Jeg har levet kødfrit, kun med en lille smule fisk, de sidste par måneder. Og savner absolut ikke kød whatsoever. Nå men jeg prøver mig lidt rundt, men synes at det er lidt svært at naile nogle gode vegetarretter, så de for alvor smager top$.
Jeg vil også gerne lave dem billigt, men så friske som muligt.
Skal jeg kigge i retning af feks det indiske køkken, suppekøkkenet, chili osv. Altså køkkener der producerer meget og med meget smag til billige penge som udgangspunkt.
Kom gerne med nogle retter man bare SKAL lave, hvis man spiser vegetarisk. Jeg ynder selv at lave squash/kartoffel "frikadeller". Primitivt ja men smager fantastisk.
Nuts (billige) vegetarretter?
isaac skrev:Det er også svært at bygge en Porsche ud af mel og råkost
Nå men jeg prøver mig lidt rundt, men synes at det er lidt svært at naile nogle gode vegetarretter, så de for alvor smager top$.
Kød siger mig INTET mere. Absolut intet, jeg savner det ikke, lyster det ikke, bliver ikke fristet af det, nyder det ikke. Måske kommer jeg tilbage til kød igen. Jeg håber at det ikke bliver det masseproducerede skidt der sælges. Det er helt sikkert at man føler sig lidt mere "frelst" når man ikke spiser kød, på nær lidt fisk. Ikke fordi jeg er en hellig forbruger, men for mig er der kun plusser ved at undgå kød. Det er faktisk ret "vildt", efter 33 år som kødsspiser er jeg vendt på en tallerken, og savner det så absolut ikke et sekund. Jooo jeg kan blive fristet af en kylling der rister over ilden i en rotissiere, men det er ikke svært at droppe den fristelse.
Til gengæld så spiser jeg noget mere søde sager, der er en pris at betale. Jeg craver de kulhydrater tror jeg, lidt mere end før.
Prøv den her:
1 kg kartoffler
1 spk mayo
1 stort løg
1-3 fede hvidløg
1/2 l fløde og 1-2 æg
salt, peber..
KOg kartoffler til de er aldente,(skær dem gerne op inden)
bland kartoffler med mayo, fint hakket løg, hvidløg...
kør igennem med en kniv så det er lidt groft, miks op med fløde og smag til med salt og peber.
put i ovn ved 200 g i ca 20-30 min...
Hårfjerning, kosmetiske operationer og nu vegetarretter? - you go girl! ;-)
I samme post når du både at sige, at du på ingen måde er fristet af kød, og at du bliver fristet af kylling.
Not sure if OP is trolling, det er nok ikke på et pokerforum man finder de fleste vegetarer at spørge til råds.
Anyway, jeg har prøvet at være vegetar engang tilbage i gymnasiet.
Klassikerne var pasta med en sovs squash og enten kidneybønner eller grønne linser. Og Ris med en karrysovs med tilsvarende ingredienser. Linsesuppe med røde linser er også let og billigt. Måske ikke de mest friske råvarer, men jeg overlevede.
Her i grill sæsonen er det nok et must at huske portobellosvampe fyldt med gedeost, hvis man griller og har vegetarer til middag. De smager skønt - og så smager de også godt ved siden af en bøf når man er træt af at være vegetar :)
Jeg har et par stykker. Poster lige senere når jeg er ved min laptop. Indisk køkken er rigtigt godt til vegetarisk.
Til haterne: Kom med bare en god grund til at man skal spise kød udover at det smager godt.
Jeg har lavet en smule fra denne her side, som jeg synes er rigtig god
www.vegetaropskrifter.com/
Det er lidt vigtigt at vide om mælkeprodukter og fisk er go eller no go i opskrifterne :-)
Nuts og vegetarretter er bare 2 ord man ikke kan bruge i samme sætning
svendsvin skrev:
Til haterne: Kom med bare en god grund til at man skal spise kød udover at det smager godt.
Omeletter er nemt og billigt.
Forskellige salater - mange af dem kan gøres lidt mere drøje vha. quinoa eller bulgur.
Det indiske køkken som du selv nævner er perfekt til vegetarisk mad. Prøv en dhal af røde linser!
svendsvin skrev:
Til haterne: Kom med bare en god grund til at man skal spise kød udover at det smager godt.
Hvorfor skal du bruge andre grunde end, at det smager godt? Derudover; Proteiner.
Fremragende ret med MEGET smag.
Sker der for alt det trolleri itt :)
Det vigtigste er efter min mening, at undgå at forsøge at kopiere kød-retter, og så fjerne eller erstatte kødet. Den balance som gør at retten fungerer med kød, opnår man bare ikke uden.
Find i stedet ud af, hvilke grøntsager du bedst kan lide, og begynd at behandle dem som "hovedemne" i de retter du laver. Personligt synes jeg at dybe og karakterfulde ting som auberginer, knoldselleri, blomkål, modne tomater, rødbeder, hvide asparges samt naturligvis nærmest alle svampe egner sig godt som hovedemne.
Hvorimod ting som spidskål, nye løg (herunder nye porrer og forårsløg), ærter, grønne asparges, squash, gulerødder, blegselleri og meget andet i min verden egner sig bedre som tilbehør eller ingredienser i retter, hvor de ikke spiller hovedrollen.
Herfra er det bare at begynde at eksperimentere - man kan lave smagfulde bøffer af selleri, glaserede rødbeder er også dejligt at bygge en ret op om, blomkålspure med kogte eller stegte blomkålsbuketter er også et fint hovedemne, bagte rødbeder, fyldte svampe osv. osv. osv.
Når det er på plads, er det jo bare at begynde på tilbehøret. Lær dig nogle lækre salater, og anerkend - det er vigtigt! - at du som vegetar, er nødt til at ofre lidt mere på udvalget af eddiker og olier i dit køkken, såvel som på friske krydderurter. Ellers bliver det aldrig nuts, det du laver.
Jeg magter personligt ikke at spise voldsomt meget med bønner, så hvis jeg skulle spise vegetarisk ville jeg spise kikærtepure hele tiden (ikke hummus, jeg fatter ikke en brik af, hvorfor man skal ødelægge kikærterne ved at smadre dem ind i hvidløg og tahin). Men en bønnesalat med lidt løg og masser af friske urter skal man da ikke gå af vejen for.
Jeg er også stor fan af cous-cous, ligesom jeg synes mange bulgursalater kan være rigtig lækre.
Jeg kan anbefale Kirsten Skaarups kogebøger (i hvert fald de gamle af dem), de er ikke særlig moderne, men giver et glimrende indblik i hvornår hvilket frugt og grønt er i sæson, og hvordan og hvor længe de skal tilberedes. Der er desuden taget hensyn til indtaget af protein m.m. Hun har en blog her, som du jo kan starte med at læse lidt på: kodfrifredag.wordpress.com/
Magter ikke lige at finde på nogle opskrifter at skrive nu her, og tror sådan set også på at du får mere ud af at prøve dig frem. Hvis ikke du kan få vegetariske retter til at smage godt, så skal du nok enten lade være med at være vegetar, eller begynde at tænke lidt mere ud af boksen :-)
I øvrigt har xitaah ret i, at Dhal er en fremragende vegetarret :-)
Løgtærte er en framragende ret, såfremt ost og æg er iorden for dig?
Har også smagt noget der gik under navnet Chili con kefir som jeg synes var rigtig godt :)
Allundberg skrev:
Løgtærte er en framragende ret, såfremt ost og æg er iorden for dig?
Har også smagt noget der gik under navnet Chili con kefir som jeg synes var rigtig godt :)
Tror de færreste der har set Jul på Vesterbro ville æde en ret der hedder Chili kon kefir :D
Jammen, dear lord... der eksisterer ikke ét validt argument for ikke at spise kød... (nu er det ikke en diskussion jeg orker, da alle der vil modargumentere, argumenterer lige så godt som konspirationsteoretikere og unge mødre der mener tatoveringer på lænden er top nutch...)
(er jeg forudindtaget - YES SIR!)
Napper sgu lige en gang bacon i svøb... :-D
Det er egentligt sjovt at folk får lyst til at poste alle mulige memes og pics af kød. Som om det går mig på. Folk må følge det de lyster, det kunne ikke røre mig mindre. Lyster man kød så fint med mig.
Jeg har selv spist det i 33 år, og med megen glæde. Men den forsvandt faktisk de sidste par år næsten helt og holdent. Der skal et meget godt tilberedt kød til, feks en dyr okseudskæring eller noget meget mørt kyllingekød før jeg for alvor har lyst til at spise det.
Jeg er slet ikke gået veganervejen, nej det er alt for ekstremt. Jeg bruger flittigt animalske produkter såsom æg, mælk, fløde, smør etc.
Endeligt et brugbart indlæg af Henrik. Det må jeg sige, så kan pokernet bruges alligevel (.^_^.)
Det er da helt sort... har du ingen problemer med kød - helbredsmæssige (BLEH!) eller ideologiske... hvorfor så bruge energi på at undgå det?
Det er sgu nærmest for dumt.
Jeg har ikke et tæt forhold til løg (ikke engang i de dyre udskæringer) - men derfor forsøger jeg sgu ikke at undgå det, da det er med til at give en smag til helheden.
Jeg forsøger sådan set ikke at "undgå" det. Det ville netop ikke give meget mening.
Det kan friste en sjælden gang, men for mig giver det ikke meget mening hvis jeg har en dårlig fornemmelse og smag i kroppen bagefter.
Måske er det fordi det er masseproduceret det jeg har købt for det meste, eller også fordi det er dødt.
Jeg "prøver" meget at lytte til mine kropsfornemmelser, og der slår meget sjældent fejl.
At jeg så ikke har formået at gå efter dem er en anden sag. Men jeg kan godt se at feks vegetarisk/vegansk kost indgår i mange religiøse bevægelser. Det er helt sikkert også en søgen efter noget større og højere, og det kommer ret automatisk jo mere man lytter efter sine fornemmelser og følelser.
Jeg bliver nok aldrig religiøs, da det ikke giver nogen som helst mening for mig.
Men jeg forstår dem der kombinerer livsstilen med deres kost. Ligesom kokke hele tiden tænker kreativt, innovativt og nyskabende osv. Man flytter sig og går efter noget andet der giver mere mening og livsglæde og tilfredsstillelse.
Og følger sin egen indre mavefornemmelse og intution.
Det blev et RET langt indlæg (-^.^-)
isaac skrev:(...) synes at det er lidt svært at naile nogle gode vegetarretter, så de for alvor smager top$.
isaac skrev:
Man flytter sig og går efter noget andet der giver mere mening og livsglæde og tilfredsstillelse.
Forstår simpelthen ikke hvorfor du vælger kød fra, og mener du får mere livsglæde og tilfredsstillelse, når du ikke kan naile kaninfoderen efter to måneder.
Kød er sundt, du går glip af en masse proteiner ved at vælge det fra, så tilfredsstillelsen kan kun komme indefra
Tror du bliver langt gladere af ikke at tænke så slavisk, og spise hvad der passer dig. Hvis du tilskriver din positive energi din vegetarkost, er det et kæmpe placebo. :)
Masseproduceret? - ligesom kornprodukter, æg, kartofler etc.?
Dødt? - ohhh... så hellere de dejligt levende gulerødder og spinatblade?
Nej... det giver stadig ingen mening. Hvis IKKE du har reelle argumenter mod at spise dyr, så er det bare fjollet. Hvorfor afskære sig selv fra gode oplevelser?
Buub skrev:
Tror du bliver langt gladere af ikke at tænke så slavisk, og spise hvad der passer dig. Hvis du tilskriver din positive energi din vegetarkost, er det et kæmpe placebo. :)
<- NAILED IT!
Jeg behøver slet ikke argumenter. Jeg forstår ikke din logik nanoq. Min egen indre mavefornemmelse og intuition efter at have spist kød flere tusinde gange slår jo ikke fejl. Og bliver jeg for alvor træt af grøntsager og vegetarkost, jamen så tager jeg den når det kommer.
Den samme fornemmelse du har i alle andre af livets aspekter, og jo mere erfaring jo stærkere en fornemmelse har du. Om det er sko, kvinder, mad, film så slår den ofte IKKE fejl.
Nu spiser jeg lidt fisk, men jeg får ingen nydelse ud af det, og dropper det sikkert også meget snart.
FUCK kød :).
Jeg har været vegetar i ca 10 år, om end det ikke er det billigste, er der mange kød-substitutter i Irma. Især deres vege-fars giver ret mange ret gode muligheder, hvis man gerne vil lave klassiske kød-retter.
Personligt er jeg også glad for thai-retter, både rød og grøn karry er let og billigt. Lige for tiden, laver jeg mange sandwich med avokado, feta, spinat og tomat
NanoQ skrev:
Hårfjerning, kosmetiske operationer og nu vegetarretter? - you go girl! ;-)
Førhen har Isaac da også oprettet en del tråde kl 2-3 om natten, med spørgsmål bla om hvordan han fik gjort citronfromage mest lækker ( mor "gad" vist ikke svare på det ..)
Det er da fremskridt og sikkert også mere sundt, at det er kommet videre fra budding til linsepostej ;-9
Som man siger i Brasilien "Romoooooooo".....