Troede de slavelignende forhold ophørte i den danske restaurationsbranche for årtier siden. Not so much. Føj for den lede. Umuligt at spise der uden at få en dårlig smag i munden.
Troede de slavelignende forhold ophørte i den danske restaurationsbranche for årtier siden. Not so much. Føj for den lede. Umuligt at spise der uden at få en dårlig smag i munden.
Branchen er generelt pil rådden, Michelin stjerner eller ej. Kulturen er ofte elendig ift. personale håndtering osv.
lad os bare sige at intet den dokumentar kom bag på vedkommende jeg kender i branchen...
Hvorfor troede du det? Helt oprigtigt spørgsmål?
Der har vel aldrig været flere "sager", samt lockouts og så videre de sidste 15 år. Overenskomster er en by i Rusland... Dét sagt, kan medarbejdere stadig have det godt, men det falder på chefen og ejeren egenhændigt!
Jeg ved heller ikke, hvordan det kan komme bag på nogen. Det er noget snot, men der skal nok graves dybt, hvis der skal laves et nyt fundament for en branche, der er presset til det yderste både økonomisk og menneskeligt.
Flex_luthor skrev:Hvorfor troede du det? Helt oprigtigt spørgsmål?
Der har vel aldrig været flere "sager", samt lockouts og så videre de sidste 15 år. Overenskomster er en by i Rusland... Dét sagt, kan medarbejdere stadig have det godt, men det falder på chefen og ejeren egenhændigt!
Jeg kendte branchen godt fra 1970erne-00erne, men troede faktisk, at tingene var blevet meget, meget bedre. De danske Michelinkokke har formået at forblinde mig med deres charme i diverse medier. Jeg plejer ellers ikke at være naiv. Det her er jo lige så slemt, som hvis jeg en dag får at vide, at ham den lille, der vinder cykelløb hele tiden, slet ikke er ren.
Det er og bliver det samme, sådan er det bare..bare arbejdstiden alene sammenlignet med løn, uddannelsesniveau m.m. er jo helt til grin. Tag 3,5 års tjeneuddannelse for at få det samme i løn stort set som en fuldtidsansat Netto medarbejder.
Jeg begriber ikke at nogen gider så hårdt et arbejde for en lorte løn, men det jo godt der er nogen der gør det, ligesom pædagoger m.m.
Kongs skrev:Det er og bliver det samme, sådan er det bare..bare arbejdstiden alene sammenlignet med løn, uddannelsesniveau m.m. er jo helt til grin. Tag 3,5 års tjeneuddannelse for at få det samme i løn stort set som en fuldtidsansat Netto medarbejder.
Jeg begriber ikke at nogen gider så hårdt et arbejde for en lorte løn, men det jo godt der er nogen der gør det, ligesom pædagoger m.m.
DET er jo lige præcis det som folk ikke gider mere... utallige steder holder lukket pga. personale mangel. og til at starte med sagde de at det var pga. corona osv. men nu kommer sandheden frem. og det er bare mega godt.
nuller skrev:DET er jo lige præcis det som folk ikke gider mere... utallige steder holder lukket pga. personale mangel. og til at starte med sagde de at det var pga. corona osv. men nu kommer sandheden frem. og det er bare mega godt.
Problemet er vel også at den almene dansker ikke er villig til at betale det der skal til for at personalet bliver aflønnet korrekt, samt at danskerne ikke har en kultur som sydpå hvor man ofte spiser ude....
Lilbabs skrev:
Problemet er vel også at den almene dansker ikke er villig til at betale det der skal til for at personalet bliver aflønnet korrekt, samt at danskerne ikke har en kultur som sydpå hvor man ofte spiser ude....
Der er jo dog heldigvis også rigtig mange steder, hvor det ikke tilnærmelsesvist nærmer sig de forhold som er i udsendelsen, om end at det især på de lidt mere highend steder desværre stadig kan være en særdeles hård tone/arbejdsmiljø. Måske det skyldes, at en del af de helt "store" kokke vel reelt er anelse koleriske og på grænsen til det småskøre, hvilket i sidste ende også er medvirkende, at de madmæssigt kan tænke absurd meget ud af skabet? Men som så mange andre steder, så må man jo forlade stedet, hvis man ikke kan lide arbejdsplads. Jeg er overbevist om, at samme pres/dårlige arbejdsmiljø, kan findes i mange andre typer virksomheder.
Jeg tror ikke ,at det har så meget at gøre med, at danskerne ikke vil betale det som det koster, at spise ude eller, at de ikke gør det ofte. Bord belægningen er faktisk fint pt. på langt de fleste spisesteder, både de lidt mere billige steder men især også på dem i det højere prisleje, det er ikke de sidste par hundrede kr. der gør forskellen på om folk tager ud og spiser eller ej.
bingobent skrev:
Der er jo dog heldigvis også rigtig mange steder, hvor det ikke tilnærmelsesvist nærmer sig de forhold som er i udsendelsen, om end at det især på de lidt mere highend steder desværre stadig kan være en særdeles hård tone/arbejdsmiljø. Måske det skyldes, at en del af de helt "store" kokke vel reelt er anelse koleriske og på grænsen til det småskøre, hvilket i sidste ende også er medvirkende, at de madmæssigt kan tænke absurd meget ud af skabet? Men som så mange andre steder, så må man jo forlade stedet, hvis man ikke kan lide arbejdsplads. Jeg er overbevist om, at samme pres/dårlige arbejdsmiljø, kan findes i mange andre typer virksomheder.
Jeg tror ikke ,at det har så meget at gøre med, at danskerne ikke vil betale det som det koster, at spise ude eller, at de ikke gør det ofte. Bord belægningen er faktisk fint pt. på langt de fleste spisesteder, både de lidt mere billige steder men især også på dem i det højere prisleje, det er ikke de sidste par hundrede kr. der gør forskellen på om folk tager ud og spiser eller ej.
Den tid burde være forbi, hvor man som arbejdsgiver kan tillade sig at optræde kolerisk og true underordnede og i det hele taget opføre sig som et dumt svin. Det er faktisk muligt at være verdensmester i kunstmaleri, skuespilleri, digteri, madkunst etc. og opføre sig anstændigt.
Holstt skrev:
Den tid burde være forbi, hvor man som arbejdsgiver kan tillade sig at optræde kolerisk og true underordnede og i det hele taget opføre sig som et dumt svin. Det er faktisk muligt at være verdensmester i kunstmaleri, skuespilleri, digteri, madkunst etc. og opføre sig anstændigt.
Det mest iøjenfaldende for mig var TV2 helt sindssyge overdramatisering. Som de i øvrigt har for vane.
-
Der var vel kun indhold til 30 minutter.
Holstt skrev:
Jeg kendte branchen godt fra 1970erne-00erne, men troede faktisk, at tingene var blevet meget, meget bedre. De danske Michelinkokke har formået at forblinde mig med deres charme i diverse medier. Jeg plejer ellers ikke at være naiv. Det her er jo lige så slemt, som hvis jeg en dag får at vide, at ham den lille, der vinder cykelløb hele tiden, slet ikke er ren.
Det må bare ikke ske med Vingegaard (for det er vel ikke Remco du tænker på?)
GunsPats skrev:Det mest iøjenfaldende for mig var TV2 helt sindssyge overdramatisering. Som de i øvrigt har for vane.
-
Der var vel kun indhold til 30 minutter.
Der er en opfølgende artikel på Berlingske i dag, som meget godt understøtter hvad du skriver. God at læse, hvis man har abonnement dertil.
Jeg har ikke selv set udsendelsen, men kan forstå på artiklen, at der i udsendelsen er en reference er til en episode på Geranium som skete for 11 år siden. Virker helt gak, at bruge en så gammel episode som case, da der alt andet lige sket meget i den branche på 11 år (som i resten af samfundet)