Når man bor alene bliver man hurtigt træt af at lave mad, vaske op osv.
Der må være nogle der har nogle super nemme ting. Jeg har de seneste dage spist et par madder med leverpostej, men det blir lidt kedeligt i længden. Tidligere har jeg lavet en skinke i ovnen og så smidt den i køleren. Hver dag kunne jeg så skære et par skiver og spise noget kartoffelsalat ved siden af.
Sådanne ting jeg leder efter. Fyr løs. Jeg er ikke kræsen.
MEGET nem mad
Kyllingefiletter smurt i pesto, og derefter viklet ind i bacon..
30 min. i ovnen, og du har et festmåltid ♥
Et løg og 3-4 fed hvidløg hakkes og sauteres i lidt smør.
4-5 stænger bladselleri, 4-5 gulerødder og 4-5 tomater hakkes fint og kommes i gryden. Lad det stå ved medium varme i ca. 10 min.
Skru op for varmen og hæld ca. 1/4 af en flaske rødvin i (Ellers bare flåede tomater, men så drop de førnævnte 4-5 tomater)
Lad det stå ved høj varme i 5-10 min indtil alkoholen er forduftet.
Mens du har gjort det, så har man samtidig brunet 150-200 gram god bacon og 4-500 gram hakket oksekød. Si fedtet fra og kom det i gryden med det grønne.
Tilsæt lidt vand, evt. en boullion hvis man syntes den skal have et ekstra skud smag.
Så det ellers bare at lade sovsen stå ved svag varme og hygge sig i 3-4 timer.
Der er ihvertfald til 3 dage, hvis du spiser noget pasta til.
3 dåser hakkede tomater (så god kvalitet som muligt)
4-6 fed hvidløg
1 pakke bacon i skiver
Basilikum
Parmasan
Pasta
Hak hvidløgene og steg dem på en pande i en god sjat olie (ca 4 spiseskeer). Når de er ved at skifte farve, så tilsætter du baconen som du har skåret i ca 5 stykker hver. Når baconen er ved at se god ud tilsætter du de tre dåser hakkede tomater, basilikum samt salt og peber.
Det lader du så stå og simre i 40 minutter på lav varme.
Server med pasta (plejer at bruge Penne) og godt med parmasan på toppen. Evt noget brød til.
Der burde være nok til 3 dage.
Altså jeg har min fryser fyldt op med:
Bixemad fra netto
en pose 2,5kg hotwings
Fritter
Så spiser jeg enten bixemad, pasta eller fritter med hotwings :)
Satme luxus.
Hjemmelavet tunmousse.
3 dåser tun i vand
1 bægre fromaiche fraise
en god slat mayo
Rigeligt citron saft
Salt
Peber
Voila. Fantastisk på et stykke rugbrød, og endnu bedre på et lunt stykke ciabatta.
Dessert:
Grønne æbler.. eks. golden delicious
Piskefløde
Makroner
1. Skræl æblerne, fjern kernehuset og riv æblerne.
2. Pisk fløden til flødeskum
3. Knus makronerne til små stykker (ikke totalt rasp-agtigt)
4. Bland
Voila.. frisk æblekage :)
Nemmest pasta ret:
Kog spaghetti.
Rist bacon på pande - kom hvidløg og løg til (evt. chili). Frisk tomat skåret i skiver/både kommes på panden. Hæld pastaen over og giv den en tur på panden.
Insta bookmark!
Skiveskårede kartofler + bernaise (pulver crap ofc) + forårsruller/kyllingfilet/nuggets/chicken wings etc.
- Når du har fået nok af ovenstående, twister du den med ris + anden pulver sovs
- Når du har fået nok af ovenstående twister du den med pasta + anden pulver sovs
- Når du har fået nok af ovenstående starter du forfra.
God fornøjelse med det.
haha du er den mest sindsyge Knorr freak jeg ever har mødt Slimon :D
Spejlæg på rugbrød og godt med ketchup .. og lidt tomat\agurk\peberfrugt ved siden af ... det er min favorit-hurtigret når jeg kommer hjem fra skole en sen aften og Mikkmakk har 'bespist' børnene på macD...
Knorr kop tomatsuppe og et lunt COOP pitabrød (et af dem fra frost)...dét er også godt!
Og endelig ...et granny smith-æble skyllet og skåret i små tern, overhældt med ymer eller a38 og med en god chokolademüesli ovenpå ... også helt fantastisk lækkert.. rent guf.
Kentkay shows the way.
Fyld fryseren op med nuggets, hotwings og fritter. 20 min i ovnen -> serveret.
Derudover havde jeg det sådan da jeg havde fuldtidsarbejde, hvor jeg ofte kom hjem mellem 21.00 og 22.00, at jeg udnævnte lørdag eller søndag for maddag, hvor jeg var tidligt oppe for at rense den lokale (eller min egen) netto for kød tæt på sidste salgsdato. Ofte kunne jeg få 2kg kød for mellem 40 og 50 kroner. Så 2 familiepakker lasagne/lasagnette eller 3 poser knorr chili con carne -> brug 1 time på at lave det hele og du har mad til 4-5 dage.
Billigt, nemt, hurtigt. Skønt ♥
ja det lyder også super sundt ;)
spis nu noget ordentligt, det er super nemt at lave lækker god mad HURTIGT.
jeg gider sgu ikke betale jeres hospitals regninger grundet i bliver syge eller for fede.
@Vista
Så meld dig ud af samfundet. Du virker så tilpas mavesur over alting til at det nok ville være bedre du flyttede ud i en jordhule og beklagede dig der.
Det er bestemt ikke super sundt. Men da jeg havde 3 dage i træk til kl. 20 på arbejdet, gad jeg ikke stå og prøve at trylle.. primært fordi jeg var alene. :)
Nem tunsalat:
1 dåse tun.
en stor skefuld creme fraiche
en sjat hakket forårsløg.
en slat hakket rød, gul eller grøn peberfrugt.
Evt. en håndfuld majs.
salt og peber.
Mix dette og server på rugbrød eller på boller. Evt. kan salaten også bruges som fyld i mexicanske pandekager.
// K. Hansen
Pisse god tråd.
@Tuznelda
Din Ymerdessert lyder vanvittig godt.
I øvrigt så er det smart at have en drikkedunk så man ikke hele tiden bruger glas. Desuden smager Ribena solbær saft helt utrolig godt.
hahah vista
lol vista.
Grøntsager er så fucking dyrt, jeg kom op i 70kr for en pastasalat mand, hvorimod jeg kan leve af mine fritter og hotwings til like det halve.
^og du nævner ikke grøntsager, gj kent.
problemet i at jeg ikke kan lave en masse lækre kødretter, lasagne og lignende, er at jeg kun har en mikroovn/ovn, og jeg kan faktisk ikke finde ud af at bruge den, og jeg tror chancen for at jeg ville blive syg, hvis jeg brugte den til den slags mad, er større end chancen for at blive syg nu.
bad3xo
Hmm, de har sgu hverken nuggets i Aldi eller Netto så vidt jeg ved. Hvor fanden har du fundet dem henne? :)
@ Razga
Hak hvidløgene og steg dem på en pande i en god sjat olie (ca 4 spiseskeer). Når de er ved at skifte farve, så tilsætter du baconen som du har skåret i ca 5 stykker hver. Når baconen ser endnu mere lækker ud tilsætter du de tre dåser hakkede tomater, basilikum samt salt og peber.
FYP
@GunPats
Det smager også fortræffeligt... og er da ikke helt usundt. Men det er altså ikke kun en dessertting.. Det smager fremragende som morgenmad, eftermiddagssnack...og 'jeg-er-lige-kommet-hjem-og-nu-raider-jeg-køleskabet'-mad.
Mine hjemkundskabsklasser er også vilde med det, men så er det en dessert og hedder 'rå æblekage'.
@martinb
synes godt at man kan sætte krav til folk.
du er måske den type der vejer 180kg fordi du har ædt?
og skal nu have en operation som koster samfundet KASSEN.
btw: godt at se at der også er SUNDE opskrifter her ;)
@Kentkay
Det her du skal være vågen.
I kraft af min tidligere stilling som frost- og kølansvarlig i en nettobutik ved jeg, at nuggets i 2kg poser og hotwings i 2kg poser er hyppige som "tilbud" - egentligt er det en fastvare de har hver 2. eller 3. uge. De koster henholdsvist 45 kroner for nuggets og 79 for hot wings.
Føtex og fakta er også begyndt at sælge poser på de størrelser til ca. samme pris. Det gælder bare om at være vågen og evt. kigge lidt i sine tilbudsaviser :P
@kent
hvis du tager næringsværdien af grøntsagerne så er de bestemt ikke dyere end det andet fast food.
Og desuden så bliver du ordentligt mæt af grøntsager og det holder i meget længere tid.
Så det er ikke dyere hvis man tager den vinkel.
@Vista
Forresten er jeg slank og lever normalt sundt. Ser ingen idé i, at man køber sig fattig i grøntsager og pis og lort hver dag, når man gerne vil have lidt tid i hverdagen også. Derfor er hotwings og nuggets skønne... Og det er frysepizzaer fra Dr. Oetker også. mums.
1 løg, 4 fed hvidløg, 50-75g pinjekerner + tun (dåse)
Hak løg og hvidløg semi-groft. Put det på en pande i olie, tilfør tun og pesto sammen med lidt fløde.
Lad det stå ca. 5-10 minutter og simrekoge, hæld over noget kogt pasta.
Det smager fantastisk, og er latterligt let at lave.
Vista.
Det er bare ret svært at kokkerere på nogen måde, når jeg kun har en grydepande (altså dem der man sætter gryden på, fordi den varmer) og fordi jeg ikke fatter en meter af min ovn, selvom jeg har læst guiden.
Jeg er glad for mine hotwings og fritter, men jeg ved selvfølgelig godt det ikke er sundt.
Det er bare den klart nemmeste løsning, i den lejlighed som jeg befinder mig i.
Jeg foretrækker da også lækker mad, men det her er altså alligevel nemmere.
Og OP lyder som en der foretrækker det nemt :)
Bad3xo
Jeg køber mine 2,5kg hotwings i netto til 89, så det var jeg klar over. ;)
Men takker, jeg tror sgu jeg vil prøve at kigge i nettoavisen fra nu af.
@Kentkay
Det er bare 2 blus du har, right? - altså, som du kan sætte en gryde og/eller en pande på?
I så fald, så brug min opskrift skrevet længere oppe. Super let, super lækkert.
En god, billig, sund og nem ret jeg selv laver... Er hvor du tager ½kg oksekød, bruner det af, tilsætter en 6-7 løg i tern, nogle gulerødder i skiver og nogle champingon og evt. hvidløg og chili.
Derefter lader du det stå og simre et stykke tid og koger imens en ordentlig portion ris, vigtigt her at du ikke bruger kogeposer da retten har brug for det væde der er i bunden af normale ris(kan vel klares med at tilsætte lidt væde..).
Efter risene er færdige hælder du dem sammen med det andet, tilsætter en ordentlig røvfuld karry og salt. Efter det er kort sammen og blevet lækkert gult er det lige til at servere.
Retten tager ingen tid at tilberede(udover de kogte ris self.) og du har nemt mad til en 2-3 dage på denne måde. Derudover er det pisse billigt og relativt sundt.
Xitaah
Næææh, jeg ejer kun en enkelt blus (lol wtf ord), og slet ingen pande :o)
Jeg overvejer dog at gå ud og invistere i et blus (lol igen) og en pande snarligt, jeg bliver sgu nok alligevel snart træt af fritter og biksemad.
Jeg har ihf. bookmarket denne tråd, da jeg forhåbentligt snart flytter alligevel.
OP
Nogengange laver jeg også ganske normal spagethi, som jeg derefter tilfører revet ost + bacon i strimler, som er skåret i mindre stykker.
Det er VIRKELIG også nuts, og sick nemt.
@Kentkay
Det hedder det altså. Vi kan også kalde det kogeplader ;)
Sørg for at få et dobbelt, som minimum.
Køb dig en gryde, og en pande med semi-høje/høje kanter. Så kan jeg give dig mange opskrifter på nem mad, der smager godt :P (og som er væsentligt sundere end fritter og wings)
Xitaah
Nu har jeg jo en, så skal kun lige fixe en enkelt mere ;)
Jeg har masser af gryder, men har OVERHOVEDET ikke tænkt på en pande, sigh.
Men jeg vil ikke hijacke mere, du modtager nok lige en PM når jeg engang har fået handlet lidt hvidevare ind :-)!
Og ordet jeg ledte efter var obv kogeplade.
@Vista
Nej det er jeg ikke. Jeg vejer mere end jeg burde, men slet ikke i den klasse der.
Jeg synes det er en anelse dumt og snæversynet at komme med sådan en udtalelse som du gør :)
@Vista
Hvis du tror det er et wake-up call for mig at smide et par ekstra kilo selvom jeg slet ikke har behov eller brug for en fedmeoperation og slet ikke vejer så meget - så er en snæversynet kegle der har en iq omkring stuetempratur nok den sidste jeg ville få motivation fra.
@martinb
skrev "måske"!
hvorfor får du ondt i røven og at jeg skriver at "folk" burde passe bedre på sig selv og deres krop, medmindre det er fordi jeg ramte plet.
@Vista
Jeg skrev også "hvis".
Ang. dit andet andet spørgsmål så rammer du mig ikke på nogen måder, langt fra. Hvis jeg følte mig generet af at en eller anden person luftede sin mening på et pokerforum så skulle jeg bruge resten af mit liv på at være fornærmet.
Jeg synes bare din tankegang og udtalelse er en anelse dum, på grænsen til idiotisk, det var det hele.
@Martin
Tror sådan set bare det Vista vil frem til er at mange har et forskruet forhold til mad, og tror det er ih og åh så svært at lave noget ordenligt.
Sund og god mad kan laves (hold nu fast) lige så billigt, som fastfood, ganske let.
Jeg er træt af at høre om folk, der udelukkende lever af pommes, wings, knorr lasagne etc. - Særligt fordi det er så let, at lave noget ordenligt selv.
Håber ikke du tager det personligt, for sådan er det ikke ment :)
Så i din mening så er det ok at der går så mange millioner til eksempelvis fedme operationer?
for det er jo det diskussionen handler om.
@xitaah
takker for formuleringen ;)
den gamle sang med "det er så dyyyyyrt med sund mad" passer bare ikke.
Skræmmende som .dk's ungdom kun mener at retter bestående af kulhydrater, kød, smagsforstærker, tilsætningsstoffer etc. er nuts.
Makes me kinda worried....
@xitaah
Jeg ved godt hvordan tingene forholder sig, jeg synes bare formuleringen var meget dum.
Selvfølgelig er det totalt forkert at så mange får en fedmeoperation der koster kassen for samfundet, i visse tilfælde synes jeg dog det er OK da nogen mennesker kun kan komme ud af problemet på den måde.
Alt for mange som er en smule overvægtige og bare burde tage sig sammen der får tilkendt en operation som er meget dyr, er selvfølgelig forkert.
@Martin
Jeg blander mig slet ikke i jeres fedme-diskusion :)
Alt jeg vil pointere at bare, at virkeligt mange mennesker, har et virkelig forskruet forhold til hvad mad er.
Nemme og billige, men usunde retter:
Færdiglasagne i foliebakke fra døgnnetto. Koster 32 kroner, men kan den lige strækkes til to dage hvis man ikke forspiser sig.
Pasta med fedtesnasksovs:
-ca. 120g pasta - gerne frisk fettucini eller evt. billige grov-pasta-skruer koges.
-1/2 pakke bacon steges med hvidløg, champignon og salt og peber på panden.
-Skru ned for varmen og hæld 1.25 dl piskefløde ved. Tilsæt evt lidt parmesan og muskatnød.
Når det har lidt konsistens, så vendes pastaen i sovsen, og det hældes i en tallerken.
Mad til to dage koster:
1 pakke bacon ............8 kr
1 pakke champignon ......12 kr
1 kvart piskefløde ......10 kr
250g fuldkornsskruer .....5 kr
i alt ...................35 kr.
(obs, prøve ikke at varme det her stads, men gem ½ pakke bacon og piskefløde til næste dag.
1. dag
En hel kylling på rist, under rist Gulerødder, hvidløg, chilli, kartofler, salt, timian, løg og ca 1 cm vand fra elkoger i bunden(måske en maggiterning). ca. en time i ovnen ved 160 grader SPIS (gem det "vand" du ikke fik brugt som sovs, det skal du putte i en isterningebakke)
2. Dag
Tag det resterende kød fra kylingen, rist det med hvidløg og chilli, smask en dåse kokusmælk i noget af din ynglingskarry. lad det simre i 20 min, ½ pose frost wokblanding, sukkerærter.... Luxusudgaven, ingefær, citrongræs osv....
Spises med nudler eller ris
3. dag
En lakse filet, rist den af på panden lav en omelet oveni.. serveres med brød, tomat og purløg.
Resten af ugen Bacon
snap
Det er intet med at det er nuts eller sundt ffs.
Hotwings og fritter kræver: bradepande med bagepapir + tallerken.
Tun-i-pande-ret tager 1 pande, 1 køkkenkniv, 1 teske til pesto, 1 spisegaffel, 1 spisekniv, 1 tallerken. Samtidigt skal du stå ved panden mens det laves. Hotwings+fritter skal i ovnen og passer sig selv i 20 min.
kommer man hjem efter en 8 timers dag, klokken nærmer sig sengetid og man skal op tidligt næste morgen så er hotwings+fritter altså at foretrække. Det er sgu de færreste der gider lave mad+spise+vaske op hver evig eneste dag.
@Vista
De fleste af dine indlæg bæger præg af galde, derfor gav jeg dig den spydige kommentar, du behøver ikke tage det ilde op :)
@martinb
tager det ikke ilde op, men måske kan du bruge den galde når din en skønne dag ikke virker mere ;)
Jeg er btw også selv fan af junk, ind i mellem.
Men i min verden, er en snack ikke en burger fra McD :P
hvidkål, 1
Øl, 1 evt med røget smag
Bacon, 200 gr røget eller røget flæsk
Svinekød, 500 gr i tern
Eddike, 2 spsk eventuelt
Beskrivelse:
Når efteråret sætter ind, er kålen i højsædet. Desværre knytter der sig ofte en dårlig klang til kål. Denne tyske herre-ret med kål og øl vil med garanti ændre denne opfattelse. I bund og grund er der tale om en ret med brunkål.
Varm den brune farin op i en gryde, til det smelter. Hak hvidkålen fint, og tilsæt det i gryden. Fritér det i gryden sammen med sukkeret.
Tilsæt bacontern/flæsk og svinekød skåret i firkanter. Lad det brune i gryden.
Tilsæt øl. Enten en belgisk klosterøl med stor fylde eller en øl med røget smag. Dvs. fx skibsøl eller den tyske rauchbier. Lad det hele simre i gryden en 1 til 1,5 time ved svag varme. Tilsæt evt. lidt eddike i retten for at balancere sødmen fra den brune farin.
Serveres med groft brød, eller lidt friske grøntsager som fx friske grønne bønner. Serveres med surt eller chutney ligeledes. Øl, evt øl med røget smag, der passer til den røgede bacon/flæsk, går rigtigt godt hertil. Ellers brug enhver mørk øltype.
Det er jo pgs. folk har nogle elendige kostvaner, at det udvikler sig til sygelig overvægt.
Kostvejledning skulle indføres som obligatorisk fag på gymnasielle uddannelser.
---
Og lidt let mad for at tilføre tråden lidt værdi:
1 pose snittede asiatiske grønsager (kvickly)
1 pose snittede alm. grønsager (kvickly)
Evt. grønsager man har tilovers i køleskabet/ynglingsgrønsager
1-2 kyllingefileter, skåret i mindre tern
Evt. nudler/ris.
Fileter marineres i soja, fishsauce, olivenolie, spidskommen og evt. chili/cayenne.
Gerne i en time. Kan snildt selv finde på en anden blanding.
Kød steges på panden. Det kan være nødvendigt at hælde væde fra undervejs. Denne gemmes. Når kødet er færdigt, tages det af panden. Den resterende marinade bliver på panden.
Grønsagerne vendes nu på panden i kort tid, til de er varme, men stadig sprøde.
Kødet, samt den evt. overskydende væde, vendes i blandingen.
Kan spises som det er, eller blandes med nudler/ris. Chili-sauce (evt. sød) er selvfølgelig en oplagt topping.
Arbejdet består samlet set kun i at skære kylling ud, marinere det, og stege ingredienserne på panden. Evt, nudler/ris on the side.
Let, billigt og sundt, og kan varieres i uendelighed.
bad3xo +1
Dr. Oetker frostpizzaer +1, kig obv. efter tilbud og køb dem der hvis der er plads.. var vidst 7 for 100 kr. for 2 uger siden et sted :)
@Vista
Come on dude, din belærende tone og "debat" startende tilgang er mildest talt tiltende.. Bare fordi man ikke spiser vildt sundt behøver man sgu hverken at være overvægtig eller en byrde for samfundet. Sorry jeg ikke lever af vand og grøntsager.. Har du aldrig været ung?
EDIT:
argh okay, læste lige at der var ro på debatten så gider ikk smide benzin på det bål igen.. Ville bare understrege at det er godt at have nogle hurtige, nemme og billige alternativ når tiden/energien ikke er der til at trylle i køkkenet.. Synes så bare det var nice med en tråd der kom med nogle råd til dette, og ikke nødvendigvis en 7-dages kostplan med forskelligt frostmad til ovnen.
Heldigvis lever alle 20 årige studerende ikke som Lene Hansson.. Ville også være en forfærdelig fredagsbar..
@ Bad3xo
Jeg kan forstå at folk ikke gider stå og lave mad i en time eller to, efter en hård arbejdsdag, men altså 20 min.?
Det handler da udelukkende om dovenskab og uvidenhed.
Mit motto er at jeg ikke må bruge længere tid på at tilberede maden, end jeg bruger på at spise den :D
Ej, spøg til side.. Det bliver ofte noget nemt og hurtigt, fremfor at "ofre" måske 15-20 min længere på madlavningen og så få et ordenligt måltid ud af det. Men fine tips man kan få i disse tråde, så jeg vil følge med og notere hvis noget godt dukker op :)
BOOKMARKED
@Loehde
OMFG det lyder lækkert (chicken bacon pesto) de tre bedste ting i livet!
fattigmands risret!!
Skide nem og så smager den fantastisk...!!
google is u´r friend.. synes du skulle prøve den
Også bookmarked her! Gude tråd♥
Sjovt som man ser nogle folk poste i alle madtråde :o)
@OP. evt cupnudles, ingen opvask, kun en gaffel.
200ish gram Feta (vigtigt! brug ikke light)
Purløg
4-5 forårsløg
ca 500 g kyllingfilet skåret i mindre stykker
500 g pasta - Penne er igen godt
Den her ret kræver lidt koordinering, da tingene gerne skulle være færdige på ca samme tid (hvis det ikke kan lade sig gøre, så sørg for at pastaen er færdig først). Retten tager i sig selv ikke særlig lang tid :)
Si vandet fra fetaen og smid en god gang hakket purløg over. Sørg for at kyllingen er skåret i mindre stykker. Skær forårsløgene rimelig groft ud.
Kog pastaen
Brun kyllingen på en pande og sørg for de får noget farve (kræver at væsken fordamper først). Tilsæt forårsløgene og lad dem stege med i et par minutter. Hæld feta/puløg blandingen på panden og skru ned for varmen (evt sluk den helt).
Når fetaen er smeltet så meget som man ønsker, hælder man det hele over den varme pasta og så er der serveret. Evt med en god tomatsalat.
Der er mad til i hvert fald 2 dage selvom man er mega sulten. For feta mætter godt!
Kæft jeg bliver sulten efterhånden...
Fuldkorns skruer + hakket oksekød tilsat m. krydderier og til sidst lidt ketchup!
Mætter godt og er forholdsvis sundt (minus ketchuppen)..
Lav dig nogle lækre, hurtige burgere. Kan faktisk laves ret sundt.
Tænd din ovn, tænd et enkelt blus.
Form 2 hakkebøffer, godt med krydder, smid på panden.
Vask hænder grundigt. Skær iceberg, agurk, tomat, rødløg og evt. andre grøntsager.
2 grove burgerboller i ovnen. Bøfferne af panden, bollerne ud af ovnen. Burgerdressing/ketchup whatever.
Tager 20 min., og er super lækkert.
Dag 1-7: Fidus færdigretter. På tilbud til en 10er pt. Flere varianter:)
@ Langeløg
Kan godt lide at du husker folk på at vaske hænder når de skal lave mad :)
Kan mindre godt lide at du kalder lyst brød med kød, dressing og et min. af grønsager for sundt :)
Køb mad udefra !!!! Især i storbyerne er der så stor konkurrence at det snart ikke kan betale sig selv at lave mad.
Hvis man er flere så smæk en masse kartoffelskiver i ovnen sammen med nogle kyllingefilleter og varm noget bearnaisesovs + køb færdigblandet salat fra f.eks. SuperBrugsen. Fucking priceless nam nam - VOILA!!!!
Alternativt fuldkornsskruer med hakket oksekød og Dolmio sovs - easy game.
@Prasd
Grove boller = Lyst brød? Flot :)
Fuldkornsbrød, 200 gr. magert oksekød + mindst 4 forskellige slags grøntsager. Det må da give insta overvægt og blodprop til samtlige 20-årige der prøver det, hva :)? Især hvis man propper en smule ketchup på, det lort slår dig ihjel :)
Og det med at vaske hænder: Når man går fra råt kød -> grøntsager, er det rimelig vigtigt. Tror det er selvsagt at man også vasker hænder inden man starter :)
Gå ned på biblioteket og lån bogen: "Mad uden mor".
Det var være det du har brug for:)
Tortellini - eller ravioli er egentligt endnu bedre
1 løg
1 pakke bacon 2 hvis tømmermændene er slemme!
1 pakke røget skinke lad være med at bruge den billige kogt-røget, med mindre det er din yndlingsspise!
Champignons jeg brugte glas, da fakta var løbet tør for friske
1 dåse tomatkoncentrat
1/2 pakke pikantost - eller anden flødeost
evt. en sjat hvidvin og frisk basilikum hvis du har
Tilberedning
- sæt vand over til tortellini
- steg bacon, løg og skinke
- Når du mener baconen har fået nok, hælder du tingene over i en skål
- steg champignon på panden
- tilsæt bacon, løg og skinke og tomatkoncentrat og brænd den let af på panden
- tilsæt eventuel hvidvin
- tilsæt flødeost og lidt vand og lad det simre 5 minutter på laveste blus
- smag saucen til med flødeost, tomat, peber og evt. salt.
- hæld pasta i det kogene vand
- når tortellinierne er al dente, hældes vandet fra gryden og de vendes i tomat/flødeost-saucen.
Servér rygende varm med masser af friskkværnet peber og revet parmesan (selvfølgelig:)
@ løg
Hold nu op med at tro på at fordi du laver en burger med såkaldt groft brød, så bliver det sundt. Er det jo ikke.
Desuden er "grove boller" i den her sammenhæng stadig blot hvidt brød.
Nej, det giver ikke insta overvægt og blodpropper til samtlige 20 årige, men mener jeg nu heller ikke at have påstået.
Jeg spiser da selv burgers, og med glæde, men jeg tror da ved gud ikke på at de er "ret sunde".
Det sagt, så kan man da sagtens spise burgers en gang imellem, hvis bare man spiser primært sundt.
Brændende kærlighed på den nemme måde.
1 pose kartoffelmospulver
1 pakke bacon i tern.
Lav bacon mikroovnen, kog vande og held pulveret ned i det. Rør rundt, held bacon på og vupti!
Tillykke Jonas. Du har formået at få bacon til at lyde klamt :)
Vist på tide den gamle mand byder ind..
Synes flere har ret i en vigtig pointe i at mad bør være mere end bare at blive mæt lettest, samt at færdigretter oftest er noget bras. Gutter, det er oki at være ung osv, men Sidney Lee bør ikke nødvendigvis være den man kopiere i køkkenet.
At man lever under kummerlige forhold synes jeg ikke bør være en forhindring, men mere en mulighed. Det handler om at finde et sted man kan lave mad til flere dage så, og jeg er overbevist om at netop må jeg låne dit køkken kunne være en super god indgang til en alternativ date, hvor man kunne imponere prinsesser ved at lave noget mad. Man kan fremstille sig som kreativ og samtidig vise, at man tænker over hvad man hælder i hovedet noget de fleste tøser faktisk er opmærksomme på. Hvis man lige får foden indenfor et par timer hvor man så tryller tupperware containerne fulde til den kommende uge vil der ikke være et øje tørt.
Punkt to på dagsordenen hvad skal vi koge?
Jeg synes old school cooking er lidt overset i tråden her, for der er faktisk ting som kan laves i store portioner let og bruges varierende. Derfor nedenstående to options som er billige, lette og lækre!
Variation af svin:
Køb en hel nakkefilet de er ca på tilbud hver eneste uge et eller andet sted og koster nærmest gratis.
En pose kartofler.
Nogle løg
Pose gulerødder
Bakke champions
Dåse flåede tomater
Bacon
Madlavningsfløde
Ca halvdelen (et par kgs) skæres fra i et stykke. Denne del bliver til flæskesteg (yiha)
Stegen gnides i salt, evt tilsætte nogle nelliker random i sværen, sættes i en bradepande og ind i en kold ovn som sættes til 180 grader; og så passer den sig selv et par timer.
Stegen er god som steg et par dage, og yderligere fabelagtig som pålæg samt klassikeren flæskestegsandwich. Sidste del måske ikke så sund, men det behøves alt heller ikke være. Husk at indhente gode boller med sesam, rødkål, agurkesalat, sandwich mayo. Steg de kolde skiver steg på en pande og giv dem lidt ekstra salt.
Anden halvdel deles to: en del hvor fedtet/sværen skæres fra, og som bagefter skæres i tern. Dette er basis for vores herregårdsgryde (bare for at pisse på Sidney, for vi er så langt foran nu bare ved at lave det her selv). Brun bacon, skiveskårne champions, løg i bunden af en gryde, tilsæt og brun kød, tilsæt tomater og skiveskårne gulerødder, og lidt fløde og lav det stå over lav/medium varme i et godt stykke tid så kødet bliver mørt.
Resterende stykke skæres ud i koteletter, dvs del i lige store stykker. Her laver man enten et call på almindelige koteletter og vælger at stege dem når de skal spises (dvs pak dem ned nu) brug evt i den forbindelse de øvrige løg osv når koteletterne skal fortæres. Alternativt så lav fadkoteletter, hvor kød brunes, bacon, champions og løg ligeså (jeg bruger også æbler). Fordel i ildfast fad og ind i ovnen, men sidste step kan med fordel ske på dagen hvor de skal spises.
Sådan en steg fætter der vil i alt tage 2-3 timer at få kål på, men så har du mad til langt over en uge; og hvis du valgte at låne køkken som et move har du måske stiftet familie som en bonus.
Option to er leg med kylling.
Indkøb et par frosne kyllinger eller alternativt nogle poser kyllingelår (koster også næsten gratis), men så efter en omkring 3kg.
Knoldselleri
Gulerødder
Løg
Porrer
2-3 glas asparges
1 bøtte creme fraice 9%
(alle grøntsagerne kan evt købes i en frostblanding, men real stuff er mere overbevisende hvis du er cooking for love).
Kylling op i en stor suppegryde, Grøntsager skrælles og skæres i grove tern og hældes op til Kylling sammen med salt og peber. Gryde fyldes op med vand og sættes over. Når det hele har kogt et rimeligt stykke tid (jeg hader sygdomme og får oftest efter en time mindst) tages kødet op og lægges på en tallerken. Suppen (ja min ven, du har lavet suppe) skimmes for fedt der ligger i toppen og sies evt.
Suppen har spises som den er, evt med kød og melboller, men kan også med fordel bruges som basis i en grøntsagssuppe, tilsættes kartolfer og porrer til kartoffel/porre suppe, eller lavet om til en karry suppe (disse ting kan googles). Der bør være et par liter, hvilket let er mad til flere dage og kan holde sig lang tid i fryseren.
Kødet renses for ben (eller omvendt ofte) og skæres i grove tern.
I en gryde påbegyndes en opbagt sovs (google opskrift for mål), hvilket betyder at du smelter noget smør/magarine i bunden (svag varme) og derefter tisætter mel så det til sidst er nogle dejagtige klumper. Så tilsættes vand fra asparges og der skal røres godt igennem således at dejklumperne opløses og sovsen bliver jævn. Hvis vandet ikke er nok så tilsæt lidt af suppen, husk at sovsen bliver tykkere når den bliver varmet op. Tilsæt nu en god del af kødet sammen med de fleste aspargessnitter rør godt og ofte og når det begynder at tykne, så har du simpelthen lavet tarteletfyld til flere dage; og det er satme et hit for de fleste!!
Det øvrige kød laver du til hønse/kyllingesalat ved at blande det koldt med asparges, creme fraice, en klat mayo og smag til med salt og peber. Serveret på brød er det godt nok selvforkælelse.
Hvis man er helt skarp så kan man over to lørdage med andre ord lave mad til knapt tre uger, og sat lidt i system vil man derfor ikke nødvendigvis skulle svede hver uge.
Det er sgu en trist tråd at læse. Fint nok at man gerne vil have hurtig mad, men... Sgu ikke så mærkeligt at vi dør tidligt i DK.
@Svendsvin
Nu har jeg ikke styr på dødstal for de forskellige lande. Men hvis du mener vi dør tidligt i DK pga vores madvaner, så dør de ret tidligt i et land som USA!
Og mere vigtigt, så var tråden ikke et oplæg til debat om vores madvaner, start en ny tråd evt. Jeg skal bare have en masse opskrifter på nem mad, så skal jeg nok selv sortere det lort fra jeg ikke gider spise eller bruge tid på at lave.
pandekager, søg på google.. dejen skal bare røres sammen, easy peasy, og så ska den stå ca en time i køleskabet. ideal mad for cashgameren der køre short sessions. ;)
Priceless tråd imo :-).....
Får pokerspillere til at fremstå som bumsede knægte ( gotta have en solid gang ackne med de madvaner :-) der lige er flyttet hjemmefra mor og lever af pap kyllingevinger og fritter :-DDD
Får lyst til at være lidt gammelfaragtig og state flg:
1) Har i tænkt på at i fremstår som meget lidt rensende pokha-hajer når i ikke engang har råd til en pande :-) og et stykke rigtigt kød og nogle grøntsager...........virker satme usselt ! I er vel ikke tabende ??????
2) Overvej lige om der er en sammenhæng imellem ens hjernefunktioner ( kognitive indlæringsprocesser) og det man spiser ??? OK i får svaret : DET ER DER!!!! Og tænk så lige igen på hvorfor i mon er tabende.
Man kan jo ikke lære at spille poker og holde sig koncentret på pom fritter.
Ved godt de 2 statements virker overlegne men jeg kunne satme ikke la vær !!!!!!!!!!!!
Og de er faktisk velmente :-))
Kom så ud i det køkken og lær...go go
ha .. SVPE .. tænkte det samme men nænnede ikke at skrive det, da man netop kan fremstå som mave-sur ..lol!
Synes der mange guld-korn i tråden som er ekstremt komiske.
En smule lidt som at læse politiken's "at tænke sig" . ♥ ;-)
Guldkorns-listen i.flg Tyson:
"pandekager, søg på google.. dejen skal bare røres sammen"
"Køb mad udefra"
"form bøfferne ..og vask så hænderne grundigt"
"Dr. Oetker frostpizzaer +1, kig obv. efter tilbud og køb dem der hvis der er plads.. var vidst 7 for 100 kr. for 2 uger siden et sted"
"Lav bacon mikroovnen, kog vande og held pulveret ned i det. Rør rundt, held bacon på og vupti!" ♥
"Kødet renses for ben (eller omvendt ofte)"
"Gå ned på biblioteket og lån bogen: "Mad uden mor".
"Option to er leg med kylling."
Italienske flødekartofler, de kan bruges som tilbehør til ALT og let at gemme.
1 pakke bacon i tern på panden
2 hakkede løg
hvidløg efter behag.
2 dåser hakkede tomater
5 dl fløde (man kan bruge en 9% jeg ik kan huske hvad hedder)
1kg skivekartofler, de frosne obv.
brun bacon på panden, brun løg, hæld det i en skål og bland med de flåede tomater og fløde
1 times tid i ovnen (ildfast fad) ved 200 grader
tager ca 10 min at lave inklusiv opvask.
Kanal Ung praesenterer:
Madlavning for den Ubemidlede
Den unge Herre, der er flyttet Udenbys og maa klare sig uden sit moedrende Ophav, naar der skal kokkereres, kan med Fordel lave en Maengde af forskellige Gryderetter, som saa senere kan opvarmes.
Et konkret Forslag til en Ret, som let laves af den uerfarne Kok - og som ogsaa kan fryses ned - er Tomatsauce. Som tilbehør til Pasta eller Ris.
1 Daase flaaede Tomater
1 mellemstort Loeg, hakket
1 lille fed Hvidloeg, knust
salt/peber
1 Spsk Olie
1. Sautér (steg ved svag/mellem varme) Loeget ca. 3 Minutter i Olien.
2. Tilsaet Hvidloeg og steg videre 1 Minut.
3. Tilsaet nu flaaede Tomater, skru ned for varmen og lad simre i 15 Minutter.
En fortraeffelig Ret i sig selv, naar Den serveres med loese Ris eller kogt Pasta. Gang maengden op, skulle der oenskes en stoerre Portion til senere nydelse.
Men hold nu fast! Retten kan udvides på et utal af Maader!
Tilsaet 250g hakket Oksekoed efter Punkt 2 og brun Det godt. Vips, saa haver De straks den skønneste Koedsauce fra Bologna.
Tilsaet 1 hakket Spansk Peber (som ogsaa i moderne Kredse kendes under betegnelsen 'Chili') sammen med det knuste Hvidloeg i punkt 2. En ret med Spark i, som de Unge jo er ret vilde med.
Udvid gerne med Daasechampion, Daasemajs, Squash skaaret i Tern, Guleroedder enten revet eller i fine Tern eller frosne aerter under Punkt 3.
Spis gerne Broed/Hvidloegsbroed til.
Velbekomme!
Kanal Ung
Fordi den Danske Ungdom fortjener et sundt Milieu - og gode Raad med på vejen
Det er lidt rystende, at de fleste forslag starter med 'en pakke bacon'. Godt nok er sprødstegt bacon en delikatesse i sig selv, men det duer da ikke som hovedproteinkilde i hverdagen...
@Prasd
Nu finder du jo bare på ting.
"Desuden er "grove boller" i den her sammenhæng stadig blot hvidt brød."
Grove boller er jo netop udtryk for, at det er fuldkorn. Hvilket = fibre.
Så fortæl mig hvilke af følgende ting, du ikke kan kaste i svælget hver dag:
Fuldkornsbrød, magert oksekød, iceberg, agurk, tomat, løg, ketchup.