Hej pokernettere.
Mig om min ven snakkede om Kebab, døner, shawarma og durum... Men vi er sgu lidt i tvivl om hvad der er hvad??
Vi er i Berlin lige nu og der kan man bestille en døner kebab... Men er det kebab der er kød eller er det døner? Og hva med shawarma?
Durum er vel bare brødet, den er ik så svær.
Ku være godt at få et fuldt overblik, men det virker som om at selv tyrkerne som sælger det, er i tvivl da skiltningen altid er forskellig fra sted til sted. PLEASE HELP!
Kebab, døner, shawarma, durum???
Lad os nu få en ordentlig dønerdiskussion!
en døner er dælme fråderen :) Mener de er ret pandekage agtige, men er ikke helt sikker
Man må give dem at de forstår at tilberede råddent rottekød/hundekød så...
Det vil ikke værre end grise- og malkeko- -kød IMO, ergo fint nok til mig
skodko
Smager nok ikke anderledes end Kanin, kinguro, krokrodille, hest som jo smager fint ;-)
Der er butikker i Odense der er lukket PAG hund
Durum er så vidt jeg ved en stor shawama(en stor kød klumb blandet med okse og lam som de skærer kødet fra) og putter det ind i en pandekage altså kød i en panekage.
kebab er lamme kød på spyd så vidt jeg ved.eks du bestiller adana kebab og for nogle spyd der er lavet over gril.
dønner har jeg aldrig hørt om..
Døner kebab=tyrkisk
Shawarma=arabisk
Dem ind på strøget er gode, de bruger rigtig kød!
Mange steder er det dog en blanding af fedt,knolger,olie& super billigt kød!
Har læst mig til: at det svare til at drikke en kop med mættet oile for hver kebeb man spiser!
Nogen der ved om det også gælder dem på strøget?
jeg har endnu ikke fundet en ordenlig shawarma i kbh. Danmarks bedste shawarma er at finde i Århus Gulsmedegade lige over for Føtex eller Føttar'n som vi kalder den i jylland
Magneto:
Enig Sharwamma house er klasse :-) Det blev også lige til et stop der på vej hjem fra nytårsaften.
Tror fandme at de tjener kassen, der er altid helt proppet.
Korrekt Magneto,
En kebab svarer til at drikke et vinglas med olie. Selvsamme undersøgelse viste at kebab er det fastfood som er mest usundt! En smule ærgeligt, da det smager fantastisk!
Döner Kebab er så vidt jeg ved det tyrkiske ord for kød der drejer rundt og bliver stegt. Kebab betyder grillet kød og döner henviser til at det står på en stor stick og bliver drejet rundt.
Shawarma er så vidt jeg ved det arabiske ord for et pitabrød med hummus, kød og diverse salater/grøntasager.
Dürum henviser til den pandekage du får din kebab eller fallaffel eller kylling i.
Jeg er dog ingen ekspert. I Grækenland æder man kebab og kalder dem noget med G. Gyros? Eller er det en ø?
På indiske og pakistanske restaurenter kan man få shish kebab. Det plejer altid at komme på små grillpinde.
Eneste jeg ved er at god shawarma er klasser over krebinetter med sovs og kartofler.... Tag den PN racister!!
I Kbh skal man imo enten nedad istedgade eller på nørrebro for at få noget godt. Strøg Shawarma er dog også top dollar.
Man skal ikke æde det de steder hvor det ligner hakket kød der er most sammen og holdt sammen med lim (olie). Det skal være de steder hvor man kan se at det er kødstykker der er lagt i lag med godt med krydderier. Så vidt jeg ved er holdbarheden på sidstnævnte ikke særlig lang, derfor kræver det en vis omsætning for restaurenten at bruge den dyre/ gode kvalitet.
Strøgets shawarma er elendig. Den smager af parfume. Nørrebros runddels shawarma er go! Divane på christinashavn er også utrolig go!
føj for helvede. Man skal da være så svinsk sulten hvis man spiser sådan noget kød eller hvad det nu er som de lige "Barbere" af den bakterie befængte rulle med en fåreklipper. jeg blir dårlig bare ved tanken.
@Nisbaron
Lol...hvilken undersøgelse var det? Jeg så en hvor de testede fedt % i mod et Mc meal og en std rubbish pizza. Durumen vandt overlegent og pizzaen tabte. Al den ost og hvidt brød er åbentbart værre en papmad fra McD.
Mht til gode kød-snedkerer i Kbh, vil jeg nok medgive at de generelt er sub par. Den skråt over for Illum, på Købmagergade tager prisen for absolut dårligste smag hvad angår både kylling + shawama. So sick der er fyldt hver aften. Lortet er obv noget optøet affalds kød, og tit er det ikke engang gennemsteget.
Bedste indtil videre er no doubt Fiol Kebaben i Fiolstræde ikke langt fra Nørreport enden. De er super venlige, professionelle og laver en sick go kylling/shawarma rulle.
GA
@Borger
Det kan godt være det er Danmarks bedste, men selvsamme sted har tidligere haft problemer med fødevarekontrollen, da de overtrådte en hel del ting omkring hygiejnen.
Skal dog ikke kunne sige om der er kommet styr på det siden da. Det er efterhånden noget tid siden jeg læste om det.
Tillykke med at i er i berlin og skynd jer at spise nogle flere dönertascher!
Tyskland er det eneste land jeg spiser kebab i. Kødet er muligvis det samme i både danmark og tyskland, men herhjemme har jeg efterhånden bare fået nok af de tørre ruller af pap og skodkød man får smidt i face.
Næh.. I tyskland, derimod! DER har de forstået hvad de unge vil ha: Bestiller man en dönertasche får man ikke en tørret køkkenrulle, men derimod Løg, tomater, agurk, ofte fennikel og purløg, hvidkål og til tider endda hele pepperoni chilier og tzatziki. Og så i et stort, ondt pitabrød i stedet for de tynde plader af papbrød man får herhjemme. Ouh yeah!