PN's - madelskere, i need ur help ;)
Regner med og skal bruge noget kylling til tortilias I aften.. Men hvad er nuts, med hensyn til krydderi? Og skal det bare smides i ovnen? :D
Kylling til Tortilias? Nuts krydderi..
PLejer bare og købe noget santa maria agtigt noget i føtex.
Cayenne peber
Spidskommen
Hvidløg
Ingefær
Salt
Olivenolie
Knuses i en morter, hvis du har sådan en:)
@kto
Mindre cayennepeber og ingefær, end resten. Olien er "obv" på gefühl :)
Lad vær med at proppe olie i en morter!
Morteren er så hovedregel beregnet til tørre kryderrier.
*****IMPORTANT!*****
Umiddelbart ville jeg hoppe med på Daweed's forslag, dog ville jeg skifte Cayennepeber ud med en hel tørrede chili.
__________
Målene er selvfølgelig indtil du når den gode smag du gerne vil have.
Hvis du ikke magter at stå og lave noget selv, så går du i Føtex/Superbest/eller lignende og køber Santa Maria' Steakrub.
Hvorfor er det I foretrækker olivenolie fremfor en smagsneutral?
Desuden er jeg enig med Jones om, at olien bør holdes ude af morteren.
Jeg ville IKKE følge anvisninger på kyllingeopskrifter fra Jacob32DEN.
Hahahaha......
Santa marias spice mix til tortillas er nuts til kylling.. (selvom den normalt er til oksekød)..
Men hvis du har en morter osv. er det sikkert endnu bedre.. end nuts...
(Jeg ville heller aldrig smide olie i min morter, men derimod blande det i en lille skål ved siden af.)
Hvorfor er det du vil lave kyllingen i ovnen?
Lyt til Jacob, han går på husholdningsskole.
Hotel og restaurant skole!
Men nej, du skal ikke lave det i ovnen. Fuld knald på stegepanden, den er klar til brug når du ikke kan holde hånden 5cm over den, fordi den er for varm. På med olien, vær opmærksom på, at såfremt du laver en olie marinade, skal der lidt mindre på panden.
Når olien er varmet op, så smider du kyllingen på, og steger den til der er en pæn stegeskorpe på. Det er optimalt, hvis du ikke roder for meget rundt på kødet imens.
Dette gør du for at holde på saften i kødet, og er en teknik man bør bruge ved alt kød. (Og champignoner!!!)
Når kødet har fået en pæn stegeskorpe, skruer du ned på lidt over halv varme, og lader dem stege færdige.
Du kan med fordel begynde at lave din marinade til kødet lige nu, så det kan stå og trække i det.
Det nemmeste er at lave krydderiblandingen, putte det i en frysepose og tilsætte olie. Jeg ved ikke hvor meget kød du laver, og derfor er det lidt svært at sige hvor meget olie du skal bruge, men mit bud er nok lidt under en halv dl.
Smag på marinaden! Ja, efter du har blandet det med olien. Behøver kun lige at være med en fingerspids. Det kan være den mangler lidt salt, peber, sødt (sukker), surt (citron), ja det er faktisk op til dig.
Når du har færdigblandet marinaden i fryseposen, så putter du kødet i, og masserer blandingen ind i kødet, så det er ligelidt fordelt.
Bum - knude på, ind i køleskabet, og tag det frem når du skal bruge det.
Husk at kylling let bliver tørt, så det er vigtigt at du ikke giver dem for lang tid ved hård varme. Det er sådan lidt en hårdfin balance, der er svær at forklare, men du finder sikkert ud af det. :)
Lige en ting til. En meget vigtig en!
Ikke for meget kød på panden af gangen! Man opnår klart det bedste resultat, hvis man steger i små mængder, så hellere bruge 2 pander på samme tid, end at bruge 1 overfyldt.
Dette gælder også ved næsten alt stegning og frittering.
@Jones
Vidste ikke hvad der blev bedst ;)
@Jacob32DEN
Takker for den udførlige beskrivelse :D Det drejer sig om 2600 g kød.
@alle andre
Tak for forslagene.
Ellers så spis kyllingen rå!! :)
Ahh de tider da man gik på slagteriskole!! det er ti år siden idag :(