Hej
Skal lave mad til 11 pers. imorgen aften - forret og hovedret.
Ikke noget super fancy men heller ikke lasagne.
Har brug for råd, tænker evt. en steg eller lign.
budget omkring 1500kr.
Mad til 11
Jeg er med på kalvefileten. Men hvorfor ikke gå helt 80'er retro, og lave en klassisk rejecocktail?. Super nemt, og det smager sgu godt
Måske indbagt eller fyldt svinemørbrad serveret med smørstegt kartofler. Lidt grønt kunne være grønne asparges eller broccolisalat.
En forret med lakse- og sejruller samt grønne asparges viklet med bacon er heller ikke dumt.
Vi er i en vinterperiode, der er masser af lækre supper der kan laves
hvor du vil ligne en verdensstjerne til latterlige penge!
Jeg ville vælge en kartoffel/porre suppe med baconstøv på toppen
og en lille hjemmebagt brydebolle.
Hovedret: Svinekam (uden svær) langtidsstegt som vildt
en par store svinekamme uden svær, vikles med bacon og masser af salvieblade og bindes med kødsnor. derefter kommer du en masse urter i en stor bradepande, de klassiske porre, løg, gulerødder osv.
lidt lauerbærblade, hele peberkorn, tomatpure, en mørk øl, lidt kalvefond og stiller det i ovnen på 140 grader, med et stegetermometer til den er færdig og lader den hvile i lang tid!
væsken sier du og koger ind, spæder til med fløde osv.
servere klassisk waldorfsalat til, samt kartofler.
Dessert: Fancy IS
Jeg har netop til 12 mennesker lavet en lidt anderledes, men sjov dessert
hvor du igen kan ligne en verdensstjerne til meget billige penge, som tilmed er nem!
du køber en masse appelsiner, dem der er godt store. dem skære du toppen af og udhuler, først med en ske og derefter piller du resten af kødet ud. det er nemt nok, men kræver lige lidt tålmodighed så selve "beholderen" ikke går i stykker.
når du har udhulet dem alle sammen, presser du alt kødet så du får juicen.
Så køber du græsk youghurt og blande med en passende mængde flormelis og appelsinsaft.
den blanding blander ud med flødeskum, forsigtigt!
kommer blandingen i appelsinskallerne og kommer dem i fryseren i minimum 4 timer.
husk at tage dem op en lille halv time før servering, pynt med noget revet chokolade og i den stil.
let, lækkert og billigt!
jeg ved godt du ikke efterspurgte dessert .. men prøv den der alligevel :)
En ide til overstående kunne være at købe det hele samlet, istedet for først at købe appelsiner, også først derefter skulle ud og købe græsk youghurt.
Med hensyn til ideer til maden, har jeg ikke noget at bidrage med. Desværre
Det er ellers en del af processen nit at man først køber den græske yoghurt efter man har lavet alt det andet. er lidt ked af du kommer og ødelægger min opskrift.
:)
Consommé med spoleben og diverse grøntsager i til forret.
langtidstilberedt oksespidsbryst, fondant, svampecreme og bordalisesauce til hovedret.
Relativt billigt at lave men tager dog tid.
Jeg blev sgu revet med af stemningen, vi starter med caviar på hvidt brød med finthakkede skalotteløg og en mild avocado creme med dild.
Hoved retten hedder t bone steaks, rødvins sauce, rodfrugter og grønsalat - håber det bliver godt :)
Bordet er dækket - billeder af mad kommer til de interesserede :)
Hvad sker der med de asparges - kan vi næsten komme mere udenfor sæson?
Jeg er mere på micebulldogs forslag - det lyder lækkert.
Det gør dit eget valg også - håber det bliver godt. Vil gerne se billeder.
Sådan et fint dækket bord bør stå lodret :-) ( så det hele ikke falder af bordet )
totimom skrev:
hmmm. blir helt sulten.
forret.laskeruller med asparges og lidt rejer. fyldt med f.eks peberods mousse.
og så helstegt kalvefilet med hasselback kartofler. evt waldoorfsalat.sovs som du syns.
bon appetit
NanoQ skrev:
Jeg er med på kalvefileten. Men hvorfor ikke gå helt 80'er retro, og lave en klassisk rejecocktail?. Super nemt, og det smager sgu godt
Hehe. Du mener ikke at de Hasselbagte, Waldorf salaten og Asparges i februar er 80'er retro nok:-)
Udover at de 2 første smager skønt, så ser det ud til at OP fandt noget fornuftigt frem.
Det er med fare for at blive stemplet som arrogant gourmand, men er det der 2 x indfarvet og konserveret stenbiderrogn her midt i højsæsonen for friske stenbiderrogn?
Men ellers props for at binde an med T-bone til 11 personer, og for at servere på ordenligt porcelæn.