Så er det snart sommer. Jeg leder efter koldskål toppings som er på den sunde side. Fyr løs :)
Koldskål topping
bluff_man skrev:
Hvad er der galt med kammerjunkere?
Men ellers så jordbær, har jeg hørt skulle være godt.
Kammerjunker er nice, men indgår nok ikke på "den sunde side" :)
Det er ikke så længe siden at Christian Bitz viste en masse forskellige alternativer i Godmorgen Danmark.. Kan ikke lige finde det nu da jeg er på mobilen, men prøv at søg efter det.. Kan huske det var noget med ristet rugbrød, og havregrød som skulle bages i ovnen
Ristede havregryn smager fantastisk på koldskål - meget bedre end kammerjunkere!
Det er ikke det absolut sundeste, men sundere end de famøse "småkager" (kammerjunkere).
(Til 2 personer)
2 kaffekopper med havregryn blandes med 2 tsk. sukker.
2 tsk. smør smeltes på en stegepande og havregryn/sukker blandingen ristes ved mellem-høj varme til havregrynene er gyldne og sukkeret er smeltet. DER SKAL RØRES KONSTANT efter grynene er kommet på panden!
Man kan mærke, at sukkeret smelter ved, at havregrynene og skeen ligesom "hænger ved" panden på en anden måde end når sukkeret stadig er fast.
Når havregrynene er gyldne hældes de hen i et stort ildfast fad og køler af. Rør i blandingen engang i mellem for at undgå for store klumper.
Det smager godt bare med ristede havregryn - men også med jordbær eller bananskiver som supplement til grynene.
True dat caspergj.
Ty Westergaard, gode bud han kommer med. Kan da lige smide link - Bitz
Lækkert tuz, jeg må i køkkenet på et tidspunkt og afprøve det :)
Husk: Der skal 1 kammerjunke til 1 spiseske koldskål. Og så skal de først lægges i tallerknen lige inden de skal spises!