har brug for en opskrift på tyrkiske kødboller
kofte eller køfte
helst en "rigtig" tyrkisk opskrift
er der en pn'er med tyrkiske rødder..vil jeg gerne have "mor's" opskrift på de kødboller
elsker det arabiske køkken
på forhånd tak
Kofte/køfte opskrift søges
Køfte, tyrksike dunser, når det er bedst.
en rigtig tyrker, bruger sjældent en decideret opskrift, som man normalt ville gøre.
det er også en del af charmen, at det ikke smager præcist ens hver gang.
men nogle ting der er vigtige er at du bruger persille, god sjat peber, øg og løg.
Så skal der selvfølgelig salt, og nogle bruger også tomatpuré, og brødkrummer til også at holde det sammen.
bland det hele godt og grundigt sammen, og gør det med fingrene, så du kommer til at blande det hele rigtig godt sammen.
evt. grill dem, eller på panden, eller i ovnen.
jeg foretrækker i ovnen, da jeg ikke er så vild med fedt.
skær nogle kartoffler lidt groft, giv dem lidt olie, peber og tomatpuré igen, og bland dem sammen, og smid ovnen.
Det lyder da ganske spændende, hvilken slags kød skal der bruges?
Skal man selv google, eller .. ;-)
oksefars, nogle laver det også med lam, dog alt efter hvor fedtt man ville have det.
så skal man holde sig til under 7-9% fedt.
Hvis i har en lokal jalla slagter, så kan han sagtens vejlede jer også.. :)
husk en masse tilbehør til køfte, som nævnt potatoes, tzatziki, og noget bulgur ris, så er du ret godt kørende..
evt. en salat også, hvor du snitter det i små tern, persille, tomat, salat, agurk, tyrkiske peber ( ikke bolsjerne ;) ), lidt olie og salt. nogle bruger også rødkål..