Jeg skal løbe øl-løb d. 19. maj.
Løbet foregår sådan at man skal tilbagelægge 5 km og en kasse (30 øl) sammen med en makker. Hvis man kun er tøser må man dog godt være 3 om en kasse. I mit tilfælde er jeg dog makker med en anden fyr så skal selv klare 15 øl. Hvis man er færdig med ens egen 15 øl og makkeren er langsom må man godt hjælpe ham. Der plejer at deltage omkring 500 hold og det er min 3. gang. Første gang blev jeg nr. 8 med en god makker og anden gang havde jeg en svag makker så der havnede vi som ca. nr. 30.
I år stiller min makker fra 1. år op med en anden makker så målet er selvfølgelig at slå dem. Derudover skal jeg i hvert fald heller ikke tabe til min lillebror. Hvis vi så endda kan komme i top 5 i år vil det bare være helt i top.
Så nu vil jeg høre PN om råd til at optimere tiden?
Kan lige komme med nogle af mine egne erfaringer fra de 2 andre gange:
1. Selvom vi blev nr. 8 første år mener jeg stadig ikke at det var en god ide at jeg var ude og feste til kl. 5 dagen før. Øl-løbet er kl. 12 btw.
2. Tror den mest optimale temperatur af øllene er omkring 8 grader men det er ret svært at holde den temperatur konstant under løbet. Så foretrækker jeg hellere at de er koldere.
3. Selvom det er svært skal man passe på med ikke at kigge for meget på tøser. Dette problem har jeg dog ikke fundet ud af hvordan man løser eller om jeg vil løse det...
Men har i nogen forslag til hvordan man kan gennemføre hurtigere?
Hvad er bedst alm. eller classic øl?
Hvor meget bør man drikke i startområdet før man begynder at gå?
Hvor meget bør man drikke mens man går?
Hvordan får man trænet sig til at holde et godt tempo med at drikke øl?
Håber i kan finde på nogen gode forslag så vi kan vinde :)
Øl-løb gode råd ønskes
Hvor sker det henne i Danmark? :) Lyder som et fedt koncept - mærkeligt jeg ikke har hørt om det før.
Hvor foregår det ? Lyder som et fremragende arrangement !
Uden at vide det med sikkerhed, så tror jeg det er i Silkeborg. Der findes nogle youtube videor om en ølstafet rundt om en sø, med samme koncept som det op beskriver :)
edit:
Ved ikke om det er en skrøne, men hvis du holder dig lang tid før du pisser første gang, så vil du også kunne holde dig længere tid resten af tiden du indtager øl og på den måde spare tid på pisse pauser.. :)
En anden ting, hvad er jeres største problem? At drikke 15 bajere, bære lortet eller gå 5 kilometer?
Jeg har intet kendskab til disciplinen, men her er nogle overvejelser til taktikken:
1:
Det må være -EV at drikke øl i starten:
- At løbe med øl (eller anden netop indtaget væske) i maven er ubehageligt og derfor umiddelbart begrænsende for præstationen
- at drikke 2 øl hver i starten vil kun gøre kassen ~13% lettere.
2:
Som (antager jeg) solidt byggede mænd burde det ikke være noget problem at tilbagelægge en længere distance med en ~10kg kasse med fyldte øl.
Derfor ser jeg den optimale taktik at være løbe ~4,5-4,8 km med den fyldte kasse, og så gå resten af vejen imens i drikker øllet.
I har dog sikkert en masse øl tilbage ved målstregen, til gengæld vil der her være en masse opbakning og folk der hepper på jer hvilket sikkert vil kunne påvirke enten tørsten eller motivationen for at drikke hurtigere.
Øl-løbet foregår fra Snekkersten havn til det smukke Kronborg :)
Eventet kan ses her:
www.facebook.com/events/213214668820671/?ref=2
De fleste kommer udklædt.
Det er fra Snekkersten-Helsingør:)
Edit: et par minutter for sent..
legendarisk løb.... i "gamle" dage startede det på Sletten Kro med Spegesild..
-IDDQD- skrev:
Jeg har intet kendskab til disciplinen, men her er nogle overvejelser til taktikken:
1:
Det må være -EV at drikke øl i starten:
- At løbe med øl (eller anden netop indtaget væske) i maven er ubehageligt og derfor umiddelbart begrænsende for præstationen
- at drikke 2 øl hver i starten vil kun gøre kassen ~13% lettere.
2:
Som (antager jeg) solidt byggede mænd burde det ikke være noget problem at tilbagelægge en længere distance med en ~10kg kasse med fyldte øl.
Derfor ser jeg den optimale taktik at være løbe ~4,5-4,8 km med den fyldte kasse, og så gå resten af vejen imens i drikker øllet.
I har dog sikkert en masse øl tilbage ved målstregen, til gengæld vil der her være en masse opbakning og folk der hepper på jer hvilket sikkert vil kunne påvirke enten tørsten eller motivationen for at drikke hurtigere.
Planen er at vi går hele ruten. Det er klart de 15 øl der er den svære del. Der er ikke så mange folk i målområdet før efter en time. De fleste der i målområdet er nemlig deltager. Da vi kom ind som nr. 8 klarede vi den på ca. 2 timer skal det siges. Hvis de 2 timer er målet kan vi vel regne med at de 4,5-4,8 km tager en halv time så har du 90 min til 15 så en øl per 6 min. Så tror ikke det er den optimale strategi...
Lav en slags sele til kassen så i har hænderne frie og tager vægten på skulderen
Live skrev:
Lav en slags sele til kassen så i har hænderne frie og tager vægten på skulderen
God ide må lige finde på noget i den dur
JinXXX skrev:
Altså jeg kan læse på fb gruppen at folk har en vogn til ølkassen!!!
Har altid synes at vogn, dåser, cider og andet er fusk. Så dem betragter jeg bare som at de er med for hyggens skyld.
Jeg ville umiddelbart løbe den første, måske de to første uden at drikke øl, også gå resten hvor man drikker dem via den fætter ovenpå... Så skal de bare køres ned! Det går imo hurtigere at drikke mange øl med sugerør end via flaske normalt... Det er lidt gay, men det er vel knap så gay når man vinder lortet!!!
Må man knække sig undervejs/bagefter?? I så fald ser jeg det som intet problem at gennemføre på max en time... løb hele vejen og drik så alt hvad man har lært hvor man muligvis knækker sig en gang eller to..
Hvis det største problem er at drikke øllene er alle hjælpemidler og forslag til at løbe osv da ligegyldige imo?
Af hvad jeg læser skal vi finde den mest optimale strategi for at drikke 15 øl hurtigst muligt. De 5 kilometer burde ikke være noget problem at klare på 2 timer med en kasse øl.
Jeg foreslår at man starter med at drikke med det samme og alt afhængig af hvilken tid I går efter, så sørge for at drikke en øl tilsvarende ex hvert 6. minut...
At knække sig er ikke imod reglerne men har absolut ingen planer om at spilde god øl på den måde. Faktisk blev vi nr. 3 første år hvis man sortere dem fra der knækkede sig.
Badehat skrev:
Hvis det største problem er at drikke øllene er alle hjælpemidler og forslag til at løbe osv da ligegyldige imo?
Af hvad jeg læser skal vi finde den mest optimale strategi for at drikke 15 øl hurtigst muligt. De 5 kilometer burde ikke være noget problem at klare på 2 timer med en kasse øl.
Jeg foreslår at man starter med at drikke med det samme og alt afhængig af hvilken tid I går efter, så sørge for at drikke en øl tilsvarende ex hvert 6. minut...
Det er den taktik vi har haft indtil videre. Dog har vi drukket de første hurtigere da jeg mener de sidste tager lidt længere tid...
Det med selen er en god idé, men det er dog klart mest traditionelt at gå med en kasse hånd i hånd. Glæder mig selv som altid ekstremt til øl-løbet!
D. 19 maj... Jeg går starks i gang med at se om jeg kan samle nogle gutter så vi kan fylde en bil fra odense også havde to hold med!
- Hvordan tjekkes det at man ikke bare hælder øl ud under vejs?
Nu siger du, at du ikke har nogen planer om at brække dig, da du ikke vil spilde god øl. Så spørg jeg bare, når du rammer den 14ende øl, er den så også bare dø' lækker? ;)
coinflip skrev:
Nu siger du, at du ikke har nogen planer om at brække dig, da du ikke vil spilde god øl. Så spørg jeg bare, når du rammer den 14ende øl, er den så også bare dø' lækker? ;)
Selvfølgelig er den det og sidste år måtte jeg jo hjælpe min makker med hans 15. øl ;)
Hvad? Jeg spørger bare om du også synes den 14ende øl er super dejlig ;)
Nitrrrrrram skrev:
D. 19 maj... Jeg går starks i gang med at se om jeg kan samle nogle gutter så vi kan fylde en bil fra odense også havde to hold med!
- Hvordan tjekkes det at man ikke bare hælder øl ud under vejs?
Bliver ikke tjekket men hvad prestige er der i det? Nu der jo ikke præmier så ligger op til at man ikke snyder.
coinflip skrev:
Hvad? Jeg spørger bare om du også synes den 14ende øl er super dejlig ;)
Var svaret til personen før jeg kom til at skrive til dig. Er nu rettet.
Haha nå okay, så forstår jeg bedre. Jeg troede, at jeg var vild med øl, men det lyder da til jeg fundet min overmand ;)
Hvad med at køle øllene i forskellige stadier?
Så der er 8 graders øl det meste af vejen. Det burde være muligt. Lægge nogle af dem i fryseren, så de rammer 1-2 grader og kan derfor holde sig frem til mål?
Vanvittigt at i bruger to timer.
Jeg ved at rekorden fra Øl løbet ved Almindsø er på 24 minutter og 30 sek.
Ruten er godt nok kun 4 km. og man er 3 personer til de 30 øl, men 2 timer lyder som en halv langsom tid, eller?
Synes også to timer, virker som vanvittig lang tid i forhold til mine tidligere erfaringer med øl løb. Vi havde samme løb, bare med en 7 km. distance. Jeg mindes at 1. pladsen lå omkring en lille time.
En anden ting, som mig og min kammerat eksperimenterede med i gamle dage var, at åbne øllene aften før og sætte kapslerne på igen om morgen. Planen var så at brusen skulle komme ud af øllet, så de var lettere af drikke. Det virkede dog ikke helt hensigtsmæssigt, da de nok skulle have stået uden kapsel i længere tid.
Husk at bind noget om håndtagene på kassen, ellers bliver den træls at løbe med :)
atomlasr skrev:
Synes også to timer, virker som vanvittig lang tid i forhold til mine tidligere erfaringer med øl løb. Vi havde samme løb, bare med en 7 km. distance. Jeg mindes at 1. pladsen lå omkring en lille time.
hvis der er nogen der drikker 15 øl og løber 7 km på en time mens de bærer en ølkasse så er der satme "spildt" meget øl.
blunder skrev:Nitrrrrrram skrev:
D. 19 maj... Jeg går starks i gang med at se om jeg kan samle nogle gutter så vi kan fylde en bil fra odense også havde to hold med!
- Hvordan tjekkes det at man ikke bare hælder øl ud under vejs?
Bliver ikke tjekket men hvad prestige er der i det? Nu der jo ikke præmier så ligger op til at man ikke snyder.
Jeg forhørte mig lige ved et pigabarn jeg kender i nærheden af Silkeborg hvor sådan et løb finder sted.. I følge hende får vinderne al panten? Ved ikke om hun bare har bildt mig noget pis ind der..
Om ikke andet sagde hun ligeledes at der var udsolgt.. 550 hold skulle være tilmeldt og derved har de lukket for reg. :(
Nitrrrrrram skrev:blunder skrev:Nitrrrrrram skrev:
D. 19 maj... Jeg går starks i gang med at se om jeg kan samle nogle gutter så vi kan fylde en bil fra odense også havde to hold med!
- Hvordan tjekkes det at man ikke bare hælder øl ud under vejs?
Bliver ikke tjekket men hvad prestige er der i det? Nu der jo ikke præmier så ligger op til at man ikke snyder.
Jeg forhørte mig lige ved et pigabarn jeg kender i nærheden af Silkeborg hvor sådan et løb finder sted.. I følge hende får vinderne al panten? Ved ikke om hun bare har bildt mig noget pis ind der..
Om ikke andet sagde hun ligeledes at der var udsolgt.. 550 hold skulle være tilmeldt og derved har de lukket for reg. :(
Her kan der ikke blive udsolgt :)
Det plejer at være muligt at bytte sin tomme kasse til noget sandwich i målområdet så det håber jeg da også på i år.
Synes nogle at de tider i melder op lyder helt vanvittige. Tror ikke på dem før jeg ser dem. Hvis de knækker sig undervejs så er deres tid ligemeget i mine øjne. Jeg vil i vælger i hvert fald kun at sammenligne mig med dem der ikke gør.
Micebulldogs skrev:
Hvad med at køle øllene i forskellige stadier?
Så der er 8 graders øl det meste af vejen. Det burde være muligt. Lægge nogle af dem i fryseren, så de rammer 1-2 grader og kan derfor holde sig frem til mål?
Tror det er meget svært at køle dem i stadier derudover tror jeg at en øl på 1-2 grader også når over 8 allerede efter en time i solen. Vi forventer jo trods alt godt vejr :D
krisfk skrev:
Husk at bind noget om håndtagene på kassen, ellers bliver den træls at løbe med :)
Altid et godt trick og i år må jeg altså huske at gøre det :)
Dem der har sat rekorderne i Helsinge og omegn, har kørt med devisen om, at øllene skal op så hurtigt som de kom ned... Tyl så hurtigt i kan og knæk dem op igen.. Den sidste kilometer kan godt blive hård, hvis man enten (a) har en halv kasse øl imellem sig, eller (b) har maven fyldt med ølskum.
Så hvis i vil være sikre på en top-placerering, så smid 4-5 stykker ned hurtigt og få dem på græsset lige så hurtigt.. det lyder (og er, i hvert tilfælde til at starte med) ubehageligt... men det er intet imod ubehaget ved at skulle gå turen på den "normale" måde.
@blunder:
Kan ikke forstå du bare afviser det glimrende råd om at køle nogle af øllene mere end andre
Da du er øl-løbs reg, er det da et forsøg værd!!
Jeg har ofte frosset 1/2 liter vand i en 1 1/2 liter flaske inden en runde golf i solskin
Så fylder jeg den sidste liter vand i om morgenen, og har isvand hele runden.
Øllene skal bare alle 30 på køl natten over, og 15 af dem får så en time i fryseren inden i kører mod løbet
Sæt de iskolde i midten, så holder de de yderste kolde.
Have fun
Brunen skrev:
@blunder:
Kan ikke forstå du bare afviser det glimrende råd om at køle nogle af øllene mere end andre
Da du er øl-løbs reg, er det da et forsøg værd!!
Jeg har ofte frosset 1/2 liter vand i en 1 1/2 liter flaske inden en runde golf i solskin
Så fylder jeg den sidste liter vand i om morgenen, og har isvand hele runden.
Øllene skal bare alle 30 på køl natten over, og 15 af dem får så en time i fryseren inden i kører mod løbet
Sæt de iskolde i midten, så holder de de yderste kolde.
Have fun
Har skam også planer om at forsøge det siger bare det ikke nemt. Derudover er is god til at holde øl kold til selve turen. Min fryser er der dog næppe plads til at smide 15 øl i timen før men vil forsøge mig med så mange der er plads til :)
Brug evt en køkkensvamp i hvert håndtag, og stram godt ind med Gaffatape i hvert håndtag
Hør Dieb efter nogle PN streamers til at pynte kassen med, og skriv evt en lille sjov hån bagpå kassen, til dem i er foran:-)
Brunen skrev:
Brug evt en køkkensvamp i hvert håndtag, og stram godt ind med Gaffatape i hvert håndtag
Hør Dieb efter nogle PN streamers til at pynte kassen med, og skriv evt en lille sjov hån bagpå kassen, til dem i er foran:-)
Gode råd keep'em coming :D
Reglerne til øl staffeten i Silkeborg er følgende :
Som der står i reglerne får vinderholdet alt panten , og da der er 550 hold tilmeldt bliver det altså til en god slat penge . Løbet er lige omkring de 4 km. og svjv er rekorden på omkring 23 minutter +- nogle minutter :-)
Traditionen tro kommer stafetten til at forgå ved Østre, ved Almindsø i Silkeborg, og startskuddet lyder kl. 18.00 sharp, så vær' på matriklen i god tid - og her opfordrer vi til VIRKELIG at være der i god tid! Vi vil selvfølgelig sørge for en god stemning, forhåbentligt akkompagneret af sol og godt vejr, og selvfølgelig alle de andre ølglade deltagere.
Hvis man skulle være i tvivl om hvad der står på spil, så kan vi informere om, at det ikke mindst er selve æren af at have vundet ØLSTAFET 2013, men også summen af ALLE deltagernes samlede pantværdi (og her snakker vi 10.000 plus/minus)!
Som sædvaneligt er der visse regler for at kunne deltage, og de lyder som følgende:
1. Max 3 drenge på et hold, max 4 piger på et hold. I tilfælde af blandede hold gælder 3-mandsreglen
2. En kasse øl bestående af 30 ølflasker (ikke dåser), mærke efter eget valg
3. Kassen skal med hele vejen rundt om søen
4. Alle flasker skal være i kassen når målstregen passeres
5. Ingen ølbong, sugerør eller lignende. Oplukker er dog tilladt.
6. Det er tilladt at have op til 15 cl udrukne bundslatter tilbage i flaskerne idet man krydser målstregen.
Har et hold mere end 15 cl bundslatter, får holdet en straf på 3 sekunder for hver cl bundslat, holdet har ekstra ud over de 15 cl.
Den samlede tidsstraf holdet får, bliver lagt oveni holdets sluttid.
7. ALLE kapsler skal med rundt om søen. Der vil tilfalde en tidsstraf på 5 sekunder for hver kapsel der mangler.
8. Man må gerne brække sig.
9. Man må ikke selv stikke en finger i halsen, for at fremtvinge opkast, men en holdkammerat må derimod gerne.
10. Det er selvfølgeligt forbudt at hælde øl ud. Dette gælder os bundslatter.
11. Øllene skal transporteres rundt om søen i selve ølkassen. Dvs. at hjælpemidler som tasker, vogne osv IKKE må benyttes.
12. Hele holdet skal med rundt om søen og over målstregen, før en sluttid kan registreres (At en holdkammerat skal til udpumpning undervejs er selvfølgelig IKKE en god undskyldning)
13. Alle taberhold hjælper vinderholdet med at få de tomme kasser transporteret op til pantautomaten i Føtex efter begivenheden.
Når de sidste deltagere er ved at have krydset målstregen vil der være efterfest på Chaplin, hvor i vil kunne komme og nyde endnu flere dejlige øl!
Holdenes tider vil blive lagt op på den officielle Ølstafet side, så I har mulighed for at orientere jer om hvilken plads jeres hold er kommet på, og hvilken tid i krydsede målstregen på.
Nærmere information vil blive postet i de nærmeste dage, så følg med :-)
Vi ser frem til endnu en ULTIMATIV ølstafet, og glæder os til at se jer tylle nogle bajere, brække jer uhæmmet og krydse målstregen.
Skud ud til alle!
Mvh
Holdet bag Ølstafet ved Almindsø.
drikke 15 øl uden at brække sig på en 1 time? Wow, jeg ikke engang drikke 5-6 på 2 timer for så ikke at brække mig
#op nice brag tråd :)
"Man må ikke selv stikke en finger i halsen, for at fremtvinge opkast, men en holdkammerat må derimod gerne."
Fy for helvedet siger jeg bare!!! Går ud fra at flasker er tilladt som det ses i videoen længere oppe?
Og kan det be eller afkræftes at tilmeldingen er lukket?
Skummet i en øl består hovedsageligt af proteinstoffer, der kommer fra den malt, øllet er brygget på. Øl skummer dog meget forskelligt, da der er flere ting, der påvirker skummets stabilitet. Det er for eksempel ikke alle proteinmolekyler, der danner skum. Skum dannes af store proteinmolekyler, og når øllet påvirkes af pumper og filtre, nedbrydes disse molekyler, så der dannes mindre skum. Jo mere bearbejdet øllet er, des mindre skummer det altså. Forskellige øltyper skummer også i varierende grad. Hvedeøl danner typisk kraftigere skum end en øl lavet på bygmalt, da hveden afgiver mere protein til brygget. I England kan nogle bryggerier finde på at tilføre en lille smule hvede til øllet for at få det til at skumme mere. Andre steder brygges der fortrinsvis pilsnerøl på ren bygmalt med ekstra lavt proteinindhold, for i disse lande har der ikke været tradition for kraftigt skum på øllet.
Skaf en kasse øl, hvor der er meget lidt skum i øllet :).
Læste så en artikel som beskrev, at man ved at skifte variant til en sødere øl, nemmere kan få de sidste ned. Så prøv et par søde øl til sidst :)
Sad blot og googlede, da jeg så videoen med ølløbet :) Det så jo ret sjovt ud :). Og tænkte hm hvad om den bedste øl at drikke er. Har ikke synderlig meget forstand på det, så google gav som sagt mig svaret. Men gå ind et sted hvor de har specialiseret sig i øl, så kan de sagtens hjælpe :)
Men lige en nota: I vikingen tiden var det jo normalt at folk sagtens tage et par liter øl om dagen, så man kan rent faktisk få øl som man kan løbe og drikke uden at kaste op.
Så hvis dem med super tider har gjort det, tjae så tror jeg på deres tider.
Altså en Mørk Hvidtøl til 5,50kr per øl, vil google få mig til. Men det er jo så også en juleøl med en vol. på 2,4%. Så er det helt fair? :)
Well det handler vel om at vinde :)
Så fik jeg også en smule ølløb i huset.
naboknægten på 18år vendte hjem fra ølløb i aftes ved 11tiden, uden nøgler og forældrene er i sommerhus. Kun iført klipklap, shorts og t-shirt, han var kold og meget lidt stolt over situationen, da han bankede på og spurgte til et sted at sove ;)
Kender ham ikke andet end vi står på hver vores side af vejen og venter på bussen om morgenen.
Desværre kom jeg til at sige: kom ind!! Før ideen om at sige: næææ prøv du et andet sted..
Bare for at se hans fjæs :)
edit, så er han vist vågnet, tror sku han er endnu mindre når han kommer ned og blir budt på morgenmad ;)
Ret tamt at det går ud på at øllene lige skal vende i mavesækken og så ud på græsset.
Det er jo dårlig ølskik. Hvor meget af alkoholen mon man når at optage inden det brækkes op igen?
wp grovfil
Sidste år var der folk som for mange år siden har deltaget i det øl-løb i helsingør som har videreført traditionen til københavn, og det sgu et fed start på en god tradition.
Det bliver vel ca. slut juli/start august igen, tjek gruppen ud og find et hold.
www.facebook.com/groups/252758838163889/
Sander - Havde begge typer øl oppe at vende med min partner, men det blev dog den standard tynde Tuborg da de andre simpelthen ville være for vamle efter de første 6-7 stks.
Men fantastisk arrangement igen igen!
Ham slap vi hurtigt af med..
hverken morgenmad eller øl vlle han ha', bare et glas vand og så afsted for at hente nøglen hos vennen i helsingør.
han var sku ikke meget værd;)