igen igen, har sick travlt med at få hytten til at se pæn ud, have vasket lidt tøj osv, har ikke tid til også at finde på noget spændende mad, så enhver hjælp vil være værdsat, ellers bliver det knorr lasagne hvilket sucks.
evner i køkken 4/10, evne til at handle ind 1/10.
tredje date, de to første er gået kanon, ingen grund til at finde noget der skal imponere hende, bare det er simpelt og lækkert er det fint.
ingen fisk.
gerne med salat og hjemmelavet dressing.
jeg kan ikke finde ud af nogen af delene, medmindre man tager den klassiske iceberg + hvad man føler for.
så en hovedret, der er let at lave + salat + en hjemmelavet dressing, gerne med en komplet indkøbsseddel ♥
Estimated time of arrival er 18:30
Mad til date
i moderate mængder er det ingen hindring.
Budget?
Salat:
Iceberg
Agurk
Pepperfrugt
honningmelon (ved de stadig kan findes gode)
vindruer uden sten!
evt. supler med nektariner, eller noget tørrede frugt
alt skal bare skæres..
Dressing.. thousend island ? ;) Evt. yoghurt + honning + salt + peber + persille eller anden krødderurt. (ved dog ikke hvor godt den passer til den slags salat)
Mad:
Pas lige pt.
budget 2-400 kr maks, har dog en relativt velassorteret fryser og køleskab, bøffer er lidt et no go.
Den her flår trusserne af hende og burde kunne laves af en køkkenmongol.
Cæsar salat
Mængde/antal pers: 3 - 4 pers
Ingredienser:
2-3 stk Romaine salat
Frisk parmesan ost i flager
Croutoner
Evt. 250 gr. stegt kylling i mindre stykker. Og ristet bacon!
Dressing:
7 spsk. olivenolie
2 spsk. rødvinseddike
1 pasteuriseret æggeblomme
½ tsk. sennepspulver eller alm. sennep
1½ tsk. citronsaft
Lidt tabascosauce
Lidt Worchestershire-sauce
2-4 fed hvidløg, presset
Fremgangsmåde:
Rens salaten og skær den i mindre stykker. Riv parmesanosten i store flager.
Bland alle ingredienserne til dressingen og pisk indtil det så småt begynder at skumme.
Hæld dressingen over salat og evt. kylling og fordel croutoner og parmesanost over.
Server med godt brød.
Ellers er der jo altid takeaway + en god flaske rødvin;)
Hovedret; svinemørbrad omviklet m bacon og krydret m. Lidt peber og evt rosmarin. Steges i ovnen v. 200gr i ca en halv time .. stik i den og hvis kødsaften er klar er stegen færdig. Server m kogte nye kartofler og lidt creme fraiche rørt m klippet persille og purløg + salt og peber. Husk lidt lækkert groft brød.
Siden hvornår virker Mac D ikke mere :( ?
Så prøv at lave bruschetta til forret eller i stedet for salat
Det kommer nogenlunde til at ligne dette (bare fjern den grønne kvist)
www.google.dk/imgres?imgurl=http://cooks-catering.com/images/bruschetta.jpg&imgrefurl=http://cooks-catering.com/Platters.aspx&usg=__4XYzDLxC7GObPpbEemCopfGohm0=&h=346&w=520&sz=30&hl=da&start=0&tbnid=xJNM0iPv7h9EsM:&tbnh=162&tbnw=226&prev=/images%3Fq%3Dbruschetta%26um%3D1%26hl%3Dda%26sa%3DN%26biw%3D1233%26bih%3D840%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=554&vpy=308&dur=2500&hovh=183&hovw=275&tx=163&ty=66&ei=pItqTLLSF5e8jAeE_ZTAAQ&oei=pItqTLLSF5e8jAeE_ZTAAQ&esq=1&page=1&ndsp=20&ved=1t:429,r:7,s:0
Du skal bruge:
1 flûte (så frisk som muligt)
ca 300 gram tomater (de skal ikke være bløde i skallen)
1-2 fed hvidløg
Olivenolie
Lidt hakket oregano
Salt og peber
Skær tomaterne ud i mindre stykker (bare sådan lidt random) og fjern kernerne. Fyld dem i en skål og hæld en god sjat olivenolie (ikke ekstra jomfru olivenolie!) i. Tilsæt en god del oregano samt salt og peber. Rør rundt og sæt i køleskabet ca 30 minutter.
Alt imens det er i køleren:
Skær flûtet ud i mindre skiver og rist det på begge sider.
Halvér hvidløget og "smør" brødet med det. Læg tomatblandingen ovenpå og server med det samme. Voila! Smager glimrende, men tåler ikke at stå at vente, da olien gør brødet blødt forholdsvis hurtigt.
Passer godt sammen med diverse retter fra det italienske køkken
Et lille tips til salaten, man kan i superbrugsen få nogle salatblandinger, som kan erhverves for forholdsvis få penge. De smager ganske glimrende, er hurtige at lave(åben posen..) og er klart et godt alternativ hvis man ikke gider den klassiske iceberg+det løse variant.
Vin?
Hvis du ikke kender hendes preferencer, så gå efter en hvidvin af druen Chardonnay, gerne fra sydamerika eller sydafrika. Så har du en let drikkelig frugtig vin, som næsten alle kvinder kan drikke.
Skal det være rødvin, så gå efter en Beaujolais. Igen, hvis du ikke kender hendes preferencer og hun er omkring din alder.
Igen en let drikkelig vin, uden den tørre smag som ellers kendetegner de fleste rødvine og mange unge mennesker ikke bryder sig om.
Mvh.
Eksplicit
så er der handlet ind, har fået ca 99% af addicts forslag, det lød simpelt : O) og går det helt af helvede til kan der altid bestilles.
angående vin så var det lidt planen, men var til fest hos hende i lørdags, og vil umiddelbart gætte på at vin ikke står højt på ønskelisten, har dog et par flasker, men sodavand, icetee, juice, vand, saftevand, mælk, whatever hun må tage hvad hun føler for.
handlet ind, gjort rent, tøj i tørretumbleren, satme været en aktiv dag.
så er spørgsmålet om hun skal være med til at lave mad eller ej ?
mødte hende i byen, haft en efterfølgende date på en cafe, og fest hos hende og nu her, cafe i torsdags, fest lørdags, og nu i dag, så det går ganske hurtigt.
der er tiltider lidt stilhed, men ikke på den akavede måde kunne dog godt se fordelen i at lave noget lidt aktivt sammen.
haft fast kæreste de sidste like 5 år, så er en anelse rusten til at finde på ting til en date,
Not to fear - dinner is here.
Mit hovedinput er til "salaten" da jeg også er jævnt træt af almindelig Iceberg. Det her er en græsk inspiret varm kartoffelret som passer til stort set hele spekteret af oksekød (og også fint til svinemørbrad).
Ingredienser:
1 kg bagekartofler
½ dl olivenolie
2 spsk citronsaft
2 tsk tørret oregano
400 gr. (ca.3) peberfrugter i forskellige farver
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
salt og peber
50 gr sorte oliven (helst græske kalamataoliven med sten)
75 gr fetaost, gerne gedefeta (ikke salattern! skal være rigtig feta!)
evt. bredbladet persille
Kartoflerne med skræl halveres på langs og skæres i smalle både på den lange led. De lægges i et ildfast fad og blandes med olie, citronsaft, salt, peber og oregano. Bages ved 250 grader til de er brune og bagte, ca. 40 min. Vend dem forsigtigt undervejs.
Peberfrugterne udkernes og skæres hver i tykke strimler. Balnd dem med olie, hakket hvidløg, salt og peber. De bages samtidig med kartoflerne i et andet ildfast fad i ca. 30 min. De skal være let brændte og bagte. Vend også i dem undervejs.
Når kaftoflerne og peberfrugterne er afkølede, vendes de forsigtigt sammen i et ildfast fad. Fetaen skæres i tynde flager eller smuldres over og olivnerne lægges på til sidst.
Sidst jeg lavede "salaten" fik vi roastbeef med Sauce Bearnaise til, men som sagt kan den spises til alt fra svinemørbrad til hakkebøffer.
Andet bud på salat:
Pæresalat:
3-400 gram blandet salat
2 modne pærer
1 spsk olivenolie
salt og peber
80 g frisk parmesan
dressing:
2 spsk olivenolie
2 tsk balsamicoeddike
1/2 tsk sukker
salt og peber.
Pærerne skræes i mindre både med skræl på og steges ved høj varme i olien med salt og peber, til de er gyldne. ca. 3-5 minutter. De afkøles. Salaterne brækkes i passende stykker og skylldes i en skål med flere hold vand, afdryppes og tørres i viskestykke. Dressingen blandes og smages til. Lige før serveringen blandes salaten, pærerne og dressingen og parmesanen drysses over.
Selvfølgelig skal hun være med til at lave mad, det er altid en hyggelig ting at gøre sammen - bare husk! hun skal ikke stå for at presse hvidløg o.lign.
ofc skal i lave den sammen!!!
Hun skal ikke vaere med til at lave mad. Hun skal bare lave mad og soerge for at du har en kold pilsner, mens du spiller ps3, ser fodbold eller lignende.
Come on.
Forret: Kødpølse
Hovedret: Kødpølse
Dessert: Kødpølse
Tilberedning:
Lad hende smage sagerne til, indtil pølsen får den rigtige sprødhed, herefter sættes der låg på og pølsen puttes i ovnen i ca. en halv time. Skal det gøre helt rigtigt, kan der evt. krydres med hvid glasur, men pas på da det godt kan være ret klistret.
♥
daxel: natmaden har jeg styr på : O)
I så fald, smider du ikke lige et link til denne dessert, evt. man kan se den på face? ;)
ved ikke med mad...men til at drikke er rose champagne en sikker vinder!
Min søster skal på date i aften. I Hjørring. FML
Enebærgryde .. Enough said :D
Find den på maduniverset.dk!
@ Live
haft fast kæreste de sidste like 5 år,
Så få dog din kæreste til at lave mad til din date..
Trekantssandwich burde være den "nemme" løsning.
@jones
Good one;)
upDATE!!
Bump? :D
lol, glemte helt denne tråd, nice comments, friis-n vandt dog.
anyway: nu har vi det modsatte problem, vi har været sammen et par uger, og hun har sat sig for at lave mad til mig i morgen, jeg skal bare handle ind.
så nu kan sværhedsgraden fint sættes til det umulige.
gastromand.dk - burde være muligt at kunne finde nogle gode opskrifter derinde :).
Ved bla at min dame er helt vild med den tortilini opskrift de har derinde. Kan findes her:
gastromand.dk/t%C3%B8mmerm%C3%A6nds-mad-tortelini/
Den er også forholdsvis nem at lave og tager ikke så lang tid :).
Hvis ikke man vidste bedre skulle man jo tro det var bestilt arbejde det der IowA:) Er i øvrigt selv glad for selv samme næppe slankende opskrift.
@OP Når nu du betaler, flasher du naturligvis dankortet og køber nogle lækre råvarer og skal hun samtidig udfordres kan følgende anbefales:
gastromand.dk/risotto-med-ristet-kammusling-basilikum-skum-og-safran/
Go' date!
incrazy +1000 haha
@ live
Har du mødt friis-n og resten af familien?
diedamm: jeg faldte lidt for flamberet peberbøf : O) ikke noget tøsemad i dag, så der er indkøbt 4 mørbradbøffer a 150g fra slagteren (omfg de ved hvad de skal tage for dem)
jeg har obv ikke et gaskomfur, en lang lighter er vel fin til at antænde med, af alkohol har jeg obv kun whiskey, hader cognac men man kan vel finde en lille flaske, kalvefond har jeg ikke den fjerneste anelse om hvad er, eller hvor man får det fra.
dertil regner jeg med hasselbagte kartofler.
og jeg kan passende spille lidt sng mens hun laver maden.
edit: skal det være en bestemt cognac, eller bestemt alkohol procent ? og hvor vigtig er flamberingen, eller kan den del droppes ?
og slagteren sagde noget om et håndklæde og ikke presse på dem, men jeg hørte ikke rigtig efter ?
Han sagde sikkert noget med at du skal toerre boefferne af inden du steger dem med et viskestykke. Derudover skal du ogsaa lige soerge for at tage dem ud af koeleren 1/2 time foer du steger dem.
Peberbøf er klasse, men pas lidt på med peberet nu du har købt mørbrad.
Whiskey kan sagtens bruges og det samme med en lighter. Jeg har aldrig fået Whiskey under 40%, så det skulle nok kunne brænde.
PS. Sørg for at der ikke fedtstof på panden når der skal flamberes.
PPS. Pas på øjenbryn og emhætte:)
Hvis du ikke allerede har gjort det, så tjek denne video:
www.youtube.com/watch?v=hcVZxQMdh_k&feature=player_embedded
det blev uden flambering, men blev faktisk rigtig godt, hun står btw også i køkkenet nu : O )
pics or it didn´t happened :=)