Københavns bedste bøf

#1| 0

Jeg ved, det her emne ofte dukker op i diverse tråde, men nu laver jeg lige en separat tråd til emnet.

Spørgsmålet er grundlæggende ; hvor findes Københavns bedste bøf?
Budget underordnet.

Jeg skal ud og spise med kæresten i sammenhæng med en musical jeg har inviteret hende ind at se, og hun er helt simpelt til en god bøf med sprøde fritter og bearnaise sauce og måske en lækker rødvins glace.

Vi har prøvet de fleste af de gængse ; retour, kød, mash, madklubben steak, fuego, asador.
Er der noget, vi er gået glip af?

Kan det i øvrigt passe, at gourmandiet ikke kører deres by night mere?

Redigeret af Jizzlen d. 29-01-2019 08:19
28-01-2019 22:59 #2| 2

Bistro Boheme - uden sammenligning

28-01-2019 23:15 #3| 2

Jeg synes ikke der er nogen tvivl overhovedet - den bedste kombi af bøf, bern og fries, fåes på MASH. 

 

Yes, det er grossly overpriced osv osv, men imo fåes der ikke en bøf på samme niveau andre steder - og jeg har prøvet de fleste. Skal dog siges at en bøf, efter min smag, skal have en god omgang marmorering, hvorfor steder kun severer mørbrad er udelukket. 

29-01-2019 00:33 #4| 0

Er nødt til at toppe de herrer - specielt når vi har med en date at gøre - idet bøf+romance ikke gøres bedre end på Sporvognen!! Gammel nedlagte linie 16 (tror jeg det er) på Gr. Brødre Torv hvor der serveres hjemmelavede Bøf og Fries i forskellige varianter endda for en rimelig penge med fadøl smelter de fleste pige hjerter.

 

Man kan sidde både ude- og inde. Ude med varme larmer og tæpper og indenfor i selve sporvognen. Service i øvrigt også altid super...

29-01-2019 00:49 #5| 4
Shamran skrev:

Er nødt til at toppe de herrer - specielt når vi har med en date at gøre - idet bøf+romance ikke gøres bedre end på Sporvognen!! Gammel nedlagte linie 16 (tror jeg det er) på Gr. Brødre Torv hvor der serveres hjemmelavede Bøf og Fries i forskellige varianter endda for en rimelig penge med fadøl smelter de fleste pige hjerter.

 

Man kan sidde både ude- og inde. Ude med varme larmer og tæpper og indenfor i selve sporvognen. Service i øvrigt også altid super...

Mener du Sporvejen på Gråbrødretorv? De serverer burgere, som ikke er særligt gode.

29-01-2019 00:54 #6| 0
fedesen skrev:

Mener du Sporvejen på Gråbrødretorv? De serverer burgere, som ikke er særligt gode.

 

 

Yep - og ganske uenig. Har spist der en vel 10-15 gange og aldrig gået skuffet derfra...
29-01-2019 01:03 #7| 0
Shamran skrev:

Er nødt til at toppe de herrer - specielt når vi har med en date at gøre - idet bøf+romance ikke gøres bedre end på Sporvognen!! Gammel nedlagte linie 16 (tror jeg det er) på Gr. Brødre Torv hvor der serveres hjemmelavede Bøf og Fries i forskellige varianter endda for en rimelig penge med fadøl smelter de fleste pige hjerter.

 

Man kan sidde både ude- og inde. Ude med varme larmer og tæpper og indenfor i selve sporvognen. Service i øvrigt også altid super...

 

Det, de serverer i Sporvognen er jo slet ikke det, OP efterspørger. Han søger et sted, hvor han kan få bøf, fritter og bearnaise.

29-01-2019 01:19 #8| 10
Allan skrev:

 

Det, de serverer i Sporvognen er jo slet ikke det, OP efterspørger. Han søger et sted, hvor han kan få bøf, fritter og bearnaise.

 

 

Fritter & bearnaise kan man også få der, men overså at det var Bøf og ikke Burger så my bad. Ved egentlig ikke hvad jeg laver herinde fra starten af, men I guess jeg bare ville hjælpe OP...
29-01-2019 01:31 #9| 1
Shamran skrev:

 

 

Fritter & bearnaise kan man også få der, men overså at det var Bøf og ikke Burger så my bad. Ved egentlig ikke hvad jeg laver herinde fra starten af, men I guess jeg bare ville hjælpe OP...

 

Ingen grund til at tage på vej. Dit bud var fint, hvis det havde været en god burger, OP var på udkig efter. Ville også bare gøre dig opmærksom på, at din anbefaling ikke duede i dette tilfælde 😊

29-01-2019 11:07 #10| 0
Shamran skrev:

 


 

Yep - og ganske uenig. Har spist der en vel 10-15 gange og aldrig gået skuffet derfra...


Spist der en enkelt gang, og må sige jeg også synes det var en fesen burger de serverer!

Med fare for at lyde som en knækket plade, så mener jeg klart retour servere de bedste bøffer og bernaise i dk!
Redigeret af djoffer d. 29-01-2019 11:15
29-01-2019 11:17 #11| 0
djoffer skrev:

Spist der en enkelt gang, og må sige jeg også synes det var en fesen burger de servere!

Med fare for at lyde som en knækket plade, så mener jeg klart retour servere de bedste bøffer og bernaise i dk!

 

 

Hvordan man kan mene Retour severer bedre bøffer end MASH, er mig en kæmpe gåde - og jeg elsker ellers Retour.

Yes, de er klart mere value for money, og det er oftest der jeg selv ender - men er man helt ligeglad med prisen, har MASH bare et bedre udvalg af udskæringer fra øverste hylde. 
29-01-2019 12:28 #12| 0
MichaelFabiano skrev:

 


 

Hvordan man kan mene Retour severer bedre bøffer end MASH, er mig en kæmpe gåde - og jeg elsker ellers Retour.

Yes, de er klart mere value for money, og det er oftest der jeg selv ender - men er man helt ligeglad med prisen, har MASH bare et bedre udvalg af udskæringer fra øverste hylde. 


Tjaee har været på mash en 4-5 gange og hver gang har det været med sådan en lidt øv følelse bagefter... senest var i lufthavnen hvor jeg fik en burger som på ingen måde fik hverken konen eller mig op og ringe!

29-01-2019 12:37 #13| 1
djoffer skrev:

Tjaee har været på mash en 4-5 gange og hver gang har det været med sådan en lidt øv følelse bagefter... senest var i lufthavnen hvor jeg fik en burger som på ingen måde fik hverken konen eller mig op og ringe!


Men vi snakker jo heller ikke om burger? Ligeledes taler jeg heller ikke om alle deres sides. Deres kød udskæringer derimod, er i en klasse for sig selv imo.  

 

29-01-2019 12:48 #14| 18
djoffer skrev:

Tjaee har været på mash en 4-5 gange og hver gang har det været med sådan en lidt øv følelse bagefter... senest var i lufthavnen hvor jeg fik en burger som på ingen måde fik hverken konen eller mig op og ringe!

 

 Hvis du tager på mash og køber en burger, så er det sgu også din egen skyld. :)


29-01-2019 13:47 #15| 0
MichaelFabiano skrev:

 

Men vi snakker jo heller ikke om burger? Ligeledes taler jeg heller ikke om alle deres sides. Deres kød udskæringer derimod, er i en klasse for sig selv imo.  


 




Har fået bøf de tre andre gange så ville prøve noget nyt! Samme resultat dog!
29-01-2019 13:48 #16| 0
Advisored skrev:

 


 Hvis du tager på mash og køber en burger, så er det sgu også din egen skyld. :)

 




Heh var sådan en special en de havde og kostet lidt under 300... tænkte den nok var vild, men der tog jeg fejl...
29-01-2019 15:55 #17| 3

Enig med MichaelFabiano. 


MASH er ikke value for money, men har bare noget pisse lækkert kød der tilberedes perfekt (og laver de fejl skal man selvf sige det, så de kan rette op på fejlen). Fritterne er altid gode og bearnaisen fin. Også lækkert med forskellige andre sides. Har dog en aversion mod særligt (en stor del af klientellet i) Bredgade. 

 

Retour er rigtig god value for money og efter min mening også en bedre bearnaise end MASH. Fritterne er også mindst lige så gode som MASH. Ingen af lokationerne har dog ret meget charme; foretrækker dog Ny Østergade for dens travle larmende atmosfære over det ret kedelige lokale på Trommesalen.  

 

Bistro Boheme synes jeg ikke skal nævnes i toppen lige i denne sammenhæng pga manglende udvalg/udskæringer og ikke altid en ren steak frites/bearnaise variant, men er ellers på alle måder et af mine favoritsteder i København. 


Pastis bør nævnes som rangerende nogenlunde pari passu med Retour, dog langt federe atmosfære og andre gode sager på menukortet. 

 

Sokkelund bør også nævnes som en kandidat hvis man vil have cirka samme kvalitet som Retour (ikke så god bearnaise dog) men til gengæld top hyggelig atmosfære. 

29-01-2019 16:07 #18| 0

Jeg hopper med på Retour > Mash vognen.

 

Dog syntes jeg at de MASH skal have point for at have massere af spændende cocktails :)

29-01-2019 16:24 #19| 0
dillerhans skrev:

Enig med MichaelFabiano. 

 

MASH er ikke value for money, men har bare noget pisse lækkert kød der tilberedes perfekt (og laver de fejl skal man selvf sige det, så de kan rette op på fejlen). Fritterne er altid gode og bearnaisen fin. Også lækkert med forskellige andre sides. Har dog en aversion mod særligt (en stor del af klientellet i) Bredgade. 

 

Retour er rigtig god value for money og efter min mening også en bedre bearnaise end MASH. Fritterne er også mindst lige så gode som MASH. Ingen af lokationerne har dog ret meget charme; foretrækker dog Ny Østergade for dens travle larmende atmosfære over det ret kedelige lokale på Trommesalen.  

 

Bistro Boheme synes jeg ikke skal nævnes i toppen lige i denne sammenhæng pga manglende udvalg/udskæringer og ikke altid en ren steak frites/bearnaise variant, men er ellers på alle måder et af mine favoritsteder i København. 

 

Pastis bør nævnes som rangerende nogenlunde pari passu med Retour, dog langt federe atmosfære og andre gode sager på menukortet. 

 

Sokkelund bør også nævnes som en kandidat hvis man vil have cirka samme kvalitet som Retour (ikke så god bearnaise dog) men til gengæld top hyggelig atmosfære. 

 Hvordan er klientellet? Rockere ligesom i Charlottenlund? Ganske forfærdeligt.

 

29-01-2019 16:30 #20| 0

Har spist på MASH og Retour 20+ gange, men er begyndt at spise mine bøffer på cafe Victor, syntes de gør det meget godt. Og prisen er bedre end MASH

29-01-2019 17:02 #21| 0
MrKjaer skrev:

 Hvordan er klientellet? Rockere ligesom i Charlottenlund? Ganske forfærdeligt.

 

 

 Ja, altså det er meget blandet, og ikke lige så slemt som Charlottenlund, men det tiltrækker lidt for mange hårde typer/hurtige penge... 

29-01-2019 17:11 #22| 2

mash har bedre kød end retour, begge steder er mæh mht fritter og sauce. Har et par gange fået virkelig dårlig betjening på retour. 

 

Hvis ret skal være ret kan mash i lufthavnen ikke sammenlignes med de øvrige restauranter. Det er _meget_ ringere og det virker ikke til at deres råvarer er friske. Har fået både kød og foie gras derude som decideret smagte for gammelt. 

 

Jeg spiser meget sjældent bøf besrnaise i byen, men hvis jeg gjorde ville jeg anyday vælge et sted som disse fremfor alle de der samlebånds-bøfhuse

 

Salon 39

Sans Souci

Pastis

Salon (røde claus)

Les Trois Cochons

 

Men har dog endnu til gode at få en bearnaise i københavn der ikke minder mest af alt om en fesen og lunken mayonnaise med et strejf af estragon og enten alt for lidt eller alt for voldsom syre. Vi danskere forstår åbenbart ikke hvad sauce betyder 😊

21-09-2019 18:27 #23| 0
henrikthing skrev:

mash har bedre kød end retour, begge steder er mæh mht fritter og sauce. Har et par gange fået virkelig dårlig betjening på retour. 

 

Hvis ret skal være ret kan mash i lufthavnen ikke sammenlignes med de øvrige restauranter. Det er _meget_ ringere og det virker ikke til at deres råvarer er friske. Har fået både kød og foie gras derude som decideret smagte for gammelt. 

 

Jeg spiser meget sjældent bøf besrnaise i byen, men hvis jeg gjorde ville jeg anyday vælge et sted som disse fremfor alle de der samlebånds-bøfhuse

 

Salon 39

Sans Souci

Pastis

Salon (røde claus)

Les Trois Cochons

 

Men har dog endnu til gode at få en bearnaise i københavn der ikke minder mest af alt om en fesen og lunken mayonnaise med et strejf af estragon og enten alt for lidt eller alt for voldsom syre. Vi danskere forstår åbenbart ikke hvad sauce betyder

 

 nogen der har prøvet sans souci efter at de har fået nye ejere?

21-09-2019 19:59 #24| 1
wzup skrev:

 

 nogen der har prøvet sans souci efter at de har fået nye ejere?

 

 Pas, men jeg ved at tipster kører en deal dér for tiden:

https://www.tipster.dk/team/18988.html

22-09-2019 01:42 #25| 0
wzup skrev:

 


 nogen der har prøvet sans souci efter at de har fået nye ejere?




Hørte igår fra en PNer at det er blevet meget dårligt efter ny ejer.
22-09-2019 20:04 #26| 0

Sans Souci er rigtig skidt med de nye ejere. Eneste positivt er Danmarks fedeste pokerklub ligger lige ved siden af😀

Synes San Marco Junior på Falkoner Alle gør det rigtigt fint, de har også Cote de Beuf på kortet

22-09-2019 23:24 #27| 0

Bøf - Bernaise, så må det være Retour Steak.

23-09-2019 14:51 #28| 2

@henrikthing


Da jeg ved fra tidligere indlæg, at du har stor erfaring i et køkken, bliver jeg med baggrund i dit ovenstående indlæg, noget nysgerrig på hvordan du laver din bearnaise. Både fordelingsforhold og fremgangsmåde.


Vil du have noget imod, at kommentere på det ?  



 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

23-09-2019 15:20 #29| 1
Fairyhair skrev:

@henrikthing

 

 

Da jeg ved fra tidligere indlæg, at du har stor erfaring i et køkken, bliver jeg med baggrund i dit ovenstående indlæg, noget nysgerrig på hvordan du laver din bearnaise. Både fordelingsforhold og fremgangsmåde.

 

Vil du have noget imod, at kommentere på det ?  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Der er ikke noget specielt ved min måde, jeg pisker æggeblommer, salt og essens helt luftige over varme og monterer med klaret smør, ca 80 g (100 g før klaring) pr æggeblomme - jeg justerer bare konsistensen til sidst med enten vand eller essens så det bliver som en sauce og ikke en mayonnaise. Og så foretrækker jeg den nok syrligere end de fleste. 

 

De tre problemer jeg har med bearnaise på restauranter, herunder både mash og retour, er:

- Konsistensen er for tyk

- Der er ikke nok syre til at balancere fedmen

- De smager ikke (nok) af estragon

 

Hver gang jeg spiser bearnaise bliver jeg i øvrigt sur over at jeg valgte gas over induktion i mit køkken...

 

Enjoy


23-09-2019 16:47 #30| 0
henrikthing skrev:

 

 Der er ikke noget specielt ved min måde, jeg pisker æggeblommer, salt og essens helt luftige over varme og monterer med klaret smør, ca 80 g (100 g før klaring) pr æggeblomme - jeg justerer bare konsistensen til sidst med enten vand eller essens så det bliver som en sauce og ikke en mayonnaise. Og så foretrækker jeg den nok syrligere end de fleste. 

 

De tre problemer jeg har med bearnaise på restauranter, herunder både mash og retour, er:

- Konsistensen er for tyk

- Der er ikke nok syre til at balancere fedmen

- De smager ikke (nok) af estragon

 

Hver gang jeg spiser bearnaise bliver jeg i øvrigt sur over at jeg valgte gas over induktion i mit køkken...

 

Enjoy

 

 

 essens lavet på halv hvidvin, halv hvidvinseddike, kogt ind til en tredjedel med "grenene" fra estragon, hel sort peber og skalotteløg...?

 

foretrækker du at lave bearnaise på induktion frem for gas???

jeg er derudover helt enig i betragtninger om mayonnaise agtig konsistens på de nævnte restauranter. Personlig laver jeg den med uklaret smør (vallen gør den jo også tyndere) og så kun en æggeblomme per pakke (250g), og så kan den tyndes yderligere, hvis nødvendigt... og så er jeg blevet helt tosset med min termomixer, da den gør saucen tykkere end jeg selv kan på gas (som så kan tyndes) og gør at man nemmere kan time resten af måltidet, ved at lave saucen først...

 

edit skalottestavning

Redigeret af wzup d. 23-09-2019 16:48
23-09-2019 16:50 #31| 0
Jesper M skrev:

Sans Souci er rigtig skidt med de nye ejere. Eneste positivt er Danmarks fedeste pokerklub ligger lige ved siden af

 

 san marco junior må prøves, jeg synes også at sans souci så sløjt ud allerede ved menukortet, men det er da en skam...

23-09-2019 18:49 #32| 0
henrikthing skrev:

mash har bedre kød end retour, begge steder er mæh mht fritter og sauce. Har et par gange fået virkelig dårlig betjening på retour. 

 

Hvis ret skal være ret kan mash i lufthavnen ikke sammenlignes med de øvrige restauranter. Det er _meget_ ringere og det virker ikke til at deres råvarer er friske. Har fået både kød og foie gras derude som decideret smagte for gammelt. 

 

Jeg spiser meget sjældent bøf besrnaise i byen, men hvis jeg gjorde ville jeg anyday vælge et sted som disse fremfor alle de der samlebånds-bøfhuse

 

Salon 39

Sans Souci

Pastis

Salon (røde claus)

Les Trois Cochons

 

Men har dog endnu til gode at få en bearnaise i københavn der ikke minder mest af alt om en fesen og lunken mayonnaise med et strejf af estragon og enten alt for lidt eller alt for voldsom syre. Vi danskere forstår åbenbart ikke hvad sauce betyder

 

PS. 

 

Les Trois Cochons er en del af en af kbh's største kæder... (Cofoco)

 

Pastis har også flere "søstre".

 

Bare for ikke at blande termerne alt for meget sammen:-)

Redigeret af Flex_luthor d. 23-09-2019 18:50
23-09-2019 18:54 #33| 0
Flex_luthor skrev:

 

PS. 

 

Les Trois Cochons er en del af en af kbh's største kæder... (Cofoco)

 

Pastis har også flere "søstre".

 

Bare for ikke at blande termerne alt for meget sammen:-)

Hvem blander begreber sammen? Hverken cofoco eller pastis har vel noget med bøfhuse at gøre, som jeg skriver? Ligesom mash, retour steak, köd, hereford osv. 

 

Derimod er de to nævnte franske restauranter, som forhåbentlig stadig har tjek på deres franske klassikere. 

23-09-2019 19:05 #34| 0
henrikthing skrev:

Hvem blander begreber sammen? Hverken cofoco eller pastis har vel noget med bøfhuse at gøre, som jeg skriver? Ligesom mash, retour steak, köd, hereford osv. 

 

Derimod er de to nævnte franske restauranter, som forhåbentlig stadig har tjek på deres franske klassikere. 

 

 Det har de helt sikkert, har selv været begge steder flere gange, og det er glimrende.

 

Pointen var bare at f.eks Cofoco, får jo meget af maden/råvarerne til alle restauranterne, fra deres centralkøkken i Kastrup. Så med hensyn til kødkvalitet/udskæringer etc. er de ligeså meget en kæde som de andre du nævner. Om de så kan lave en bearnaise, det er selvfølgelig op til kokken.

24-09-2019 15:03 #35| 0
Flex_luthor skrev:

 

 Det har de helt sikkert, har selv været begge steder flere gange, og det er glimrende.

 

Pointen var bare at f.eks Cofoco, får jo meget af maden/råvarerne til alle restauranterne, fra deres centralkøkken i Kastrup. Så med hensyn til kødkvalitet/udskæringer etc. er de ligeså meget en kæde som de andre du nævner. Om de så kan lave en bearnaise, det er selvfølgelig op til kokken.

 

 Jeg troede faktisk ikke det var så slemt med Cofoco som hos fx Madklubben - synes stadig niveauforskellen mellem de individuelle cofoco-restauranter er så stor, at jeg regnede med det meste blev produceret on location. Men ellers har du selvfølgelig ret :)

29-02-2020 14:52 #36| 0

Bumper lige den her. Nogen der kan anbefale en restaurant i København, hvor de serverer en peberbøf/steak med pebersovs til? 

 

 

01-03-2020 19:58 #37| 1
Harry Butt skrev:

Bumper lige den her. Nogen der kan anbefale en restaurant i København, hvor de serverer en peberbøf/steak med pebersovs til? 

 

 

 

 Jeg har ikke selv fået den, men Bistro Boheme har mulighed for at tilkøbe pebersovs til deres bøf. Og jeg kan ikke forestille mig, at Per Thøstesens pebersovs ikke er af en anden verden. 

03-03-2020 19:55 #38| 1
jewr skrev:

 

 Jeg har ikke selv fået den, men Bistro Boheme har mulighed for at tilkøbe pebersovs til deres bøf. Og jeg kan ikke forestille mig, at Per Thøstesens pebersovs ikke er af en anden verden. 

 

 Mange tak :-)

 

har bestilt bord til næste uge, håber den smager helt perfekt! 

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar