Jeg har lige set en heat beads grill i netto til 1100kr.
Der står den har et patenteret varme cirkulation system, noget med en indsats med nogle huller i som sku gøre den bedre.
Har altid sværget til Weber, men er der nogen med forstand på dem, det kan sige om den nye skal prøves?
Ny kuglegrill, heat beads?
Aner ikke hvad det er for en grill, men saiøst; overvej at doble budgettet og snup den her i stedet: www.webergrill.dk/Produkter/Weber-Q/Weber-Q-300.aspx. Det kan godt være det er lidt oldschool charmerende at stå og bakse med grilltænder og tændblokke på en hyggelig sommerlørdag, men med den baby hedder det altså grill året rundt OGSÅ når man kommer hjem fra arbejde kl 1730 på en tirsdag i november.
Worldclass.
Link virker vist ikke? (måske fordi jeg er på mobil)
Er det gas? Har altid lært det ikke giver samme smag, har dog ingen erfaring at have det i..
Så kan måske overtales;)
google hjalp.. Er der ordentlig cirkulation i sådan en svend?
jeg laver hovedsageligt mad over indirekte varme på grillen.
hmm, gavekortet.dk 1050kr. Og tilgodebevis til inspiration på 1080kr kunne måske kombineres, hvis de har den der. Ser lækker ud hvis den kan det med indirekte varme..
Det er gas, ja. Google weber q 300.
Jeg var også lidt kul-religiøs, indtil jeg prøvede en gas. Meeeeeen altså, imho er der ikke en smagsforskel. Jeg tror det meste af grillsmagen ligger i at kødet bliver lidt brændt der hvor det har rørt risten, og det gør det også på en gasgrill. Weber har så ovenikøbet imprægneret deres riste med noget de kalder flavourizer. Tror ikke en skid på at nogen kan smage forskel i en blindsmagning. OG selvom man kan opvejes det LANGT af fordelene.
Den er klar 15 min efetr man har klikket start. 15 min du vel at mærke kan bruge på at gøre noget andet klar i stedet for at stå og rode med kul og optænding.
Den er tusinde gange lettere at regulere varme på OG den er en million gange letter at gøre ren. Win-win-win.
Once you go gas, you never go back :-)
Man slukker den inderste brænder og så er der indirekte varme i midten ag grillen. Ægte indirekte varme btw hvor varmen kommer hele vejen rundt om kødet jævnt. Jeg syntes altid kulgrills indirekte varme er lidt svært at arbejde med, da det er svært at fordele kullene helt jævnt, medmindre man går totalt i autistmode og sidder og tæller/placerer hver enkelt kul.
Når nu det er gas, må man så grille med den i en glasudestue til vinter?
If so, så tror jeg at det blir den..
Fanme et godt spørgsmål... Det burde vel være ok. I den forstand er den jo ikke anderledes end et gaskomfur. Men det må su hellere spørge nogle der er klogere end mig om.
Men køb en Weber. Jeg har haft en anden nobrand gasgrill og der er markant kvaliforskelle på dem. De billige er bare ikke særlig fede.
Vil ha den q300, ser dog ikke ud til de har den i inspiration hvor jeg har tilgode bevis..
må lige høre om de kan få den hjem.
at grille på gas og at grille på kul er markant forskelligt, kulgrillen er en kunstart, der kan tweekes på alle mulige måde og man kan anvende en masse forskellige teknikker. Det sagt, så er gas meget nemmere, og handler det bare om at stege en steg ved 200 grader indirekte eller grille over direkte varme, så kan man lige så godt tage en gasgrill og så bruge den hver dag :)
skal man ud i noget pulled pork eller andet langtidsstegning ved 100 grader eller lavere, eller brødbagning og pizza på grill, så har jeg endnu ikke set en brugbar gasgrill...
Av, måske du skød den ned der wzup.
Andre der kan be/afkræfte det ikke er godt at langtidsstege på den weber q 300?
Min fader har den helt dyre Weber gasgrill - derpå har jeg lavet masser af langtids stege. Det har altid været top$. Ved dog ikke om det har noget med kvalitetsforskel på 3k og 20k.
Vil dog sige at der kan smages forskel på gas og kul - dog er begge super lækkert, men at sige det er ens, er jeg ikke enig i.
Altså jeg har ikke prøvet at langtidsstege noget som helst, ej heller pulled pork (Syntes dog jeg har hørt om andre der har gjort det med succes på en gas) Men når lysten opstår, vil jeg da prøve på gassen, og skulle det ikke funke har jeg en gammel weber kulgrill, som jeg bruger til rygeovn og så må den træde til.
Hvor tit er det man vælger at smide en pulled pork over? Og bliver denne ene gang om året ikke opvejet stort af at man lige kan smide 3 bøffer og en pakke stadionpøller på selvom man kommer sent hjem fra arbejde? Det tror jeg nok den gør!
Jeg har både en performer kugleweberfætter og en Q320 og der er stort set ingen forskel på smagen.
Eller det vil sige at det kan jeg snart ikke huske, bruger kun gasgrillen nu.
Langtidsstegning af steg er da næsten næmmere på gas...
ahr havde lige skrevet et langt indlæg, og så røg mobilinternettet.
nå, vi tager den igen
tag endelig ikke fejl af at man sagtens kan langtidsstege på en gasgrill (1-2 måske endda 3 timer), det eneste er at jeg ikke endnu har fundet en gasgrill der kan holde en konstant temperatur på under 150 grader med låget nede...
du kan dog sagtens lave pulled pork alligevel, bare grill overfladen på din gasgrill og giv den derefter 12 timer i ovnen på 100 grader. (eller 2 timer i trykkoger og slut af med gasgrill)
jeg er temperatur freak hvad angår madlavning og bruger mine kulgrille til rygning, bagning, helstegning af dyr osv, og man kan være meget mere præcis med en kulgrill (omend det kræver træning), men tag endelig ikke fejl af at du kan løse min 90 % af den madlavning som en alm hyggekok løser ligeså godt (næsten ;)) på en gasgrill...
En gasgrill er jo bare et ude-køkken udgave af et gaskomfur med grillrist...
Jeg varm- og koldryger rimeligt ofte og laver pizza, og der synes jeg aldrig jeg har kunnet få samme resultat, når jeg lavede det på gasgrill hos familie og venner.
Men til dagligdags grill af kyllingebryst og pølser, kan jeg nu sagtens forstå, at en gasgrill er mere praktisk.
Løsningen må være én af hver :) - eller alternativt en af de der kulgrill med gasstarter (f.eks. reviews.walmart.com/1336/1926325/weber-performer-22-5-charcoal-grill-with-gas-ignition-black-reviews/reviews.htm )- har aldrig prøvet det, men har planer om, at det skal være næste investering.
@jack jeg syntes bare at oprydningsdelen alene gør gasgrillen til nuts. Så man slupper for aske etc.. Men som jeg startede med at sige er det nok lidt religion :-) god grillsæson til alle!
Hvordan koldryger du btw på din grill? Jeg vil meget gerne se dit setup. Jeg har nemlig kun formået at bygge en semikoldrygnings enhed af en gammel kuglegrill med sokkel, så har jeg kullene liggende i jordhøjde i bunden af soklen, men der bliver alligevel snildt 50 grader øverst i røgrummet. Og det er vel nærmere lunkenrygning
Nogen der kan linke til en god kullgrill.
Kunne godt tænke mig en stor en og ikke bare en kuglegrill som jeg har i forvejen.
Gider ikke gas er kun til kullgrill
Har weber performer med rotisserie, det syns jeg er super godt til stege, Pulled pork, kylling osv. Men er nu også kul-mand. Hørte fra en på arbejdet mht hvis man havde travlt med at tænde op i kullene, så kunne man lige tage en gas / ukrudtsbrænder og tænde kullene med, så tager det 5min. Men nu griller jeg selv kun i weekenden så der betyder tiden intet. Men nogen der ved om det med ukrudtsbrænder er lidt ligesom performer med gastænding? Btw. Nogen med erfaring med pizzaring? Altså den med Pizza ovn og rotisserie i en :)
Jeg har prøvet ukrudtsbrænder tricket flere gange og det funker fint. Dog bedst med de dyre kul ala heatbeads. De billige trækul brænder nærmest op inden de skal bruges. Altså dem der ligger i flammen fra brænderen
thirdTA skrev:
Hvordan koldryger du btw på din grill? Jeg vil meget gerne se dit setup. Jeg har nemlig kun formået at bygge en semikoldrygnings enhed af en gammel kuglegrill med sokkel, så har jeg kullene liggende i jordhøjde i bunden af soklen, men der bliver alligevel snildt 50 grader øverst i røgrummet. Og det er vel nærmere lunkenrygning
Hvad med at bygge en ovn til kullene et stykke derfra og forbinde den med et rør til grillen.
Så bør røgen være kølet en del undervejs.
Men i varmt vejr er det vel under de fleste omstændigheder svært at koldrøge noget som helst.
Præcis. Problemet med rørføring som du beskriver er at set bliver et stort skrummel af et setup hvis røgen skal rejse langt nok til at blive kølet helt og at, medmindre man skal have en blæser af en slags, skal røgrummet ligge højere end afbrændingen og det begrænser jo lidt hvor langt et rør man kan have... Jeg gad godt se Jacks setup
Skal jeg koldryge, og det er trods alt rimeligt sjældent, da det kræver en del attention, bruger jeg 2 forlængerstykker som disse:
grillbutikken.dk/smokere/95-jbi-smokeren.html
En enkelt heat bead tændes op,en masse rygeflis/savsmuld og en vand forstøver til at holde temperaturen nede. Et stegetermometer i toppen og en hulens masse attention - regulering af luftindtag, vanddamp på kullene og evt et skud med ukrudtsbrænderen hvis det går lidt i stå. Man kan også nøjes med at tænde op i lidt savsmuld hvis man vil holde temperaturen virkeligt lav, jeg er nok mere til ovenstående, selvom det koster lidt på temperaturen.
Er man til gasgrill og nem madlavning er det et no-go :-) - men har man god tid og kolde øl er det sgu et meget hyggeligt projekt.
Back to topic..
ingen der har noget at sige om den der heat bead med patenteret bla bla.. kontra weber alm. kugle??
@jack: pft.. Man bygger da selv sin rygeovn. Det er snyd at købe den :-)
@grovfil: der står noget om den her tror jeg: www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?f=52&p=264492
Fandme svært når man ikke har den store beslutnings styrke for tiden.. Nu er jeg tilbage på heat bead grillen ;)
Jeg har en weber performer med gastænding, og det er den bedste grill jeg nogensinde har haft. Det tager maks 10 min at få kullende klar hvis nan bruger kul bakkerne til optænding. Det tager maks 5 minutter at rense grillen for aske, og jeg kan typisk bruge de samme kul 2 gange når jeg griller.
Snags mæssigt syns jeg personligt at der er stor forskel på gas og kul, men man kan vist få noget man kan hælde over stenene på gas grillen så det får lidt røg snag, har dog ikke selv smagt det.
Og i mine øjne er den eneste "rigtige" grill metode kul, men det er en smagssag :-D
@thirdTA
Helt enig :-) - det står på to-dó sedlen, så snart jeg har bygget en pizzaovn i haven :-).
@Polen
Jeg er solgt, nu bliver jeg nødt til at bestille ny grill :-)
Jeg mindes med stor glæde tiden før min kone fik arbejde hos Weber. Det var en tid hvor drengerøvene stod klar med hver deres flaske tændvæske inden grillen skulle tændes. Man pøsede løs på den stakkels lille firkantede grill indtil den var gennemvædet i sprit og kemikalier. For at tænde grillen var man nødsaget til at "knipse" en tændstik fra 2 meters afstand for at undgå evt. 3. Grads forbrændinger.
Dette er dog en saga blot, og nu omdags, tænder jeg grillen med øko-tændblokke og min kones formandende ord om de korrekte grillteknikker.
Lad os nu bare grille og nyde livet:-)
wzup skrev:
at grille på gas og at grille på kul er markant forskelligt, kulgrillen er en kunstart, der kan tweekes på alle mulige måde og man kan anvende en masse forskellige teknikker. Det sagt, så er gas meget nemmere, og handler det bare om at stege en steg ved 200 grader indirekte eller grille over direkte varme, så kan man lige så godt tage en gasgrill og så bruge den hver dag :)
skal man ud i noget pulled pork eller andet langtidsstegning ved 100 grader eller lavere, eller brødbagning og pizza på grill, så har jeg endnu ikke set en brugbar gasgrill...
Det er da lettere at holde en konstant temperatur i en gasgrill til langtidstegning end i en kulgrill. Sidst jeg lavede pulled pork over 12 timer på min Weber Genesis, skulle jeg på intet tidspunkt justere på gassen.