Skal i morgen have gæster til Skt. Hans. Har dog samtidig lovet mig ud til en aftale fra kl.12.00 - 16.00 og mine gæster (bliver i alt 7) kommer kl. 17.30 (spisetid omkring 18.00).
Forberedelses mulighederne er ikke særlig store - tænker noget langtidsstegning (max 10 timer).
Nogle forslag og opskrifter fra pokernets fantastiske madkendere?.
/Henrik
Madhjælp til skt hans
Fyr grillen op og køb 10 pakker af disse vidunder,
mr-nurse skrev:
Ishusen
Bor på 3 sal ( hvilket ikke har afholdt mig helt for at grille), så springer den variation over.
Tænkt lidt på roastbeef, men der er 10 timer i ovnen vel lige lovligt meget?.
Jo inkl. trækketid, er det vel ca 8.5-9timer for meget.
Afhængigt af størrelsen giver du den 35-50 min i ovnen på 200-210gr., og lader den trække i staniol 15-20min bagefter.
Det kan du godt nå mellem kl 16-18
Hva med langtidstegt culottesteg ca. 75-85 g. i 5-6 timer eller lamme kølle 130 g. 5-6 timer eller 100 g. I 10 timer
Roastbeef skal være rødlig og ikke gennemstegt, det giver vel svaret?
mr-nurse skrev:
Hmm, nåede at købe 3 kg roastbeef fordelt på 2 stk. Kan de ikke langtidssteges?.
Centrumstemperatur ved brug af stegetermometer (roastbeef).
Rød 50-60
Rosa 60-65
Gennemstegt 65-68
Selv hvis du ønsker den gennemstegt, når den kernetemperaturen indenfor 1 time. Den type køde bliver ikke bedre ved langtidsstegning imo, så hvorfor bruge den ekstra tid/strøm.
@SVFA
Er det faldet dig ind at ovnens tempratur har indvirkning på tilbedredningstid.
@OP
Slowroast er ikke et problem, men start ud på meget lave temprature mens du ikke er hjemme, så kan du altid skrue op når du kommer hjem.
Rsmadsen skrev:
@SVFA
Er det faldet dig ind at ovnens tempratur har indvirkning på tilbedredningstid.
@OP
Slowroast er ikke et problem, men start ud på meget lave temprature mens du ikke er hjemme, så kan du altid skrue op når du kommer hjem.
Ja det har faldet mig ind, hvorfor tror du jeg skrev, at den type kød ,IMO, ikke bliver bedre af langtidsstegning?
Ja okay efter at have gennemlæst de sidste par kommentare igen, så er det måske ikke helt fair at det var dig jeg prikkede til, men jeg jeg følte mig lidt forpligtigede til at modsige de postere som ville lokke OP fra at langtidsstegte kødet.
Nu ved vi jo ikke helt hvilken udskæring der er tale om, men det der sælges som roastbeef er typisk skåret af inderlår eller tykkam. Begge kødstykker bliver bedre af langsom tilberedning, og det er ikke IMO men faktum.