Mad-guruer, hjælp mig :)

#1| 0

Hej alle I skønne hobby-gourmet'er på Pokernet.
Jeg har brug for jeres gode ideer:

I torsdags lavede jeg 7 lagkager med hindbærmousse og toblerone-creme til mine elever - de elskede kagerne, men har efterladt mig med et lille 'problem'.
Nu har jeg 1 liter af den skønneste saft med intens hindbær/ vanillesmag stående i køleskabet. Men hvad skal jeg bruge det til?

Gode forslag modtages gerne!

Vigtig viden/ ligegyldig info?: Mand og sønner er ikke så begejstrede for frugtgrød og jeg kan ikke klare konsistensen af gele/Jello..

23-03-2013 11:45 #2| 0

Sorbet ...

23-03-2013 11:52 #3| 0

Det er kun mig, der kan lide sorbet.

Mand og sønner ønsker noget med rigelig piskefløde eller noget, der er bagt :)

Jeg over vejer at lave noget 'half'n half' med hindbærsaften/ vodka eller snaps og småpimpe af til påskefrokosten på fredag ;)

Redigeret af tuznelda d. 23-03-2013 11:53
23-03-2013 11:53 #4| 0

Hvad med små vandbakkelser fyldt med en creme af det du har der?

23-03-2013 11:56 #5| 0

SNAPSEDRIK!!!!!

23-03-2013 11:59 #6| 0
www.kvalimad.dk/opskrifter/hindbaermousse-paa-kagebund
23-03-2013 12:00 #7| 0

Flødeboller! Din skum kunne blive topdollar med din saft!

En lækker is ligger også til højrebenet!

23-03-2013 12:01 #8| 0

'turbo' Hindbærsnaps/ hindbærtoddy er klart med i overvejelserne, men der er 1 liter saft, så der er til mere end en ret/dessert.

23-03-2013 12:04 #9| 0

sOnder

Flødebolleskummet bliver noget tyndt splat, hvis man bruger saft som smag .. det skal være pulver,frysetørret smag, der røres i skummet eller essens, som koges med i siruppen.

Og Mikkmakk har googlet en opskrift, der både skal bages og indeholder rigelig piskefløde .. men der er gele på :(

23-03-2013 12:29 #10| 0
sofiesspisekammer.dk/2012/12/04/hjemmelavede-flodeboller-klassiske-og-med-lakrids-hindbaer-og-hvid-chokolade/

Til marengs: Hvis du skifter vandet ud med din saft vil du have en hindbær/vanille sirup i stedet.
23-03-2013 12:38 #11| 0

Der er da ikke vand i marengs?

Det ender nok med en hindbærmoussekage, med hindbærgele (som jeg så piller af på mit stykke).. og så obv hindbær'snaps til mig .. og så må micebulldogs gerne lige forklare lidt om den creme til vandbakkelser .. det lyder lækkert!

23-03-2013 12:53 #12| 3

Er den ikke nem? Lav 7 mere og send dem rundt til de PN'er den melder sig først.. DIPS!

23-03-2013 13:01 #13| 0

Ku man ikke lave noget baba au rhum-agtigt? Altså kog saften ind til en sirup, bag en kage og hæld den over med siruppen når den kommer ud af ovnen? Og så lave en fragilitecreme til ovenpå hvis der skal være fløde involveret (halv fløde 38, halv creme fraiche 38 pisket stift med lidt flormelis og fx lime- eller appelsinskal)

Ellers bare kør på med vodka, der er jo ingen grund til at gøre det for besværligt :)

23-03-2013 13:06 #14| 0

Det er næsten en sirup allerede :) så det kunne godt være en mulighed at gøre som du skriver, Henrikthing :)

Der er i hvertfald både 'noget bagt', 'rigelig piskefløde' og 'ingen gele' som ønsket :)

Nitrrram: 7 nye lagkager fordobler bare problemstillingen .. så får jeg jo mindst en liter saft/sirup mere :)

23-03-2013 13:10 #15| 0

Er lige i gang med at skaffe opskriften på den sirupkage vi har haft på mit arbejde, vender tilbage senere :)

23-03-2013 13:34 #16| 1

Pics for helvede Tuz :) Pics !!!!! ;)

23-03-2013 13:43 #17| 0

Eleverne har jo spist lagkagerne, så jeg har ingen pics ... Medmindre du vil se saften :)

Eller måske det færdige produkt med rest-siruppen?

Hvis I googler 'lagkage, hindbærmousse, tobleronecreme' og vælger opskriften fra www.grydelappen.dk' , så er det den jeg bruger .. jeg dræner bare en lille smule af saften fra hindbærrene i stedet for at jævne frugtkompotten så moussen bliver mere let og luftig .. og så bruger jeg 3 blade husblast til hindbærmoussen for at gøre den en smule mere stiv end den kan blive på stiftpisket fløde alene.

Redigeret af tuznelda d. 23-03-2013 13:43
23-03-2013 14:08 #18| 0

En italiensk marengs pisker man med en varm sukkerlage. Så der kunne du bruge din hindbærsaft i stedet. Men hvis du ikke ved hvor meget sukker der er i din hindbær lage, kan der selvf. opstå et problem med forholdet mellem æggehvider og sukker. Og en hindbærmarengs kan jo bruges til mange ting. Flødeboller, kyskager eller til en baked Alaska.

Redigeret af DanDietz d. 23-03-2013 14:09
23-03-2013 14:35 #19| 0

Der er 500gr sukker til 1500gr hindbær .. hvoraf jeg nu har 1 liter saft fordi bærrene/ kompotten blev brugt i moussen.

Det er langt fra nok sukker pr.ml. væske til at bruge det som sukkerlage .. men rigeligt sødt til min smag.

23-03-2013 15:51 #20| 0

Jeg vil gerne se et billede af saften

23-03-2013 16:04 #21| 2


Værsågod hestesmølf .. 0.5 l. Mørkerød, tyk hindbær/ vanille saft ~ sirup. Det dufter himmelsk og smager fantastisk blandet med danskvand, så jeg forestiller mig, at neutral snaps eller vodka også er godt :)
23-03-2013 16:08 #22| 0

Haha wow, den er godt nok flot - Tuzind tak tuz

23-03-2013 16:48 #23| 2


Selvfølgelig bliver familien ikke snydt for lagkagen. Jeg havde lavet en ekstra som skulle være 'fredagsslik' til Xfactor-finalen, men vi glemte at spise den .. så den er først lige blevet sprøjtet med flødeskum :) yngstesønnen ville have farvet glasur, så det blev med smuk pisgul glasur til ære for Pokernet :)
23-03-2013 20:00 #24| 0

Kan vi ikke bare aftale, at du smider billeder i
op af alt interessant du foretager dig i et køkken :)

Det plejer jo at være en fornøjelse at læse dine madindlæg, hehe :)

23-03-2013 20:06 #25| 5

Kan godt være, at jeg spørger dumt, men hvordan glemmer man at spise lagkage ?

23-03-2013 20:43 #26| 0

Hvad med fromage?

Har en opskrift på en lækker og let fromage (indeholder græsk yoghurt, så ikke fed - hvilket klæder en frisk dessert imo).. dog har jeg kun lavet den med citron..

Konsistensen bliver som en fast skum og ikke gele/jello-ish :)

23-03-2013 21:34 #27| 1

Jeg ville fryse den i lidt mindre portioner. Det er en glimrende dessertsauce som den er nu, men juster du den med en god eddike og olivenolie har du en fremragende vinagrette som går rigtigt god til fx. en salat med andebryst.

Edit:
Jeg laver også tit en konditorcreme med chokolade hvor jeg tilsætter en kratigt reduceret bær sirup. Det er satme godt!

Redigeret af Rsmadsen d. 23-03-2013 21:42
24-03-2013 00:38 #28| 0

@madsen

Opskrift på den konditorcreme? Lyder dejligt :)

24-03-2013 15:00 #29| 0

hvad med at en key west pie? nedenstående er med lime, men jeg har tit erstattet den med f.eks sød saft hvilket absolut ikke gør den ringere :-)

Crust:

220 g graham cracker krummer/fintknuste digestive- eller søde speltkiks

50 g sukker

115 g usaltet smør, smeltet

Fyld:

6 æggeblommer

3 spsk fi ntreven limeskal

2 dåser (397 g) sweetened condensed milk

2 dl friskpresset limesaft (omkring 8-12 limefrugter)

Flødeskum til topping (kan udelades)




Sådan gør du:

Crust:

Smør bund og sider i en rund pieform let (eller en springform til cheesecake)

Rør knust kiks og sukker sammen i en skål.

Tilsæt det smeltede smør, og miks det sammen med en gaffel, til smørret er blandet godt sammen med kiksen.

Hæld blandingen i den forberedte form. Start i midten og pres gradvist dejen ned og udad mod siderne med fast hånd, til blandingen er godt fordelt og udgør en jævn crust.

Dæk crusten med film og stil på køl, mens du forbereder fyldet.

Forvarm ovnen til 180 grader, og sæt risten på ovnens anden nederste ovnribbe.

Skil æggeblommerne fra hviderne, og kom dem i en røreskål. Pisk æggeblommer og reven limeskal, til det er blandet godt sammen.

Tilsæt condensed milk og limesaft, og pisk, til det er blandet godt. Hæld fyldet i den forberedte crust.

Bag din pie i 22-25 minutter, eller til det midterste fyld har sat sig (det skal være nogenlunde fast at røre ved).

Tag din pie ud af ovnen, og lad den køle af på en rist. Lad den så hvile i køleskabet i minimum 2 timer.

Pynt med fl ødeskum og reven limeskal. Stil din pie på køl for længere holdbarhed.

Redigeret af bingobent d. 24-03-2013 15:01
← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar