Vi er lige flyttet i ny lejlighed, og min kæreste og hendes veninde skal lave mad dagen efter vi er flyttet ind. Vi får kogt med en enkelt gryde, og ligepludselig virker komfuret ikke med resten. Stort bad beat i en ny lejlighed, og vi finder garantier for det hele, ringer rundt, og jeg får fat i IKEA (Whirlpool komfur) dagen efter, med næsten 1 times ventetid i tlf. Det tager 15 mins at lave fejlmelding med hende og de vil sende en gut ud til os om et par dage, super.
Så er der CL igår, en af mine venner som arbejder som kok er herovre, og jeg forklarer ham lige hvor nederen det er.
"Er det ikke bare et induktions komfur?" siger han, jeg har obv ingen ide om hvad det er. Han er ude og teste, det virker ikke, lige indtil han prøver gryden, og bum, lortet virker - men kun med gryden, da det betyder man skal have specielt gear.
Yes, mystery solved. Og jeg er lige kommet ud fra 1½ times kø hos IKEA IGEN, for at sige til dem at jeg bare har en IQ på 9, og derfor virkede det altså alligevel. FML.
Køkken bad beat
hahahahhah! :D Seriøst.. hold kæft det er goodstuff :D
Godt du læser om de produkter du køber :) - Induktions komfuret er stortset standard i alle nye køkkener idag :D
(ps. Gud hvor dog den passer fint til logs/1liners på xpn den her)
er slet ikke med på hvad induktions komfur betyder.. somebody plz enlighten meeee?
ps. fryd
@ Walth
Et induktionskomfur fungerer helt anderledes end andre varmekilder. På sådan et komfur er det nemlig kun gryden eller panden, der bliver rigtig varm, mens selve kogepladen blot bliver svagt varm. Hemmeligheden er en elektrisk spole under koge-pladen. Når der sendes strøm gennem spolen, danner den et højfrekvent magnetfelt. Dette magnetfelt skaber en elektrisk strøm i grydens eller pandens bund, og på grund af den elektriske modstand bliver metallet i gryden eller panden varmt - og den varme forplanter sig herefter til maden. Induktionskomfurer er en del dyrere end traditionelle komfurer. Til gengæld bruger de mindre energi, blandt andet fordi de er meget hurtige til at varme maden op og lette at regulere. Kogepladen bliver desuden hurtigt kold, og som en ekstra sikkerhed slukker komfurets elektronik automatisk, når kogegrejet fjernes. Ulempen er, at man kun kan anvende gryder, potter og pander med en bund, som en magnet kan sidde fast på, fx en bund af jern eller titanium. Enkelte kritikere mener, at det magnetiske felt fra et induktionskomfur kan være sundhedsskadeligt, men i de undersøgelser, der er foretaget, har det ikke været muligt at påvise nogen nævneværdig sundhedsrisiko. Under alle omstændigheder aftager feltet lynhurtigt med afstanden.
(Fra illustreret videnskab)
@paulsen
okay, ty.
Du nævnte xpn 1liners før. Af ren nysgerrighed, hvad er dit xpn nick? Altid sjovt at vide hvor mange af os "CS'ere" der er konverteret til poker. :)
Det er sku sjovt hvor mange gamle CS'ere der er herinde:D og folk fra XplayN
@paulsen
okay :) mit er vel ret obvious :D
@coinflip
Ja, det er meget grineren faktisk
hahaha du er bare en teen fanget i en 26 årigs krop
lyl. Du troede måske bare den var calcet til!?!?!?
Har spillet cs i 10 :D
Rammer face hver gang :D
Og bruger kun lidt wh...