Sagen er den, at jeg skal bruge en eller to pattegrise til stegning til ca. 100 personer. Har ikke behov for tilbehør, salat, grill osv. Bare en hel gris, der kan hentes på Sjælland til den bedst mulige pris.
Har prøvet at google lidt rundt den sidste halvetimes tid, og synes umiddelbart helstegt-gris.dk/gris.php er den eneste der leverer noget i den dur.
Tror dog stadig, at det kan gøres en smule billigere.
Pft.
Køb af helstegt pattegris
Vægt 18-40 kg pr stk er kg prisen 42 kr/kg + moms
Vægt under 12 kg pr stk er kg prisen 86 kr/kg + moms
De store er frosne, så de skal tø op over et par dage
De små er kølede og vacuum pakket
Priserne er afhentningspriser og ved kontant betaling ved modtagelsen
Afhentningssted er Brøndby
Jeg er først tilbage på jobbet om 2 uger, så det kan ikke blive før der!
Alternativt: Hvis du kender nogle som har INCO kort, så har vi på frost der inde. Så kan i afhente når i vil, men det kræver, at du kender en som har konto der.
Der kan prisen godt være lidt dyre, mens jeg tænker på det. For de har andre drift udgifter end vi har i vores afdeling, så vi kører ikke med ens priser. men vi snakekr 5-10% i diff
Kontakt et svinebrug og hør dem ad
køber man den af en slagter fra kæderne mesterslagterne eller mad med mere, så har de ofte grill man kan leje.
Alternativt er der udlejning af feks nogle silvan mm
inco hvis du vil have det billigst, metro har også, men de var ret små sidst jeg kigge på dem.
Hvis du vil øko frilands-basse, er der en masse små landbrug i Nordsjælland der kan efterkomme dit behov. (Også til en fornuftig pris;)
@ kenn
Kender du nogle konkrete steder som sælger øko pattegrise til under 100 kr + moms pr kg?
simon900 skrev:
@ kenn
Kender du nogle konkrete steder som sælger øko pattegrise til under 100 kr + moms pr kg?
Det tror jeg også Fødevarevarekontrollen gerne vil vide.
Siger mange tak for svarene, må enten blive INCO eller det sted jeg selv fandt
wzup skrev:
inco hvis du vil have det billigst, metro har også, men de var ret små sidst jeg kigge på dem.
Min lokale og super gode slagter var billigere end INCO sidst jeg skulle have 30 ribeyes, og jeg stikker ud på at kødet er bedst hos sidstnævnte hvor det har hængt, modsat INCOs vakuumpakkede kød (hvor du også betaler for kødsaften).
@Jensen
Inco modner også kød og har et godt udvalg af kvalitetskød!
Hvad formål er der ved, at lade en pattegris hænge?
Snakker vi kølede pattegrise vil jeg anbefale pga hygiejnen, at de er vacuum pakket og det med kødsaften holder altså ikke, da det er meget begrænset.
De frosne (de store af dem) er ikke vacuumpakket!
simon900 skrev:
@Jensen
Inco modner også kød og har et godt udvalg af kvalitetskød!
Hvad formål er der ved, at lade en pattegris hænge?
Snakker vi kølede pattegrise vil jeg anbefale pga hygiejnen, at de er vacuum pakket og det med kødsaften holder altså ikke, da det er meget begrænset.
De frosne (de store af dem) er ikke vacuumpakket!
Ribeye's er oksekød, så jeg ser gerne at det kommer på en krog nogle uger :-)
Ovenstående ændrer egentligt ikke på at min slagter var billigere på ribeyes end INCO, og at jeg ikke tror at der findes mange slagtere i København med bedre kød end P.E. Larsen.