Som overskriften siger, vil jeg i gang med at lave lidt snaps her i det mørke efterår
Nogle der har erfaringer med det, og opskrifter de vil dele?
Jeg har selvfølgelig tjekket nettet og fundet nogle stykker jeg vil lave, men det er meget standard, det kan være at der er nogle andre der har lidt anderledes opskrifter.
En enkelt spørgsmål til kenderne, Stort set samtlige opskrifter nævner at det endelige produkt skal trække i x antal dage, og herefter hvile i x antal uger.
Hvad er forskellen på trække og hvile?
Jeg havde egentlig først troet at det ene måtte være uden låg, men det er åbenbart ikke tilfældet:-)
Nogen der laver sin egen snaps?
Jeg har avet med Chili og lakridsrod og et par julesnaps.
Jeg Googlede mig frem til dem.
Det er ulovligt at lave spiritus, så det gør jeg ikke. Men jeg laver vine, forskellige Hard cider og mjød.
Nu er det vel ikke fra bunden?
Kan da ikke være ulovligt at smide lidt havtorn i en flaske vodka.
Hmm, nu spurtge jeg ikke hvem der har drukket snaps IDAG.
@Kris, korrekt, det er selvfølgelig sådan jeg også har tænkt mig at gøre, jeg ved slet ikke hvorfor han overhovedet kommenterer:-)
Anyway, nogen der vidste hvad forskellen på trække og hvile er?
Det var bare fordi du har skrevet forkert så, du laver jo ikke snaps, man kan måske gå så langt til at sige du laver kryddersnaps..
hmm et skud fra hoften:
Når snapsen trækker suger den smag fra smagsgiveren som fx kunne være valnød eller 3stjernet salami.
Når snapsen hviler fjernes valnød eller den 3stjernede og snapsen "falder til ro" en periode inden den er drikkeklar.
Jeg laver snaps :-)
(ja, ja.. Jeg ved godt jeg er en mærkelig pige!)
Hindbærsnaps smager fantastisk.. Det er bare 300gr friske danske hindbær + 2 vanilje stænger og en flaske klar Brøndum... Hæld bær i et stort syltetøj glas, skrab vanillekornene ud af vaniliestangen, bland vanillekornene med 2 spsk sukker og kom det i glasset til bærrene. Tilsæt også vaniliestængerne. Hæld klar Brøndum på til bærrene er dækkede. Stil køligt og mørkt og Lad trække 3mdr, filtrer og server afkølet. Kan smages til med meget mere sukker.
Samme procedure med brombær, bare uden vaniliestængerne.
Trækketid = tid med smagsgiveren i snapsen.
Hviletid = tid som snapsen skal stå uden smagsgiveren i, før den er klar.
Jeg laver af blomme og pærer. Den med blomme er almindeligt kendt som slivovich.
@poketless
For at være helt præcis er slivovitj vel brændevin lavet på gæret blommesaft, ikke? Blommesnaps smager formentlig ikke helt så vederstyggeligt :)
@OP
Har aldrig selv prøvet at lave det, men min absolutte yndlingskryddersnaps er lavet på slåen. Den får en fantastisk farve og sødme som gør den let at drikke. Men samtidig beholder den imo en masse karakter som snaps på fx hindbær let mister.
Jeg lavede Tuz' hindbærsnaps sidste år, den blev fremragende, og konverterede et par til faktisk at drikke snaps. Eneste problem er at den er en smule fimset, men hey, det skal man kunne stå ved engang imellem.
Honning snaps med underberg, det fik sendt hele familien i brædderne nu 2 julefrokoster i træk.
Kan ikke huske den præcise formel for bryggen, dog at der går 2 underberg per flaske brøndum, honningen er jeg så pas på. Men som en der hadede snaps, så virkede den faktisk for mig.
Incrazy skrev:
Honning snaps med underberg, det fik sendt hele familien i brædderne nu 2 julefrokoster i træk.
Kan ikke huske den præcise formel for bryggen, dog at der går 2 underberg per flaske brøndum, honningen er jeg så pas på. Men som en der hadede snaps, så virkede den faktisk for mig.
Det er en afart af Honningsyp.
Selvom opskriften siger et glas honning, så mindes jeg at jeg foretrækker den med omkring et halvt glas.
Tjek min tråd fra sidste år..
m.pokernet.dk/forum/ideer-til-hjemmelavet-snaps.html