Bor selv i København indre by, men er stadig rookie iforhold til restuaranter. Og situationen er jeg skal ud med en pige imorgen.
Krav:
Selvfølgelig en god måltid
God vin
Absolut ingen børnefamilier med skrigunger
Couvert pris. 500 ca.?
Come on PN.
CC
Liret Resturant i indre by KBH?
Køb menu til 460kr..
God mad og en fed oplevelse at sidde og se dem lave maden..
500 inklusive vin? I så tilfælde får du ikke et godt måltid med "god vin".
Hvis de 500 bare er for maden pr person ville jeg kraftigt overveje Kijn Kijn på Nørrebro. Dog er deres menu vist lidt dyrere end 500. Til gengæld får du Michelin belønnet thai mad og personligt er det min bedste madoplevelse i København næst efter Era Ora og Ensemble som er i lidt anderles prisniveau.
Hvis du er til bøf kunne du overveje El Fuego i Holbergsgade. Niveauet er dog faldet lidt det seneste år og deres vin priser er en fornærmelse. De tager rask væk en markup på 7 på de billigere vine og 4-5 på de dyrere. Kødet er dog i en klasse for sig af hvad jeg har prøvet i Kbh som de selv importerer fra Argentina. Der er også den fordel at de bliver en natklub/bar ved en 12 tiden med et RIGTIG godt cocktail kort - specielt hvis du er til Caiparinha. Det er dog langt fra altid der er gang i den men på sådan en julefrokostdag vil jeg dog forvente en del fest.
Grillbaren i Pilestræde(?) synes jeg laver rigtig solid mad til en rigtig rimelig pris. Hovedretter er omkring 200-300 afhængig af hvor meget garniture du bestiller. Derudover er de yderst rimelige med deres vinpriser og de har nogen balla vine hvis du vil blære dig. Som El Fuego bliver Grillbaren også til et rigtig fed natklub/bar ud på aftenen dog med en del mere gang i den ifølge mine erfaringer. De har et ry som et Yuppiested hvilket jeg absolut afskyr men det er faktisk en af de bedre oplevelser jeg har haft i Kbh.
Sidst vil jeg anbefale Custom House i Havnegade som består af 3 restauranter. De har en japansk, en gourmet og en "almindelig". Jeg tror nok den almindelige hedder noget med grill men jeg husker det sg ikke. Men maden er god og vinene er prisfastsat rimeligt og som med Fuego og Grillbaren er der en rigtig fed bar som vist nok blev kåret til Byens bedste cocktalbar for nyligt (?). Custom House er dog klart federe om sommeren hvor man kan sidde udenfor ned til havnen.
Jeg har aldrig selv prøvet den, men et wild card kunne være Famo 51 på vesterbro. Det er 2 kokke fra Era Ora der har lavet en restaurant med rimelige priser. De har ikke a la carte men altid én menu som de store gourmet steder dog er priserne helt helt anderledes. Det skulle være rigtig godt til prisen og hvis du er til en traditionel italiensk menu med antipasti, pasta, hovedret, desert ville jeg kraftigt overveje det. Desuden mener jeg at du må tage dine egne vine med - hvilket skærer betragteligt af regningen og giver nogen muligheder hvis du har nogen gode vine derhjemme og ved hvad der skal serveres til maden.
For øvrigt
Held og lykke med at få bord med så kort varsel i december måned. Du skal til at ringe rundt, SNART!
Helt sikkert vælg en fin sushi resturant :)
Der er også den der er bygget af is i en stor fryser. Kan ikke huske navnet.
rigtig god..
www.formel-b.dk/
Er det en førstegangs date????
Det er ikke alle tøser som bryder sig om, at sidde og proppe i sig selvom man spiser god mad. Derfor ville jeg tage tøsen med på Sticks&Sushi, de er en smule fancy og tøser generelt elsker den slags mad, og man får dejlig mad for pengene. Oveni købet så bliver det heller ikke for formelt ved denne restaurant
Hvis indre by og 500kr er vigtigt, så prøv den her ;
www.denlillefede.dk/index.html
Har ikke været der siden de åbnede for nogle år tilbage, men der var det faktisk overraskende godt til prisen. Forvent ikke Noma, Kong Hans,The Paul etc...men for 550,-, finder man intet der overgår det imo.
5 retter med tilhørende vinmenu samt en ganske professionel betjening i hyggelige omgivelser. At det så ligger i Boltens Gård er et lille minus, men det mærker man ikke hvis man går ind fra Store Kongens Gade.
GA
Obv alternativ : smid 400-700 mere oveni, og vælg mellem nogle af de bedste steder i KBH.
Edit : Ellers som HolchKnudsen.
Prøv Restaurant Smag på Sølvgade.
Nyåbnet sted med super mad til rimelige penge. Var der forleden og der var rigtig god atmosfære og betjening.
www.restaurantsmag.dk/
Når man skal ud med en pige på første eller 100. date er det imo ret vigtigt hvordan man sidder. Sidder man overfor hinanden virker det hele så forhørsagtigt (kan virkelig dræbe en første date). Sidder man derimod ved siden af hinanden, bliver man ikke tvunget til at sidde og kigge hinanden i øjene, som gør at samtalen bliver betydeligt mere løssluppen of afslappet. Derudover hvis det går godt eller i allerede er kærester, gør det at man kan sidde og holde lidt i hånd og andre fine ting ;)
Derfor er det første du gør er at ringe til Kiin Kiin på nørrebro (den thailandske michelin restaurant beskrevet tidligere) og hører om du kan få bord 9, som er et fuldstændigt genialt datebord. Du sidder tilpas gemt væk, og man deler bænk med puder på som går halvejs rundt om et bord - altså i har en side hver men sidder ikke direkte overfor hinanden. Super sted
Hvis det ikke er ledigt ringer du til Umami (Danmarks nok næstbedste japanske restaurant) og bestiller bord hvor du insisterer på at du vil have en af sofa/bænk tomandsbordene, dette er ikke altid det nemmeste at få, men hvis du presset på plejer det at lykkes. Det eneste problem ved Umami er dog at det kan virke som om du prøver lidt for hårdt da det kan virke ret jetsetter agtigt for nogen
Begge steder har tasting menus som også fungerer rigtig godt til dates, da man derfor har en masse at tale om
Held og lykke
Madklubben
Den anden
Vespa
Det fås ikke bedre og billigere og til under 500 med god vin, men chancen for et bord er lille, men prøv.
På "The Dining Room" øverst på hotel Scandinavia (copenhagen Casino) sidder man også efter KasperCs princip. Forudsat man har fået bestilt en vinduesplads. Her taler man så om udsigten og den gode mad, og ikke om den rå fisk.
Der skal læses på københavnerlektien hvis man skal snige noget higher educational value ind. Besøg restauranten tidligere på dagen når bordet skal bestilles, og spørg de ansatte om de væsentligste ting ved udsigten.
Bestil vin pr. glas i stedet for flaske, og giv vintjeneren modspil. Selvom man ikke har forstand på vin, kan man sagtens afvise hans forslag bare ved at bede om en mere tør hvidvin til forretten (end den han foreslår), og bestille en mere kraftig rødvin til hovedretten (end den han forslår), og bestille noget mouserende til desserten (i stedet for den han foreslår). Lad vær at smage på det, og leg vinsmager... lad hellere som om du udemærket kender den han står med.
man skal altid smage på vinen, da grunden til man smager på den, som mange ikke ved, er ikke om man kan lide den men om den smager af korkprop. Altså hvis man ikke kan lide den kan man kun sende den tilbage hvis den smager som en vin ikke burde :)
@KasperC: "Smager af kork" referer altså ikke til proppen, men om hvorvidt vinen er gærdet (og kan derfor i nogle tilfælde smage "korket" (hvordan det så end smager, hehe).
Der er en del vine, hvor det er meget let at smage, om den er gået over sig, hvorimod det ved meget kraftige og/eller billige vine kan være mere trixy, da de ofte skal iltes en del for at frembringe dens naturlige "gode" smag.
Derudover er der også overgangsfaser, hvor vinen kan være lige på grænsen men stadig fin, hvis den får en ordentlig svingtur i glasset.
Med lidt øvelse er det dog nemt nok at smage... Smagen bliver ofte temmeligt bitter uden at garvesyren er gennemslående (den kombination må aldrig ske ved en vin), og spinkle vine kan blive meget søde, varme og "fedtede" i smagen. Den bitre eftersmag er der stadig, tho.
I øvrigt nogle super date-råd, du kommer med C ;-)
- Asger
Et af bedste sted at tag en date er sticks'n'sushi på Istedgade imo!
Husk man kan bestille noget, der er kåret som verdens bedste sushi vin.
Et must for at oplevelsen bliver 5/5.. Vinen koster ca. 250-275 kr. Så alle kan være med!
atmosfæren er super hyggelig& det har måske været min bedste mad oplevelse!
@AsgerB
Var tjener i mine unge dage, og der fik vi at vide at der var fejl på en hvis procent del af propperne (dyre som billige vine), som derfor afgav smag til vinen, og det var det man smagte efter hovedsageligt. Er jeg helt væk eller mener vi måske det samme?
@ KasperC.
Der siver lidt luft ind i flasken og der danner noget volatilsyre der dannes når vines alkohol kommer i kontakt med ilt og vinen kommer til at smage af eddike.
Derfor man ikke "lufter" en 25 år gammel bordeaux eller lign.
kunstige propper er 100% sikre mod kork som er 98%
HolchKnudsen@
Famo51 er nok pt københavns bedste italiener! Både blandt pøblen og kritikerne... Prøv den!