Hep PN!
jeg var i torsdags til et arrangement på Restaurant Bøf og Ost, for at prøvesmage forskellige slags kød og hvilke udskæringer der var bedst for det forskellige kød.
Vi fik Australsk , Argentinsk og Kobe kød.
"Kobe" kødet var uovertruffent i både Filet og Mørbrad, mens Argentinsk var det klart bedste i Tykstegen.
Problemet er nu, at svigerfar gerne vil have "Kobe" kød, men han er en stor modstander af Mash.
Hvor i København kan vi få "Kobe" kød?
Sidespørgsmål:
Jeg fik at vide på restauranten at rigtig Kobe kød ikke må exporteres fra Japan.
Men har en kammerat der påstår det modsatte og er kommet op med det her link:
www.1-800-kobebeef.com/christmasgifts.html
* Rigtigt Kobe kød= Kød fra Kobe området i Japan, der lever op til de krav der er , for at Kobe kød må kaldes Kobe kød.
"Kobe" kød: Kød fra efterkommerne til de kvier der i 1993 blev smulget ud af Japan.
(Altså Kobe kød fra Australien / USA)
Hit me!
Kobe kød
Har både haft fingrene i japansk og australsk kobe kød før. IMO var det japanske klart bedst. Har ikke den vilde forstand på hvad der er rigtigt og forkert, men det er hvert fald min oplevelse af det.
Nope.... Har en bekendt der begår sig i "kødverdenen" og han har et par gange leveret lidt lækkerier min vej.
Saa vidt jeg ved er der ingen eksport-restriktioner paa Kobe koed. Det skal blot opfylde en masse krav foer det kan kaldes Kobe. Pga de strikse krav bliver der ikke eksporteret specielt meget.
Man kan dog sagtens faa rigtig fint koed fra Wagyu kvaeg der er opdraettet andre steder i verden.
@ hit
wow...
@Is
Dårlige forretningsoplevelse via et par tjenere der ikke forstod hvordan man vartede godt nok op om d'herrer.
@ pokerheh
This situation has caused some frustration among restauranteurs who wish to obtain Kobe beef outside of Japan. Although wagyu cattle can be seen wandering the open fields of the western United States, they remain the property of Japanese beef growers. A hybrid of wagyu and American Angus beef can be purchased legally, but pure Kobe beef is not legally exported from Japan.
fra: www.wisegeek.com/what-is-kobe-beef.htm
www.cookthemeat.com/2010/12/kobe-beef/
Herefor Beefstouw har Wagyo kød: a-h-b.dk/dk/restauranter/kbh-v-vtivoli/menukort/hovedretter.
Måske det bedste kødalternativ til MASH i DK. Godt kød, men haltende tilbehør. Og at de stadig ikke serverer sovs til er mig en gåde!
@OP
Slagteren på værnedamsvej har det
www.koedogco.dk/42_kød.htm
Deres US cornbeef er også klasse. Super mørt og endnu dyrere end gourmandiets lækre økologiske danske kødkvæg, hvilket jo i sig selv er imponerende!
Enjoy
Er der ikke noget med at Umami har det ... ved ikke hvor "ægte" det er dog
Mig bekendt kan du kun få den ægte vare i Japan (og nøj hvor det smager !! :D )
..har dog aldrig smagt det udenfor Japan, tror bare jeg blir' skuffet ;)
Tror du kan få det ved de fleste rigtige slagtere. Det er bare at gå ned og spørge om de kan bestille det hjem.
Har selv fået kobe kød på Rosenhøj i Skive. Super lækkert kød. Dog vil jeg ikke give 1250 for 500g igen :).
Fik for ikke så længe siden bestilt 2kg amarican stiplion hjem. Det er også super godt og ikke så dyrt som kobekød tror jeg gav 300kr pr kg. Lige 15 min på 225 grader forvarmet ovn og så på 110 grader til den er 57 grader i midten og så hvile af til den er 59 grader i midten. Så er den rosenrød igemmen hele filen og VIRKELIG mør.
jaja kobekød er fint nok men de seje de spiser altså KOBE HUMMER, som selvfølgelig er hummer der udelukkende er blevet fodret med kobekød
(fra How I Met Your Mother)
Jeg så at man kunne købe en 500g Ribeye-steak af Wagyu-kød for ~1200 kr på Hereford Beefstouw i Aalborg,jeg købte dog bare en standard Ribeye-steak til ~200 kr sidst.
/Simon
Btw.Hvordan kan man være sikker på at kreaturerne får massage, hører klassisk musik, og bliver fodret med øl og sake?
/Simon
Har aldrig fået så ringe kobekøb som det på Hereford, det sejler totalt!
Det bedste jeg har fået var på MGMs steakhouse...
MASHs "kobe" kød er da også ok og mange ville syntes rigtig godt om det, meeeeeen slår ik det jeg har fået flere gange i vegas..
Men PLZ PLZ PLZ lad være med hereford, fuck det sejler - Det eneste gode de har er deres saltabar
Ift Kobe tror jeg også min største oplevelse af dette har været i Vegas, så snyd ikke jer selv for den oplevelse hvis i dropper forbi vegas. Så vidt jeg husker er det ikke engang dyrt. Og hvis man joiner pensionisterne til "early-bird" tror jeg man kunne få kobe til en halvtreller ($).
www.craftrestaurant.com/menus/cs_lv_dinner_menu.pdf
Metro-slagteren sælger en gang i mellem rigtig australsk Wagyū (ikke cross breed). Afh. af udskæring har priserne været 700-1200.-/kg (inkl. moms).
Jeg fatter ikke helt at man køber mørbrad af sådan noget kød på en ordentlig bøf-restaurant - det er jo ikke ligefrem den udskæring der smager af mest!? Folk virker til at sætte kødkvalitet = mørhed og det er da trist.
F.eks. på MASH har de bare mørbrad på kortet for en god ordens skyld, fordi der kommer gæster som VIL have mørbrad. Det er vist den eneste udskæring de har som bare kommer fra std. kvæg, og ikke er krogmodnet i 60 hhv 90 dage som deres andet kød.
@ Hooks
personligt synes jeg at Filet var klart det stykke kød, hvor det kom til udtryk at det var klasser over det andet kød.
Jeg må skaffe mig et METRO-kort.
@ Jones
Jeg er naesten 100% sikker paa at dine links tager fejl mht eksport-ban.