Madhjælp til skt hans

#1| 0

Skal i morgen have gæster til Skt. Hans. Har dog samtidig lovet mig ud til en aftale fra kl.12.00 - 16.00 og mine gæster (bliver i alt 7) kommer kl. 17.30 (spisetid omkring 18.00).

Forberedelses mulighederne er ikke særlig store - tænker noget langtidsstegning (max 10 timer).

Nogle forslag og opskrifter fra pokernets fantastiske madkendere?.

/Henrik

22-06-2013 13:56 #2| 1

Fyr grillen op og køb 10 pakker af disse vidunder,

Redigeret af Ishusen d. 22-06-2013 13:56
22-06-2013 14:26 #3| 0

Ishusen

Bor på 3 sal ( hvilket ikke har afholdt mig helt for at grille), så springer den variation over.

Tænkt lidt på roastbeef, men der er 10 timer i ovnen vel lige lovligt meget?.

22-06-2013 14:38 #4| 0
mr-nurse skrev:
Ishusen

Bor på 3 sal ( hvilket ikke har afholdt mig helt for at grille), så springer den variation over.

Tænkt lidt på roastbeef, men der er 10 timer i ovnen vel lige lovligt meget?.


Jo inkl. trækketid, er det vel ca 8.5-9timer for meget.

Afhængigt af størrelsen giver du den 35-50 min i ovnen på 200-210gr., og lader den trække i staniol 15-20min bagefter.

Det kan du godt nå mellem kl 16-18
22-06-2013 14:49 #5| 0

Hva med langtidstegt culottesteg ca. 75-85 g. i 5-6 timer eller lamme kølle 130 g. 5-6 timer eller 100 g. I 10 timer

22-06-2013 15:45 #6| 0

Hmm, nåede at købe 3 kg roastbeef fordelt på 2 stk. Kan de ikke langtidssteges?.

22-06-2013 15:51 #7| 0

Roastbeef skal være rødlig og ikke gennemstegt, det giver vel svaret?

22-06-2013 15:52 #8| 0

Btw findes der utallige opskrifter på roastbeef online

22-06-2013 17:52 #9| 0
mr-nurse skrev:
Hmm, nåede at købe 3 kg roastbeef fordelt på 2 stk. Kan de ikke langtidssteges?.


Centrumstemperatur ved brug af stegetermometer (roastbeef).

Rød 50-60
Rosa 60-65
Gennemstegt 65-68

Selv hvis du ønsker den gennemstegt, når den kernetemperaturen indenfor 1 time. Den type køde bliver ikke bedre ved langtidsstegning imo, så hvorfor bruge den ekstra tid/strøm.


22-06-2013 18:08 #10| 0

@SVFA

Er det faldet dig ind at ovnens tempratur har indvirkning på tilbedredningstid.

@OP
Slowroast er ikke et problem, men start ud på meget lave temprature mens du ikke er hjemme, så kan du altid skrue op når du kommer hjem.

Redigeret af Rsmadsen d. 22-06-2013 18:15
22-06-2013 18:24 #11| 0
Rsmadsen skrev:
@SVFA

Er det faldet dig ind at ovnens tempratur har indvirkning på tilbedredningstid.

@OP
Slowroast er ikke et problem, men start ud på meget lave temprature mens du ikke er hjemme, så kan du altid skrue op når du kommer hjem.



Ja det har faldet mig ind, hvorfor tror du jeg skrev, at den type kød ,IMO, ikke bliver bedre af langtidsstegning?
Redigeret af SVFA_DK d. 22-06-2013 18:33
22-06-2013 19:24 #12| 0

Ja okay efter at have gennemlæst de sidste par kommentare igen, så er det måske ikke helt fair at det var dig jeg prikkede til, men jeg jeg følte mig lidt forpligtigede til at modsige de postere som ville lokke OP fra at langtidsstegte kødet.

Nu ved vi jo ikke helt hvilken udskæring der er tale om, men det der sælges som roastbeef er typisk skåret af inderlår eller tykkam. Begge kødstykker bliver bedre af langsom tilberedning, og det er ikke IMO men faktum.

22-06-2013 19:42 #13| 0

Fandt en opskrift på langtidsstegning af roastbeef, hvor den 'bare' skal have omkring 8 timer, så det passer perfekt.

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar