Vildt skulle være det godt, og da vi har fået sådan en krabat foræret, så håber jeg på gode forslag til, hvordan den kan tilberedes mest lækkert til nytårsmenuen, og hvilket tilbehør skal der serveres til?
Krondyr til nytårsmiddag - Forslag til tilberedning
Jeg går udfra, der er tale om ryg?
Rør noget smør sammen med salt, peber og knuste enebær (6-8 stykker). Gnid det på ryggen.
Læg den på risten midt i ovnen med mørbrad nedad og giv den fuld skrald i 10 minutter. Skrue ned til 125 grader og steg videre i 5-6 kvarter afhængig af størrelse og ønsket farve.
Under risten har du bradepande med 3 dl. vildtboullion og 3 dl. rødvin, rødløg og hvidløg. Under stegningen hælder du gavmildt ovenstående over ryggen.
Ryggen skal trække en halv times tid efterfølgende. Samtidig sigter du skyen og koger den ind og spæder til med fløde. Smag til med salt og peber. Så har du en gudesovs :)
Jeg ved, mange ynder at skære mørbraden fra og stege den på panden istedet for i ovnen. Jeg gør det ikke selv dog.
Velbekomme.
Næsten som Kris .. Dog ville jeg gøre følgende anderledes
Lav en god sovs ud af en lækker fond som du enten har lavet i
Forvejen eller købt hos din slagter. Når nu du alligevel er hos din slagter
Skal du købe en 10-12 skiver god bacon (den fra netto er ikke god nok til dette stykke kød)
Dem ligger du over ryggen så det dækker kødet, og når det har fået fuld skrald i 10 min. Hælder du sovsen over
Ryggen og lader den stege videre = den bedre sovs EVER!
Og husk nu for Guds skyld at lade kødet hvile .. Gerne en halv time.
Jeg ville servere pommes Anna og waldorfsalat til som er det eneste rigtige :)
God fornøjelse og godt nytår
Michael
Det skulle smage vildt godt, men er det ikke rå-dyrt?
@ Mchael - I min verden voldtager du en vildtsovs hvis du ikke har planer om at bruge kraften fra stegningen :D
-NC
+ mange til bacon delen, og lav sovsen af den marinade du drypper dyret med :)
Der ud over er det ret vigtig om du har købt den ved en slagter eller fået den af en jæger.
Hvis det er en jæger der har givet dig den, så husk at rense kødet godt for fedt og sener, eller kan du blive slemt skuffet når du skal spise den, den bør være næsten lige så ren som en mørbrad inden tilberedningen går i gang
Hvor finder i Krondyr henne? Ryg, filet, mørbrad eller hvad det end måtte være...
Lav den som bøffer, med milde krydderier. Men er nok fordi jeg er ved at være træt af det med bacon til, da det vidst er den 'normale' og smager da uden tvivl også godt, men man kan få for meget.