Hey pn
Jeg vil købe en steg af en art nok noget coulotte da vi skal grille på jobbet. Dog bliver grillen startet sent op så tænker jeg vil lave den lidt i ovnen inden så den kun skal have 15-30 min på grillen.
Nogen der har erfaringer med dette og har en god fremgangsmåde.
Har ca 40 fra hjem til job bliver dette et problem?
Lave steg i ovn før grill
Altså når jeg plejer at lave en coulotte (self. afhængig af størrelse), så er min vurdering, at den ikke skal have over 45 min for at nå omkring de 60-65 grader. Så tror umiddelbart du skal passe på den ikke får for meget, hvis du både kører ovn og grill.
Du kan eventuelt kigge på det, der hedder intervalstegning (se gastromand.dk), det kan måske være en idé, der skal den nemlig normalt hvile 30-40 min udenfor ovnen, hvilket passer med din transporttid :)
Må lige se på størrelsen jeg køber og så enten interval stege den eller bare smide den hele tiden på grillen
De gange jeg har lavet culotte på gril har jeg samme erfaring som mortenkk.
Mellem 30-45 min for at nå omkring 65 grader alt afhængigt af størrelse :)
er der forkel på om det er en "åben" grill eller grill med låg.. for denne er en åben grill gør det ikke at stege tiden bliver længere?
Du får imo meget svært ved at lave den på en åben grill, da det kun velegnet til meget kort tid. mit råd: kav den i ovnen, så den rammer ca 57 grader (55 hvis mere rød ønskes) derefter pakkes RIGTIG godt ind i sølvpapir, afsted i de 40 minutter til job grillen og så ud af sølvpapir og 3-4 minutter på hver side for lidt grill mærker og frisk varme. burde på dennemåde være ca 60 grader når du når frem og dermed hverken for rød eller gennemstregt, så den rammer de flestes smag.
det er squ en god ide bingobent det vil jeg da overveje.. for ja vil da helst lave den perfekt og den skal have grill smag.. men giver da god mening at lave den næsten færdig i ovn og så lige hurtigt en tur på grillen.. det bliver squ nok det..
vil i anbefale at interval stege den i ovnen??
Du kan langtids stege den i ovnen.
Smid den i en plastpose, bind en knude og i en gryde med vand.
Hold vandtemperaturen på 58-60 grader.
Giv den 5-6 timer, smid gryden med vand og steg i en flamingokasse (holder på varmen) under transporten.
Inden I skal spise, giver du den lige 2 minutter på hver side på grillen...
Wupti, den bedste steg du har fået