Det er sådan at jeg i morgen aften får lidt dame besøg, en satans sød pige iøvrigt :P Jeg har lovet at lave mad til hende, men aner virkelig ikke hvad jeg skal finde på... Sååhe... ville høre om der var nogen herinde der kunne komme med lidt friske idéer?? Det må ikke være for fesen, gerne lidt udover bare frikadeller og kartofler.. noget lækkert.
Temerario
Mad til damebesøg?! :P
enten www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/index.php
eller www.kinagrill.dk :)
der var en lang lang tråd om dette emne (eller noget med dating i hvert fald), for nogen tid siden.
Hmm
Rosa stegt Kalve bøffer. Salt og peber på begge sider steg 2-3 min på hver side og lad dem hvile i 5-10 min. Så laver du råstegte kartofler på panden, ingen fedt stof(måske krydder let timian, salt, og peber). Så koger du en gang alm. bønner og rister nogle solsikke kerne på panden(bare let gyldne) Hakker nogle rød løg fint, blander det hele sammen og mens bønnerne er varme kommer du en gang smør ned i. Ingen sovs, hellere en hjemmerørt dressing ala noget Tzatiki.
Den har virket hver gang.
helt enig med knæleren her, udover lige tzatikien, er mange piger der er ret allergiske over for hvidløg.. ville hellere anbefale noget i retning af en fløde champignon sovs(kan ikke huske navnet lige nu...) men bare en blanding af fløde/mælk/salt og saften fra kødet, og så bare kog det lidt ned...
Til dessert hjemmelavet chokolademusse, mega nemt at lave det eneste trick du skal huske her er købe chokolade med kakao indhold på 80+% ellers stivner det ikke...
Tak for forslagne, det lyder rigtig godt... Tror jeg da jeg vil prøve med de der bøffer :P
@ FAzz
lol...
Det går lige i trusserne på dem, er jeg sikker på hehe
Ja undlad hvidløgen hvis man ikke resarced først. Uha musse det havde jeg glemt, som djoffer sagde husk det med ghokoladen og så lav en hindbær pure til, så er den i skabet (husk hvis der skal være vin så tag menu kortet med i en vin biks, så er den helt sikkert hjemme). GL
@ knæleren
ved ikke hvad en Hindbær pure er?
@ djoffer
Kunne du forklare hvordan den hjemmelavet chokolademusse skal laves?? :) Ellers må jeg søge lidt på nettet..
Det er bare hindbær i blenderen, rund den af med en lille smule sukker, det kan godt være en smule surt, simpel as that, det står rigtig godt chokoladen. Og husk kun en smule pure på toppen, det er chokoladen der skal fremhæves, via hindbærene.
er et godt bud, ville nok lige smide lidt vanilje i også... ananas er også nice til moussen:)
Hjemmelavet sushi... Det er utroligt sensuelt og erotisk med små bidder, derfor er dette perfekt til formålet. Server det med iskoldt hvidvin og lun sake.. Det ryger i trussen på hende, og samtidig kan hun se du har gjort noget ud af det istedet for "bare" at stege en bøf. Er hun/du ikke til fisk, så findes der en milliard forskellige tapas der også er super til formålet.
P.S Sørg for at lave stykkerne "unikke", med det mener jeg forskellige størrelser osv, så hun kan se det ikke er noget du har hentet ude.
Hvis man aldrig har lavet Sushi før, kan det bestemt ikke anbefales, der er en god grund til det tager 100 år at blive sushi kok.
Hermods forslag til forret er god og simpel..
@Knæleren
Har du prøvet det, og hvori mener du det svære ligger?
Jeg har ingen anelse om det er svært, og nej jeg har ikke lavet det selv.
Jeg har fået hjemmelavet sushi 2 gange og begge gange har jeg bestemt ikke været imponeret, begge gange lavet af folk der bestemt ved hvad de laver i et køkken.
Hvis man spørger om hjælp til madlavning på et pokerforum, formoder jeg at man ikke er en ørn i et køkken.
Så hellere lave noget der er forholdvis simpelt og som smager de fleste.
Rå fisk er en ret stor satsning, syntes jeg.
Vil du all-in, så serverer du koldskål fra din (barberede) navle.
Enten vinder du eller også taber du!!
Sig mig, er verden gået helt af lave. Køb ingredienserne og lad dog hende lave maden, samt tage opvasken, så du ikke skal rode med den næste dag.
OMG en newbie...
Sig hun skal spise hjemmefra -eller du er måske vild med hende ??
:)
Lige et par extra raad fra en kvinde...
1. Ikke noget med tilbehoer der saetter sig fast i taenderne og for hende til af se dum ud naar hun smiler
2. Gerne noget du kan servere hvidvin til da roedvin har det med at give taender og laeber en lidt uheldig farve
GL med daten...
Lav nogle gode røde bøffer med kartofler og godt med brun sovs. Dertil serverer du champagne (champagne går lige i trusserne på damerne). Til dessert kan du servere noget is og byde hende på Newcies (igen alko går lige i trussen, dog er Newcies ikke lige så gode til dette som champagne).
Det er sådan, jeg plejer at lave mine dates.
Asger Dokkedal
www.dokkedalpoker.dk
Hmm, ser ikke ud til at det bliver skide godt vejr i morgen men ellers kunne en idé (hvis du ejer en kuglegrill) være at smide lidt timian på en svinemørbrad og vikle bacon rundt om den, smide den på grillen i 22-25 minutter og lade den hvile, lave et par bagte kartoffler på grillen også og smide en let salat sammen. Det kombinerer et par af de ting jeg fokuserer på ved et måltid: God smag og et minimum af opvask.
Knæleren
"Hvis man aldrig har lavet Sushi før, kan det bestemt ikke anbefales, der er en god grund til det tager 100 år at blive sushi kok.
Hermods forslag til forret er god og simpel.."
Det er jo så ikke helt rigtigt. Jeg lavede dem her første gang og nok er det ikke Sticks n Sushi klasse, men det ser da fint ud.
www.dokkedalpoker.dk/images/2006%20December%20Sushi%20OMG%20001.jpg
www.dokkedalpoker.dk/images/2006%20December%20Sushi%20OMG%20002.jpg
Asger Dokkedal
www.dokkedalpoker.dk
Dokke@
Jeg siger heller det ikke kan lade sig gøre, bare at det ville jeg ikke forsøge mig med, hvis ikke jeg har gjort det før. Og at servere rå fisk er altså det samme som at rykke AI med en draw, sweet når du rammer, men du risikerer at gå stok død ;)
ok... first of all champange on first date at home cooking will look silly!
Max some sparkling white wine.
Far from that everyone knows redwine makes us crazy and definatley reincures good movment.
1.Make pasta with some nice sause, simple easy and every one likes pasta.
2. Make a nice pasta sallad, fry some chicken files with good spices, press some lemon over and you got a nice simple meal.
Dessert: well.... in winter time i say choklad pudding with some whiped cream, easy and still she sees you tried to make something. but now its summer so just strawberrys and vanila icecream, definatley!
@Dokkedal
Well....am happy to hear this cos that sushi shit i dont give a whole lot for! However potatoes and brown souse you can keep too! Give me that and i stick to the alkohole.
Champange is great dear but save it for the breakfast, i love champange for breakfast! Especially if am a bit hangover ;-)
When??? Am waiting???
You pokernet guys, you just keep on promising and promising!
Dokke, Uruk... soon time for anyone of you to put some actions into your words.
cheers
C4Q
@Dokke
"Bruns sovs og Champagne går lige i trusserne" ...VIDENSBANK asap please :-)
@OP
Prøv lidt fisk eller noget der er en smule lettere end "råt" kød.Mange kvinder har lidt svært ved rødt kød, og hvis man selv tager den helt rare, kan det da godt være et problem.Champagne er iøvrigt de fleste pigers yndlings...og kan alt efter type drikkes til næsten alt!
Synes iøvrigt at Ibiffens andet forslag med sushi lyder rigtig fint.Det er hyggeligt at være fælles om at lave mad, da det skaber en afslappet stemning.
Held og lykke! :-)
EDIT : Var ibiffen der bragte sushi på banen.
En ide ville nok være, at spørge pigen lidt inden middagen, hvad hun kunne lide...
Spørge lidt ind til livretter osv...
Deraf ville du få en fornemmelse for, hvad du skulle lave. Du laver så ALT, du har hørt hende omtale, som favorit mad, og så er den hjemme :)
Held og lykke med det!
Kog lidt spinat, broccoli, linser, grønne bønner og ærter i en gryde. Hæld derefter vandet fra, og tilsæt en masse ketchup så har du et lækkert og nærende måltid. Mums :-)
Edit: vælg de grønne linser i stedet for de røde. Der er færre kulhydrater i.
Edit2: Og server vodka i stedet for champagne. Det smager meget bedre :-)
Edit3. Du kunne jo også bare tage hende med på restaurant i stedet.
hvis det bare ska være nemt og lækkert:
tag noget parmaskinke, steg dem hele på en pande, tilsæt FRISKE snittede tomater, lidt persille og basillikum og et skvat god olivenolie.
som tilbehør bør du finde et lokal italiener biks, hvor du burde ku få noget god frisk pasta.
anret med lidt frisk parmesan og evt. et par blade basillikum / persille på toppen, så er den vist i vinkel.
som vin til maden/hyggen anbefaler jeg: Pinot gris, den er lidt friskere i det og ryger nemt ned.
Hvordan kan I komme med så mange forslag?
Bør man ikke spørge lidt ind til damens madvaner, og livretter, før man kan komme med råd?
Disse råd er immervæk en smule afgørende for, hvor godt selve middagen går, og om der falder noget af efter? ;)
Mit råd er stadig, at finde mest muligt ud af hvad pigen kan lide, og så lave det!
Spørg hende hvad hun vil have og så lav det. Så er det problem løst. Der er ingen grund til at gøre tingene mere indviklede end de er.
LOL gambler!
Gasser du mig?
Du giver mig ret i meget idag og nu skriver præcis det samme som jeg :)
@Christensen
Det er nok fordi du har ret i dag :-)
Problemet er: Han ved ikke hvad for noget mad hun kan lide.
Løsningen er: Spørg hende hvad hun gerne vil have og lav det.
Hvis hun er utilfreds kan hun få lov til at lave mad næste gang.
Keep it simple.
Lige præcis!
@Gambler & Christensen - I må lære at spille uden reads
Til forret syntes jeg kammuslinger er genialt - det er lidt eksotisk, men superlet at lave. Du må bare for alt i verden ikke købe de små gummikugler i supermarkedet - find en fiskehandel og køb nogle store flotte eksemplarer. Rist på panden ved middel varme til de er gyldenbrune hele vejen rundt. Kog en kop balsamicoeddike ind til ca. en fjerdedel - læg det i en spiral på tallerkenen - muslingerne ovenpå. Rist forårsløg, som er skåret i 10-12 cm. lange stykke og så fintsnittet på langs, i smør tilsat lidt honning. Læg det henover kammuslingerne aom en slags "rede" og læg et stykke godt brød ved siden af.
Guderet - med bonus : De fleste TROR de ikke kan lide kammuslinger (fordi det er muslinger) men stort set alle ELSKER det når de først har smagt det. Det er som en slags mini-overlevelsestur på første date - et leap of fate med efterfølgende følelse af at have overvundet sig selv og blevet gladere... så er der fri bane.
Er du uheldig og hun absolut ikke kan li det så må du ha en dåse hakkebøffer og noget af Dokkes brune sovs i baghånden :)
Frikadeller med skripperlabskovs virker hvergang når man ikke vil have dem
Hvis sushien glipper er der altid www.spiseguiden.dk
spiseguiden???? Er du syg en ringe side hvis man vil spise ude...
København : 4 Restauranter er featured - der i blandt :
Baron von Dy : "Byens dating sted - hvor 2 kan mødes omkring fondue gryden. "
LOOLZ .. Hvis Baron von Dy er "byens dating sted" så er Chimpansen i Taastrup den hotteste natklub !
hvor er fisken henne? holder i øvrigt med Dokke her og kalder på en flaske champagne ;)
Swordfisk med hjemmelavet rød pesto, dildkartofler og en lækker salat, så skulle den pige vist være hjemme!
Alt med chili og chokolade - gerne kombineret. Det er videnskabligt bevist at chili og chokolade øger blodtilførslen til kønsorganerne. Kombineret med masser af vino (der jo som bekendt i den grad svækker blodtilførslen til hjernen), kan det simpelthen ikke gå galt for dig......
Er jeg den eneste der synes at 'Dokkes brunes sovs' lyder som noget man ikke vil vide mere om ? ;)
Råmarineret tun til forret er top nice:
www.dr.dk/Mad/Kokkeopskrifter/BenODonoghueogCurtisStone/Surfepaamenuen1/Udsendelse1/190019raa.htm
Umiddelbart en lidt 'pyntet' udgave, men du kan anrette som du vil, bare du marinerer som her anvist. Jeg laver det selv på romaine salat, med kerner fra granatæble og med en wasabi-flødecreme.
Det er ikke halvt så avanceret at lave, som det er at udtale ;) Og smager helt fantastisk - en slags sushi uden den meget rå fornemmelse.
prøv denne lille ting til forret:
køb nogle store champignon pil stokken af...rist bacon på panden...rist champignon let i baconfedtet når de er gyldne smulder du lidt bacon i hver(ligsom de er skåle) og derefter drysser lidt ost over...ind i ovnen med dem når osten er gylden har du en himmerigsmundfuld :)
Jesus christ hvad blev der af den gode pizza margherita?
Den kan man aldrig blive træt af. EVT, hvis hun er til det, med ekstra chili ovenpå.
@ Vappe
En himmerigsmundfuld? Er det fordi de små blodårer i hjertet lynhurtigt lukker sig sammen?
pureking
"Champagne til røde bøffer og kartofler...? OMG Ryk ned i limit!"
Champagne kan drikkes til alle retter, get your facts sorted!
Asger Dokkedal
www.dokkedalpoker.dk
Drop alle de tunge retter. Jeg går ud fra der skal spilles MArvin Gaye og Luther Vandross senere, og kvinder føler sig ikke opstemte efter store bøffer og en kraftig rødvin.
Start ud med en let ret. Eventuelt noget kylling med chili, eller rejer på den ene eller anden måde. Med en let hvidvin.
Som dessert er jordbær dyppet i chokolade perfekt, med champagne til, kvinder elsker champagne af en eller anden grund, og boblerne har det med at få det til at syde i trussen.
Hvis du er god i et køkken, så lav maden mens hun er der, det er der en del plusser at hente ved. Men hvis du er typen der har det med at gå på kompromis med hygiejne, og køkkenet er fra 30'erne, så skal du forberede retterne så meget som muligt inden hun kommer.
"med champagne til, kvinder elsker champagne af en eller anden grund, og boblerne har det med at få det til at syde i trussen."
PRICELESS O)>
Skoldhed tis kan også drikkes til alle retter, men det er heller ikke anbefalingsværdigt.
Det siger sig selv at kraftig mad som bøf og kartoffler tager pippet fra champagne. En god cabernet sauvignon eller evt. en rosé (hvis det er varmt i vejret) er passende.
@dokke
Champagne kan bruges som madvin, men den kræver en mere "sofistikeret" ret end røde bøffer og kartofler (som bestemt ikke er dårligt). Det vil derimod være helt ekstremt oplagt med en god flaske rødvin til bøffer og kartofler, at alt andet vil se dumt ud imo.
-pureking
Nu i nævner champagne 1000 gange mom manden så ikke lige skal have et hint til hvilken champagne han skal købe :)
Bare så manden ikke køber den billigste champagne og tror at det er perfekt.
En god champagne koster +250 kr. og så vil de fleste ikke champagne kyndige synes den smager perfekt.
Hvis folk ved hvad god champagne er så ryger du hurtigt op i +600 kr, og 1050 hvis det er en Dom P der skal fat i.
@pantherdk
Jeg giver dig nu ikke helt ret, det er imo mest snobværdi i at købe dyre dråber. Personligt helder jeg til noget Cava halløj til en 100-150 kr, den er ganske fin til formålet, med mindre du køber noget Crystal for at flashe den voksne pokerrulle
@juvel
JUeg kan da også godt finde en god cava til 150 kr.
MEN nu snakker vi champagne og ikke Cava
Og der er ingen grund til at købe Cristal npr der er noget der hedder Dom P.
Cristal er overvurderet og koster alt for meget i forhold til hvad du får.
@Panther
Ja det kan det da, men som nævnt mener jeg at selv en vintage Krug,Dom,Bollinger eller f.eks Loius Roederer vil komme til kort, skulle den møde Dokkes brune sovs og kartofler ;-)
Generelt vil jeg sige at jo kraftigere mad champagnen skal gå til, jo tørrere bør den være.Til Hummer,skalddyr og fisk kan anbefales en Brut eller Blancs de Blancs.TØRT!
Er vi ude i noget smagsmæssigt kraftigere, kan en vintage champagne eller de pt moderne rose'er anbefales pga af deres kompleksitet og større fylde.
I den anden og mere sjældne afdeling findes så champagner til dessert.Disse er oftest i den sødere ende for at komplimentere maden bedst muligt.Evt gå efter en Sec eller Demi-Sec.SØDT!
Skal man bare sidde og nyde champagnen alene, vil jeg oftest råde folk til at gå for en Brut, da disse er flest og oftere rammer rigtig.Undgå helst Möet & Chandon og Veuve Clicquot.De er simpelthen så overvurderede og sælges i alle supermarkeder til ca 250kr.
Find en special forretning og gå efter Krug,Pol Roger,Bollinger,Dom Perignon eller Loius Roederer alt efter smag og budget.
GL
Edit : Med vintage mener jeg naturligvis en aftapning der indeholder druer fra samme år.Dvs køber du en flaske xxx fra 1996 er alle druer dyrket i dette år.Non-vintage er en blanding af årgange, og dette giver naturligvis et ujævnt smagsbillede, og en tiltider variable kvalitet.
Folk der køber Cristal ser for meget MTV og ved for lidt om champagne
Folk der serverer champagne til røde bøffer med kartofler spiller for meget poker og ved for lidt om mad+vin
Folk der bare nævner champagne uden at tage hensyn til de forskellige typer og hvordan de passer til maden, eller nævne fx cremant de Bourgogne ved ligeledes for lidt om vin/champagne.
@ OP
Jeg ved intet om damer. De gør mig nervøse og jeg stoler ikke på levende dyr der kan bløde 25% af deres liv uden at dø. Men hvis du skal servere noget vin til din mad skal du dæleme ikke lytte til halvdelen af de råd i denne tråd.
Der var en enkelt pige der gav et råd. Jeg tror du scorer hvis du følger det og husker at børste tænder og vaske dig bag forhuden.
HK
@Jævnt enig.
Dog skal siges at Cristal, som er Roederers top vintage, er en FANTASTISK champagne på trods af den kedelige eksponering.At nyrige fjolser uden den fjerneste anelse om vin, pimper den til burgere og fritter, gør jo ikke vinen dårligere.
Vi nærmer os samme diskution som tidligere mht til solbriller,brands og image.Folk drikker hvad de tror andre folk vil synes er præstigefyldt.At de så i virkeligheden udstiller sig som komplete tåber, er en anden snak :-)
Mht til Dom Preignon vs Cristal snakken, er det som at sammenligne Aston Martin med Masserati.Smag ogbehag...begge er høj kvalitet til efterhånden voldsomme overpriser :-)
Men en gang imellem skal man jo gøre det ufornuftige ikke?
@go Around
Jeg er enig med dig i det meste.
Har dog selv drukket champagne til rødebøffer og det gik fremragende, men jah brun sovs og kartofler der er det nok ikke fint.
Og jah det skal helst være Vintage aftapninger så ved man også generalt hvordan de smager en anden gang.
@Petert
Han har cashet sin rulle, og er fløjet til Bordeaux for at handle :-)
GL i aften OP !
Edit : stavebjøF
@ Go around
Satte også tingen bevidst lidt på spidsen ;-)
Dom P overpriset? Jeg synes da jeg kan få Dom P 1997 vintage (tror jeg nok det var) nede i den franske delikatesse i Lars Bjørns stræde til 1kDKK. Det synes jeg overhovedet ikke virker dyrt når man tænker på de ågerpriser man må slippe for Bordeaux/Bourgogne rødvin og efterhånden også Baroloer.
EDIT: Det lød enormt dum smart. Det jeg prøvede at sige var at jeg troede vintage Dom Perignon var dyrere. 1000 for en flaske champagne er selvsagt sygt dyrt uanset hvad
Intet i verden der kan drikkes ellers spises, kan være 1k dkr værd.
@holch
Husk årgangene kan være dårligere end de andre, f.eks. er Dom P efter min menning bedre i 1998 end 1997 og 1999, hvorimod 2000 er næsten lige så god som 1998
Og ja det er dyrt, men det ligesom med å meget andet, kvalitet koster
@Knæleren
Du skulle bare vide :-)
Jeg er generelt meget begejstret for "nydelser" i mange former.Det er klart at der altid vil være en del "snobværdi" i disse ting, hvilket er det jeg antager du har noget imod?Men kvalitet er en smuk ting, om det så drejer sig om mad,vin,biler,tøj eller andre ting.At få det ypperste eller noget der nærmer sig, er i sig selv en oplevelse, og at indtage noget som hele verden er enige om er det bedste, og som er blevet til igennem en nøje planlagt process i hænderne på højtuddannede professionelle, er da lidt fascinerende.At man så hurtigt kan ruinere sig er en helt anden sag.
Jeg vil da mene at alle folk har et eller andet område hvor kun det bedste er godt nok til dem.Dette behøver ikke nødvendigvis være dyrt, men ofte hænger kvalitet og pris dog sammen.Det kunne f.eks være HiFi udstyr, værktøj ,elektronik eller what ever?
Når folk køber eksklusive produkter, køber de jo imo en pakke der også indeholder en oplevelse eller måske en helt speciel fornemmelse.Signal værdi som jeg var inde på tidligere, er naturligvis også en side af sagen, dog den mindste interessante i mine øjne.
Forestil dig en middag med en person du holder meget af, i smukke omgivelser med kulinariske mesterværker, topklasse vine og en servicering der er en konge værdig.Ren forkælelse!
Hvis ikke du mener en sådan oplevelse er 1k værd, så er der vel ikke noget der er det?
Edit : Det begynder vist at lyde lidt snobbet hele det her snak om mad og vin, hvilket absolut ikke er meningen.Har fuld respekt for folk der ikke orker at købe en flaske vin til mere end 100kr, selvom de fint har plads i rullen til at købe en til 5k.
Go @
Folk kan bruge deres penge til hvad de vil, det er deres penge. Det har jeg bestemt intet imod. Det skal bare gøres med omtake og indsigt.
Jeg sagde bare at jeg ikke kan forestille mig en fødevarer der er 1k værd.
Selvfølgelig hænger pris og kval sammen, du ville bare aldrig kunne overbevise mig om den flaske vin jeg har købt til 100 kr er 10x så ringe som en flaske til 1000 kr.
Det ses bare meget ofte at bare fordi folk har en god skilling på kistebunden, så skal de partout også køber dyrer varer, uden de nødvendigvis ved noget om det.
Det har jeg til gengæld noget imod. Man skal ikke bruge penge bare fordi man har dem.
Hvis penge betyder så lidt for en man bare bruger i flæng for at flashe, syntes jeg man burde overveje at købe vinen til 800, og lange de sidste 200 afsted til nogen som virkelig havde brug for dem.
Ps. Jeg syntes bestemt ikke der er noget snobbet over dit indlæg.
Signal værdien betyder måske ikke så meget for dig, men det gør det for de fleste og det syntes jeg er synd, for så er det ikke længere oplevelsen der i højsædet, men hvad andre tænker.
ok.. well...i once dated a man who order roomservice for champange 1000 Euro/bottle (we hade 3 lol)
And i dont have a clue what champange it was and if it wasent for the fact i by mistake saw the reciep i wouldnt have know it costed that much either..and i got tired of that dry shit so i picked up the phone and ordered some beers,lol.
Well....i can honestley say that the sex wasent any different so honey, stick to a Asti cinzano spumante or a well child Tuborg.
good luck! close and score!
Anna
Jeg kan anbefale Möet Rose,
www.877spirits.com/store/images/large/2204.jpg
ser måske lidt femset ud med den lyserøde farve, men den er himmelsk.
Pureking + Bindslev
Jeg tilgiver Jer, at I ikke ved, at champagne er den eneste drik, der er gangbar med alle retter (det er almen viden, nuvel måske for gamble gubber som undertegnede). I visse områder af Sydfrankring (hvor jeg har en anelse familie) er de helt pjattede med det og drikker champagne dagen lang.
Asger Dokkedal
www.dokkedalpoker.dk
@C4Q
Hotel suite,en velhavende mand,roomservice, sex og champagne....Ikke den værste cocktail.
Listen and learn OP...en bytur der ender "impulsivt" på et lækkert hotel er vist sikker f..... ? :- )
@Knæleren
Enig...i bund og grund er det vel et spørgsmål om prioriteter og selvværd?
@dokkedal
Still waiting and dont let the 1000 euro/bottel champange scare you, a beer and kebab will do. No sushi please.
@c4q
var det dokkedal?:P
anyway må indrømme at jeg ikke selv er den store champagne drikker, så skal på ingen måde gøre mig klog på dette, men jo ligesom med så meget andet så jo så betaler du 90% af det for signal værdien, og nej det er på¨ingen måder det værd... Lidt den samme grund som at netto's gode rødvin kan blive ved med at overhale/vinde forskellige smagstest over vin der er 5-6 gange så dyrt...
Og nej mener på ingen måde at champagne kan gå sammen med bøf/sovs og kartofler, ville være alt for vammelt, men kan jo evt severe champagne og jordbær bagefter, hvis du også har givet hende rødvin til middagen så skal du være ualmindelig uchamerende for ikke at få lidt sjov iaften...
@djoffer
"jeg ikke selv er den store champagne drikker" - "og nej det er på ingen måder det værd"
...og dette ved du hvordan?Har du været igennem alle de store huses første vine for nyligt?
Netto's og for den sags skyld alle andre vin test's bliver som regel lavet med prisen in mente.At store varehuse kan købe så mange flasker ind, at prisen kan presses i bund, er jo bare herligt for forbrugeren, men det gør ikke vinen bedre....bare billigere, og den rates højere end en tilsvarende vin fra en lille lokal butik.Ingen tvivl...man skal da ikke betale overpris hvis man kan lade være.Men at sige at forskellen mellem en standard dansk budgetsupermarkeds vin, og en verdensklasse vin fra et stort hus er 90% signalværdi er direkte tåbeligt :-)
Det er fint hvis ens mission er at skaffe noget rød druesaft, men har man bare den mindste interesse i hvad man drikker, falder argumentet totalt til jorden.Dermed ikke sagt at der ikke er en mellemvej.
Iøvrigt er vin som alt muligt andet her i livet....når noget bliver moderne stiger prisen.Lidt ligesom en ny mobil tlf f.eks.PT er Bourgogne forholdsvist dyrt,ligesom nogle områder på Sicilien.De store Italienske vine har været yderst populære i dk de sidste mange år, og sælges da også til "overpriser" somme tider.
Pølsemix. Sig til hende, at du har gemt den bedste pølse til dessert - og den er ikke skåret i skiver, men til gengæld allerhelvedes klar! ;-)
Brun sovs og champagne i en kombo, det må top 5 over det klammeste jeg nogensinde har hørt om.
Du får måske ofte Brun sovs i sydfrankrig når du fester med jetsettet?
Soya pølser fra nutana! Ej spøg til side!
KONGE retten:
Bønner i tomatsauce varmet op og hældt ud over pommes, og så en iskold coca-cola til! Det er sgu noget der rykker!
@go around
har en fortid som kokkelærling bag mig hvor jeg blandt andet tog en vin kursus med verdens tøreste englænder:) Og jo jeg kan godt kende forskel på skidt og kanel inden for vin verdenen. Anyway min pointe, omend den måske var en kende overdreven, var at jo også i vinens verden er der gået utroligt meget snobberi/blær i den, er jo lidt som f.eks g-star som jo er det hotteste af det hotteste tøjmærke p.t med dertil følgende prishop, og nej det er heller ikke fordi det er mærkbart bedre kvalitet end f.eks J&J til trods for at det koster 2 til 3 gange så meget, men nej du betaler for signal værdien.
Det samme er det med vin imo, hvis du er lidt omhyggeligt med din selection kan du finde en vin i netto til 40-50 kroner som uden problemer kan udkonkurrere en 200 kroners vin nede fra den lokale vinkuper, og som en meningmand ALDRIG ville kunne smage forskel på...
Derudover så er der jo også det, at der sgu er mange som rent faktisk(mig selv inkluderet) ikke bryder mig specielt meget om de rigtigt gamle grand cru vine, da smagen er alt for markant og ja konsistensens minder lidt om en brun sovs...
"er jo lidt som f.eks g-star som jo er det hotteste af det hotteste tøjmærke p.t med dertil følgende prishop, og nej det er heller ikke fordi det er mærkbart bedre kvalitet end f.eks J&J til trods for at det koster 2 til 3 gange så meget, men nej du betaler for signal værdien."
LOL!
tjaee det er sgu rigtigt HK lol alt det du vil, men ja kig dig omkring 9/10 personer(15-25) går i det pjat for tiden, og ja prisen ligger på 1000+ kr..
"er mange som rent faktisk(mig selv inkluderet) ikke bryder mig specielt meget om de rigtigt gamle grand cru vine, da smagen er alt for markant og ja konsistensens minder lidt om en brun sovs... "
I rest my case :-)
Fordi du engang har smagt en fransk opvredet karklud, der var gået 10år over tid, er det jo ikke ens betydende med, at kvaliteten staller når prisen rammer en 50'er.Men ja...jeg er enig i der går snobberi i alt der er bare tilnærmelsesvis moderne....sådan er verden i dag.Men hvis du mener man rammer noget der ligner en smagsoplevelse på vinfronten ved at købe for en 50'er i Netto, tager du grueligt fejl.Klart man kan finde rævepis til flere hundrede kroner, og ligeledes udemærkede vine til 100, men du får bare ikke en oplevelse med i købet.Det skulle da lige være hovedpinen dagen efter.
Din G-star analogi kan jeg slet ikke følge, da det i sig selv et masseproduceret,mainstream produkt, hvis signalværdi kan ligge på et meget lille sted.JJ ved jeg ikke hvad er?
GA
Edit : kortet ned...lol
Djoffer
Jeg ved ikke meget om vin. Jeg ved kun lidt om Baroloer og Barbarescoer.
Jeg er ivrig drikker/samler af dem og bruger stort set alle mine pokergevinster på dem. Jeg nyder dem i fred og ro derhjemme sammen med kæresten og jeg kan bruge timer i min "vinkælder" (sauna hos de gamle :/).
Så for mig er det ikke 90% signalværdi. Det er en hobby og jeg nyder den 100% privat. Når du så indirekte siger at det kun er idioter der køber den slags fordi det er 90% signalværdi fornærmer du mig lidt.
MEN DU TAGER OGSÅ FEJL OG GENERALISERER!
Der findes helt sikkert vin / champagne / whiskey / Cognac som er priset højt pga af et navn. Men for at vende tilbage til Barolo / Barbaresco. Der findes mange små vinbønder som laver stor enkeltmarks barolo der herhjemme koster 500-1200 flasken. De vinbønder er på ingen måde rige. Deres vinbrug er småt og de har enorme omkostninger ved vinproduktionen. Højteknologisk udstyr til vinlavningen og minimalt høstudbytte pga de "grønthøster" (fjerner hovedparten af druer engang henover sommmeren.)
Kort historie lang: Deres vin er dyre fordi de laver få flasker ved høje omkostninger. Det er muligt der også er lidt effekt på prisen pga "Barolo" navnet, men hvorfor er de små bønder så ikke stenrige hvis de laver lorte vin til 1200 kroner flasken? Det kan jo ikke koste noget at lave når det er noget lort, eller?
Undskyld mig. Men selvom jeg på mange punkter er enig med dig omkring dyre produkter ikke altid er pengene værd så mener jeg bund seriøst at din generalisering er ignorantisk og lugter lidt af jantelov.
undskylder til jer begge hvis jeg har trådt jer over tæerne, men da altid rart at se at et lille indlæg kan vække så meget harme hos vin snobberne;)
Ej mere seriøst, du giver mig jo delvist ret HK, der er ufatteligt mange mærker af vin/champage o.s.v hvor 90% af prisen ligger i brandet og det er et fact, at man så selvfølgelig også kan finde nogle små vinbønder som laver et exceptionel vin er jeg da heller ikke i tvivl om. Men altså for en gennemsnits dansker, så mener jeg stadigvæk at prisen på ingen måde modsvare den oplevelse du får, og at hvis man lavet en blindsmagningstest hos 100 alm. danskere så nej så ville de ikke kunne smage forskel på en 50-100 kroner vin fra netto, og så en af de dyre 1200 kroners vine, der skal man sgu være fanatisk(ikke ment på en dårlig måde) for at kunne finde de nuacer der er der. Og jo jeg har smagt nogen af de rigtige dyre vine i mid tid.
Nå ja og jantelovs kortet, ahhh behøver vi trække det hver gang folk er uenige med en...?
@Dokkedal
Priceless med de billeder :D
Men ok, hvis det er første gang, så er der ikke noget at sige til det.
@djoffer
"blindsmagningstest hos 100 alm. danskere så nej så ville de ikke kunne smage forskel på en 50-100 kroner vin fra netto, og så en af de dyre 1200 kroners vine"
Du er sgu lidt galt afmarcheret her....sry to say, men det er vist længe siden en ordentlig vin har holdt fest i din mund :-)
Anyway...hver har sine behov.LiebfrauMilch FTW !!
Go @
Nu er jeg ikke vin freak, men kan bestemt godt lide en god rødvin.
Jeg har stadig svært ved at tro det, men hvis der er så stor forskel som du siger, så vil jeg sku prøve det.
Er ikke til alt for kraftige vine og jeg vil bruge 600-800 dkr på en flaske. Hvilken skal det være, jeg stormer ned og henter den imorgen?
Så skal der sku kokereres til den store guld medalje.
@go around
Nu begynder du ikke at genere liebfraumilch vel?:P Ej men det er min påstand, nu har jeg godt nok ikke smagt dusinvis af de der supervine, men er ikke blevet så imponeret over dem, men kan da være man skulle prøve en ny, så ja som knæleren hvilken en ville du anbefale hvis det var?
Det er fuldstændig inividuelt...men jeg kan lige komme med et par anbf om lidt, har lige fundet en tyr på 4/8 der vil spille HU.
djoffer
Du trådte mig ikke over tæerne. No worries ;-)
Men jeg køber ikke den med, at almindelige mennesker ikke kan smage forskel
Jeg serverer ofte god vin til venner og familie der ikke interesser sig for vin uden at fortælle dem hvad det er er. Og de har alle uden undtagelse kunnet smage forskel og syntes det smagte fantastisk og så derefter spurgt til vinen.
Alle der har smagsløg og smagsanserne i orden reagerer positivt på ting der smager afbalanceret / struktureret og behageligt. Alle reagerer også positivt på behagelige og veltilpassede bismage/eftersmage.
Man behøves ikke at være en vinnørd og sidde med et underfundigt blik i øjnene mens man udbryder "jeg smager cedertræ, tjære og lidt kamfer" for at sætte pris på en god smagsoplevelse. ;-)
Knæleren
glem at få andre til at give dig råd. Som GA siger er det umuligt fordi det er så individuelt.
Find ud af hvilke vine du kan lide. Hold øje med druen, og regionen/landet. Google producenten på nettet og find lignende produkter. Find ud af om der er noget specielt ved den vin der gør at den smagte præcis som du kunne lide og kig efter vine der har det samme. På den måde kan du prøve dig frem.
Der er sq ikke noget værre end at knalde 700 af på en vin og så finde ud af at den specifikke vin ikke smagte dig.
@Knæleren/djoffer
Helt enig med HK.
Gå evt til den nærmeste vinhandler, i Kbh kan jeg anbefale mine lokale:
Kjær & Sommerfeldt A/S
Gammel Mønt 4
1117 København K
Højbro Vin
Frederiksborggade 6
1360 København K
og fortæl dem præcis hvad i vil have...hvis ikke i ved det så fortæl lidt om budget,tidligere præferencer og om hvor meget vin i drikker generelt.Der findes faktisk vine for "begyndere", ligesom der findes oste osv for viderekomne etc.Smagsløgene og ganen er simpelthen ikke fintunet til meget komplekse vine, og pengene vil være spildte som HK siger.Tænk over om i kan li' de lettere frugtede toner, eller ( ikke dig djoffer :-) de mere fyldige og mørke vine.Produktions landet er som sådan ikke ret essentielt, da der dyrkes de samme druer mange steder i verden.At jordbundsforhold kan variere og give to rene merlot'er helt forskellig smag, er så en anden sag.
Enjoy!
Til alle, der normalt kun lave pasta med flåede, men gerne vil virke som om de kan mere (dem er der vist en del af herinde), kan jeg anbefale, Løgismoses butik på Nordre Toldbod. De har et stort udvalg af næsten færdiglavede madvarer som supper, fondsaucer, ovnkartofler, salater osv. ( www.loegismose.dk ) Man skal stort set bare varme tilbehøret op, og så stege en fisk eller noget godt kød (som man også kan købe derude), og kvaliteten er i top. Flere produkter fremstilles f.eks. på Kong Hans' køkken. På den måde kan du virke som den store chef uden at have begreb om mad. Desuden har de et stort udvalg af vine og chokolade, og også desserten kan skaffes der. Gl med det...
Kasper