Krydderi til kyllingefillet?

#1| 0

Hvis man nu har noget frossen kyllingeinderfillet, hvordan får man det så til at smage mest nice, lavet i ovn?

Tænker på marinade / krydderier man bare MÅ have.

På forhånd tak!

11-04-2010 16:00 #2| 0

Arh. det skal da på panden :-) med noget salt, pepper og evt. karry på.

11-04-2010 16:06 #3| 0

Jeg har en marinade, som jeg altid har stor succes med.

Ketchup
Brun farin
Paprika
Rød Thai Karry pasta
Ingefær
Hvidløg
Cayenne Peber
Chili
Olie
Salt
Peber

Smager fantastisk :)

11-04-2010 16:10 #4| 0

Steg på panden.
Og kom dem i en marinade af; dijon, olivenolie, masser af tørret rosmarin, salt og peber.

11-04-2010 16:17 #5| 0

Det her kan anbefales

www.youtube.com/w…AmY3A_BzBWk

11-04-2010 16:40 #6| 0

All Around krydderi er perfekt til kylling :)

11-04-2010 17:44 #7| 0

500 g kyllingebryst
salt, friskkværnet peber
2 tsk olie
2 spsk soja- eller teriyakisauce
1 tsk honning
limesaft.

Skær kyllingekødet i store stykker, vend dem i en marinade af salt, peber, olie, soja- eller teriyakisauce og honning.
Grill eller steg dem i en stor pande ca. 4 minutter på hver side og dryp limesaft over – evt. sammen med yderligere soyasauce.


Velbekomme

11-04-2010 18:33 #8| 0

Af ting man kan købe færdigt er den her min favorit:

www.grillguru.dk/forum/userpix/259_bbqsauce_1.jpg

Plejer dog at lave på pande hvor det pensles på helt til sidst ved lav varme, men vil også tro det er godt i ovn.

11-04-2010 18:34 #9| 0

Kyllingeinderfilet? Smid det i skraldespanden, og køb noget oksekød!

11-04-2010 18:52 #10| 0

1. Hvorfor ikke ren brystfilet frem for inderfilet. Det er nemmere at stege meget mørt, og stykkerne bliver større og mere "chunky" :)

2. Steg det dog på panden? Det er væsentligt nemmere at variere forskellige opskrifter på den måde.

Derefter, så komer det vel an på, hvad du vil lave det til/sammen med?

I det indiske køkken marinerer man gerne store stykker af kyllingefilet i neutral yoghurt, eks. græsk, rørt op i det ønskede krydderi - tandoori eller masala f.eks. Det skal stå på køl natten over, så har det syrlige yoghurt nedbrudt kødet lidt, så smagen trækker længere ind i kødet end bare overfladen.

Ellers er indisk eller thailandsk karry + hvidløg godt, det samme er diverse tikka masala blandinger du kan købe i thai butikker (fx. fra mærket Patak)

11-04-2010 19:17 #11| 0

@dillerhans

Du siger at det er nemmere at stege et stykke brystfilet mørere end et stykke inderfilet.

Så vidt jeg ved er der ca. ingen forskel i mørheden. Inderfileten sidder "bagpå" fileten ned mod skroget. Derudover lyder det at det er sådan en "std." pakke kylling for supermarkede, der alligevel er pumpet med 10+% vand - Hvilket bare mørner kyllingen endnu mere.

11-04-2010 19:21 #12| 0

DonVest +1

Allaround + hvidløgspulver er toppen. =)

11-04-2010 19:26 #13| 0

Butter Chicken er SUPAH DUPAH nemt og smager virkelig fantastisk. Kan laves på under en halv time :)

www.videojug.com/film/how-to-make-butter-chicken

11-04-2010 19:29 #14| 0

Lav et tværsnit i kyllingen, hvor i du tilsætter blandingen:

philadelphia ost (uden krydderi)
hakket soltørret tomater
evt. også hakket oliven.

Plejer dog for det meste at holde mig til kun at tilsætte tomaterne.

11-04-2010 19:56 #15| 0

@ Dbl_smack

Du er med på at inderfilet er sådan ca 2½ cm brede eller sådan noget?

11-04-2010 20:10 #16| 0

Når du marinerer dem er det nemest at hælde kyllingkød og marinaden i en frostpose..
så får du altså der bedre smurt og sparer på opvasken win win situation

11-04-2010 20:13 #17| 0

Plejer altid at tage noget:
paprika
american grill krydderi (fra søstrene grene = win)
oliven olie
vakuum pakke det, og smide det et par timer i riskogeren ved 61 grader :)

11-04-2010 21:00 #18| 0

Imstilla...

Der er da stor forskel når man laver det på panden, som jeg skrev. Netop fordi inderfileterne er så tynde, bliver de langt fra ligeså møre ved almindelig pandestegning, som en stor brystfilet kan blive.

11-04-2010 21:19 #19| 0

@ Dillerhans

Hvilken udregning har du brugt til det?

11-04-2010 21:22 #20| 0

Det har da intet med en udregning at gøre? Stegeskorpen på et stykke pandestegt kylling er jo ikke just mør, og da den udgør en væsentligt større %del af inderfilet end brystfilet, så ligger forskellen vel deri? Det er min opfattelse, og du må meget gerne have en anden. Jeg kunne bare aldrig finde på at servere inderfilet fremfor brystfilet, hvis man skulle pandestege stykkerne hele.

11-04-2010 21:56 #21| 0

Jeg ville aldrig nogen sinde bruger inderfilet - Det er nok det sørgeliste stykke fra kyllingen!

Derudover er jeg uenig med dig, for jeg vil næsten sige at det er umuligt for dig at stege kylling der er pumpet med 10% vand sejt!

11-04-2010 22:15 #22| 0

Smed nedenstående i en pose med kyllingen i 0-2 dage.

3 spsk soyaolie
2 spsk olie
1/2 tsk karry
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander (koriander og spidskommen er de to vigtigste krydderier)
Chili efter behag
Et skævt citron/lime
1-2 fed hvidløs (presset)
salt
peber

Ovenstående på panden, og gerne med nogle nudler, så går det ikke galt. Til grillspyd er det også en vinder.

11-04-2010 22:29 #23| 0

Nåh ja, for man SKAL jo købe såkaldt "neutralmarineret" kylling - det er jo helt umuligt at bruge de 15 kroner pr kg ekstra for at få 100% kyllingebryst...??? Jeg køber af princip ikke det billige bras, men vand eller ej så kan du ikke lave et saftigt, pandestegt stykke kylling af inderfilet på samme måde som du kan af brystfilet.

11-04-2010 23:39 #24| 0

Nu spiser jeg det for at få proteiner efter før træning så noget der stort set skal spises hver dag. Derfor skal det bare være billigt (3kg fillet for 100kr frossent) og så tænkte jeg bare på at peppe det lidt op med marinader :-)

Tror jeg vil tage et par af de forskellige forslag til efterretning :-)

28-04-2010 22:04 #25| 0

Jeg prøvede følgende i går, som var virkelig klasse:

Steg kyllingen på panden.
Bland cremefraiche (jeg tog bare den med laveste fedtprocent), karry, mango chutney, salt og peber + evt. lidt chili, indtil du synes det smager godt. Jeg brugte cirka 3/4 dele cremefraiche, 4-5 spsk mango chutney, smagte til med karry men vil vurdere at jeg cirka brugte 3 spsk + en smule salt og peber. Dernæst puttede jeg en smule chili i. Går ud fra det er (næsten) ligegyldigt hvilken du bruger, men jeg er en kæmpe sucker for Gringo Bandito, som dog kun kan importeres fra The US of A, som jeg brugte cirka 1 spsk af.

Når kyllingen er færdigstegt, smider du kyllingen over i et ildfast fad og hælder cremefraicheblandingen over og så ellers ind i ovnen ved 180 grader i omkring 15 minutter.

Cremefraichen fungerer dels som marinade til kyllingen, men i ligeså høj grad som en relativt fedtfattig - og utroligt velsmagende - sovs til tilbehøret. Som tilbehør kan jeg i øvrigt anbefale gulerødder, ærter og forskellige peberfrugter sammen med ris.

28-04-2010 22:40 #26| 0

Allround krydderi fra Santa Maria - fantastisk (også til okse) og en stor bøtte koster ikke en skid.

Ellers kan en kvalitets urtesalt også gøre tricket.

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar