Nytåret nærmere sig med hastige skridt, og for nogle (mig selv inkluderet) er planlægningen allerede gang. Vanen tro vil jeg gerne bidrage med et omfattende inspirationsindlæg, og siden sidste (og forrige) år har jeg opdateret med nye opskrifter, som er markeret med (Ny).
Hvad har folk på programmet for middagen i år?
I år står jeg selv for det meste af middagen (snacks, én forret og kransekage er udliciteret), og har følgende tanker:
- Snacks: Ukendt (laves af gæster)
- Forret: Pocheret torsk, selleripuré, letsyltet glaskål, røget torskebisque, dildolie, caviar
- Forret 2 (laves af gæster): Svinekæber og hindbær
- Hovedret: Dyreryg, pommes duchesse, glaserede rødbeder eller løg, trøffelsauce og måske en ekstra garniture
- Dessert: Tarte au citron (måske et lille ostebord forinden)
- Kransekage
Her er den lange liste af opskrifter, som er opdateret med ekstra opskrifter, som for denne liste er nye.
Forretter
- (Ny) Caviar en surprise - https://madsvin.com/caviar-en-surprise-en-fortolkning-af-soelleroed-kro-klassikeren/ (min fortolkning af en Søllerød Kro ret)
- (Ny) Blomkålssuppe med rygeost, mandler og olivenolie - https://madsvin.com/blomkaalssuppe-opskrift-intens-velsmag/ (en af min bedste nye opskrifter)
- (Ny) Brandade - https://madsvin.com/brandade-asparges-stenbiderrogn/ (udskift stenbiderrogn med caviar eller andre fiskeæg, og servér med glaskål i stedet for asparges)
- Rejebisque - https://madsvin.com/rejebisque-imponer-gaesterne/
- Røget kammusling og skum på fjordrejer - https://madsvin.com/roeget-kammusling-hvide-asparges-nye-kartofler/ (udskift asparges med anden let grøntsag)
- Fransk løgsuppe - https://madsvin.com/fransk-logsuppe-en-klassiker/
- Boller i selleri (lav en lille portion) - https://madsvin.com/boller-i-selleri-som-du-ikke-har-faet-det-for/
- Hummerbisque - https://madsvin.com/hummerbisque-skummende-og-flamberet/ (den er let at lave og ser virkelig skarp ud)
- Laks og jordskokker (en opskrift fra et af de bedre spisesteder i Odense) - https://madsvin.com/laksen-opskrift-fra-mmoks/
- Ostesuppe (en ret jeg har vundet en opskriftskonkurrence med, som imponerer alle gæster) - https://madsvin.com/ostemad-som-suppe/
- Jordskokkesuppe med espresso og trøffel - https://madsvin.com/jordskokkesuppe-espresso-troeffelolie/
- Pocheret og friteret hønseæg med svampebouillon og trøffel - https://madsvin.com/sproedt-aeg-troeffel-svampebouillon/ (den klart sværeste af forretterne)
Hovedretter
- (Ny) Confiteret svin - https://madsvin.com/confiteret-svinebryst-langtidstilberedning-af-kvalitetskoed/
- Côte de Boeuf - https://madsvin.com/cote-de-boeuf-bedste-udskaering-boef/
- Spidsbryst i sous vide - https://madsvin.com/spidsbryst-i-sous-vide-intenst-og-moert/
- Kalvehaler og vintertrøffel - https://madsvin.com/kalvehaler-vintertroeffel/
- Nyretapper - https://madsvin.com/nyretapper-oksekodets-grimme-aelling/ (kombinér det med noget lækkert tilbehør og en bearnaise)
Boeuf Bourguignon - https://madsvin.com/boeuf-bourguignon-fransk-nar-det-er-bedst/ (fremragende ret, men skal nok dulles lidt op, for at være nytårs-festlig) - Coq au vin - https://madsvin.com/coq-au-vin-pa-aegte-fransk-maner/ (også fremragende, skal igen dulles lidt op)
- Langtidsstegt lammekølle - https://madsvin.com/langtidsstegt-lammekolle/ (skift asparges ud med noget andet garniture)
- Braiserede svinekæber og selleri på fire måder - https://madsvin.com/braiserede-svinekaeber-selleri-fire-maader/
- Roastbeef fyldt med svampe - https://madsvin.com/roastbeef-i-ovn-fyldt-med-svampe/ (nok mit bedste forslag til en nytårssteg til jer)
- (Ny) Langtidsstegt flæskesteg - https://madsvin.com/langtidsstegt-flaeskesteg-opskrift-sproed-svaer/ (hvis du kan spise mere juleagtigt)
- (Ny) Provencalsk lammegryde med trøffel - https://madsvin.com/provencalsk-lammegryde/ (dul anretningen op - glasér kødet på en pande i smør og fond)
Tilbehør
- Pommes Anna - https://madsvin.com/pommes-anna-kartofler-bagt-i-lag-med-smoer/
- (Ny) Hjemmelavede pommes frites - https://madsvin.com/hjemmelavede-pommes-frites-ovnens-mirakel/ (meget populær opskrift - oplagt til den rustikke menu)
- (Ny) Hasselback kartofler - https://madsvin.com/hasselback-kartofler-opskrift-sproede-og-moere/
- (Ny) Bagte rodfrugter - https://madsvin.com/bagte-rodfrugter-opskrift-bedste-rodfrugter-i-ovn/ (er du ekstra sej glaserer du dem lige i smør og fond inden servering, men laver så mindre af dem)
- (Ny) Luftig kartoffelmos - https://madsvin.com/kartoffelmos-opskrift-luftig-og-laekker/ (den er altså bedre end den gennemsnitlige mos, promise)
- (Ny) Flødekartofler - https://madsvin.com/floedekartofler-verdens-bedste/ (det smager jo godt, det ved alle)
Saucer og dressing
- Hjemmelavet bearnaise sauce - https://madsvin.com/hjemmelavet-bearnaise-sauce-ultimative-sauce/
- Whiskysauce - https://madsvin.com/whiskysauce-den-bedste-til-boffen/
- Kantarelsauce - https://madsvin.com/kantarelsauce-sauce-himlen/
- (Ny) Thousand Island - https://madsvin.com/thousand-island-dressing-opskrift/ (i hjemmelavet variant smager det vidunderligt til en fiskeforret)
Desserter
- (Ny) Tarte au citron / Citrontærte - https://madsvin.com/citrontaerte-opskrift/ (god at lave på forhånd, og smager som en million)
- (Ny) Brownie - https://madsvin.com/brownie-opskrift-verdens-bedste/ (servér med en kugle god is)
- Chokolademousse - https://madsvin.com/chokolademousse-opskrift-bedste-luftige-mousse/
- Appelsinsuppe - https://madsvin.com/appelsinsuppe-laeskende-dessert-med-appelsin/
- Koldskålsis - https://madsvin.com/koldskalsis-med-jordbaer/ (skift jordbær ud med hindbær eller lignende)
- Creme brulee - https://madsvin.com/creme-brulee-sa-nemt-er-det/ (let at lave, og så kan den laves i forvejen)
- Luftig cheesecake med hindbær - https://madsvin.com/cheesecake-hindbaer-let-og-laekker/ (den er vanvittigt god)
- Gateau Marcel - https://madsvin.com/gateau-marcel-bedste-chokoladekage/ (verdens bedste "chokoladekage")