Hey
Sagen er den jeg skal lave lidt svinemørbrad til 4 personer på fredag.
Vil gerne lave lidt lækkert ud af det. Alle opskrifter jeg kigger på er lortet fyldt med svampe = ikk lækkert i min verden --> Så hvad skal der ske med dem ?
Tænker lidt en kartoffel, lidt lækkert salat osv til --> Hvilke ideer har vi her folkens?
på forhånd tak.
Mad-minister søges !
Lækker garniture: Køb nogle gode grønne asparges, gør dem klar, kom lidt smør i en opvarmet gryde og vend aspargesene i smørret i 2-3 minutter. Til sidst tilsætter du salt, gerne en god flagesalt, og de serveres straks.
Ufattelig hurtig og nem garniture til dit kød. Et lidt mere avanceret alternativ kunne være Bo Bechs udgave
En Klassiker.
Svinemøbrad renset, vendt i salt / peper.
Smør mørbraden ind i grøn pesto også serano skinke rundt om.
30-35min i oven / gril er endnu bedere.
Mellemstore kartofler i en pose m/ med salt / timian / olie. efterflg. i fad
ca. 40-50min i oven.
Serveres med rødvin sovs. noget grøn salat og god rødvin.
1. Steg noget bacontern
2. Steg nogle små bøffer af svinemørbrad
3. Bland bacon og mørbrad sammen på en pande
4. Tilsæt en masse fløde
5. Tilsæt ribsgele
6. Tilsæt salt og peber
7. Evt. Kulør
8. Server med kogte kartofler
9. Serveres ved waldorfsalat
10. MUMS
Nu skriver du jo ikke hvad du præcis søger. Men jeg går ikke udfra det er en gryderet?
For satan der er mange måder du kan lave den mørbrad lækker... Jeg prøver lige at give et par forslag, men du kan jo gøre hvad du vil med den.
Du må sku selv sammensætte din kombination af nederstående:
Marinade/fyld
1. Skær en lomme i mørbradene. Fyld den med blancheret spinat og creamecheese. Luk med egnet snor eller kødnåle
2. Skær en lomme i mørbradene. Krydder med en lækker krydderiblanding og smør lidt creamecheese i revnen. Luk med egnet snor eller kødnåle
3. Lav en urte- / hvidløgsmarinade af: LIDT olie (Neutral alá solsikke eller raps) hvidløg efter smag, og en helvedes masse krydderurter. Det kan være basil, oregano eller timian. Husk friskkværnet peber. Smør mørbraden med den EFTER at du selvfølgelig har brunet den på panden ved helvedes varme.
4. Grill nogle røde peberfrugter (Som i hvis du har gaskomfur på flammerne, og hvis ikke så på en meget varm pande eller i ovnen) "skalden" bliver sort og brændt - Det er meningen. Du smider dem i en pose når de er varme, og når de er kolde kan du pille det sorte af, og de har en sygt god smag! Prop dem ind i mørbrad, her kan du eventuelt også fylde med ost :P
Udenoms snask
1. Bacon
2. En god skinke f.eks. Parma eller Serrano (Normalt er det nemmest og billigst at få fat i Serrano)
Langtidsstegning giver for mig ikke en betydningsfuld værdi overfor en svinemørbrad. Brun den af ved høj varme på en pande med olie. Og steg den derefter i ovnen ved 200grader ca. 30-40 min indtil den er færdig efter din smag.
Skær hovedet af, og det samme med mørbradspidsen. Det bliver til en super gryderet. Bimørbraden skal også af (Hvis den er på.) den er intet værd, så ud eller igennem hakkeren til fars.
Brun kødet INDEN du putter udenoms snask/urte- og hvidløgsmarinaden på. Det giver en meget bedre smag til kødet da det danner stegeskorp, end hvis du brunet det med skinke uden på.
Personligt er jeg på v.3-2
Kartofler til den kunne være en version af røsti. Riv skrællede kartofler, og vand dem ud. Op i et viskestykke og vrid ALT vandet ud. Nu skal du være klar for de bliver hurtigt brune! Bland dem med salt/peber, revet ost og måske et enkelt æg. Sæt dem på et par bageplader i ca. 1-1½ cm højde, og brede efter smag (Og ovn).
Salat må du sku selv finde på, det magter jeg ikke at skrive om :P Måske en tzatziki.
Krydder dit skærebræt med salt, peber, citronskal, timian og korianderfrø - Rul nu den hele mørbrad på skærebrætte, således at du får en jævn fordeling af krydderier på mørbraden og den bliver trykket godt ind i den - Læg den til side, gerne 12 timer.
Halver nogle små kartofler, evt. asparges og vend dem med salt, peber, rosmarin og olivenolie - Bag dem i ovnen ved 180 grader, til de er møre og gyldne.
Tag et bundt persille og skyl det, smid det i en blender sammen med kapers, 1-2 ansjoser, ristede mandler, olie, smag til med salt, peber og citronsaft - Du skal ikke være bange for ansjosen, den er din ven.
Lav en crudite af gulerødder, fennikel og blomkål - Ved at snitte grønsagerne meget tyndt, evt. på mandolin eller med tyndskæller - læg dem i isvand, og tag dem op lige inden servering - dryp med lidt olie og citronsaft og salt
Steg den hele mørbrad på en pande i olie, brun af på alle sider og skru lidt ned for varmen - Steg den færdig på panden, til den mærkes let fast, når du trykker på den. Læg den i staniol i 5-10 minutter. Den må gerne være let rosa, den må ikke være gennemstegt og tør, fordi så er det ligemeget hvad du har gjort ved den, så er den bare uinteressant.
Skær mørbraden ud lidt på skrå og arranger den oven på kartofler og hæld noget sky fra staniolen over, læg en bunke krøllede grønsager ovenpå og hæld saucen/pestoen udenom.
Så er der flyvende trusser!
Ikke at jeg ikke synes ovenstaaende lyder laekkert, men hvor mange hjemmekokke har en mandolin? :)