Hej pokernet.
Nok lidt random tråd at lave som den første.
Men står i den situation at jeg føler jeg bruger alt for mange penge på mad hver dag, er ikke vant til at bo selv (flyttet for 1 måneds tid siden).
Så jeg tænkte om der var nogle der kunne komme med gode råd til mad der ikke er alt for indviklet at lave og som kan holde sig i et stykke tid.
Pt. er just-eat min gode ven, samt diverse "K-salater" og toastbrød.
Bliver sgu lidt kedeligt i længden ;o
Mad der kan holde længe?
Lasagne, Pasta & kødsovs og lignende retter kan fint holde i 3 dage i et køleskab. Bare i mikroen og så er der mad.
Tit laver jeg også hakkebøffer med pomfritter og en slags sauce og så gemmer 2 bøffer + lidt fritter og sauce og smækker på en tallerken og i køleren, det smager ok når det bliver varmet op dagen efter.
Lav en ordentlig omgang lasagne, det kan du sagtens spise henover nogle dage. Du kan også lave en ekstra portion og smide i fryseren.
Har selv samme problem, selv om det er et halvt år siden jeg flyttede, så følger lige med her :-)
Her er også lidt inspiration
http://www.pokernet.dk/forum/studentermad-traad.html
www.studentermad.dk
"at jeg føler jeg bruger alt for mange penge på mad hver dag"
"Pt. er just-eat min gode ven"
Undlad at bruge just-eat og du er godt på vej rent økonomisk. Herefter køber du en kogebog, sætter dig ind i dét at lave mad. Cliffnote: Tag dig sammen!
"at jeg føler jeg bruger alt for mange penge på mad hver dag"
"Pt. er just-eat min gode ven"
Undlad at bruge just-eat og du er godt på vej rent økonomisk. Herefter køber du en kogebog, sætter dig ind i dét at lave mad. Cliffnote: Tag dig sammen!
coinflip skrev:
Lav en ordentlig omgang lasagne, det kan du sagtens spise henover nogle dage. Du kan også lave en ekstra portion og smide i fryseren.
Frys alt ned,gryderetter, suppe osv.
Der er rigligt nemme ting at lave, og så lav extra..
Her er en nem billig ret.
kylling eller hvad du foretrækker
grøntsagsblanding til en 10er.
fløde
tomat pesto
ketchup
pasta eller lignene.
hvidløg.
maggi terning
steg kød med krydderier, paprika, chilli, salt, peber, hvidløg.
tilsæt grøntsagsblanding, stegt lidt og tilsæt et par te`sker tomat pesto
tilsæt fløde , maggi , et skivs ketchup.
kog 15 20 min
Spis en, sæt en i køleren, frys en ned.
Det meste aftensmad kan da holde sig en 3 dage bare det kommer på køl :)
Ellers som de andre skriver lav ekstra, og smid X portioner i X fryseposer, så en frysepose indeholder mad til at dække 1x aftensmad. Lav mad hver dag i en uge og brug fryseren. Så har du hurtigt et lager med forskellige ting, ellers kan det godt blive lidt steneren at skulle æde det samme i 5 dage.
+ Du kan krydre det en gang om ugen med at tage hjem til de gamle og spise, hvis de ikke er så langt væk. De bliver sikkert også glade for at se dig.
Det er nogenlunde den stil jeg køre, dog er jeg ikk alt for god til at lave fryseposer :D
hf
Høns i asparges med tarteletter.
Supper med brød.
Lav en ordentlig røvfuld af denne, så skal du bare koge ris hver gang:
Den Ganske Almindelige Gryderet.
Noget svinekød i tern.
Noget hakket løg.
Nogen cocktailpølser.
Godt med paprika.
Flåede tomater.
Piskefløde.
Salt og peber.
Brun løg og kødtern i SMØR! Tilsæt edelsüss pabrika. Flåede tomater og salt og peber på. Lad småkoge i 20 min. Tilsæt piskefløde og kog op et øjeblik. Cocktailpølser i lige inden servering. (Og det skal IKKE være de dér væmmelige nogen fra dåse).
Serveres med kartoffelmos eller ris.
Enig med TopperH. Cocktailpølser på dåse er vamle, køb de ferske. Kan fås for omkring 10 kroner i alle discount butikker.
cocktailspølser på dåse uden skind, dem æder jeg seriøst rå! - De smager hamrende godt..