTREMT lidt gær (1g), hvis de skal hæve ved stuetemperatur. Sidstnævnte giver faktisk et ekstremt godt brød, prøv at google 'no knead bread'...

09-09-2010 12:25 #10| 0

LOL, har du ikke en mor eller noget andet kvindeligt familie du kan ringe til for husråd isaac?;)

Evt. overven at invester i den store kokkebog, det er en super god bog som indeholder alle de basale køkkenråd, derudover indeholder den også en helveds masse basis opskrifter.

09-09-2010 13:47 #11| 0

Jeg kan godt lide "skynd jer" i overskriften; hvis bollerne har hævet i 10 timer er det da stensikkert de næste 10 minutter, der er afgørende for, om de kan spises eller ej...

09-09-2010 14:00 #12| 0

@Sukkerfar

+1 :D

09-09-2010 14:15 #13| 0

@sukkerfar

hahaha spot on

09-09-2010 15:19 #14| 0

Jeg er glad for at have inspireret dig til at bage - du skal nok blive glad for det i længden! :)

Går det ellers godt med at leve den billige livsstil?

www.pokernet.dk/forum/show.asp?tid=225773&highlight=1749654#1749654

09-09-2010 15:29 #15| 0

jeg tænkte det samme sukkerfar :-)
SKYND JER DE BLIVER KMÆPE STORE DE HER BOLLER

09-09-2010 15:33 #16| 0

Total nedtur at åbne denne post. I et kort øjeblik håbede jeg det handlede om misbrug af viagra!!

10-09-2010 09:34 #17| 0
OP

Ja i skulle jo skynde jer da jeg var megasulten :). Ik?
De smagte dog forfærdeligt. Og ja nu har jeg skrevet mig bag øret, at fidusen er at bruge mindre gær og lade dem hæve i et køleskab hvis man lader dem langtidshæve.

10-09-2010 11:56 #18| 0

"Nu smager de sgu af Øl" ..... "Smager af helvedes til"

Nu må du bestemme dig!

10-09-2010 13:14 #19| 0

jeg har faktisk én gang smagt en øl der ikke smagte så godt! Men derfra og til at sige "Smager af helvedes til" synes jeg er at stramme den!!

ZAP+1

11-09-2010 23:24 #20| 0

Spis til du revner lol
de bliver nok bare en smule flade i betrækket
:-)

12-09-2010 05:22 #21| 0

Porno-volleyball spørgsmålet: Kan en hæver bolle i 10 timer?

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar