Hej alle
Jeg skal lave mad til min kollegiekammerater i morgen. Der kommer 10 i alt, og jeg kan slet ikke finde ud af, hvad jeg skal lave.
Spaghetti og kødsauce er udelukket, da jeg selv har spist det hele ugen, og kan heller ikke lave burgere, fordi det gjorde jeg sidste gang.
Har I nogle gode ideer til noget, der ikke er for kompliceret?
Tak for hjælpen!
Mad til 10 - HJÆLP!
Pitabrød er nemt, og med skinkestrimler, tun, kylling, bacon og evt oksekød så burde der være noget for enhver smag :)
Køb to svinemørbrad, brun det på panden med god krydderier også i ovnen en time. Lav flødekartofler til og en let salat :)
ca. 25 kr. per mand er budgettet. Kan godt lide jeres bud! Tænke også selv på tortillas...
"Spaghetti og kødsauce er udelukket, da jeg selv har spist det hele ugen, og kan heller ikke lave burgere, fordi det gjorde jeg sidste gang"
ROFL!
@Suippa
Har du en opskrift til det der? Ved ikke om jeg tør kaste mig ud i det uden.
(Pita eller panekager kan jeg klare uden opskrift)
@ Tassadar
Det er skam ikke svært. :)
brun som sagt mørbraderne på banen med godt krydderi.
Smid dem i et ildfast fad i ovnen, med en anelse vand. i en time.
Skræl en masse kartofler, tage dem i et ildfast fad i lag, for hver lag tager du salt og peber på og hælder fløde over så det lige dækker. Det gør du til der er fyldt godt op i fadet. ind i ovnen i en time.
Wupti efter en time er der dejlig lækker mad :)
@Suippa
ABs glimrende traad har ogsaa sin berettigelse uden for analyseforumet
www.pokernet.dk/forum/show.asp?tid=207821
Svinemoerbrad i ovenen en time? Med mindre det er ved 80-90, saa er det satme et skidt raad. 2 stk. svine moerbrad til 10pax. Altsaa 100 gr pr pax?
Det er saadan set fint nok kun at spise 100g koed til aftensmad (nordic diet og alt det der), men saa er du fandme da noed til at hjaelpe manden med noget ordenligt tilbehoer.
Hvad med fx lasagne
Indkoeb:
1,5 kg hakket ko 75 kr.
2 loeg 6 kr.
2 daaser hakket tomat 10 kr
2 stk faerdig bechamel sauce fra karoline 30 kr
1 pakke revet ost 20 kr
2 pakker pastaplader 30
2 hoveder iceberg 30kr
2 agurker 14 kr.
5 tomater 15 kr.
230 kr eller 23 kr pr pax
Sauter loeg til de er klare, tilsaet oksekoed og brun det. Tilsaet daasetomaterne og simmer i 30 min. smag til med salt, peber og krydderrier.
Nu laegges sauce, koedsauce og pastaplader laegvis i ildfaste fade (mindst 4 lag pasta) og der toppes med revet ost. Bages i 40 min ved 160 grader.
Iceberg, tomat og agurk skaeres op til salat. Du kan evt. fraase med din sidste 20 kr. og koebe enten flutes eller salat.
Det er muligt at mine priser er way off, har ikke handlet i DK et stykke tid.
EDIT: Pasta plader og koedsovs er nok ikke meget bedre end spagetti og koedsovs LOL
Pax = personer, couverter, gaester and so on
Tror faktisk det stammer fra dfds fargerne, dog uden at vaere sikker.
Kylling i ovnen med frisk ingefær og appelsin, server med bashmati/jasmin ris. Til dessert lave du chokolade mousse eller NY Cheesecake
@ RsMadsen
Tak for input, men netto lukkede kl 17 :D Havde også overvejet lasagne, men som du selv skriver lægger det sig tæt op ad spaghetti og kødsauce.
Nu har jeg så købt ind til svinemørbrad. Dog med ovnbagte rodfrugter og ikke flødekartofler. Købte 2 kg mørbrad = 200 g pr. mand - Det er vel ok?
Hvis nogen vil komme med forslag til tilberedning er de selvfølgelig velkomne.
Har:
2 kg svinemørbrad
1,5 kg kartofler
1,5 kg rødbeder
1,5 kg pastinaker
1,5 kg gulerødder
1 kg rødløg
balsamicoeddike
Vi har krydderier i køkkenet :D
Næste gang du står i samme situation kan jeg anbefale en mild chili con carne, da det passer til budgettet og er dejligt nemt at lave.
Opskrift (til 10 personer)
2 Løg
2 Dåser Majs
3-4 Dåser Chilibønner
1-2 Glas Perleløg (Væsken herfra må under ingen omstændigher komme i retten).
10 Gulerødder, (skæret i 3cms tern efter skrælning)
2 Kg hakket Oksekød
2 Dåser Tomater
Diverse krydderier, Chili, Paprika, Salt og Peber.
Tilbehør:
1 kg Ris
Evt Salat
Evt Hvidløgsbrød.
Løg snittes og svitses sammen med Majs i olie med lidt salt og peber. Derefter brunes køddet og de øvrige ingredienser tilføjes. Skru ned for varmen og lad retten stå og simre under låg i 1-1½-2 timer alt efter hvor lang tid du har, mens du selvfølgelig husker at røre rundt så det ikke brænder på. Inden servering smages retten til og jævnes evt hvis der er meget væske ved.
Hvis man er til en mere spicy version kan man bruge også tilføje frisk chili, men jeg er mere til at lave en mild version så alle gæster kan spise den. Laver du alligevel den mere hotte version kan det anbefales at have Creme Fraiche til at blande i hvis det bliver for stærkt.
God fornøjelse.
@Tassadar
Bare goer dig selv den tjeneste ikke at give dem 1 time i ovenen. Hvis du har et stege thermometer, saa gaa efter en kerne temp paa 59-60 grader, og lad traekke 10 min.
@ Rsmadsen
Når jeg laver svinemørbrad brunes den let på panden og kommer i ovnen en time, og det smager fremragende.
Så hvis det ikke er et god råd, må du gerne komme hjem til mig og prøve at smage! :) Kys Kys
Kan du virkeligt ikke se hvad din post har med mit link at goere?
Aight saa c/p'er jeg lige fra AB's OP
Jeg gennemlæser en del flere tråde, end jeg lige får svaret, og jeg synes, der tegner sig et sådan lidt uheldigt billede i mange af lowlimit-trådene. Mønstret er, at en gut poster en hånd, hvorefter der er 4-5 forskellige personer, der udtaler sig ualmindeligt skråsikkert om det ene og det andet. Problemet er naturligvis, at mange af rådene er heeeelt væk.Jeg kan forstå, hvis man argumenterer, tager forbehold, etcetc, og så kommer frem til noget, der muligvis er helt væk, men vedkommende er i hvert fald åben for input, og giver råd for hvad de er værd - en argumentation om spillet. Men der er adskillige postere, der bare stiller sig pisse velvidende an, og samtidig leverer det ene retarderede råd efter det andet.
Det negative er, at posteren af sin hånd blive misledt, og det er naturligvis lidt uheldigt
Min point er at det er meget muligt at din maade at tilberede svinemoerbrad paa giver et spiseligt resultat, og maaske enda et du syntes smager godt, men faktum er at din "linje" er meget meget langt fra at vaere optimal.
@ Suippa
Enig med Rsmadsen, du dræber det kødstykke fuldstændigt hvis du giver det en time i øvnen!
Wokret med grønsager og kylling servér med ris og évt lidt sursød-sovs.
Tosser det jo ligeså meget an på temperaturen men okay.. I velkommen hjemme i Casa del Suippa Lounge..
Hm, det kan selvfølgelig også have noget med ovnen at gøre ??
@ Suippa
Korrekt det er temperaturen der er vigtigst. Men hvis man sætter den over en time på 200grader celsius, så er den død efter 1 time.
er med yearwoow her, dog med røget bacon i stedet for flæsk da det giver mere smag
Haha, har nu nærlæst alle indlæg og efter hvert eneste tænkt "det ku jeg sgu egentlig godt ha lige nu..,"
Jeg burde finde noget mad.