Jeg tænker, at det efterhånden er ved at være tid til den årlige tråd - hvor der dukker så fantastisk meget inspiration op.
Hvad har folk på programmet for middagen i år?
Jeg selv er i andres vold, og jeg må ikke engang få at vide, hvad der skal laves. Dog smugler jeg vinderchampagnen fra min nytårstest med.
P.S. Jeg planlægger lave et længere skriv omkring forslag til retter à la det jeg gjorde sidste år mellem jul og nytår.
Indtil da er her den lange liste af opskrifter fra sidste år til de forskellige retter - den vil blive opdateret, når jeg har næste del klar.
Forretter
(Ny) Rejebisque - https://madsvin.com/rejebisque-imponer-gaesterne/
(Ny) Røget kammusling og skum på fjordrejer - https://madsvin.com/roeget-kammusling-hvide-asparges-nye-kartofler/
Fransk løgsuppe - https://madsvin.com/fransk-logsuppe-en-klassiker/
Boller i selleri (lav en lille portion) - https://madsvin.com/boller-i-selleri-som-du-ikke-har-faet-det-for/
Hummerbisque - https://madsvin.com/hummerbisque-skummende-og-flamberet/ (den er let at lave og ser virkelig skarp ud)
Laks og jordskokker (en opskrift fra et af de bedre spisesteder i Odense) - https://madsvin.com/laksen-opskrift-fra-mmoks/
Ostesuppe (en ret jeg vandt en konkurrence med tidligere i år) - https://madsvin.com/ostemad-som-suppe/
Jordskokkesuppe med espresso og trøffel - https://madsvin.com/jordskokkesuppe-espresso-troeffelolie/
Pocheret og friteret hønseæg med svampebouillon og trøffel - https://madsvin.com/sproedt-aeg-troeffel-svampebouillon/ (den klart sværeste af forretterne)
Hovedretter
(Ny) Côte de Boeuf - https://madsvin.com/cote-de-boeuf-bedste-udskaering-boef/
(Ny) Pommes Anna - https://madsvin.com/pommes-anna-kartofler-bagt-i-lag-med-smoer/
(Ny) Spidsbryst i sous vide - https://madsvin.com/spidsbryst-i-sous-vide-intenst-og-moert/
(Ny) Kalvehaler og vintertrøffel - https://madsvin.com/kalvehaler-vintertroeffel/
Nyretapper - https://madsvin.com/nyretapper-oksekodets-grimme-aelling/ (kombinér det med noget lækkert tilbehør og en bearnaise)
Boeuf Bourguignon - https://madsvin.com/boeuf-bourguignon-fransk-nar-det-er-bedst/ (fremragende ret, men skal nok dulles lidt op, for at være nytårs-festlig)
Coq au vin - https://madsvin.com/coq-au-vin-pa-aegte-fransk-maner/ (også fremragende, skal igen dulles lidt op)
Langtidsstegt lammekølle - https://madsvin.com/langtidsstegt-lammekolle/ (skift asparges ud med noget andet garniture)
Braiserede svinekæber og selleri på fire måder - https://madsvin.com/braiserede-svinekaeber-selleri-fire-maader/
Roastbeef fyldt med svampe - https://madsvin.com/roastbeef-i-ovn-fyldt-med-svampe/ (nok mit bedste forslag til en nytårssteg til jer)
Saucer til hovedretten
(Ny) Hjemmelavet bearnaise sauce - https://madsvin.com/hjemmelavet-bearnaise-sauce-ultimative-sauce/
(Ny) Whiskysauce - https://madsvin.com/whiskysauce-den-bedste-til-boffen/
(Ny) Kantarelsauce - https://madsvin.com/kantarelsauce-sauce-himlen/
Desserter
(Ny) Chokolademousse - https://madsvin.com/chokolademousse-opskrift-bedste-luftige-mousse/
(Ny) Appelsinsuppe - https://madsvin.com/appelsinsuppe-laeskende-dessert-med-appelsin/
"Banantrifli" med karamel på brunet smør - https://madsvin.com/banantrifli-med-karamel-pa-brunet-smor/
Koldskålsis - https://madsvin.com/koldskalsis-med-jordbaer/ (skift jordbær ud med hindbær eller lignende)
Creme brulee - https://madsvin.com/creme-brulee-sa-nemt-er-det/ (let at lave, og så kan den laves i forvejen)
Luftig cheesecake med hindbær - https://madsvin.com/cheesecake-hindbaer-let-og-laekker/ (den er vanvittigt god)
Gateau Marcel - https://madsvin.com/gateau-marcel-bedste-chokoladekage/ (verdens bedste "chokoladekage")