Står og skal til at lave en kage, denne her Ispahan Minicake
Kan man på nogen måde reducere piskeflødemængden i mousserne? Jeg vil jo meget gerne bevare så meget af smagen og konsistensen, og samtidig så lidt fedt som muligt. Kan man bruge let eller sødmælk eller kaffefløde eventuelt i stedet for en del af piskefløden?
Mousse i kage, kan det fedtreduceres?
Hov undskyld - havde lige kaffe over..
Fordi konsistensen simpelthen bliver for anderledes - på den restaurant jeg arbejdede på havde vi ligende som dessert dog med vanilje mousse, vi eksperimenterede med mere mælk og så sukker sirup - men synes den blev for tør. Men det er jo en smags sag .. så prøv dig frem kan være din gane ikke kan smage den store forskel.
PNVA fully delivered
Hvad med kaffefløde? Er det fedtindholdet der gør den store forskel så? Jeg må hellere prøve mig frem først. Kaloriereducering plejer desværre ikke at være det helt store fokus i opskrifter. Det er pisseærgeligt. Der er mange kogebøger der enten helt udelader at oplyse energiindhold i maden, eller slet ikke forsøger at reducere det.
Generelt reducerer man ikke desserter, tænk hellere "lidt men godt". Hellere en 50 gram dessert med god smag end 100 gram desset med en reduceret mindre, fyldig smag.
Vi har ikke eksperimenteret med kaffefløde - dog har vi i nogle desserter brugt "coffee creamer" men det er jo ikke for at prøve at få den mere "sund", der er både vegatabilsk fedt i osv.
Mit råd er lav desserten fedtholdig, og server den med en flot anretning, men petit.
Buub skrev:
Lav en mindre kage, hvis du vil have mindre fedt. :)
PNVA, og Buub gav svaret. Spar lidt fedt i hovedmåltiderne, og nyd din dessert i fred. Alternativt dropper du kagebagningen, eller bliver fede som os andre over 35.
VH
Inched
Jeg dropper kagebagningen idag så. Eller laver en let roulade. Jeg må prøve mig frem med kaffefløde og se på resultatet herefter. Normalt er jeg heller ikke så meget for fedt og sukkerreducerede desserter, de mister meget smag.
Du kan evt prøve at bruge det der cremefine til piskning. Jeg har aldrig selv prøvet produktet, men de reklamerer jo med, at det kan bruges i stedet for flødeskum - så måske er det brugbart.
Man kan også lave mousse med græsk yoghurt, frugt og husblast. Det smager ok, men konsistensen og luftigheden bliver aldrig som med piskefløde.
Hold nu op med at være så fedt forskrækket. Hvis man skal lave en kage og spise den, skal den fandme også smage af kage. Så løb en tur dagen efter hvis den dårlige samvittighed melder sig, det er win/win.
Udover det har jeg selv arbejdet på både restaurationer og cafeer, og mit helt klarer indtryk var at de tykke mennesker oftest bestilte den største cola light de kunne komme i nærheden af, hvor de normalvægtige oftere bestilte en mindre men normal cola.
Jeg siger ikke at cola er sundt og jeg siger heller ikke at man tager på af at drikke cola light, men det handler om alt med måde. Og når du selv vælger at bage en kage fra bunden, er det altså dumt at fedtreducere når det ikke er meningen. Så spis hellere noget frugt.