Kylling til Tortilias? Nuts krydderi..

#1| 0

PN's - madelskere, i need ur help ;)

Regner med og skal bruge noget kylling til tortilias I aften.. Men hvad er nuts, med hensyn til krydderi? Og skal det bare smides i ovnen? :D

08-02-2011 09:39 #2| 0

PLejer bare og købe noget santa maria agtigt noget i føtex.

08-02-2011 09:56 #3| 0

Cayenne peber
Spidskommen
Hvidløg
Ingefær
Salt
Olivenolie

Knuses i en morter, hvis du har sådan en:)

08-02-2011 10:07 #4| 0

DaWeed er spot on, tilføj lige lidt chili, og så er det perfekt

08-02-2011 10:09 #5| 0
OP

@DaWeed

Hvordan er målene? Eller er det bare på gefühl?

08-02-2011 10:12 #6| 0

@kto

Mindre cayennepeber og ingefær, end resten. Olien er "obv" på gefühl :)

08-02-2011 10:19 #7| 0

hvidløg er nuts

daweed rammer min variant spot on :)

08-02-2011 11:10 #8| 0

ALLROUND !

08-02-2011 11:13 #9| 0

Karry

08-02-2011 11:13 #10| 0

AROMAT :D

08-02-2011 11:23 #11| 0
*****IMPORTANT!*****


Lad vær med at proppe olie i en morter!
Morteren er så hovedregel beregnet til tørre kryderrier.

*****IMPORTANT!*****

Umiddelbart ville jeg hoppe med på Daweed's forslag, dog ville jeg skifte Cayennepeber ud med en hel tørrede chili.



__________
Målene er selvfølgelig indtil du når den gode smag du gerne vil have.


Hvis du ikke magter at stå og lave noget selv, så går du i Føtex/Superbest/eller lignende og køber Santa Maria' Steakrub.
08-02-2011 11:50 #12| 0

Hvorfor er det I foretrækker olivenolie fremfor en smagsneutral?

Desuden er jeg enig med Jones om, at olien bør holdes ude af morteren.

08-02-2011 11:53 #13| 0

Jeg ville IKKE følge anvisninger på kyllingeopskrifter fra Jacob32DEN.

08-02-2011 12:16 #14| 0

Hahahaha......

08-02-2011 13:11 #15| 0

Santa marias spice mix til tortillas er nuts til kylling.. (selvom den normalt er til oksekød)..

Men hvis du har en morter osv. er det sikkert endnu bedre.. end nuts...

08-02-2011 13:15 #16| 0

(Jeg ville heller aldrig smide olie i min morter, men derimod blande det i en lille skål ved siden af.)

08-02-2011 13:43 #17| 0

Hvorfor er det du vil lave kyllingen i ovnen?

Lyt til Jacob, han går på husholdningsskole.

08-02-2011 15:09 #18| 0

Hotel og restaurant skole!

Men nej, du skal ikke lave det i ovnen. Fuld knald på stegepanden, den er klar til brug når du ikke kan holde hånden 5cm over den, fordi den er for varm. På med olien, vær opmærksom på, at såfremt du laver en olie marinade, skal der lidt mindre på panden.

Når olien er varmet op, så smider du kyllingen på, og steger den til der er en pæn stegeskorpe på. Det er optimalt, hvis du ikke roder for meget rundt på kødet imens.

Dette gør du for at holde på saften i kødet, og er en teknik man bør bruge ved alt kød. (Og champignoner!!!)

Når kødet har fået en pæn stegeskorpe, skruer du ned på lidt over halv varme, og lader dem stege færdige.

Du kan med fordel begynde at lave din marinade til kødet lige nu, så det kan stå og trække i det.

Det nemmeste er at lave krydderiblandingen, putte det i en frysepose og tilsætte olie. Jeg ved ikke hvor meget kød du laver, og derfor er det lidt svært at sige hvor meget olie du skal bruge, men mit bud er nok lidt under en halv dl.

Smag på marinaden! Ja, efter du har blandet det med olien. Behøver kun lige at være med en fingerspids. Det kan være den mangler lidt salt, peber, sødt (sukker), surt (citron), ja det er faktisk op til dig.

Når du har færdigblandet marinaden i fryseposen, så putter du kødet i, og masserer blandingen ind i kødet, så det er ligelidt fordelt.

Bum - knude på, ind i køleskabet, og tag det frem når du skal bruge det.

Husk at kylling let bliver tørt, så det er vigtigt at du ikke giver dem for lang tid ved hård varme. Det er sådan lidt en hårdfin balance, der er svær at forklare, men du finder sikkert ud af det. :)

08-02-2011 15:12 #19| 0

Lige en ting til. En meget vigtig en!

Ikke for meget kød på panden af gangen! Man opnår klart det bedste resultat, hvis man steger i små mængder, så hellere bruge 2 pander på samme tid, end at bruge 1 overfyldt.

Dette gælder også ved næsten alt stegning og frittering.

08-02-2011 16:02 #20| 0
OP

@Jones

Vidste ikke hvad der blev bedst ;)

@Jacob32DEN

Takker for den udførlige beskrivelse :D Det drejer sig om 2600 g kød.

@alle andre

Tak for forslagene.

08-02-2011 16:05 #21| 0

Ellers så spis kyllingen rå!! :)

Ahh de tider da man gik på slagteriskole!! det er ti år siden idag :(

08-02-2011 16:17 #22| 0
OP

@xschultz92

Tror ikke resten af selvskabet bliver så glade for en slatten rå kylling og lidt grøntsager i en pandekage :D

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar