Gutter jeg vil gerne høre hvordan man kan leve af meget få penge, men sundt. Hvilken slags mad vil i anbefale en fattig mand som jeg?
Kom med nogle gode og sunde retter, og hvordan man får pengene til at række LANGT. Come on jeg ved der er mange der er eksperter i den slags herinde :P.
Kom også med prisoverslag.
Leve af BILLIG mad. Kom med forslag
Havregryn
hey , køb evt bogen kogebog for fattigrøve , der er mange gode forslag til hvordan man klarer sig med et smalt budget
Ris og tun. Hvidkål. Køb med sidste salgs dato lav en stor ret med det samme og komme i fryser så har du til mange dage :-)
Sund mad er sjældent billigt, specielt ikke hvis du vil undgå kulhydrater :)
Sund mad er sjældent billigt, specielt ikke hvis du vil undgå kulhydrater :)
som bacek .. rigtig sund mad er svær dog...
Gå på dato jagt i bla. netto ned sætte gerne vare med op til 70% hvis der er en 1-2 dage tilbage af holdbarheden .. fødevare i dag er ALTID mindst holdbar til den dato der står på ..
og så det bare på nette og søge på retter ...
Man kan godt leve for 75 kr pr dag !!
spar et andet sted
Hold øje med sider som www.tilbudsugen.dk/ fx, hvor du kan sammensætte din egen email udfra diverse keywords, som du så vil få sendt hver uge, køb stort ind når der er gode tilbud osv.
"Man kan godt leve for 75 kr pr dag !!"
LOL, man kan leve for LANGT under 75,- pr. dag!
Hvis man er flere eller kan finde ud af at bruge en fryser kan man få sundt og varieret kost for 50,- om dagen eller mindre..., det kræver godt nok man kigger lidt rundt efter proteinkilder (fedt og kulhydrater er ikke svære at finde billigt), specielt bønner, ærter, fjerkræ, æg og mælk kan være billigt i forhold til andre proteinkilder, men ellers burde det nok kunne lade sig gøre ved at handle halvstort og fryse ned som tidligere beskrevet.
Skal det være sindsygt billigt, eller må det stadig være fin nok mad til billige penge?
Personligt lever jeg for ganske få penge om dagen.
Hver uge gennemgår jeg tilbuds aviserne fra bilka,netto,fakta og så videre og så handler jeg de ting ind som er billige, gerne store pakker med forskellige former for kød og sådan.
I sidste månede købte jeg 5 kg svine mørbrad, 2.5 kg hotwings og 2.7 kilo kyllingefilletter til samlet 404,- købt i henholdsvis Bilka og SuperBest.
Det kan sagtens lade sig gøre at leve godt for meget få penge, du skal bare tænke dig om og jagte de gode tilbud.
Personligt af ellers billige retter laver jeg tit lasagne, pasta bolognese, random kød med sauce og fritter, chicken curry, tzatziki med tilbehør og meget andet i den dur.
Mad behøver ikke være dyrt for at det er godt, det handler bare om at mixe tingene som du godt kan li' dem :)
PM Live for en gratis kat
Så er der billig kødgryde
Madmæssigt kan ma sagens leve for 25 kr om dagen og også forholdsvist sundt.
Om man gideer det det er så spørgsmålet.
Men her er sgu et forlag
Morgenmad
Cornflakes med minimælk (pris 2 kr)
Mellemmåltid
Banan+æble (pris 3 kr.)
Frokost
4 stykker rugbrød med diverse pålæg + agurks (pris maks 7 kr)
Mellemåltid
Kiwi + æble (pris 3 kr)
Aftensmad
½-075 liter hjemmelavet Tomatsuppe med ½ stykke flute plus lidt salat (pris 8 kr)
pris 23 kr.
At man vil spare på sit madbudget behøver nødvendigvis ikke at betyde man vil leve af dårligere mad!
Det handler grundlæggende om planlægning og at undgå madspild. Der ud over skal man selvfølgelig sørge for at maden er mættende og nærende!
Ud over den økonomiske gevinst vil man også opleve en tidsmæssig gevinst. Dels handler man sjældnere, dels bruger man tid på madlavning de dage man har tiden, og laver eksempelvis dobbelt portioner, som man så kan varme de dage hvor man ikke har så god tid (eksempelvis hvis man har været til fodbold, haft et aftenmøde osv.)
Der er sikkert et hav af sider på nettet, men jeg fandt denne på DR.dk, som virker let tilgængelig og troværdig!
www.dr.dk/Mad/Temaer/2010/Sparemad/20100111104429.htm
salat og rå kylling, vejen frem♥
Ja man skal jo også kun spise 3 kilo for at blive mæt af salat og kylling :(
start med at tage de penge du skal bruge på ting der ikke kan undværes, herunder smøger hvis du ryger, find ud af hvad du har tilbage. lets say 1200/30 dage der er tilbage af denne måned = 40 kr om dagen.
se hvad du har i forevejen, krydderier er ret vigtigt hvis man er på røven.
hakket oksekød fra føtes med max fedt koster vel 15kr pr 500 gram,div kyllingefilleter, kartoflerskiver, lasagne, flutes, pålæg, rugbrød, salat, pasta, flødekartofler, chilliconcarne, mousaka, frikadeller, frugt, osv osv osv osv
for 40kr om dagen kan det ikke være den store udfordring.
hvis du har 600,-/20kr pr dag så skal der kæmpes en smule mere for bare at få lidt afveksling.
udover det så går du ind i staking, ansøger hver gang der er stakes til 5.50/11/22$ tours, eller sng grind, du tager intet af tabet, men der skal ik ret meget mere end et semi dybt run til før du kan trække til en uges mad ud.
Handl ind i Lidl fremover - allerede der sparer du lidt på ALLE varer. Specielt på pålæg er der penge at spare her. Ris, pasta, tun, kyllingefilet, kyllingelår, rugbrød med pålæg, frikadeller osv osv. Inviter dig selv på besøg hos mor eller venner et par dage også :)
Når jeg flytter i egen lejlighed til d. 1. Har jeg da en ambition om at leve for ~ 30kr dagligt. :)
Jeg havde engang en veninde der var ekspert i den slags.
Hun sagde de bla. fangede og spiste svanerne i parken hvis det stod slemt til og hun kunne se vi havde det godt i Danmark nu da vi har så mange svaner. De skulle vist smage rigtig godt.
Blandt andet suppe er en rigtig god ide. Kartofler, kylling, rødbeder, bønner eller hvad du nu kan finde der næsten er blevet for gammel eller er på tilbud.
Anskaf dig en riskoger(koster 2-300kr). Så kan du købe sådan nogle 5-10kg ris sække for 75kr
Ellers som de andre siger køb på tilbud. Man kan(her i nordjylland) ihvertfald få 10stk blandede frugt for en 20'er.
Har du en gryde? Så kan du også godt købe rissække uden at eje en riskoger. Så sparer du de penge og slipper for at have det ligegyldige redskab stående?
Der er et par rigtige guldkorn i denne tråd, og her menes der ikke morgenmad :-)
DaBLAM siger det helt rigtigt, men hans udsagn skal blandes med MartinB kl 11:25.
Det hedder planlægning og tilbud og storkøb. Det er dyrt at være fattig, og de bedste tilbud findes oftes når det er store mængder!
Madplaner skal laves og holdes.
Eks starter du med farserede pebere med flutes en dag, så er der garanteret oksekød til en gang bolognaise den næste .... der laver du så lidt for meget pasta som dagen efter bliver spist efter at have vendt på panden med et kogt andelår hvor kødet er pillet af.
Løg, peber, chilli osv bruges til at få netop din favoritsmag frem
Du må ikke spise billigt fordi det SKAL være billigt, der skal gå sport i at planlægge og sige UHMMMMMMMM det lyder godt, det vil jeg lave. Hvert måltid skal være en nydelse. Ellers bliver det hurtigt udskiftet med en Pizza.
@faxklo
Det er ganske rigtigt, men det er begrænset hvor mange der magter at koge ris til perfektion hver gang :)
ligegyldige redskab <--- Næ, vi bruger mindst vores riskoger en gang om ugen og kender til flere i vennekredsen der også benytter en. Det er så dejligt simpelt.
Jeg spiser aldrig morgenmad, vil hellere sove lidt ekstra.
Så; Jeg laver en spand pastasalat 2 gange om ugen (=5 madpakker), er jeg frisk om søndagen kan jeg finde på at lave grovboller (ja suk, man burde have andet at lave)
2 kg pasta, 1 iceberg, 2 peberfrugter, 5 tomater - og lidt dressing efter behag
Mel, gær og måske æg til pensling
Ialt: ca. 100 kr om ugen
Til aftensmad:
2-3 kg kartofler om ugen, 4 dåser majs, 1 blomkålhoveds, 5 dåser flået tomat, 1/2 pose frosne ærter og 1stk kylling (evt. svinekotelet når på tilbud) per dag.
Kog majs/ærter, kog kartofler og steg kylling/kotelet. Hæld flået tomat over k/k, drop en halv buillion terning+lidt grønsagsvand.
1-2 dage om ugen, braser de overskydende kartofler med frisk blomkål - hæld rest ærter/majs over, og rest k/k eller smid et nyt stykke på.
Ialt: ca. 200 kr om ugen.
Suppler med æbler, bananer, nektariner (eller hvad der nu behager). 1 pose gulerødder som snacks (her kan blomkålsstykker også bruges), og wupti!
Billigt og brugbart sundt, for ca. 400 kr om ugen (og det mætter).
PS: 2 uger med dette, så bland op med de andre råd. (lav stor gang kødsovs, frys noget og hyg med dette nogle dage ... Evt, snit peberfrugt, kylling og squash og på panden .. lidt mozzarella over - så nogle tortillas og lidt iceberg, til varitation.)
Jeg har smidt en opskrift på Chili Con Carne tidligere. Da jeg var det under 150 kr for denne ret til 15 måltider og med friske råvarer. Bare frys skidtet ned, og du kan fordele det over nogle måneder for ikke at køre sur i det.
(Har ikke læst hele tråden.)
Bag dig eget brød! Ikke specielt tidskrævende, utroligt billigt og ofte bedre end det brød du selv kan købe.
Jeg bager ALDRIG mere mit eget brød(minus thebolle-dej fra amo). Det bliver et tilfredsstillende resultat. Smager altid af bagte mursten med dej.
No way. Men ellers en tråd fyldt med gode og billige forslag til os lowrollers.
@op
You can eat shit for all I care
Jeg bager mit eget rugbrød, ikke for at spare - for jeg vil gætte på med alle de kerner, mandler, havre, honning osv. jeg tilsætter, koster brødet 15kr + strøm og arbejdstid.
Jeg bager brødet fordi det smager sublimt er fyldt med kostfibre! (faktisk kan jeg slet ikke li' købe rugbrød mere, bagerens kan dog liiige gå an!)
....
Jeg kan iøvrigt tilføje at vi i min familie er gået fra at bruge ca. 8000kr månedligt på mad til ca. 4-5000kr, blot ved at lave en simpel madplan, hvor der tager højde for familiens aktiviteter.
Vi handler én gang ugentligt i netto (og måske lidt i føtex) men vi læser ingen tilbudsaviser og knalder ikke rundt i diverse butikker efter gode tilbud.
Det kræver selvfølgelig et stort køleskab, når der skal handles ind til 4 personer! Men det er en stor tilfredstillelse at se det tomt når ugen er omme, og vide indkøbsmængden passede - Og her er der ikke kun tale om økonomi, men den etik der ligger i ikke bare smide mad ud fordi man har købt for meget.
Målsætningen er at vi skal være bedre til at bruge fryseren og har udskiftet den gamle kummefryser med et fryseskab der er dog ikke indfundet sig et godt system endnu!
Som aLETman skriver, anskaf en riskoger.
Få fat en wok også...så er det let at lave og billigt.
Der er noget der hedder "Skraldere". De har en facebookprofil og en hjemmesde.
Det går ud på at opsøge containere bag div. varehuse på de dage, de kasserer mad/varer.
Så bliver det ikke billigere. Har også en fætter, der har prøvet det et par gange.
Er vist meget brugt blandt indvandrere.
Det undrer mig at ingen rigtig nævner gulerødder.
Gulerødder er fyldte med a-vitaminer og imodsætning til så meget andet frugt og grønt, så kan man ikke overdosere med gulerødder.
Kender en som spiser 1,5 kg gulerødder dagligt, mens jeg nok selv nøjes med en 7-8 stykker.
Lad være med at blande det sammen med andet, (så mister det noget af kraften) men riv dem i stedet i en dyb tallerken og så spis som en kanin:)
Et billigt alternativ til kylling er kalkunbryst. Koster ca. 50 kr. pr/kg i Aldi! Dog er det lidt tørt....
@rnadal
Når der er tilbud får du 3 KG kylling for 100-110 kr.
Kylling er i min verden altid blligere end kalkun har aldrig set kalkun være billigere.
Kyllingen er selvfølgelig pumpet men det er kalkunnen også
hvis du bor nær en sø/å/kyst så prøv at fiske lidt.. hvis du ikke kan lide fisk kan disse nemt byttes til andet/sælges.
Kylling i karry færdigret kan købes for 15 kr i fakta. Indeholder rigeligt med proteiner + gode vitaminer.
Derudover rugbrød( med diverse billig pålæg ), havregryn(fantastisk), pitabrød med tun og æg.
Køb ris og fix noget kød dertil. e-z aftensmad
Du kan også lave spejlæg/omelet med æg så det e-z.
Derudover køb frugt til at stille din sult imellem måltider(i stedet for chips og andet bras)
urh kan ikke lige komme på mere
PN spiser også 1½ kg gullerødder om dagen...ellers kan de ikke bibeholde den gule farve ;o)
Du spørger bare pænt efter en doggybag når du forlader AsianNamNamHouse :-)
Eksildanskeren
Har også hørt fra flere at de brugte snildt 2000 kr om måneden på frokosten bare....her til sagde de så "Jamen alle de andre fra afdelingen spiser der jo også" :D
Men hva faen har man råd til det er dette jo ikke noget problem selvom det næsten blir til en skiferie eller andet sjovt på årsbasis.
til jer med riskogerne..
skyl risene, lad dobbelt så meget vand som du har ris komme i kog, kom risene i, kom låg på, - sluk kogepladen, vent 20 min. - spis...
riskoger min ba..
det eneste de er gode til er at koge ris til sushi..
Bag dit eget brød? - det er nok det dummeste råd jeg har hørt længe... det tager 2½ time, og man kan købe et rugbrød for 4kr!
Når det så er sagt er hjemmelavet brød utroligt lækkert!
Brug i stedet tiden på at finde flasker eller jonglere på nørreport - det er +EV :D
Noget andet lækkert, der er billigt og nemt at lave er:
Hakkedrenge, kartoffelmos, bløde løg og ærter. Løg på bøffen, ærter på kartoffelmosen. Muums!
- derud over er det meget nemt at lave noget utroligt velsmagende, ud af fintsnittet hvidkål, selleri, løg og hakket okekød (evt. også gulerøder). Hele baduljen koges sammen med bouillon, en pilsner og en ordenlig røvfuld timian. Kan spises alene, eller oven på ris / pasta / kartofler.
@DaBLAM
Opskriften på det rugbrød, som er bedre end selv bagerens, dén vil jeg da meget gerne ha', hvis du vil ud med den :)
Stille og roligt der , kan jeg anbefale rugbrød vupti bupti 4kr lige fra pungen, så spiser du bare det så der serveret. :)
Jeg giver da gerne min 'opskrift' ud, også selvom den ikke kan betragtes som et billigt brød - dog er det velsmagende og fyldt med kostfibre, i modsætning til et brød til 4kr!
Desuden tager det lidt over 2 timer, men der er kun 10 minutters arbejde medmindre man som Bloche står og glor på det mens det hæver og bager ;)
Jeg har prøvet med lidt forskelligt, sågar Claus Meyer og hans bagers opskrifter men det bedste og helt klart letteste er at bruge brødblandingen fra Netto, og så tilsætte kerner mv. - andre forretningers brødblandinger er dårlige!
Nettos brødblanding fåes både som 'kerne rugbrød' og 'solsikke rugbrød' imo er de lige gode.
køb herefter lidt af hvert som du vil tilsætte brødblandingen, eks.:
Solsikke kerner, mandler, havregryn, hørfrø, evt. 5 kornsblanding, honning
opskrift:
smid 1 liter vand i en skål.
½ pakke gær smuldres deri og opløses
put brødblandingen i
Tilsæt:
ca. én håndfuld solsikke kerner
ca. lidt mindre end en håndfuld hørfrø
et par håndfulde hele mandler (bare prøv det, det smager genialt og giver brødet en god konsistens)
ca. 3-4 deciliter havregryn
evt. flydende honning hvis du vil have brødet lidt sødt - hvilket kan være rigtigt godt til ost osv.
Det hele røres godt sammen (lettest i en røre maskine), og du tilsætter bare mere vand hvis dejen ikke bliver helt 'klæg'.
SKORPEN på brødet er super vigtig, gør derfor følgende:
Tør lidt madolie rundt i din rugbrødsform, så du kan få brødet ud.
strø solsikke kerner i bunden af formen (andet kan også bruges, sådan kan jeg bare li det)
put dejen i formen, og vær sikker på den er ude i alle hjørner.
Put solsikkekerner på toppen og tryk dem lidt ned i dejen. (andet kan også bruges, eksempelvis havregryn hvor du putter honning på er godt til søde brød)
Lad dejen hæve 1 time (eller mere) under et vådt viskestykke
Bag brødet på ca. 220grader 1 time
---
som det fremgår kan du med brødblandingen eksperimentere med at fylde alt muligt i, i større eller mindre mængder... jeg laver brødet lidt på slump, og bruger under 10 minutter på at blande og røre, men jeg har også en røre maskine.
Håber det inspirerer!
DaBLAM
Bønner, æg, kylling, frosne grøntsager på tilbud, rugbrød, billigt pålæg, tun,evt oliven.
Hvis du er til morgenmad tilføj frost-rundstykker og kombinér med tidligere nævnt billigt pålæg.
Wupti, mad til en hel måned, og det kan gøres BILLIGT!