Jeg har nogle halve flasker Bacardi, Bacardi Lemon og Absolut Vodka osv. stående. De er for gamle alle som en da jeg ikke rigtig drikker den slags.
Men da jeg skal have ca. 20 gæster den 9. april, hvor mange af dem gerne drikker sprut vil jeg gerne servere det der.
Jeg ønsker dog ikke risikere at gøre folk syge (udover normale tømmermænd) så jeg vil høre om sprut bliver for gammelt, eller om man kan servere det uden at der sker noget ?
Kan sprut blive for gammelt ?
Ingen ide om det rent faktisk bliver dårligt af at stå i længere tid. Men har selv drukket lidt sprut fra skabet af tvivlsom alder ved diverse arrangementer uden nogen konsekvens, andet end den sædvanlige diarre og lidt hovedpine.
Mener ikke at det bliver gammelt i gængs forstand- for meget alkohol.
Men hvis det er dyr sprut der skal smage præcis sårn og sårn, så gør det. Smagen ændrer sig i takt med hver oplukning pga iltning.
Go fest;-)
Så vidt jeg ved kan man ikke blive syg af at drikke "gammel" sprut. Pointen med holdbarhedsdatoen er derimod at de derefter ikke kan garantere for smagen.
Jeg er på samme vogn som de andre. Har selv en masse stående der er for gammelt, og deler ud af det uden skrupler.
Logikken bag er selvfølgelig, at hvis konsekvenserne af at drikke for gammelt alkohol er de samme, som konsekvenserne af at drikke alkohol generelt, så er der intet at tabe.
Almindeligt klar sprut som vodka, whiskey, rom og snaps, kan som sådan ikke blive for gammel, men hvis man en bailey stående for lang tid går det hen og bliver dårlig. Gajol kan også blive for gammel selvom der normalt skal være gået et godt stykke tid får det kan lade sig gøre.
Tak for svarene indtil videre.
Vidste godt at det kan miste lidt smag, men hvis det skal blandes op med diverse sodavand går det nok. Vil bare være sikker på at folk ikke bliver syge.
@PartTimeLovR
Tak.
Den dyrere sprut som ikke skal blandes op bliver sjovt nok aldrig for gammel :)
de flasker du nævner er jeg rimelig sikker på ikke kan blive for gammel.. har arbejdet 4 år i en vin handel og aldrig hørt om det. flasker du blander med fx roses og monin kan godt. hvis der ikke står noget på flasker kan det drikkes..
@Lundbro22
Har faktisk fået en Bailey som var for gammel, og den var ikke god.
Lidt det samme med Gl.Dansk og andet bitter som danner grums, og bliver tæt på udrikkeligt.
Tro mig det kan det godt... Var for nyligt hjemme hos en ven hvor han serveret noget tequila, han nævnte godt at det havde stået i skabet i flere år... Og ja det smagte ganske afskyeligt..
Støtter felkin, Bailey, Dooley og de andre likør produkter som bl.a. indeholder mælkeprodukter bliver ganske forfærdelige hvis de har stået åbne for længe, og især hvis ikke i køleskab
@djoffer:
Du tror ikke bare, den smagte afskyeligt, fordi... ja... det var tequila?
Gajol osv. kan ihvertfald godt blive for gammelt ;) jeg taler af erfaring ;)
Hvem giver dog sin sprut lov til at blive for gammelt?
"kan sprut blive for gammelt?"
- ikke min barskab, nej det kan så ej!
djoffer, så er det enten en meget ringe eller MEGET gammel tequila du har fået. En tequila kan sagtens tåle at blive gemt hen - og endda lagret. Jeg har selv en forrygende 30 år gammel flaske stående. Den bliver helt blød og rund i smagen, og kan nærmest drikkes som en god cognac.
Men... det har naturligvis også noget at gøre med opbevaring. Har man haft den stående i en solbeskinnet vindueskarm, og måske med store temperatursvingninger, kan det godt gå galt.
Hot'N'Sweet kan give den ondeste ondeste mave, hvis den er for gammel.
Jeg ville aldrig drikke sprut, der har ændret udseende på den ene eller den anden måde. Jeg ser det lidt som med pålæg: ser det ikke ud som det plejer, så skal det altså bare ikke indtages!
@OP: Dem du nævner bliver ikke for gamle.
De er oven i købet velegnede til at lave en effektiv velkomstbowle (husk at tilføje andre ingredienser:-)).
♥
Gammel Dansk og lign. kan også blive for gammelt. Det begynder at danne bundfald efter noget tid. Tror ikke det er skadeligt, men oplevelsen er en anden mht. smag og konsistens.